להתייחס לקבוצה כה קטנה של אנשים ולקרוא להם בשם של הקבוצה הגדולה זה קודם כל טפשי, לפני שזה גזעני.
למה הדבר דומה? כמה משפחות עירקיות היגרו לפני כמה מאות שנים להודו. עם השנים הם קיבלו כמה מאפיינים הודיים. הם עדיים יהודים דתיים עירקיים, אבל גם טיפה הודים, כמו למשל המבטא כבר לא עירקי טהור, ויש אפילו איזו גיורת הודית שהתקרבה והתחתנה עם אחד היהודים. אשה צדיקה מאד אבל הודית, וילדים שלה היו המוצלחים בקהילה אבל הודים, ולכן היום הקהיל כולה נראית קצת הודית. אבל הם יהודים, כאמור. הם שולחים שאלות לרבנים הגדולים בעולם,ומקפידים על התורה.
בהודו יש כידוע בעיות רבות, ודאי אז, רוב ההודים היו אנלפבתיים, פאגנים, חלקם אפילו שורפי אדם חי. כמו בדורות העבר כשהעבירו ילדים למולך, והיום זה בכלל לא נתפס.
אז הנה לנו דוגמא הפוכה, שניתן ליצור "גזענות" טובה, אבל היא תהיה שקרית באותה מידה. אם נאמר שההודים הם ברובם יהודים משכילים ושומרי תורה ומעמד גבוה, אבל יש גם הרבה חלקים שהם עניים, גויים, ופאגניים.
העלתי את ההודים למצב שקרי שהם לא שם, אני לא "גזען" כי שיבחתי אותם. אבל טענתי טענה שקרית.
אותו דבר, אם אני טוען שמתוך מליון בני קהילה שמחלוקת לחילונים וחרדים ורק חלק מהקבוצה החרדית שהיא הקטנה בתת הקבוצות, הם מתנהגים בצורה מסויימת, אבל אני קורא להם "הודים", או פרענקים. אני גם דובר שקר וגם גזען.
יופי של הסבר, לא בטוח שאיש חשוב יבין את ההקשר.
נשלח ב-15/9/2022 18:52
איש חשוב
ההסבר החלקי שלך התקבל. ההסבר בהחלט התבקש, כי הניק הוא כמו החתימה אצל הגרפולוגים, זה נותן הכי הרבה אינפורמציה על הכותב. וכנ"ל - כשהויכוח על התוכן איבד קשר למציאות, מפתה מאוד לחשוב על מי שכותב את זה. כנראה הגזמתי, מצטער.
נגיד שאני ספרדי, ולא צ'אלמער כמו שחלק מכירים אותי כאן, אתה חושב שלפגוע כל כך ברגשות שלי, במוצא שלי, זה פחות גרוע מלומר את דעתי על ניק מומצא?
ובכל זאת, כנראה הגזמתי עם זה
נשלח ב-15/9/2022 19:54
קלעפער כתב:
להתייחס לקבוצה כה קטנה של אנשים ולקרוא להם בשם של הקבוצה הגדולה זה קודם כל טפשי, לפני שזה גזעני.
למה הדבר דומה? כמה משפחות עירקיות היגרו לפני כמה מאות שנים להודו. עם השנים הם קיבלו כמה מאפיינים הודיים. הם עדיים יהודים דתיים עירקיים, אבל גם טיפה הודים, כמו למשל המבטא כבר לא עירקי טהור, ויש אפילו איזו גיורת הודית שהתקרבה והתחתנה עם אחד היהודים. אשה צדיקה מאד אבל הודית, וילדים שלה היו המוצלחים בקהילה אבל הודים, ולכן היום הקהיל כולה נראית קצת הודית. אבל הם יהודים, כאמור. הם שולחים שאלות לרבנים הגדולים בעולם,ומקפידים על התורה.
בהודו יש כידוע בעיות רבות, ודאי אז, רוב ההודים היו אנלפבתיים, פאגנים, חלקם אפילו שורפי אדם חי. כמו בדורות העבר כשהעבירו ילדים למולך, והיום זה בכלל לא נתפס.
