בית פורומים בחדרי חרדים

דירה להשכרה בעדיפות לאשכנזי, ספרדי בתנאי ללא אייפון ובכולל יום שלם עם כובע וחליפה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2022 20:09 לינק ישיר 

פיינרך כתב:
רחוב זה יש גם בביתר, ק"ס, רחובות, פ"ת וראש העין

ק"ס גם אופציה.
בשאר הערים לא מתאים לסוג האוכלוסייה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 21:05 לינק ישיר 

שבטמישור כתב:

2oo9 כתב:
ואני לא מבין איפה יש נוף ברחוב חזון איש בבני ברק

וברחוב אחר בבני ברק יש נוף? 

לה''ו. יש...
לסלונים של השכנים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 21:12 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
ק"ס גם אופציה.

העירו לי שהמחיר המבוקש מתאים לירושלים ולא לק"ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 22:09 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חריף_ומקשה כתב:
ק"ס גם אופציה.

העירו לי שהמחיר המבוקש מתאים לירושלים ולא לק"ס.

אני בתחילה חשבתי על ק"ס, נוף לא מיוחד, אבל המחיר הכריע שזה ברכס.
נורא ואיום מה שבנו שם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 01:05 לינק ישיר 
ירו_שלמי

איש_חשוב כתב:
חוסר טאקט מוחלט!!
לא כותבים תנאים כאלו על מודעת רחוב

מפרסמים השכרה רגילה, וכשמגיע הברנש שרוצה לשכור, בודקים האם יש לו כובע וחליפה, או שמדובר בפרענק עם אייפון, ואז אומרים לו שהדירה כבר תפוסה, מישהו ביקש לשמור לו אותה, בלה בלה..

איש חשוב, בבקשה תמחוק את המילים 'פרענק עם אייפון', משמע מדבריך ומהמודעה שאשכנזי עם אייפון זה בסדר, כנראה שהוא רואה שם רק שיקסעס גרמניות..

אבל לגופו של עניין - ה'טאקט' שאתה מציע זהו עוול וגזל זמן ממש, לגרום לאדם להקדיש שעות (לא פעם) רק כי אתה לא רוצה לגלות לו שהוא בא רק כדי להציג את צבע עורו, זה חמור פי כמה, אלא אם כן, אתה מוכן לשלם לכל אחד כזה שכר טירחה ובטלה. וגם לזה קוראים 'חמס'.

הדרך הישרה וההוגנת היא להסביר בטלפון ואולי גם במודעה שהדירה מיועדת למי שמתאים לאיזור או משהו, ולקבוע קריטריונים הוגנים ושקופים שאינם מבדילים בין דם לדם (לתבוע כובע וחליפה ממי שהוריו היו אנשים פשוטים יראי ה' ולא נהגו בכך, זה עוול לטעמי), כמו למשל אי החזקת אייפון לא כשר. ובתנאי שאכן גם אם זה יהיה רבי'ש קינד מסלתה ומשמנה לא תקבל אותו אם יש לו אייפון לא כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 02:12 לינק ישיר 

לפעמים יש צרות עם ספרדים
יותר מאשר עם אשכנזים.
אצל ספרדים יותר מצוי
שחלק מהמשפחה עוד לא
חזרה בתשובה וכדומה.
יש ספרדים שמתרגזים בקלות
ואז שישו ושימחו,
ויש ספרדים שמשהו קורה להם
באופי.

ובכלל יש שכונות שלא מקבלים
כל אחד, וכותב המודעה מוכן לקבל ספרדים חרדים.

זה מה שאני התרשמתי.
כמובן, שיש המוני ספרדים נחמדים, אתה נכנס לבית כנסת ספרדים ושלוש ספרדים חמודים מגישים לך סידור..
לספרדים יש חמימות.
ועדיין כמדומני שיש את כל החבילה הנ"ל, זה לפחות מה שהאגדה מספרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 02:37 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

איש חשוב, בבקשה תמחוק את המילים 'פרענק עם אייפון', משמע מדבריך ומהמודעה שאשכנזי עם אייפון זה בסדר, כנראה שהוא רואה שם רק שיקסעס גרמניות..

