| נשלח ב-13/9/2022 15:13 |
|
| |
יוצאת בשאלה לגל"צ: החסידות דורשת מאה אלף שקל כדי לאפשר לי להגיע לחתונת ביתי
חלי הייתה שבויה בחסידות ועברה התעללות ואלימות קשה במשך יותר מעשרים שנה. היום מתחתנת בתה, אך היא לא תוכל להגיע לחתונה: החסידות דורשת 100 אלף שקל כדי לאפשר לה להגיע. האזינו לסיפור אצל @YaelDan1
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 15:14 |
|
| |
מזכירה בדבריה כמה פעמים שהיא מרגישה כמו אסתי ויינשטיין
רמז לכך שמדובר בחסידות גור ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 15:40 |
|
| |
והרי זה ברור שכל מ ה שהיא אומרת נכון .....
ואולי ביקשו ממנה לעזור מעט לבת שלה להתחתן והיא צריכה את הכסף לבוטוקס ולתוחתוקס ולשא מרעין בישין
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 16:06 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | והרי זה ברור שכל מ ה שהיא אומרת נכון .....
ואולי ביקשו ממנה לעזור מעט לבת שלה להתחתן והיא צריכה את הכסף לבוטוקס ולתוחתוקס ולשא מרעין בישין |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 20:33 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | והרי זה ברור שכל מ ה שהיא אומרת נכון .....
ואולי ביקשו ממנה לעזור מעט לבת שלה להתחתן והיא צריכה את הכסף לבוטוקס ולתוחתוקס ולשא מרעין בישין |
|
זכותה לעזור או לא לעזור. משום מה, לא נראה לי שאם מישהו ביקש ממנה כזה סכום זה היה עבור בתה או שיש למישהו זכות לחסום אותה בטענה שהיא לא מספיק עוזרת לבתה. זכותה לעשות עם הכסף שלה מה שהיא רוצה, ושהחתן יקיים מה שכתוב ברמ"א שכל מה שנותנים לו חמיו וחמותו יקבל בשמחה. רק מי שחושב על כל מיני דברים שכתבת, וטוב להכיר את סוטי הפורום החדשים שישר משייכים הכל לכאלה דברים ונכנסים לכאלה רזולוציות מדויקות, יש לו מה להטיף לזולת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 21:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מזכירה בדבריה כמה פעמים שהיא מרגישה כמו אסתי ויינשטיין
רמז לכך שמדובר בחסידות גור ? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 21:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 00:55 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
לא הבנתי
אם בית המשפט פסק שהילדים אצלה, למה היא לא פונה למשטרה?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 01:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 04:45 |
|
| |
אין מה לפנות לבית משפט, הבת בוגרת ולא חייבת בקשר עם אמה. בכלל לא המשפחה טוענת את זה אלא הבת.
תחשבו מנקודת מבטה של בת חרדית. האמא שלה נטשה אותה פיזית, ורוחנית, הזיקה לה בשידוכים, וגורמת לה ולמשפחתה בושות, ולא תורמת כלום לחתונה אבל רוצה להגיע לחתונה כמו "מחותנת"? (ומענין באיזה לבוש?...) לא מכריחים אותה לשלם דמי הגעה לחתונה, אלא דמי גידול ילדה. זה שנהיית חילונית לא אומר שאת לא צריכה לשאת חלק בגידול הילדה שלך, בשר מבשרך. הגישה החילונית הזו, שאמא זה אמא בלי שיהיו לזה השפעות מעשיות בפועל מוזרה והומצאה לא מזמן, מזמן מזמן...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 05:58 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 07:02 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אין מה לפנות לבית משפט, הבת בוגרת ולא חייבת בקשר עם אמה. בכלל לא המשפחה טוענת את זה אלא הבת.
תחשבו מנקודת מבטה של בת חרדית. האמא שלה נטשה אותה פיזית, ורוחנית, הזיקה לה בשידוכים, וגורמת לה ולמשפחתה בושות, ולא תורמת כלום לחתונה אבל רוצה להגיע לחתונה כמו "מחותנת"? (ומענין באיזה לבוש?...) לא מכריחים אותה לשלם דמי הגעה לחתונה, אלא דמי גידול ילדה. זה שנהיית חילונית לא אומר שאת לא צריכה לשאת חלק בגידול הילדה שלך, בשר מבשרך. הגישה החילונית הזו, שאמא זה אמא בלי שיהיו לזה השפעות מעשיות בפועל מוזרה והומצאה לא מזמן, מזמן מזמן...