אז הנה לנו דוגמא הפוכה, שניתן ליצור "גזענות" טובה, אבל היא תהיה שקרית באותה מידה. אם נאמר שההודים הם ברובם יהודים משכילים ושומרי תורה ומעמד גבוה, אבל יש גם הרבה חלקים שהם עניים, גויים, ופאגניים.
העלתי את ההודים למצב שקרי שהם לא שם, אני לא "גזען" כי שיבחתי אותם. אבל טענתי טענה שקרית.
אותו דבר, אם אני טוען שמתוך מליון בני קהילה שמחלוקת לחילונים וחרדים ורק חלק מהקבוצה החרדית שהיא הקטנה בתת הקבוצות, הם מתנהגים בצורה מסויימת, אבל אני קורא להם "הודים", או פרענקים. אני גם דובר שקר וגם גזען.
לא הניק עושה את האדם, אלא האדם עושה את הניק כלומר, כשאתה מתבטא כאן כמו ילד, "הניק שלך ככה ואתה ככה", אתה הופך את הניק שלך לדבר זול ירו_שלמי הופך להיות למושג רדוד כבר אמרתי לך, שום הכחשה שלך לא תתקבל באמון, אם לא היית ספרדי, לא היית מגיב בצורה כל כך אישית ונקמנית, קראת לי פה רשע..
עד כאן לנושא ירידה אישית החביבה עליך, ועכשיו לטובת יתר חברי הפורום שהנושא עצמו מענין אותם:
בדרך כלל אני נזהר לא להעלות כאן נושאים עדתיים, אבל ככל שמדובר בממון של ישראל, ובדבר שנכויתי בו בצורה קשה, וגם הבאתי לכאן בעבר אשכול עם סיפור מזעזע על משפחה מזרחית שחיה על חשבון משכיר שנה וחצי ולא הואילה להתפנות והתחמקה מבי"ד ובית משפט, וכשפינו אותם בסוף הם השאירו דירה חרבה, עם חובות של שנים לארנונה, וכמה חודשים אחורה של חשמל ומים, ואחרי כמה עשרות שנים של טיפול בהשכרת דירות, שזה דבר שאני עוסק בו, דהיינו, טיפול בהשכרת דירות של אנשים מחו"ל בתמורה של חודש לשנה, אני יכול להעיד שהחלוקה ברורה לגמרי לגבי מי מסוכן להשכיר לו יש כאן עוד עדויות, וייתכן שזה בעיה של חינוך נטו ולא של עדתיות, למשל במשפחות מסוימות מחנכים שלקלל זה ענין יומיומי, בעוד במשפחות אשכנזיות ילד שיעיז להוציא מילה כזאת מפיו יוענש בצורה חמורה, זה ענין של חינוך ולא של גזענות, אולי יש כאן בעיה של חינוך העובר לדור הבא, שלא נורא אם לא שילמת פה ושם.
אם נגענו בענין חינוך, יש בהחלט גם אצלינו החסידים דברים שלא מחנכים מספיק טוב, חוסר טאקט, חוסר נימוס בצורה מוגזמת לפעמים, ואין מקום מושלם לגמרי.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 15/09/2022 19:58:21
נשלח ב-15/9/2022 20:56
יופי, התחלת קצת לעדן, סוג של. אבל עדיין אלו התפתלויות מוכרות של גזען מצוי. אתה מכליל אנשים לפי צבע עורם "בתוספת" עוד מאפיינים, וכך אתה טיפה מסתיר ומחביא את הרשע. אתה מוסיף גם 'חינוך' - אני לא מתווכח עם זה שקיימות תרבויות שונות, אבל זה לא מתיר להחיל פרט המצוי אולי יותר סטטיסטית בתרבות פלונית כדי לדחות על הסף כל מי שגדל שם. גם אילו היתה זו תרבות מרושעת ואכזרית, אבל מדובר בתרבות הכי אנושית שיכולה להיות.