לא
הכוונה היתה שפרענק מגיע על פי רוב עם אייפון..

וליתר טענותיך, אם לא הבנת הכל נכתב בציניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 08:23 לינק ישיר 

לפני כשנה מישהו בביתר מצא פיתרון יותר מוצלח לסינון השוכרים הפוטנציאליים. הוא פרסם את המודעה ביידיש ואף את מס' הטלפון הוא כתב במילים ביידיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 08:53 לינק ישיר 
ירו_שלמי

רציף כתב:
לפעמים יש צרות עם ספרדים
יותר מאשר עם אשכנזים.
אצל ספרדים יותר מצוי
שחלק מהמשפחה עוד לא
חזרה בתשובה וכדומה.
יש ספרדים שמתרגזים בקלות
ואז שישו ושימחו,
באופי.

זה מה שאני התרשמתי.
כמובן, שיש המוני ספרדים נחמדים, אתה נכנס לבית כנסת ספרדים ושלוש ספרדים חמודים מגישים לך סידור..
לספרדים יש חמימות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

חצי מהבניין שלי ספרדים, ומשום מה צרות היו הרבה יותר עם האשכנזים. אם 'צופים' מראש שיהיו בעיות עם הספרדים - זה אכן קורה, באשמתך המלאה. ויש לי מליון דוגמאות, למשל חבר שמספר לי על שכנו הספרדי שמתעקש לא לאפשר לו לשמור את הסכך במין חדרון שנוצר בפינת כניסת הבניין. כשאני מספר זאת לחבר, שכן ספרדי באותו בנין, הוא נותן לי עוד זווית מבט, השכן האשכנזי כבר שנים לא נותן לספרדי שגר מתחתיו לסגור חלק מהמרפסת שלו.. הוא טוען שלא יראה את הילדים שלו ממתינים להסעה למטה..

"כותב המודעה מוכן לקבל ספרדים חרדים" - לו לדעתי שאלו הייתי חוסם את הניק שלך רק על זה, בטח הית גם מתרגש מגרמני שהיה כותב על חנותו 'אין כניסה ליהודים אלא אם יש להם תעודת יושר'..

(איש חשוב, ההומור שלך משהו..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 14:48 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
ירו_שלמי

רציף כתב:
לפעמים יש צרות עם ספרדים
יותר מאשר עם אשכנזים.
אצל ספרדים יותר מצוי
שחלק מהמשפחה עוד לא
חזרה בתשובה וכדומה.
יש ספרדים שמתרגזים בקלות
ואז שישו ושימחו,
באופי.

זה מה שאני התרשמתי.
לספרדים יש חמימות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

חצי מהבניין שלי ספרדים, ומשום מה צרות היו הרבה יותר עם האשכנזים. אם 'צופים' מראש שיהיו בעיות עם הספרדים - זה אכן קורה, באשמתך המלאה. ויש לי מליון דוגמאות, למשל חבר שמספר לי על שכנו הספרדי שמתעקש לא לאפשר לו לשמור את הסכך במין חדרון שנוצר בפינת כניסת הבניין. כשאני מספר זאת לחבר, שכן ספרדי באותו בנין, הוא נותן לי עוד זווית מבט, השכן האשכנזי כבר שנים לא נותן לספרדי שגר מתחתיו לסגור חלק מהמרפסת שלו.. הוא טוען שלא יראה את הילדים שלו ממתינים להסעה למטה..

"כותב המודעה מוכן לקבל ספרדים חרדים" - לו לדעתי שאלו הייתי חוסם את הניק שלך רק על זה, בטח הית גם מתרגש מגרמני שהיה כותב על חנותו 'אין כניסה ליהודים אלא אם יש להם תעודת יושר'..

