בית פורומים בחדרי חרדים

רה"י הגר"ב שרייבר: המנהיגים החילונים לא שייכים אלינו ועלינו לשנוא אותם שנאה תהומית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2022 21:49 לינק ישיר 
רה"י הגר"ב שרייבר: המנהיגים החילונים לא שייכים אלינו ועלינו לשנוא אותם שנאה תהומית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2022 21:57 לינק ישיר 

אלו לא טקסטים חריגים. ככה כולנו גדלנו והתחנכנו בישיבות.
בעייני זה מגוחך לנסות להפריד בין המנהיגים לבין העם.
כאילו המנהיגים הם "מחטיאי הרבים" וצריך לשנוא אותם שנאה תהומית.
ואילו העם הם "תינוקות שנשבו" וצריך לאהוב אותם ולחבק אותם.
צריך ניתוק חמור מהמציאות כדי לדמיין שיש הפרדה כזאת.
וממתי מישהו עובר מגדר תינוק שנשבה לגדר מחטיא את הרבים?
מרגע שהוא מושבע לכנסת? מרגע שהוא מקבל תפקיד בתקשורת? תפקיד ציבורי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2022 23:26 לינק ישיר 
momeir

אוי כמה זה מתאים לשוואנץ ליטוואק!
שנאה, שנאה, שנאה, ועוד שנאה!
שאלו את האדמו"ר ה'אהבת ישראל' מויז'ניץ 
איך הצלחת לגרום שהאויבים שלך נהיו ידידים שלך?
והוא ענה:
החלטתי לאהוב אותם כל כך הרבה, עד שאין להם ברירה והם מוכרחים לאהוב אותי.
 "
כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם".
 אחרי דרשות 'השנאה' של  'שוואנצים' 'סיקריקים', 'קנאים' , 'פלג-נים' ושאר מרעין בישין , לא פלא למה שונאים אותנו. ובצדק!

תוקן על ידי momeir ב- 19/09/2022 23:32:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 00:10 לינק ישיר 

אסור לשנוא! אבל גדולי ישראל "חטאו" לאמת בזה שהם לא הציבו "גדר הפרדה" בינינו לבין נתניהו. מה שנתניהו  כן "השכיל" לעשות ב-2013 עת שהוא אימץ את יאיר לפיד עם כל הפרופגנדה האנטישמית, לכאורה ונתן ליש עתיד לעשות בחרדים כטוב בעיניה. אבל למה להזכיר עוונות ראשונים: סבבי הבחירות האחרונות הוכיחו שמלבד להמליך את ביבי לא היו לעסקנים החרדים שום משאלה בענייני דת ,חינוך, דיור, וכו וכו'. ועל זה אליהו הנביא שאל: "עד מתי אתם פוסחים על שני הסעיפים"?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/09/2022 00:34:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 01:06 לינק ישיר 

הזמנים השתנו. כיום עם שנאה לא הולכים למכולת ובדכ זה חוזר כמו בומרנג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 01:11 לינק ישיר 

אין צורך לשנוא את נתניהו. האיש, פשוט לא ראוי להיות ראש ממשלה. שבענו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 05:07 לינק ישיר 
קלעפער

חריף_ומקשה כתב:
אלו לא טקסטים חריגים. ככה כולנו גדלנו והתחנכנו בישיבות.
בעייני זה מגוחך לנסות להפריד בין המנהיגים לבין העם.
כאילו המנהיגים הם "מחטיאי הרבים" וצריך לשנוא אותם שנאה תהומית.
ואילו העם הם "תינוקות שנשבו" וצריך לאהוב אותם ולחבק אותם.
צריך ניתוק חמור מהמציאות כדי לדמיין שיש הפרדה כזאת.
וממתי מישהו עובר מגדר תינוק שנשבה לגדר מחטיא את הרבים?
מרגע שהוא מושבע לכנסת? מרגע שהוא מקבל תפקיד בתקשורת? תפקיד ציבורי?

אתה בטוח? מי דיבר על החילונים ככלל מילים כאלו שצריך לשנוא אותם יותר מהערבים שלמרות שצוררים אותנו הוא מכנה אותם בני דודים, כי יש איזה שייכות להם, לעומת החילונים שצריך לשנוא אותם שנאה עולמית. אני אמנם לא ליטאי אבל אני לא שמעתי שיח כזה על סתם חילונים, לא רק על ההנהגה העויינת.
ועוד כהנה וכהנה דברים אשר אוזן תצילנה משמוע.