אגב, אני נוהג גם לכעוס מאוד בפורום זה על אפליית צ'אלמרים, ואני לא מוצא סיבה להסתיר את השתייכותי למגזר, אדרבה - זה הרבה יותר מאפשר לי להביע כעס ותסכול. אל לדידך, מה הבעיה אם אני ספרדי ופגוע קשות? מה אתה מנסה לעשות בהתעקשות שלך לומר שאני ספרדי, זה לא אישי ונקמני? זה לא לגופו של ניק?
ולגבי 'רשע', מכך לא חזרתי לרגע, הרשעות שלך מבצבצת מכל מילה שאתה כותב באשכול זה.
נשלח ב-15/9/2022 21:11
קלעפער
רציף כתב:
קלעפער כתב:
לא ברור לי מה הקשר בין המשפט שכתבת למה שאני כתבתי. אבל גם כשלעצמו המשפט שלך אינו נכון. התורה אינה מעדנת כל אדם. האדם הוא זה שמעדן עצמו, התורה היא כלי לכך. מי שטוען שהתורה מעדנת את האדם ללא כיוונון שלו, מבטל את הבחירה.
נשלח ב-15/9/2022 22:03
"התורה מעדנת את האדם, כל אדם" אפילו ספרדי.. לכן ספרדי אם הוא בן תורה אז הוא בסדר - אפשר להשכיר לו, אשכנזי בסדר גם בלי התורה - אפשר להשכיר לו.
מסקנה - ספרדי לא יכול בלי התורה, אשכנזי - יסתדר בעצמו, אולי לכן היא ניתנה לעם מזרחי מלכתחילה.
נשלח ב-16/9/2022 00:46
ירו_שלמי כתב:
"התורה מעדנת את האדם, כל אדם" אפילו ספרדי.. לכן ספרדי אם הוא בן תורה אז הוא בסדר - אפשר להשכיר לו, אשכנזי בסדר גם בלי התורה - אפשר להשכיר לו.
מסקנה - ספרדי לא יכול בלי התורה, אשכנזי - יסתדר בעצמו, אולי לכן היא ניתנה לעם מזרחי מלכתחילה.
יכול להיות שזה הכיון. וזה לא קשור לצבע עור. זה קשור למנטליות. לספרדי יש רגש עז יותר, אשכנזי הוא שכלי, מסתבר שיש גם חסרונות בלהיות שכלי. לכל אחד הנסיון שלו.
במיוחד ספרדי עשוי להתבלבל בין רגש שבא לו לתורשה לבין שכל שבא לו בתור גבר, האישה האשכנזיה גם עשויה להתבלבל בין רגש טבעי בתור אישה לבין שכל שהיא מקבלת בתורשה בתור אשכנזיה. באשכנזי ובספרדיה אין את הקצר הזה, כל הנ"ל זה תאוריה שלי.
שוב ברצוני להדגיש שמדובר במיעוט, מיעוט שעדיף לחשוש לו, אני מאתר אצל ספרדי פיוז קצר, חמדנות, קושי בלהתגבר ולעמוד בכללים של דרך ארץ, זרימה בדיבור ובמעשה.
אצל הערבים, הברבריות הוא פי אלף, ואין מה להשוות בין ספרדי לערבי. נתתי כאן רמז לברבריות זעירה.
אינני יודע לדבר על אכזריות של פולנים למשל, יתכן. חטפנו מהם לאחרונה.
יתכן גם שעידה מסוימת אצל הספרדים היא המשחירה את כולם, וזה גם ידוע שבנות ספרדיות מגיעות לשדכנית והיא אומרת לה ; בלי עידות ספרדיות מסוימות, אני בעצמי ראיתי את זה אצל שדכנית חרדית מסוימת, מסתבר שלא מדובר בדיעה קדומה.
אז אין פה מה להעלב, גם אצל אשכנזים יש עידות עם מנטליות פחות טובה לפעמים, לא הייתי שש להיות אצל עידה שידועה שהיא לא מאוזנת במשהו מסוים
אז אין מקום לפתגם האשכנזי שמכליל את כל הספרדים שהם מחלה, זה לא נכון.
חבל, בכללי חזרת על מה שאני כתבתי באשכול זה ובשכן, ישנה שונות מנטלית בין עדות שונות, בהחלט, ולא פעם זה גורם לקצרים ביניהן.