(איש חשוב, ההומור שלך משהו..)

אני מתאר לעצמי שאם היית ספרדי היית מגיב יותר בעדינות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 15:01 לינק ישיר 

נ. ב. נתקלתי ביותר דפוקים מקרב הספרדים, זה לא משהו שמכליל את כולם.
משהו הכי הזוי שהיה לי שבתור בחור צעיר עמדתי לדבר בטלפון ציבורי וצעירים ספרדים חרדים זרקו עלי אבנים קטנות והציקו לי.
אני חרדי מהשורה, אשכנזי.
אז יש דרכים להסביר את זה, בחורים אשכנזים לא עושים דבר כזה.

אני ניסיתי לעזור ולהסביר, זה נחוץ לשים דברים על השולחן.
זה המצב, ואני לא חושב שמדובר באמונה שמגשימה את עצמה.

ראו גם את התגובה המגעילה לעיל, הפיוז קפץ לו, מזל שאני לא עומד לידו.
החותם בידידות לכולם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:06 לינק ישיר 

מי שמשכיר דירות מבין את ההודעה. (לא שאני משכיר דירות, אבל מקורב לאחד כזה) לא אפרט, מסיבות מובנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:07 לינק ישיר 

רציף

יש כאן שני נושאים, נפרדים.

א. האם אצל הספרדים יש יותר רוע מאשכנזים. ב. האם זה מתיר לנו להכליל ולנהוג בגזענות.

אתחיל בב'. ברור שאין שום היתר לנקוט בקיצורי דרך. נגיד שקראת שאנשים בעלי משקפיים קוראים יותר ספרים. פתחת עיתון ואתה מחפש כותבים, בראיון אתה מנפנף כל מי שאין לו משקפיים כי סטטיסטית יש בהם פחות מהסוג שאתה מחפש. זה אולי נכון אם אני רוצה לחסוך זמן, אבל אם זה יהפוך לנורמה זה יהרוס את החיים להרבה מאוד אנשים שקוראים כל היום אך אינם זקוקים למשקפיים, לא יהיה להם סיכוי. כל שכן כשמדובר בדירה, הזכות לגור היא הבסיס, ולגרום לחצי מהאוכלוסיה לא לגור במקום שהם חושבים שנכון עבורם, זה רוע צרוף.

ולגבי ב'. לענ"ד בהחלט יש הבדלים בין משפחות וגם בין שבטים ועמים, הבדלים של 'מזג' (המחקר מלמד ש'מזג' זה החלק היותר תורשתי באדם), ואולי גם בכשרונות מסוימים. אבל זה בשום אופן לא רוע! אני לא יודע מי רע יותר - הנאצים שאמרו דאנקה שיין בתאי הגזים או המחבלים שמתפוצצים לחתיכות בלהט השנאה. מצד אחד הנאצים גרועים יותר דוקא בגלל התרבות וה'עדינות' שלהם..

הספרדים אכן חמים יותר, לטוב ולמוטב, כשאתה דופק בביתם הם פותחים את הדלת ואת הלב, לא כמו החרך שהאשכנזים נותנים לך.. מי שלא רגיל לסגנון יכול להיפגע ולהגיע למריבות, ואני יודע זאת אישית, אבל אם תבין את סגנון החיים, תראה כמה נוח זה כך וכמה זה עדיף לפעמים על הפוליטיקה האשכנזית, על העוקצנות והנקמנות.