|
|
רבינו, אתה החלטת המון דברים בשם אנשים שלא טענו את זה. את העובדות אני כמובן לא יודע, אבל ההגיון שלי אומר שהאמא הייתה שמחה לסייע לביתה לאורך השנים - אם הדבר היה אפשרי, אני יכול להכיר לך לא מעט חזבשים שמאוד אוהבים ודואגים לילדיהם (וכן להיפך, הכרתי צעיר שחזר בשאלה אחרי התנהגות הזויה ומזניחה של הוריו, ויותר מ5 שנים אחרי שהוא עזב את הבית ואת הדת הם איכשהו הואילו ליצור קשר כדי להעיר לו איך הוא מעז לא לחבוש כיפה...). משום מה, נראה לי שאם היא אישה נורמלית, היא תגיע בלבוש מכבד לאירוע. גם היא תרגיש כך יותר בנוח עם האורחים. לגבי הכסף, דווקא החיצים מורים לי שהכסף הוא סתם כופר או עונש, או פשוט עוקץ. אני לא רואה מי שאומר שהכסף הנדרש מתעתד ללכת לזוג. כמובן יכול להיות שאתה צודק, אני לא רואה סימוכין לשום דבר ומשער שבשפויים עסקינן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 21:15 |
|
| |
ירו_שלמי
| קלעפער כתב: |  | אין מה לפנות לבית משפט, הבת בוגרת ולא חייבת בקשר עם אמה. בכלל לא המשפחה טוענת את זה אלא הבת.
|
|
כל עוד אין מידע סותר, אני כמעט בטוח שהאמת היא בדיוק כמו שכתבת. זה די מסתבר על רקע הפרופיל הפסיכולוגי המתאים לאמא שעזבה את משפחתה לטובת חיי 'חופש', על רקע הגישה החילונית הנ"ל בתוספת העיוות המתבקש של התקשורת החילונית, ועל בסיס זה שלא מסתבר שמשפחה תבקש כסף מזומן עבור הגעה לחתונה.
מי שמאשים את המשפחה לפי הסיפור בתקשורת - הוא זה שקופץ למסקנות על חשבון המשפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2022 21:19 |
|
| |
הדרישות האלו מתאימות לכאורה לחסידות גור נדלן !! מי יודע מה אם הכלה עברה בחסידות התובענית חסרת הרחמים הזאת ??? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2022 18:16 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | אין מה לפנות לבית משפט, הבת בוגרת ולא חייבת בקשר עם אמה. בכלל לא המשפחה טוענת את זה אלא הבת.
|
|
רבינו, אתה החלטת המון דברים בשם אנשים שלא טענו את זה. את העובדות אני כמובן לא יודע, אבל ההגיון שלי אומר שהאמא הייתה שמחה לסייע לביתה לאורך השנים - אם הדבר היה אפשרי, אני יכול להכיר לך לא מעט חזבשים שמאוד אוהבים ודואגים לילדיהם (וכן להיפך, הכרתי צעיר שחזר בשאלה אחרי התנהגות הזויה ומזניחה של הוריו, ויותר מ5 שנים אחרי שהוא עזב את הבית ואת הדת הם איכשהו הואילו ליצור קשר כדי להעיר לו איך הוא מעז לא לחבוש כיפה...). משום מה, נראה לי שאם היא אישה נורמלית, היא תגיע בלבוש מכבד לאירוע. גם היא תרגיש כך יותר בנוח עם האורחים. לגבי הכסף, דווקא החיצים מורים לי שהכסף הוא סתם כופר או עונש, או פשוט עוקץ. אני לא רואה מי שאומר שהכסף הנדרש מתעתד ללכת לזוג. כמובן יכול להיות שאתה צודק, אני לא רואה סימוכין לשום דבר ומשער שבשפויים עסקינן. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא החלטתי בשם איש. הצעתי דרך סבירה להבין מה שקרה, אם קרה. זה או שהמשפחה מורכבת מחלאות שמבקשים כסף מאמא כדי להשתתף בחתונת בתה, או שהיא מפרשת את זה בצורה לא נכונה. אני מעדיף לפרש כלישנא אחרינא. ואתה, קמא, וקמא בטיל... ואין לי סימוכין. אני לא יודע אפילו באיזו חסידות מדובר. וגם אם זה גור, היא לא מקהילת פני מנחם, ולא סביר התנהגות כזו סתם עם חילונים.
 |
|
|
|
|
|