|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
דירה להשכרה בעדיפות לאשכנזי, ספרדי בתנאי ללא אייפון ובכולל יום שלם עם כובע וחליפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 10:28 |
|
| |
רציף
כשאתה עוסק בדיני נפשות, כשאתה קובע גורלות מי יחיה במקום עם סיכויים גבוהים יותר להצליח בחיים ומי יידפק בשכונת עוני ופשע - חייב שיהיה לך עניין לקרוא תחילה כל טענה ולשמוע את כל הצדדים בשימת לב, אתה בכל זאת אשכנזי עדין נפש... (אין לך עניין אבל קראת עד פה :))
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 13:24 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
052-712-3178 ''מי'', זיהה את המספר כשייך לשושי קירשנבוים.
זהירות אשההההההההההה!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 14:34 |
|
| |
לעצם העניין, יש כאן שני נושאים: הסיבה והמסובב. הסיבה, יכולה להיות ענייני השקופע וכדו', וזה נמשע קצת הזוי שבגלל השקופע לא משכירים דירה, מצד שני מי אנחנו שנלמד את הגברת ערכים והליכות. סיבה אחרת יכולה להיות, שהיא חוששת להינזק בעקבות השכרה לספרדים. נניח לצורך העניין, שהספרדים לא משלמים שכירות, או שהם גורמים נזקים עקיפים שהיא חא מעוניינת לשאת. אודה על האמת, שההגיון שחי אומר שלספרדים יש כיסים מלאים יותר והם פחות אוהבים לחיות כשנוררים, ולכן לכאורה הם יעמדו במילתם ולא ינסו להעמיד את דבריהם על דברי תורה (רק אם וכאשר הם מסוכלים לפרש לטובתם), כנהוג אצל האברייכים כידוע. אולם בהנחה שהעא סבורה שיש לה נזק, כאן מבחינתי, אין בכלל שאלה למה- הדירה היא שלה והיא לא מוכנה לשאת בנזקים. זו לגמרי זכותה! אגב, לי יש עסק פרטי ומהניסיון יש תת עדה מסוימת שתמיד יש איתה בעיות, גם בתשלום אבל ממש לא רק (לא כולם כמובן, אבל כל אדם לא מוכר מהתת עדה הזו, בסבירות גבוהה יגרום לי נזק משמעותי). אז אני מוצא תירוצים ונמנע מלתת להם שירות. אני לא תולה שלט על זה, טבל בסופו של דבר אני עובד מספיק טוב כדי לקבל מה שמגיע לי. הפוליטיקלי קורקט לא מממן אותי. לגבי המסובב, אז פה משום מה יש חשד שהגורם לחששות הוא לא ניסיונות העבר או בעיות ברורות ומוגדרות, אלא סתם מיתטס גזעני שספרדי בשביל להיות בגדר אדם, חייב להשקיע ולהקריב יותר מרוב טובי האשכנזים. והראיה שהיא כן מוכנה לקהל ספרדי, אבל ממנו יש לה המון דרישות פתאום... זו תפיסה פסולה וגם מטומטמת, כמו כל תפיסה שמצדיקה סטנדרט כפול. אישית זה נשמע לי הזוי ומשוגע ובהחלט מבזה את המגזר שיש בו כאלה תמהוניים. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 15:01 |
|
| |
בכתבה בערוץ 13 הביאו הקלטה של שיחה עם מפרסמת המודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 16:44 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