אביא עוד דוגמא להטיה כל כך נפוצה. כשחילוני שומע על משהו שקרה בארץ, נגיד פגע וברח, הוא מקטלג זאת במוחו כאירוע שקרה, זהות הפוגע כלל לא תופסת אצלו מקום, זה היה 'אדם'. אבל כשמדובר בחרדי, הוא משייך את המקרה לחרדים, גם אם הוא כלל לא שונא חרדים, וגם אם הוא אוהב אותם. פשוט היות הפוגע חרדי היא חלק מהמידע שאליה הוא נחשף וכך הוא יזכור את זה. אחרי שהוא שמע על 30 פגיעות כאלה, שרק 5 מתוכן הם של חרדי, הוא יזכור שאצל חרדים זה קורה הרבה.. זה בדיוק מה שקורה לך עם ספרדים, או כל מי שאתה מקטלג לפי דת גזע ומין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 21:29 לינק ישיר 

ירושלמי
שפתיים יישק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:13 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

רציף

יש כאן שני נושאים, נפרדים.

א. האם אצל הספרדים יש יותר רוע מאשכנזים. ב. האם זה מתיר לנו להכליל ולנהוג בגזענות.

אתחיל בב'. ברור שאין שום היתר לנקוט בקיצורי דרך. נגיד שקראת שאנשים בעלי משקפיים קוראים יותר ספרים. פתחת עיתון ואתה מחפש כותבים, בראיון אתה מנפנף כל מי שאין לו משקפיים כי סטטיסטית יש בהם פחות מהסוג שאתה מחפש. זה אולי נכון אם אני רוצה לחסוך זמן, אבל אם זה יהפוך לנורמה זה יהרוס את החיים להרבה מאוד אנשים שקוראים כל היום אך אינם זקוקים למשקפיים, לא יהיה להם סיכוי. כל שכן כשמדובר בדירה, הזכות לגור היא הבסיס, ולגרום לחצי מהאוכלוסיה לא לגור במקום שהם חושבים שנכון עבורם, זה רוע צרוף.

ולגבי ב'. לענ"ד בהחלט יש הבדלים בין משפחות וגם בין שבטים ועמים, הבדלים של 'מזג' (המחקר מלמד ש'מזג' זה החלק היותר תורשתי באדם), ואולי גם בכשרונות מסוימים. אבל זה בשום אופן לא רוע! אני לא יודע מי רע יותר - הנאצים שאמרו דאנקה שיין בתאי הגזים או המחבלים שמתפוצצים לחתיכות בלהט השנאה. מצד אחד הנאצים גרועים יותר דוקא בגלל התרבות וה'עדינות' שלהם..

הספרדים אכן חמים יותר, לטוב ולמוטב, כשאתה דופק בביתם הם פותחים את הדלת ואת הלב, לא כמו החרך שהאשכנזים נותנים לך.. מי שלא רגיל לסגנון יכול להיפגע ולהגיע למריבות, ואני יודע זאת אישית, אבל אם תבין את סגנון החיים, תראה כמה נוח זה כך וכמה זה עדיף לפעמים על הפוליטיקה האשכנזית, על העוקצנות והנקמנות.

אביא עוד דוגמא להטיה כל כך נפוצה. כשחילוני שומע על משהו שקרה בארץ, נגיד פגע וברח, הוא מקטלג זאת במוחו כאירוע שקרה, זהות הפוגע כלל לא תופסת אצלו מקום, זה היה 'אדם'. אבל כשמדובר בחרדי, הוא משייך את המקרה לחרדים, גם אם הוא כלל לא שונא חרדים, וגם אם הוא אוהב אותם. פשוט היות הפוגע חרדי היא חלק מהמידע שאליה הוא נחשף וכך הוא יזכור את זה. אחרי שהוא שמע על 30 פגיעות כאלה, שרק 5 מתוכן הם של חרדי, הוא יזכור שאצל חרדים זה קורה הרבה.. זה בדיוק מה שקורה לך עם ספרדים, או כל מי שאתה מקטלג לפי דת גזע ומין.

תודה על התגובה.

אין לי עניין לקרוא אותה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דירה להשכרה בעדיפות לאשכנזי, ספרדי בתנאי ללא אייפון ובכולל יום שלם עם כובע וחליפה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.