בית פורומים בחדרי חרדים

מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2022 17:24 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
חבר'ה, לא יהיה פילוג בעז"ה ודקה לפני סגירת הרשימות ימצא הסולם לכל צד לרדת מהעץ, ככה שחבל על כל המלל והאגרסיות שאתם שופכים כאן. יש לכך הרבה סיבות ובראשם שאין כיום לצערנו הנהגה חזקה ומאוחדת ב 2 הצדדים למהלך שכזה (לשמחתי האישית, מכיוון וחושב שפילוג יהיה בכיה לדורות). ככה שסיסמאות האחדות ישלפו בעז"ה בעוד 13 יום וחבל שנבכה אחכ על כל מיני ביטויים שנכתבו כאן בגנותו של זה או אחר לריק.

99% שירוצו ביחד.

ועדיין התהליך כאן מרתק.
כמה יתקפל כל צד? ומה יהיו השלכות ארוכות הטווח של ההתקפלות..
זה תהליך שחוזר על עצמו כמעט בריטורל קבוע לפני בחירות, לפעמים מסתיים מוקדם יותר, לפעמים מאוחר יותר, לפעמים נינוח יותר לפעמים אגרסיבי יותר, ככה שמרתק זה לא ממש. גם אם הפעם הקולות והרעש גבוהים יותר, זה רק בגלל שאנחנו חלולים יותר. איסתרא בלגינא קיש קיש קריא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2022 17:25 לינק ישיר 

חזונט כתב:
מוקי, הזמן יכלה והרשימה לא תכלה על כל הדברים שהרבי מבעלזא הכריע והנהיג ("אשר יצא לפניהם ואשר יבוא לפניהם") וכולם, כולל גדולי הרבנים וראשי ישיבות, הלכו אחריו. ובכל התחומים.
ואם זכרונך קצר, אזכיר לך את רק את הקורונה והחיסונים. הוא היה היחיד והראשון שהורה לא לסגור שום ת"ת ושום בית ספר (גם כשר' חיים זצ"ל ציוה לסגור, ואחרי יום יומיים הורה לפתוח), וכך נהגו כל רשת התתי"ם של בעלזא ורשת בית מלכה.
כמו כן היה הראשון שציוה על כולם להתחסן !! (לאחר שתיכף עם המצאת הפייזר, הורה לכנס את הרופאים, נציגי משרד הבריאות והרבנים). על כל אלפי אברכי הכוללים ותלמידי הישיבות ותלמידות הסמינרים וכו'ו וכו'.
ההמשך ידוע ואידך זיל וגמור.
אגב, אפילו מקורבי בית הגרי"ג אדלשטיין שליט"א לא אוהבים היום כשמזכירים להם את הוראת רבם באותה תקופה לחיידרים ולכוללים וכו'... 

תוקן על ידי חזונט ב- 02/09/2022 16:50:43

תוקן על ידי חזונט ב- 02/09/2022 16:51:53

נראה לי התכוונת למישהו אחר, כי אני לא נכנסתי כלל לנושא הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2022 17:41 לינק ישיר 

muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:
חבר'ה, לא יהיה פילוג בעז"ה ודקה לפני סגירת הרשימות ימצא הסולם לכל צד לרדת מהעץ, ככה שחבל על כל המלל והאגרסיות שאתם שופכים כאן. יש לכך הרבה סיבות ובראשם שאין כיום לצערנו הנהגה חזקה ומאוחדת ב 2 הצדדים למהלך שכזה (לשמחתי האישית, מכיוון וחושב שפילוג יהיה בכיה לדורות). ככה שסיסמאות האחדות ישלפו בעז"ה בעוד 13 יום וחבל שנבכה אחכ על כל מיני ביטויים שנכתבו כאן בגנותו של זה או אחר לריק.

99% שירוצו ביחד.

ועדיין התהליך כאן מרתק.
זה תהליך שחוזר על עצמו כמעט בריטורל קבוע לפני בחירות, לפעמים מסתיים מוקדם יותר, לפעמים מאוחר יותר, לפעמים נינוח יותר לפעמים אגרסיבי יותר, ככה שמרתק זה לא ממש. גם אם הפעם הקולות והרעש גבוהים יותר, זה רק בגלל שאנחנו חלולים יותר. איסתרא בלגינא קיש קיש קריא.