לעצם העניין, יש כאן שני נושאים: הסיבה והמסובב. הסיבה, יכולה להיות ענייני השקופע וכדו', וזה נמשע קצת הזוי שבגלל השקופע לא משכירים דירה, מצד שני מי אנחנו שנלמד את הגברת ערכים והליכות. סיבה אחרת יכולה להיות, שהיא חוששת להינזק בעקבות השכרה לספרדים. נניח לצורך העניין, שהספרדים לא משלמים שכירות, או שהם גורמים נזקים עקיפים שהיא חא מעוניינת לשאת. אודה על האמת, שההגיון שחי אומר שלספרדים יש כיסים מלאים יותר והם פחות אוהבים לחיות כשנוררים, ולכן לכאורה הם יעמדו במילתם ולא ינסו להעמיד את דבריהם על דברי תורה (רק אם וכאשר הם מסוכלים לפרש לטובתם), כנהוג אצל האברייכים כידוע. אולם בהנחה שהעא סבורה שיש לה נזק, כאן מבחינתי, אין בכלל שאלה למה- הדירה היא שלה והיא לא מוכנה לשאת בנזקים. זו לגמרי זכותה! אגב, לי יש עסק פרטי ומהניסיון יש תת עדה מסוימת שתמיד יש איתה בעיות, גם בתשלום אבל ממש לא רק (לא כולם כמובן, אבל כל אדם לא מוכר מהתת עדה הזו, בסבירות גבוהה יגרום לי נזק משמעותי). אז אני מוצא תירוצים ונמנע מלתת להם שירות. אני לא תולה שלט על זה, טבל בסופו של דבר אני עובד מספיק טוב כדי לקבל מה שמגיע לי. הפוליטיקלי קורקט לא מממן אותי. לגבי המסובב, אז פה משום מה יש חשד שהגורם לחששות הוא לא ניסיונות העבר או בעיות ברורות ומוגדרות, אלא סתם מיתטס גזעני שספרדי בשביל להיות בגדר אדם, חייב להשקיע ולהקריב יותר מרוב טובי האשכנזים. והראיה שהיא כן מוכנה לקהל ספרדי, אבל ממנו יש לה המון דרישות פתאום... זו תפיסה פסולה וגם מטומטמת, כמו כל תפיסה שמצדיקה סטנדרט כפול. אישית זה נשמע לי הזוי ומשוגע ובהחלט מבזה את המגזר שיש בו כאלה תמהוניים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2022 18:34 |
|
| |
ירושלמי דפח"ח! (ובטח שמת לב ל"ברירה הטבעית" שהכנסת למשוואה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2022 21:01 |
|
| |
| hot_tr כתב: |  |
לעצם העניין, יש כאן שני נושאים: הסיבה והמסובב. הסיבה, יכולה להיות ענייני השקופע וכדו', וזה נמשע קצת הזוי שבגלל השקופע לא משכירים דירה, מצד שני מי אנחנו שנלמד את הגברת ערכים והליכות. סיבה אחרת יכולה להיות, שהיא חוששת להינזק בעקבות השכרה לספרדים. נניח לצורך העניין, שהספרדים לא משלמים שכירות, או שהם גורמים נזקים עקיפים שהיא חא מעוניינת לשאת. אודה על האמת, שההגיון שחי אומר שלספרדים יש כיסים מלאים יותר והם פחות אוהבים לחיות כשנוררים, ולכן לכאורה הם יעמדו במילתם ולא ינסו להעמיד את דבריהם על דברי תורה (רק אם וכאשר הם מסוכלים לפרש לטובתם), כנהוג אצל האברייכים כידוע. אולם בהנחה שהעא סבורה שיש לה נזק, כאן מבחינתי, אין בכלל שאלה למה- הדירה היא שלה והיא לא מוכנה לשאת בנזקים. זו לגמרי זכותה! אגב, לי יש עסק פרטי ומהניסיון יש תת עדה מסוימת שתמיד יש איתה בעיות, גם בתשלום אבל ממש לא רק (לא כולם כמובן, אבל כל אדם לא מוכר מהתת עדה הזו, בסבירות גבוהה יגרום לי נזק משמעותי). אז אני מוצא תירוצים ונמנע מלתת להם שירות. אני לא תולה שלט על זה, טבל בסופו של דבר אני עובד מספיק טוב כדי לקבל מה שמגיע לי. הפוליטיקלי קורקט לא מממן אותי. לגבי המסובב, אז פה משום מה יש חשד שהגורם לחששות הוא לא ניסיונות העבר או בעיות ברורות ומוגדרות, אלא סתם מיתטס גזעני שספרדי בשביל להיות בגדר אדם, חייב להשקיע ולהקריב יותר מרוב טובי האשכנזים. והראיה שהיא כן מוכנה לקהל ספרדי, אבל ממנו יש לה המון דרישות פתאום... זו תפיסה פסולה וגם מטומטמת, כמו כל תפיסה שמצדיקה סטנדרט כפול. אישית זה נשמע לי הזוי ומשוגע ובהחלט מבזה את המגזר שיש בו כאלה תמהוניים.
