קודם כל שהעיתון מתיימר להיות בפיקוח של "ועדה רוחנית" של רבנים חשובים, שנית, מזה שנים שהעיתון משמש גם כביטאון להשקפה על הציות למרנן ורבנן (אולי מחמת הקשרים של הנערים והכתבים בבתי החצרות).
נשלח ב-17/9/2022 22:59
גם ביתד וגם במשפחה הוועדות הרוחניות, לכאורה, "בודקות את החשבוניות" ולא את התוכן הרי גם הספדים למנוולים ,פדופילים ולאנסים, היתד מפרסם. אבל, בלי קשר לא ניתן לחבור לרפורמים בלי לאמץ את דרך התפילה שלהם כך שלא צריך להביע פליאה על המוזיקה בסליחות וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/09/2022 23:01:15
נשלח ב-17/9/2022 23:03
נשלח ב-17/9/2022 23:17
גדולי ישראל לא פסקו שיש איסור הלכתי על סליחות מוסיקליות,
גם לא גדולי הפוסקים המקובלים על כל הציבור,
יצאה מודעה מפוסקים חשובים מאוד מבית דינו של הרב ניסים קרליץ זצ"ל
שיצאו נגד אווירת הבילוי בסליחות המוזיקליות,
שבמקום שזה יהיה אירוע מרגש ומעורר פחד רעדה והתרגשות,
זה הפך להיות במקומות מסוימים אירוע בילוי,
וכנגד זה יצאו הרבנים הללו שליט"א.
אני מעריך ששקלו בוועדה הרוחנית של מערכת עיתון 'משפחה'
והחליטו לפרסם את המודעה,
זה עיתון רציני מכדי שיפלו בו טעויות.
נשלח ב-17/9/2022 23:31
עזוב. גם יתד מפרסם היום מודעות נופש שלפני כמה שנים לא היה מעז לעשות.
שאלת תם: האם המגזין המדובר ירד לדפוס אחרי פרסום קריאת הרבנים?
נשלח ב-18/9/2022 03:12
אני מתלבט מאוד בשאלה האם הרבנים/מישהו מאלו שתוקפים פה בשצף קצף יודע מה בדיוק טיבם של סליחות מוזיקליות אלו... פשוט אני ב"ה חווה שם כל פעם התעוררות רוחנית לתשובה ברמה שלא נראה לי שאי פעם הצלחתי לחוות במניינים ה"נורמלים", ואני משוכנע שכמוני יש עוד הרבה, אז שמעכשיו נרגיש חוטאים?
אם אני מבין נכון, הבעיות בסליחות מוסיקליות הן שתיים: 1. מזכיר מעט את התפילות של הרפורמים, בליווי מוזיקה (בעיקר בשבת). 2. נכלל בגדר ערבי שירה, שעלול להיווצר שם תערובת וכדו'. לפחות לעניות דעתי, לגבי הדמיון לרפורמים, הרי שרוב התקנות נגד הרפורמים התבטלו מזמן. אחת התקנות שבה עוסק הלב העברי היא חתונה בבית הכנסת, והדבר מאוד נפוץ היום - בעיקר בחו"ל (ולהיפך, בהרבה אולמות מפוארים יש ציורי פריצות וכדו' וכבר עדיף בית כנסת). כנ"ל לגבי מיקום הבימה ועוד נושאים, שכבר מזמן אינם רלוונטיים לציבור ולא למאבק ברפורמים. על כל נושא זה ידוע ידוע המשל של החזון איש על הגנרל הזקן שהציע לפעול כמו במלחמה הקודמת... לגבי ערבי שירה, הרי שמי שיזם את כל הנושא היה אמנון יצחק ומטעמים הידועים עליו. בפועל נושא הערבי שירה כמעט על כל היבטיו הותר ע"י גדול הפוסקים ר' משה פיינשטיין, ומר יצחק לא הצליח לגייס אפילו פוסק גדול אחד שיפסוק נחרצות נגד דעתו הרמה (ובצדק). בפועל, כיום יש הרבה חסידי קרליבך והדומים להם (יצחק מאיר וכדו) שעושים ערבי מטא-תפילה (הבדלה, סליחות וכדו) עם כלי נגינה, ואין בזה כל ריח פריצות או דמיון לרפורמים, וכל בר דעת מבין שזה אפילו לא דומה לתפילה עם כלי נגינה, "ובא לציון גואל". מה שנותר זה שלפני שבוע יצאה קריאה של רבני יתד, אז יגיד לך עיתון משפחה- אני מפרסם את זה עבור שומעי לקחם של רבני המודיע.
תודה להדיבוק. מה שכן - הרבנים טענו גם שהשמחה שם לא מתאימה לרוח ימים אלו בהם "זוחלים ורועדים מיום בואך"...
אגב, שמעתי שאותה טענה נטענה מפי הרב מאיר חדש כלפי השירים שהגר"ש שבדרון הכניס בתפילות הימים הנוראים בטענה ש"זה לא שמחת תורה עכשיו"...
אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, וכמו שדעתו של הגר"מ חדש לא התקבלה והיום רובנו מתעוררים מהניגונים היפים של "ר' שולעם" ואין ימים נוראים בלי זה, ככה נראה שהסגנון של קרליבך הוא זה שמצליח לעורר כיום את הציבור בסליחות... מי שרוצה לחוות קצת את הסליחות העוצמתיות של יצחק מאיר מאתמול, יכול לצפות כאן (מי שימצא אותי- ספוילר קרוב לסוף השעה השנייה יקבל פרס:))
אם הבנתי נכון, מכתבם של הרבנים מכוון נגד הסחף. כלומר, ברור שיש יהודים שיתקרבו, יתחזקו, יעסקו בתשובה רק כך, ואם זה נעשה בצורה ראויה, למה לאסור את זה, אם אין בזה איסור הלכתי. אלא, שברגע שיש כזה דבר, מגיעים למקום כבר סתם חובבי מוזיקה או בחורי ישיבה שאלמלא כך היו אומרים סליחות בצורה המקובלת מקדמת דנא, ועל זה יצא המכתב. עכשיו לא כל משגיח בישיבה צריך להתמודד מול בחורים שרוצים ללכת - יש מכתב רשמי של מרנן ורבנן.