אבל כעת הנושא שעלה לכותרות הוא נושא אידיאולוגי שמערער את הקונספט של נהרא נהרא ופשטיה שהחזיק את הקהילות יחד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2022 18:23 לינק ישיר 

מגוחך לראות איך שנזעקים 'לכבודו' של האדמור מבעלזא באמירה שאיך אפשר לפגוע בזכות שלו להנהיג את עדתו כהבנו, ובד בבד מתחילים למדוד למי יש זקן גדול יותר במה הוא גדול ובמה הוא ידען יותר מכולם, אם אתם חושבים שיש מקום לכבד את גדו"י תנהגו כך עם כולם ולכולם זכות גם לחלוק על האדמור מבעלזא ולא להחבר לדעתו אם היא מזיקה לאינטרסים החרדיים לדעתם.
ואגב, לא בטוח שמה שקרה בבעלזא בקורונה ואחוזי הנפגעים שמתו שם מורים דווקא את צדקת הדרך שהיתה נגד גדו"י בזמנו, זה לא אומר שהוא טעה כי פשוט אנחנו לא חושבים שצריך לבחון את הכרעת גדו"י במשקפיים מסוג זה לא של אחרים וגם לא את הכרעותיו  אבל עם נתונים ניתן תמיד לברר ולהווכח וזה לא תמיד זהה לדעה של המביא אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2022 20:29 לינק ישיר 
גרשו

גרשום כתב:
לא מעניין אותי מה חבורת הזבל שמקיפה אותו אומרת בשמו. 

אני מצטער על הדברים האלה שלא היו צריכים להיאמר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2022 21:00 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:

99% שירוצו ביחד.

ועדיין התהליך כאן מרתק.

אבל כעת הנושא שעלה לכותרות הוא נושא אידיאולוגי שמערער את הקונספט של נהרא נהרא ופשטיה שהחזיק את הקהילות יחד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שום אידיאולוגיה, הכל כיסאולוגיה וכספולוגיה, משם זה התחיל גם הפעם, עד שקלטו בצמרת שזה לא נראה טוב ועברו לסיפורי אידיאולוגיה. מה שאני לא מבין זה איך הציבור ככ מטומטם שנותן שיובילו אותו באף עם החירטוטים האלה. אני בטוח שאם תשאל כל אדם שני ברחוב מה הבעיה האידיאולוגית בזה שבעלזא יעברו למסגרת משלהם או לחילופין מה הבעיה שיכנסו לחינוך העצמאי והאם על דבר כזה נכון ללכת לפילוג של כלל ישראל לא יהיה לו מושג מה לענות לך. הכל כבוד וכסף לעשקנים ולמקורבים. חבל רק שמערבים בסחי הזה את הרבנים ומורידים את כבודם במקום שיסגרו את המאבקים לבד כמו במפלגות הכלליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2022 23:22 לינק ישיר 

לציבור הליטאי נמאס מהכוחנות החסידית !! 

נמאס מזה שכל ח"כ עושה דין לעצמו ודואג רק לקהילה שלו 

להזכירכם איך נפלה הממשלה ההיא בשגללה נגררנו לארבע מערכות בחירות... היה חוק גיוס שכולם הסכימו עליו  וליצמן פיצץ הכל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2022 23:45 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

להזכירכם איך נפלה הממשלה ההיא בשגללה נגררנו לארבע מערכות בחירות... היה חוק גיוס שכולם הסכימו עליו  וליצמן פיצץ הכל 

הציבור כולו מתעב את גפני
שלא בא לדבר ולהגיע להסכמות !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2022 23:46 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

ליצמן זה היסטוריה, להזכירך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 00:10 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

גם לי נמאס מזה שהנציגים שלי לא באמת דואגים לחרדי הממוצע אלא בעיקר לעסקנים ולמי שמפעיל עליהם לחץ, אבל עדיין עדיף שלום בית, כי גט זה האופציה האחרונה כי אין דרך חזרה לטוב ולמוטב. לדעתי האישית עדיף היה לו לא היו בכלל מפלגות חרדיות והיינו סוגרים דילים עם המפלגות הגדולות. בטוח היה לזה תועלת גדולה יותר וגם הרבה פחות שנאה, אבל במצב הנתון, אחדות זה כורח השעה כדי לשמור על טיפת האמונה והשלווה שעוד נשארה לדור הצעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 00:37 לינק ישיר 

