בית פורומים בחדרי חרדים

אחרי 6-3 מאיפה החוצפה של אנשי אגודה?! "זעם ועלבון" ברחוב החסידי...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2022 20:01 לינק ישיר 
תלמד להשלים עם המציאות

יוחנןש כתב:
שאלתי מאיפה יש יותר ליטאים מחסידים?
וכפי שניסח את זה ליצמן: וכי חסידים יולדים פחות צאצאים מליטאים? (כלומר, כמובן שזה ההיפך)

אך תירצו לי
כי בשכונות שלימות, כמו נווה יעקב וכדומה, יש למעלה משליש ליטאים, שהם או בעלי תשובה או עולים חדשים או שרופים שהתחזקו. שאבותיהם לא בחרו ולא בוחרים ג'. והם חלק מהמחנה הליטאי.
וההוא אומר לי: לך תראה לי בעל תשובה אחד ויזניצאי וכו'.

לעומת זה, אצל החסידים יש משהו הפוך. נטייה להיות קנאיים מחד גיסא (ומנגד גם במרכז ליכוד) .ואין שם בעל תשובה אחד וכו' (חוץ מכמה ברסלבים, ובעלזאים וכדומה) ובוודאי לא שרופים ולא עולים.
העולים החסידיים, כגון בשכונות רוממה וגני גאולה, חלקם הגדול הם שוב פעם, קנאים. בידרמניים. זילברברגיים. סטוטצ'ינים. רחמסטריווקאים. סלאנימאים. ובוהושאים. גמליאל רבינוביצאים. דוד אבוחציראים. 
בקיצור, אנשים עצמאיים, שאינם מרגישים שום סיבה להיענות לקריאת הקודש, ולחוב הקודש של הרבי מוויזניץ וקאליב וכדומה

יוחנן אני חייב להגיד לך שאתה פשוט מפתיע עם החוכמה שלך,

אתה שואל "מאיפה יש יותר ליטאים מחסידים?" האם תוכל לבאר את השאלה הזאת? למה שלא יהיה? האם יש איזה הגיון, או חוק טבע שזה לא יכול לקרות?

ויש לך עוד סמך לשאלתך מהחכם יעקב ליצמן "וכי חסידים יולדים פחות צאצאים מליטאים?" האם בכדי להיות יותר, צריכים ללדת יותר?!

האם הגויים יותר מהיהודים בגלל שהם יולדים יותר?

ובנוגע לבעלי תשובה, האם אין בחב"ד, ובברסלב, ובבעלז, ובקרלין, בעלי תשובה?

למה אתה לא יכול להשלים שהליטאים יותר מהחסידים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:13 לינק ישיר 

מזמור שיר.
יש כאן מהפך שצריך להסביר אותו
מתשמ"ט ועד ימינו.

אישית, אני חושב שהתשובה פשוטה.
אנשי פא"י הלכו אז בתשמ"ט עם אגודה.
אבל הבנים שלהם, (אלו שלא הפכו להיות חרדל"ים) כבר ליטאים שרופים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:25 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:
יוחנן אני חייב להגיד לך שאתה פשוט מפתיע עם החוכמה שלך,

אתה שואל "מאיפה יש יותר ליטאים מחסידים?" האם תוכל לבאר את השאלה הזאת? למה שלא יהיה? האם יש איזה הגיון, או חוק טבע שזה לא יכול לקרות?

ויש לך עוד סמך לשאלתך מהחכם יעקב ליצמן "וכי חסידים יולדים פחות צאצאים מליטאים?" האם בכדי להיות יותר, צריכים ללדת יותר?!

האם הגויים יותר מהיהודים בגלל שהם יולדים יותר?

ובנוגע לבעלי תשובה, האם אין בחב"ד, ובברסלב, ובבעלז, ובקרלין, בעלי תשובה?

למה אתה לא יכול להשלים שהליטאים יותר מהחסידים?

אני מאוד מתפלא על השאלה שלך

אינך מבין שהכל בנוי על בחירות תשמ"ט שם היו 5 לאגודה ו2 לדגל?

זה גם מה שליצמן שאל, מה פתאום שהליטאים יהיו יותר? וכי לא היתה ילודה בשני הקהילות במידה שווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:16 לינק ישיר 

כרגיל . האמת לא מעניינת ..

תשמ"ה היו בחירות בה רצה ש"ס לראשונה .הגראמ שך הורה להצביע שס ואגו"י ירדה ל 2 מנדטים ....
אבל את מי מעניינת האמת ..
כולנו זוכרים איך חבד עבדה אז . התפזרו בארץ כמו נמלים לשכנע להצביע ג'  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:41 לינק ישיר 

כותרת מעוותת ושאלה קצת מטופשת לאור העובדה שהחוצפה היא של אלו שמנסים בכל כוחם להפר הסכמים, שלא לדבר על התירוצים המומצאים שכביכול מדובר בעניינים אידיאולוגים כשכל עניינם הוא ג'ובים, שליטה וכסף.
באשר לצביעות והפטרונות במה שקשור לדרישה של בעלז בעניין מוסדות החינוך כבר דובר רבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:47 לינק ישיר 

איני_מכיר כתב:
כרגיל . האמת לא מעניינת ..

תשמ"ה היו בחירות בה רצה ש"ס לראשונה .הגראמ שך הורה להצביע שס ואגו"י ירדה ל 2 מנדטים ....
אבל את מי מעניינת האמת ..
כולנו זוכרים איך חבד עבדה אז . התפזרו בארץ כמו נמלים לשכנע להצביע ג'  

זה דווקא תומך בהסבר שלי
אז בבחירות שהרב שך הורה להצביע ש"ס ואגודה קיבלו רק 2
אברהם ורדיגר ז"ל שהיה מנהיג פא"י רץ במפלגה נפרדת שהביאה 2 מנדטים.

