אני מכיר בזה שאתם יכולים לקרוא לי גזען, אך בדידי הוה עובדא:
היה לי דירה בא׳ מהאיזורים החרדיים והייתי מעונין לגור בעיר אחרת, שנים רבות היה שוכר שאף פעם לא היה לנו ויכוחים, תמיד הסתדרנו, אלא שלפני מספר שנים הוא סוף סוף קנה דירה ועזב את הדירה המושכרת.
ואז התחלנו לעבור מסכת תלאות, הוזהרנו אפילו על ידי המתווך שמסוכן להשכיר לבני ע״מ, אך התפתינו והדירה הושכרה לזוג צעיר ממשפחה טובה, ומיד התחילו החריקות, שיקים חוזרים, תלונות חוזרות ונשנות, ואכמ״ל, בסוף השנה החלטנו להחליף שוכר, הפעם הגיע בן אדם מכובד והיה נראה שהכל בסדר ומאותה עדה, ושוב אותו סרט חוזר על עצמו.
משנוכחנו בדבר החלטנו שמכאן ואילך השוכרים יהיו על טהרת הגזע, וראה זה פלא מאז עברו 12 שנה, וכבר בשנה שעברה נכנס שוכר שלישי, והנה זה פלא, אין בעיות ואין משחקים.
לצערי, כנראה שהמתווך צדק.
אני מצפה לתגובות נזעמות, אך מה אעשה שזה הסיפור כמות שהוא.
נשלח ב-14/9/2022 06:52
timobl כתב:
אני מכיר בזה שאתם יכולים לקרוא לי גזען, אך בדידי הוה עובדא:היה לי דירה בא' מהאיזורים החרדיים והייתי מעונין לגור בעיר אחרת, שנים רבות היה שוכר שאף פעם לא היה לנו ויכוחים, תמיד הסתדרנו, אלא שלפני מספר שנים הוא סוף סוף קנה דירה ועזב את הדירה המושכרת.ואז התחלנו לעבור מסכת תלאות, הוזהרנו אפילו על ידי המתווך שמסוכן להשכיר לבני ע"מ, אך התפתינו והדירה הושכרה לזוג צעיר ממשפחה טובה, ומיד התחילו החריקות, שיקים חוזרים, תלונות חוזרות ונשנות, ואכמ"ל, בסוף השנה החלטנו להחליף שוכר, הפעם הגיע בן אדם מכובד והיה נראה שהכל בסדר ומאותה עדה, ושוב אותו סרט חוזר על עצמו.משנוכחנו בדבר החלטנו שמכאן ואילך השוכרים יהיו על טהרת הגזע, וראה זה פלא מאז עברו 12 שנה, וכבר בשנה שעברה נכנס שוכר שלישי, והנה זה פלא, אין בעיות ואין משחקים.לצערי, כנראה שהמתווך צדק.אני מצפה לתגובות נזעמות, אך מה אעשה שזה הסיפור כמות שהוא.
לה''ו. הקטע כאן לא גזענות ושאר ירקות... מדובר על מודעה מהמקפצה+הודאה בשידור+הכחשה והאשמת האחר! ממה שאתה כותב, עשית ביזנס בשקט כמו כולם.
נ.ב. ואעפ''כ, כשחילוני לא ישכיר לדתי או חרדי, או ספרדי לאשכנזי, להגיב אותו דבר
אני מכיר בזה שאתם יכולים לקרוא לי גזען, אך בדידי הוה עובדא:
היה לי דירה בא׳ מהאיזורים החרדיים והייתי מעונין לגור בעיר אחרת, שנים רבות היה שוכר שאף פעם לא היה לנו ויכוחים, תמיד הסתדרנו, אלא שלפני מספר שנים הוא סוף סוף קנה דירה ועזב את הדירה המושכרת.
ואז התחלנו לעבור מסכת תלאות, הוזהרנו אפילו על ידי המתווך שמסוכן להשכיר לבני ע״מ, אך התפתינו והדירה הושכרה לזוג צעיר ממשפחה טובה, ומיד התחילו החריקות, שיקים חוזרים, תלונות חוזרות ונשנות, ואכמ״ל, בסוף השנה החלטנו להחליף שוכר, הפעם הגיע בן אדם מכובד והיה נראה שהכל בסדר ומאותה עדה, ושוב אותו סרט חוזר על עצמו.
משנוכחנו בדבר החלטנו שמכאן ואילך השוכרים יהיו על טהרת הגזע, וראה זה פלא מאז עברו 12 שנה, וכבר בשנה שעברה נכנס שוכר שלישי, והנה זה פלא, אין בעיות ואין משחקים.
לצערי, כנראה שהמתווך צדק.