אבל אין שום דרך לשייך רוע לשום עדה. להיות רגשי או שכלי לא משנה את חלק הטוב שבאדם. לכן חבל שהיית חייב לדחוף את המילה 'חמדנות', ספרדים חמדנים, ממתי? במה זה מתבטא?
התוספת הזו משנה את כל התמונה, המשפט "פיוז קצר, חמדנות, חוסר יכולת להתגבר ולעמוד בכללים של דרך ארץ, זרימה בדיבור ובמעשה" נראה לקוח בשלימותו מאיזה אתר אירופאי אנטישמי קלאסי. זה בדיוק דמותו של היהודי האשכנזי, ותאמין לי שיש לאירופאים האלו אינספור סיפורים ועדויות תומכות, הם מדברים עלינו האשכנזים.
זה גם כולל את התכונה הכי ישראלית שיש, שגם היא מוכרת עוד מזמן הנאצים, הקופצנות וחוסר היכולת להתנהג לפי כללים, לפי תרבות.. עם קשה עורף.
נשלח ב-16/9/2022 01:06
נ. ב. אגב, זה ידוע, שכמה שיותר כהה בעור - אתה יותר חם בגוף ובנפש, לדוגמה הכושים, הם חמים יותר גם בגוף וגם בנפש, התימנים גם, התימנים נחונו בידידות נדירה ומתוקה, האשכנזים קרים יותר בכל המובנים לא עלינו, תלוי איזה מוצא האשכנזי.
כשבאים להשתדך יש חשיבות להשתדך עם עידה דומה - חמה או קרה, וכל מי שלא שם לב לזה הוא עלול לפספס נקודה חשובה, כמובן שזה משנה עד כמה שהיהודי השתרש בארץ.
התאוריות שמנפיקים כאן על מליוני אנשים בלי שום בעיה, תחושות בטן של אחרי ארוחה כבדה. נשים אשכנזיות מבולבלות כי הן יורשות שכל ורגש...מה שאומר שספרדים גברים צריכים להתחתן עם נשים אשכנזיות כי שניהם מבולבלים, אבל הלא מבולבלים הם גברים אשכנזיים ונשים ספרדיות.
פשוט בדיחה. קשה אפילו להתחיל להסביר למה מי שאומר זאת הוא כנראה בן של גבר ספרדי ואשה אשכנזיה....
נשלח ב-16/9/2022 03:51
ירו_שלמי כתב:
יופי, התחלת קצת לעדן, סוג של. אבל עדיין אלו התפתלויות מוכרות של גזען מצוי. אתה מכליל אנשים לפי צבע עורם "בתוספת" עוד מאפיינים, וכך אתה טיפה מסתיר ומחביא את הרשע. אתה מוסיף גם 'חינוך' - אני לא מתווכח עם זה שקיימות תרבויות שונות, אבל זה לא מתיר להחיל פרט המצוי אולי יותר סטטיסטית בתרבות פלונית כדי לדחות על הסף כל מי שגדל שם. גם אילו היתה זו תרבות מרושעת ואכזרית, אבל מדובר בתרבות הכי אנושית שיכולה להיות.
אגב, אני נוהג גם לכעוס מאוד בפורום זה על אפליית צ'אלמרים, ואני לא מוצא סיבה להסתיר את השתייכותי למגזר, אדרבה - זה הרבה יותר מאפשר לי להביע כעס ותסכול. אל לדידך, מה הבעיה אם אני ספרדי ופגוע קשות? מה אתה מנסה לעשות בהתעקשות שלך לומר שאני ספרדי, זה לא אישי ונקמני? זה לא לגופו של ניק?
ולגבי 'רשע', מכך לא חזרתי לרגע, הרשעות שלך מבצבצת מכל מילה שאתה כותב באשכול זה.
בטח.. צ'אלמר שנזעק על גזענות, ועוד על נושא כל כך ידוע ומדובר בציבור שלנו, אני מנסה לדמיין צ'אלמר עם כובע וחליפה ירושלמית עומד ונואם על הפליה בהשכרת דירות לספרדים לך תמכור תותים לחברים..