|
|
לה''ו. וואי וואי מה שאמנון יצחק יעשה לך..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 01:48 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | רציף
כשאתה עוסק בדיני נפשות, כשאתה קובע גורלות מי יחיה במקום עם סיכויים גבוהים יותר להצליח בחיים ומי יידפק בשכונת עוני ופשע - חייב שיהיה לך עניין לקרוא תחילה כל טענה ולשמוע את כל הצדדים בשימת לב, אתה בכל זאת אשכנזי עדין נפש... (אין לך עניין אבל קראת עד פה :)) |
|
התגובה שלך אין לה שום קשר לענייננו. אני גם ירושלמי, הספרדים ששמתי לב שהם דפוקים - הם ירושלמים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 01:59 |
|
| |
|
|
לפי מה שאני זוכר, היא מוכנה ספרדי אם הוא ממש חרדי. זה גם מוסכמה ידועה שספרדים חרדים -ובפרט בני תורה- הם בסדר, והם לא מורידים את ערך הדירות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 07:00 |
|
| |
הא גופא קשיא, למה ספרדי צריך להיות חרדי בשביל להיות בסדר? (ושוב, לדעתי זו מוסכמה לא נכונה. כל טיפש מבין שיותר כדאי לעשות עסקים עם אנשים עובדים ולא עם שנוררים דלפונים. ספרדי חרדי הוא לרוב דור ראשון לשנורקייט וזה חצי צרה, אשכנזי חרדי זה יכול להיות דור 3-4 לתופעה והתפיסה הזו) לגבי ערך הדירות, תמהני: ראשית, אם יש כאן דיון בנושא כנראה זה לא נפוץ. אז האם הדירות עדיין יקרות כאשר האחרים אולי כן השכירו לאיזה "ספרדי שרץ"? שנית, האם באמת מחיר הדירות של שכונה שלמה יורד בשביל שכן אחד שחתם חוזה לשנה?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 07:31 |
|
| |
אני משכיר דירה הרבה שנים. היו לי אשכנזים, ספרדים, תימנים, רוסים. הכל. היו ביניהם אנשים הגונים, והיו שפחות. השניים שהכי פחות, שממש גרמו להפסדים לי ונזקים לדירה, היו ספרדי-בלי-אייפון-עם-כובע-וחליפה-גם-בלילה (וממשפחה עשירה. ללא חשש שנוררים) ואשכנזי עובד, גם הוא לא שנורר, ועם אייפון... אז כל הנסיונות של "הדיבוק" להפוך את הקערה שתלתה איזו מטורפת בפומבי על פיה ולרמוז שהבעיות הם דווקא משוכרים שלא עובדים - מנסיוני, מופרכת לחלוטין. אצל החרדים מי שאין לו כסף לא שוכר מלכתחילה דירה יקרה. השוכר שהכי זכור לי לטובה היה דווקא אברכון ליטאי קלאסי-מעצבן. כנראה שהדיבוק לא מבין מה סגנון הבעיות ששוכרים עלולים ליצור... וכנראה שגם לא המטורפת שתלתה כזו מודעה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 08:21 |
|
| |
יישר כח על הדברים, כתבתי בגדול מה השכל אומר במבט ראשון. אני אכן לא מבין אלו בעיות שוכרים יכולים ליצור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 08:41 |
|
| |
נזקים לדירה עצמה ביודעין או מתוך הזנחה פושעת. שוכרים שאינם משלמים נפוץ יותר במגזרים שאינם חרדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 15:46 |
|
| |
הנזק הגדול ביותר שיכול שוכר לעשות למשכיר, זה דווקא אי התשלום על השכירות, כשהמדינה מחפה עליהם בחוק הגנת הדייר ולא נותנת לפנות אותם כל כך בקלות פרסמתי כאן בעבר מקרה מזעזע על משפחה שגרה בדירה שכורה ולא שילמה שנה וחצי דמי שכירות הנזק היה 80 אלף ש"ח! למה לקח להוציא אותם שנה וחצי? כי המשכיר לא יכול היה לפנות לבית משפט אלא קודם לבית דין, והמשפחה השוכרת סחבה אותו שם יותר משנה, כשהם מתחמקים בחלק מהדיונים, ורק אחרי שנה שלח אותם בית הדין לבית המשפט, גם שם הם התחמקו פה ושם מדיונים בטענת מחלה וכדו', עד שפסקו לפנות אותם משם החוב ע"ס 80 אלף ש"ח לא שולם עד היום, כי המשפחה טוענת להוצל"פ שהם יכולים לשם רק 500 ש"ח בחודש, הם מסתירים הכנסות, וגם מה500 הם מתחמקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 17:35 |
|
| |
הא גופא קשיא, למה ספרדי צריך להיות חרדי בשביל להיות בסדר? (ושוב, לדעתי זו מוסכמה לא נכונה. כל טיפש מבין שיותר כדאי לעשות עסקים עם אנשים עובדים ולא עם שנוררים דלפונים. ספרדי חרדי הוא לרוב דור ראשון לשנורקייט וזה חצי צרה, אשכנזי חרדי זה יכול להיות דור 3-4 לתופעה והתפיסה הזו) לגבי ערך הדירות, תמהני: ראשית, אם יש כאן דיון בנושא כנראה זה לא נפוץ. אז האם הדירות עדיין יקרות כאשר האחרים אולי כן השכירו לאיזה "ספרדי שרץ"? שנית, האם באמת מחיר הדירות של שכונה שלמה יורד בשביל שכן אחד שחתם חוזה לשנה?!
|
|
זה נושא מורכב. ההגדרה שאני הגדרתי היא הכי פשוטה וכוללנית ; "עושה צרות", זה אחד שיצעק אליך מכל הלב כי חנית בחניה שלו בטעות, או אחד שישתלט על מחסן, או אחד שהשכרת לו דירה והוא יבוא אליך בהאשמות ולא ירצה לשלם. חשוב להדגיש שאנחנו מדברים על מיעוט קטן, ובגלל המיעוט הזה האשכנזים מעדיפים להתרחק, כי אם נפלת - המצב שלך קשה ומר, ספרדי עם יראת שמים הוא אחראי, הוא לא מהיר חמה ואסרטיבי כוחני. ב"ה הספרדים עובדים ויש להם כסף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|