ואחרון חביב שמתוך קטרוג נורא על עם ישראל בא לידי גיחוך וביזוי אביו זצ"ל שסיפר שאביו לא האמין שנכדו של י.ג. חזר בתשובה, שהרי היה גרוע מהמן.
ומה לעשות שאני הכרתי באופן אישי את הנכד הנ"ל והוא אברך תלמיד חכם וחרדי לכל הדינים. יצא שהביא ראיה מגוחכת כשלעצמה, ומוטעית מיסודה.
ולא מדובר באיזה סוד גדול. רבים רבים מכירים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 07:26 לינק ישיר 

momeir כתב:
momeir

והוא ענה:
 "
 אחרי דרשות 'השנאה' של  'שוואנצים' 'סיקריקים', 'קנאים' , 'פלג-נים' ושאר מרעין בישין , לא פלא למה שונאים אותנו. ובצדק!

צודק, הליטאים כנראה למדו את תרבות השנאה והמחלוקת מנכדיו של האהבת ישראל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 07:28 לינק ישיר 

סוף כל סוף מישהו שאינו פוחד לומר את האמת וזוהי דעת תורה האמיתית ולא ההתחנפות לרשעים ולנסות להידבק בהם במקום להידבק בצדיקי הדור. הוא נהפך לדמות מופת דווקא בקרב הציבור החרדי, דוד המלך אמר על הרשעים תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי. שכחנו כבר מה זה התבדלות, ובא זה ואומר לנו דברים כדורבונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 16:58 לינק ישיר 

קלעפער
שים לב שהוא מדבר על "המחטיאים" המנהיגים שלהם.
לא דיבר על העם שבבשדות.
למרות שכאמור, ההפרדה הזו מגוחכת.
כשלמדתי בישיבה (ליטאית ותיקה ומכובדת) שמעתי טקסטים דומים מראשי הישיבה.
דיברו על "ראשי הציוניים" ראשי המדינה דהיום. אמרו שכולם רשעים. זה נבלה וזה טריפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2022 21:12 לינק ישיר 

במחילה מכבודך הרם, לא דקת כלל. הוא בפירוש מדבר על "כוחותינו" כשמתמודדים מול מחבלים "בני דודים". תקרא שוב. הוא חצה קו אדום שאיש לפניו לא חצא, להתייחס לחיילי צה"ל בעת מאבק עם מחבלים כאנשים שאין לנו כל קשר איתם וחבה לשנוא אותם, אולם את בני הדודים שלנו "מותר לשנוא"....

קרא שוב אם אתה על קיבה ריקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 13:38 לינק ישיר 

קלעפער
דומני שאתה מפרש לחומרא את דבריו.
שים לב שהוא מדבר על "המחטיאים" ושואל איך אפשר להרגיש שהם מכוחותינו.
לכאורה הוא לא מדבר נגד החיילים הפשוטים. וכנראה גם לא על המפקדים. אולי על המפקדים הבכירים ממש.
הוא אומר שההזדהות עם כוחותינו גורמת להזדהות עם המנהיגים "המחטיאים" וקובל על כך.
אך כאמור, זו הפרדה מגוחכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 13:41 לינק ישיר 

נתקבל מאת רודףאמת:
שאלות תמוהות על שיטת וראיות של הגר"י שרייבר

אני נולדתי בבית חסידי של גאונות, אז היסודות והנהגות שלי הם מחסידות פולנית, והקשר שלי לגדולים הליטאים הוא יותר מצד אהבת התורה (חוץ מלהגראי"ל שטיינמן זצ"ל, אשר נשמתו היתה מלאה קדושה וטהרה מצעירותו כאדמו"ר הכי קדוש). ואני חייב להודות כי עד עכשיו לא זכיתי לשמוע שיעור בלומדות מאחד הרבנים או הראשי ישיבות שעדיין חיים בדורינו אשר הי' מלא עם כ"כ הרבה בקיאות והבנה ישרה וסברות עמוקות ומקוריות כמו השיעורים של הגאון ר' בונם שרייבר (שלש פעמים בשיעורי חוה"מ). ודוקא מחמת כן הייתי מאוד מאוכזב ומופתע כאשר קראתי כתבה זו.