ואילו בבחירות הבאות שאגודה קיבלה 5 ודגל 2.
פא"י רצו עם אגודה והביאו עימם כ2 מנדטים נוספים. וחב"ד הצליחו להביא עוד מנדט של כהניסטים שנפסלה להם המפלגה ולא היה להם למי להצביע.

והיום הילדים של הפא"יניקים דאז, חלקם חרד"לניקים וחלקם הפכו לליטאים שרופים.
ולולי הפיצול עם הפלג הירושלמי, דגל הייתה גדולה היום בשיעור עצום על אגודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 00:22 לינק ישיר 

הבנתי
שספרו את כמות האנשים בבחירות לעיריה, ולאגודה היה יותר.

ירושלים לבד אינו ראיה.
רבי חיים נתן דחיפה לכל החוגים כולם, גם חוצניקים רבים

יש הרבה חוזרים בתשובה
בחבד ובברסלב, בקרלין
ובבעלז

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 00:33 לינק ישיר 
בונדמן

ליאליא כתב:
זה מנטרה חסידית מתקרבנת שכל ה6-3 זה רק ר' חיים וזה כמובן מגוחך כי כמה חסידים באמת הצביעו בגלל ר' חיים, מספר מועט אם בכלל

הציבור הליטאי הוא רחב מאד מאד ולחסידים קשה להשלים עם המציאות שנגלית פתאום

למישהו יש בעיה עם זה שהש"סיניקים הם ציבור יותר גדול בכמות ? הליכוד 35, דתיים לאומיים כולל ימינה 15 ש"ס 9 דגל 5 אגודת ישראל 3 , ככל שהאיכות עולה הכמות יורדת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 08:53 לינק ישיר 

העובדה שאגודה בוכים ומשתוללים ומנסים לעשות הכל כדי לרוץ יחד. מוכיחה שהם יודעים היטב ש7 המנדטים לא יתחלקו חצי חצי בדיוק. אלא לכל הפחות 3-4 לטובת דגל.

וראשי המפלגות, מכירים את המספרים היטב. לפי מס' תלמידים במוסדות חינוך. ולפי פרמטרים רבים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 08:59 לינק ישיר 

פינטשיב כתב:

נ.ב. גילוי נאות אני מאד לא אוהב את ההשתלחות בהבעלזער אבל זה לא באמת הסיפור פה וחבל שזה הגיע לשם וזה תירוץ נח לשני הצדדים להתמקד בזה.

לא אכנס לכל נושא האשכול, כי במישור מסוים אני מבין מאוד את שני הצדדים.
רק אציין ואפשר לרשום את זה לעצמינו: הסיפור האמיתי הוא בדיוק בעלזא ובכוונה הוא עשוי כמו מלחמת קודש אגבית - כלומר, גם מלחמת קודש וגם מלחמה אגבית - בכדי שלא תהיה לבעלזא שום אפשרות לנצח בו. ואז עוד שנה דגל יעשו להם טובה ענקית ממש ויכניסו אותם לחינוך העצמאי, וככה הם יגדילו את מספר המוסדות וימנעו את הסגירה המתבקשת של המוכשר - כי בעידן הממ"ח זה מיותר - וינציחו את השלטון שלהם בברזי הכסף ובסתימת מעיינות החכמה; כשעל הדרך הם מסדרים שם ג'ובים לכל החברים.
אתם עוד תראו שעוד 20 שנה ילמדו על זה בספרי היסטוריה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 10:20 לינק ישיר 

סקר ומדגם מעניין של אמיל פוקס שחוזה ליהדות התורה 5 מנדטים.

www.srugim.co.il/710326-%d7%a1%d7%a7%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%94%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%97%d7%96%d7%aa%d7%94-%d7%90%d7%aa-%d7%9b%d7%9c-%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%91%d7%97

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2022 21:29 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
העובדה שאגודה בוכים ומשתוללים ומנסים לעשות הכל כדי לרוץ יחד. מוכיחה שהם יודעים היטב ש7 המנדטים לא יתחלקו חצי חצי בדיוק. אלא לכל הפחות 3-4 לטובת דגל.

וראשי המפלגות, מכירים את המספרים היטב. לפי מס' תלמידים במוסדות חינוך. ולפי פרמטרים רבים נוספים.
זוו טענה שאין עליו תשובה, אגב זה יותר מ3-4 לטובת דגל, הסתובב מסמך עם הנתונים המדויקים אם מישהו יכול להעלות אודה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2022 22:02 לינק ישיר 

גרשום כתב:

סקר ומדגם מעניין של אמיל פוקס שחוזה ליהדות התורה 5 מנדטים.

www.srugim.co.il/710326-%d7%a1%d7%a7%d7%a8-%d7%9e%d7%a0%d7%93%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%94%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%97%d7%96%d7%aa%d7%94-%d7%90%d7%aa-%d7%9b%d7%9c-%d7%aa%d7%95%d7%a6%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%91%d7%97

הסקר מדבר על יהדות התורה המאוחדת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2022 22:16 לינק ישיר 

פינטשיב כתב:

avishai323 כתב:

זוו טענה שאין עליו תשובה, אגב זה יותר מ3-4 לטובת דגל, הסתובב מסמך עם הנתונים המדויקים אם מישהו יכול להעלות אודה לו.

כוונתך למסמך הזה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2022 22:33 לינק ישיר 

יישר כח ג'ינג'י

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אחרי 6-3 מאיפה החוצפה של אנשי אגודה?! "זעם ועלבון" ברחוב החסידי...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.