אני מצפה לתגובות נזעמות, אך מה אעשה שזה הסיפור כמות שהוא.
מנסיון טווח ארוך שנים, מסכים עם כל מילה, אבל מסייג כשמדובר באברך בן תורה בן ע"מ
נשלח ב-14/9/2022 09:56
כשלוקחים תשלום 3 חודשים מראש פלוס ערבות פלוס חוזה תואם אין בעיות ולא משנה אם זה ע"א או ע"מ. כשרוצים להרוויח עוד 100 שקל ומתפשרים על הנ"ל משלמים אח"כ בריבית.
נשלח ב-14/9/2022 11:17
ירו_שלמי
אכן טימובל, אתה גזען ובער.
בדידי הוה עובדא שקניתי מאשכנזי ליטאי בן תורה ומכרתי לספרדי לא בן תורה. אמרה לי העו"ד - מעולם לא היה לי לקוח כל כך נוח ונחמד כמו הקונה ואילו המוכר - כמעט לא ראיתי לקוחות קשים שכאלה. ואכמ"ל, לא רוצה אאוטינג. אבל כל מי שמתגבר קצת על החשדנות ומפתח קשר אנושי עם ה'פרעק' התורן מגלה כמה הוא נוח פי מאה מהאשכנזי שלומד כל היום שו"ע רק כדי להכיר את זכויותיו הממוניות, יקוב הדין את ההר. שמעתי שבק"ס אין הרבה מסירות לרשויות, אבל גם בניה יש מעט מאוד - אנשים עומדים על 'זכותם' ההלכתית..
אבל בכל זאת, אנשים נתקלים הרבה בסיפורים כגון של טימבול, ואכן לענ"ד יש לזה הסבר פשוט - ניכור זרות וגם חשדנות.
כשאני רוצה להשכיר דירה, אם אשמע על שם משפחה מוכר, זה בהחלט יעזור לי, א. אדע מאיזה חומר הוא עשוי, ב. - וזה עיקר - מראש יהיה בינינו יחס מכבד הבנוי על היימישקייט, על כל מיני קשרים ששנינו נרצה לכבד. השוכר יסמוך עליי יותר כי הוא שמע עליי מגיסו, או על משפחתי, אך בעיקר כי אנחנו הופכים לחברים על רקע קשרים רחוקים שכבר היו בסביבה, ולא נרצה להפר אותו עם התנהגות לא מקובלת. אם פתאום השוכר יכעס ולא ישלם חודשיים, אספר זאת לחברים ואעשה בושות וכו'. בקיצור, אנו יוצרים מלכתחילה קשר אישי יותר ומחייב יותר.
אם זה יהיה ספרדי, החשדנות תהיה שם מהרגע הראשון, הרקע שונה לגמרי ואנחנו לא נותנים שום צ'אנס לאימון הדדי, בפרט אם אחד מהשנים חווה גם חשדנות על רקע גזעני, גם אם הוא חבוי ונסתר. כל צעד גורם לטלפון מגשש וחקרני, ודי מהר מגיעים להתנהלות שאין בה כבר שום אימון וכבוד הדדי.
זה קורה כל הזמן גם בין חסידים לליטאים, על טהרת הגזע.. (ואני מאמין, גם בין מרוקאים לחלאבים או כיו"ב..). וזה ידוע גם במחקר שהמנבא הטוב ביותר לבעיות זה השונות ברקע שבין בני הזוג.
לסיכום, כמובן שצפויות פחות בעיות ככל שהצדדים יותר דומים ברקע, א. שלילת בעיות מראש, אני מלכתחילה לא מקבל את מי שבעייתי מתוך היכרות עימו. ב. אי רצון להסתבך בגלל לחץ חברתי רב יותר, ס'פאסט נישט. ג. קל יותר להסתדר עם אנשים בעלי סגנון חיים דומה, מבינים יותר זה את זה. ד. אין דעה מוקדמת גזענית שתהרוס כל חלקה טובה..
ועדיין! לפסול אנשים מראש בגלל גזע זו רשעות, זה לגרום לחלק גדול מהאוכלוסיה להיות חסומים ולא להתקדם בחיים שלהם ככל שיהיו תלויים בשלב כלשהו בחייהם באשכנזים. הנאצים והאנטישמים בכל הדורות עשו זאת היטב לנו היהודים. והנה הקורבנות מצאו להם פורקן בקורבן שהוא במעמד עוד יותר נמוך מ'יהודי', בושה וחרפה! מה תענו לגוי שאמר שיהודים הם סוחרים ממולחים מדי ולכן הוא לא יכניס אותם לחנות שלו בברלין או בוילנא??