2. אילו היית בא כמו בן אדם, עונה לגופו של ענין, מביא נתונים, מביא סברות, היית מקבל התייחסות ענינית אתה באת וניתחת אותי, ועכשיו אתה בא ובוכה על ההתיחסות בחזרה למי אתה? ועוד איזה התייחסות? התייחסות המנסה להבין מאיפה הבאת את ההתנפלות הזאת
קבל עצה לעתיד, יש לך משהו לומר? להתווכח? תתיחס לענין עצמו, ירידה באישי זה כמו חרב פיפיות, איזהו מכובד המכבד את הבריות
נשלח ב-16/9/2022 04:01
רציף כתב:
יתכן גם שעידה מסוימת אצל הספרדים היא המשחירה את כולם, וזה גם ידוע שבנות ספרדיות מגיעות לשדכנית והיא אומרת לה ; בלי עידות ספרדיות מסוימות, אני בעצמי ראיתי את זה אצל שדכנית חרדית מסוימת, מסתבר שלא מדובר בדיעה קדומה.
אז אין פה מה להעלב, גם אצל אשכנזים יש עידות עם מנטליות פחות טובה לפעמים, לא הייתי שש להיות אצל עידה שידועה שהיא לא מאוזנת במשהו מסוים
אז אין מקום לפתגם האשכנזי שמכליל את כל הספרדים שהם מחלה, זה לא נכון.
תיכף ירושלמי יצא נגדי בצעקות, היכונו היכונו
מה שכתבת זה נכון אצל הספרדים בעצמם יש אינספור תיוגים, תימני נגד מרוקאים וכאלה בעיקרון הכלל הוא: "נכון יש הבדל מהותי בהתנהגות בין עדות, אבל ששש.. אסור לומר את זה כי זה גזענות"
בקשר לצעקות והתקפות אישיות של ירושלמי, הבנאדם מנסה להשתלט על השיח כאן ולשתול בכוח את דעתו, אתה לא אמור לשנות את דעותיך רק כי מישהו צועק ומקלל, תאמר את מה שאתה חושב ואל תיבהל גם אני היססתי בהתחלה לפני שהחלטתי לכתוב את מה עברתי בשוק הדירות להשכרה, כי ראיתי איזה התקפות היו כאן, אבל הבנתי שעלי לספר את מה שידוע לי.
נשלח ב-16/9/2022 10:08
איש חשוב אל תיבהל, רציף עדיין יקח את בני העדה שלך בשידוכים.. זה לא שהוא עבר צד, וזה שלא תקפתי אותו על הניק שלו זה רק כי אין לי מה לומר על זה או כי הוא פחות ירד עליי אישית..
"אני מנסה לדמיין צ'אלמר עם כובע וחליפה ירושלמית עומד ונואם על הפליה בהשכרת דירות לספרדים" ידעתי שאני מיוחד.. אתה מוזמן להיפגש, הנאום מוכן. (אם זה יגרום לך לשנות במקצת את דעתך, אפשר גם היום).
נשלח ב-16/9/2022 18:37
יש לך שפה גבוהה גבוהה, אבל כל אחד יכול לבדוק ולראות שאתה זה שהתחיל כאן בירידות אישיות אז מה אתה כותב בתמימות "כי הוא לא ירד עלי אישית"? יש לך נוהג פסול מאוד לקחת אשכול עניני, לתפוס את הכותבים בו ולרדת עליהם אישית זאת התנהגות ילדותית פסולה
כתבת "אתה יכול לבוא ולהיפגש"... אתה יודע שזה לא רלוונטי, בינתים אתה מסתתר מאחורי ניק, ומספר לכולם שאתה צ'אלמר, וסתם יצאת מדעתך כאן כשמישהו כתב משהו נגד השכרה לספרדים.. מה אתה חושב נולדנו אתמול? ואם לא איכפת לך, יש קצת בחילה מההתייחסות שלך אישית לכותבים כאן, שחרר כי נמאס. אם יש לך משהו לכתוב ספציפית ענינית על נושא האשכול שהוא השכרת דירות, לך על זה, אם לא, שחרר