חזונט כתב:

מוקי, הזמן יכלה והרשימה לא תכלה על כל הדברים שהרבי מבעלזא הכריע והנהיג ("אשר יצא לפניהם ואשר יבוא לפניהם") וכולם, כולל גדולי הרבנים וראשי ישיבות, הלכו אחריו. ובכל התחומים.
ואם זכרונך קצר, אזכיר לך את רק את הקורונה והחיסונים. הוא היה היחיד והראשון שהורה לא לסגור שום ת"ת ושום בית ספר (גם כשר' חיים זצ"ל ציוה לסגור, ואחרי יום יומיים הורה לפתוח), וכך נהגו כל רשת התתי"ם של בעלזא ורשת בית מלכה.
כמו כן היה הראשון שציוה על כולם להתחסן !! (לאחר שתיכף עם המצאת הפייזר, הורה לכנס את הרופאים, נציגי משרד הבריאות והרבנים). על כל אלפי אברכי הכוללים ותלמידי הישיבות ותלמידות הסמינרים וכו'ו וכו'.
אגב, אפילו מקורבי בית הגרי"ג אדלשטיין שליט"א לא אוהבים היום כשמזכירים להם את הוראת רבם באותה תקופה לחיידרים ולכוללים וכו'... 

עדיף לא להזכיר את בעלז ביחס לקורונה.
הזלזול שלהם במסכות השאירה פחות אנשים חיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 01:05 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

חזונט כתב:

עדיף לא להזכיר את בעלז ביחס לקורונה.
הזלזול שלהם במסכות השאירה פחות אנשים חיים.

מניין לך מה השאיר אנשים בחיים ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 14:38 לינק ישיר 

לפי הדיווחים של ניקים בעלזאיים באשכול מקביל:
הליטאים כבר הסכימו להכניס את בעלז לחנוך העצמאי,
אך הרבי מבעלז דורש התחייבות שיקבלו כל מוסד חרדי שיבקש להיכנס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 15:42 לינק ישיר 

ישי כהן:
ביממה הקרובה, לאחר שבוע וחצי של נתק מוחלט: פגישה ראשונה בין 'דגל התורה' ל'אגודת ישראל'. יעסקו אך ורק בנושא מתווה החינוך של בעלזא. בניסיון להגיע להבנות. לא יתעסקו בחלוקת המקומות והתפקידים ברשימה.
מאחורי הקלעים: בבעלזא סירבו לקיים דיון. מבחינתם לא דנים על החלטת האדמו"ר בנושא מתווה החינוך. בכירים בגור וויזניץ לחצו והפגישה נקבעה.

https://mobile.twitter.com/ishaycoen/status/1566404531579228160

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2022 16:18 לינק ישיר 

ארי קלמן - 58 יום לבחירות:

בעוד כלפי חוץ משדרים ב'אגודת ישראל' חזית אחידה מול טענות 'דגל התורה', בדיונים הפנימיים בתוך הסיעה החסידית הדעות  חלוקות • בעלזא מתנגדים לדון עם 'דגל התורה' בעניין תוכנית החינוך, השותפים דורשים למצוא פתרון שיבטיח ריצה מאוחדת | חשיפת 'בחדרי חרדים'

https://go.bhol.co.il/YDcqZM

באוגדת ישראל פנו ביממה האחרונה לדגל התורה והציעו צוות חדש שישב מולם למו"מ על תוכנית החינוך, בצוות יצחק גולדנקופף, מאיר פרוש חנוך זייברט, ואנשי בעלזא אליקים שטארק ומרדכי אלבוים. בדגל הסכימו להיפגש וגיבשו צוות חדש בו חברים אורי מקלב, משה שיפמן, והרבנים הרב מאיר קסלר והרב יוסף אפרתי.

דגל הסכימו לפגישה. יתאמו מועד מדוייק בהמשך

הפיצול ביהדות התורה: משעות הבוקר נכנסו אנשי אגודת ישראל ללחץ אמיתי, אנשי גור וויז'ניץ הבינו שהפיצול ממש מעבר לפינה. עם ההבנה הזאת, אנשי גור נכנסו לפעולה וממש כפו על בעלזא להתייצב לפגישת מו"מ עם צוות מחודש.
https://t.me/Arikalman10/5193

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.