| נשלח ב-7/9/2022 14:08 |
|
| |
* שכחתי לציין, מדובר ב7 ישיבות גדולות (לא זוכר כעת כמה ישיבות קטנות יש לבעלזא)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 15:12 |
|
| |
יש לי רק שאלה חב"ד בתשמ"ט נאבקה מאבק אמיתי על כבודו של הרבי, שזה היה ליבת הויכוח בין הרב שך לאגו"י. היום אין כל ויכוח כזה, והויכוח הוא בנושאים חינוכיים ופרסונליים שאין לחב"ד זיקה אליהם. אם מדווח שחב"ד תתגייס למען אגו"י כשאין לזה שום זיקה אליה, יש לזה אחד מ2 פירושים, או שהדיווח אינו נכון, או שהחינוך החבד"י שמטיף רבות לאהבת ישראל, הוא באמת מלא שנאה לליטאים ולא משנה הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 16:36 |
|
| |
אם הרבי היה חי לא היה כ"כ הרבה מחב"ד מצביעים לימינה החילונית
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 16:58 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | יש לי רק שאלה חב"ד בתשמ"ט נאבקה מאבק אמיתי על כבודו של הרבי, שזה היה ליבת הויכוח בין הרב שך לאגו"י. היום אין כל ויכוח כזה, והויכוח הוא בנושאים חינוכיים ופרסונליים שאין לחב"ד זיקה אליהם. אם מדווח שחב"ד תתגייס למען אגו"י כשאין לזה שום זיקה אליה, יש לזה אחד מ2 פירושים, או שהדיווח אינו נכון, או שהחינוך החבד"י שמטיף רבות לאהבת ישראל, הוא באמת מלא שנאה לליטאים ולא משנה הסיבה.
|
|
אבל זה מזכיר מאוד את מה שהיה אז. בראייתם הליטאים אז והיום רצו בפטרונות להכתיב לחסידים להתנגד\להחרים הנהגה של חסידות ספציפית. אז זה היה חב"ד. היום זה בעלזא. ולכן לא מעט שדים שהתעוררו אז, יתעוררו גם היום.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/09/2022 17:00:17
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 17:31 |
|
| |
נכון, מתעלקים על אדמור חסידי ומשפילים אותו בדרישות מוזרות. מי שמכם ? מה השפה המגונה שאתם משתמשים בה ?! מי כמו חבד אמונים על כבוד החסידות, ויד החסידים על העליונה. כל החסידים לומדים תניא, גם בסאטמאר לומדים תניא, והרי הרבי ציווה להצביע למפלגה החרדית ביותר ! קשה להעריך כמה מנדטים כל זה יביא, מנדט, שניים, שלוש, ארבע, אם בכלל, אז לא סומכים על זה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 17:44 |
|
| |
תם בתמימותך אינך מבין (מעניין שאת כל ההסברים המתוסבכים ופלפולי הסרק של מקלב-אשר-אביגרינצייג-אברמוובר שמתקשים להסביר לעם למה הם פתאום דואגים לבעלזא... אתה כן מבין), אז בא ואזביר לך במשפט קצר אחד: ברגע שיהיה כאן פילוג (היל"ת) בין חסידים למתנגדים, חב"ד מתייצבת במלוא עוזה לצד החסידים, ולא תתן יד למתנגדים. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2022 22:07 |
|
| |
חשוב לציין, שגם עד היום. היה חלק נכבד בחב"ד שהצביעו אגודה, והיה חלק נכבד שהצביעו "ציונות דתית", אני לא בקיא במספרים ובנימוקים. יש הרבה צעירים שהצביעו "ציונות דתית" למען שלמות הארץ, והיו שהצביעו כפי הוראת הרבי "למפלגה הכי חרדית", יתכן שהיו כמה הוראות.
ועוד משהו, כולנו בני איש אחד נחנו, כל האדמורים (או כמעט כולם) ביקרו אצל הרבי שוב ושוב, היו מהם שקראו לו ; הרבי, הרבי מבעלז הוא אחד מהם.
האחדות אצל החסידים היא גדולה, ודאי הערצה לרבי מליובאוויטש, כולם הם תלמידים של הרבי
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 07/09/2022 22:08:14
|
|
|
|
|