אך בניגוד לך, אני לא הופתעתי כ"כ מעצם שיטתו, כי השיטות שלו אפשר שכבר השתרשו אצלו ע"י (לכה"פ חלק של) גדולי דורינו וגדולי הדורות שעברו מלאחר השואה, ולצערינו קשה אפילו לאנשים גדולים בתורה להכיר ולהודות על האמת המוחלטת כאשר היא נגד השיטה שכבר התקבלה והשתרשה ע"י מנהיגי הדור. מה שהפתיע אותי הרבה יותר הוא איך גאון גדול כזה - אשר לא רק הוא מהבקיאים הכי גדולים בדור, אלא גם יש לו הבנה וסברא ישרה בלימוד התורה וההלכה - יכול להביא ראי' ממאמר חז"ל אשר לענ"ד אין הנידון דומה להראיה כלל מחמת שני הבדלים עצומים:
א)  ראייתו לגבי השנאה הנדרשת לביבי ממ"ש במדרש (במ"ר כא:ה) "ר"ש אומר מנין שהמחטיא את האדם קשה לו מן ההורגו, שההורגו הורגו בעוה"ז ויש לו חלק לעוה"ב, והמחטיאו הורגו בעוה"ז ובעוה"ב. שתי אומות קדמו את ישראל בחרב ושתים בעבירה ... על אלה שקדמו בחרב נאמר (דברים כ"ג) לא תתעב אדומי, לא תתעב מצרי, אבל אלו שקדמו בעבירה להחטיא את ישראל לא יבא עמוני ומואבי גם דור עשירי עד עולם", היא תמוהה מאוד, כי המדרש לא אומר בכלל שהמחטיאו הוא רשע יותר גדול מן ההורגו, אלא שהנזק שהוא עושה הוא יותר קשה לנו מן הנזק של מי שבא עלינו בחרב, ולכן אע"פ שאדום ומצרים ניסו להרוג אותנו אין לתעב אותם עד כדי להרחיקם מעמינו לעולם, אלא מותר להכניסם לעם היהודי אחרי שלוש דורות, משא"כ עמון ומואב, כיון שהם ניסו להפיל את עם ישראל ע"י עצת בלעם להחטיא אותם בזנות, ע"כ הם כ"כ מסוכנים לנו ואין להכניס אותם לתוך מחנינו לעולם. אבל אני לא רואה שום הוכחה ממדרש זה שיש לנו לשנוא את המחטיא יותר מן ההורג. וכמובן הצעד הבא בדרך ראייתו (מה שכבר הקדימו בזה גדול הדור ליטאי קנאי) הוא להגיד שהחילונים יותר גרועים מהנאצים ימ"ש כיון שהם הרגו בגוף והם הורגים בנפש, דבר שהעמיד את כל שערות ראשי וגופי.

ב) הגאון מתעלם לגמרי מהעובדה ששם מדבר בעמים שגירו את בנותיהם בבני ישראל אך ורק כדי להחטיא את בנ"י נגד תורתם ואלוקיהם, וזה הוא עצם הפירוש של המחטיא את האדם, כדכתב הרמב"ם (הל' תשובה ג:י) "מחטיאי הרבים כיצד? אחד שהחטיא בדבר גדול כגון ירבעם וצדוק וביתוס, ואחד שהחטיא בדבר קל, אפילו לבטל מצות עשה, ואחד האונס אחרים עד שיחטאו כמנשה שהיה הורג את ישראל עד שיעבדו עבודת כוכבים, או שהטעה אחרים והדיחם (אין להם חלק לעולם הבא, ונידונים לעולם ולעולמי עולמים)", הרי שבכל אחד מהדוגמאות של הרמב"ם היתה כל המגמה של המחטיאים להחטיא אנשים מישראל, וכך עשו היוונים והמתיוונים שהשתמשו בכל מיני תכסיסי מלחמה להוריד את עם ישראל מדרכי התורה.  אני אף פעם לא הייתי חסיד גדול של ביבי האיש, וגם לי כואב כאשר חרדים מדברים עליו כביבי מלך ישראל הגיבור שלנו, אך מצד שני האם יש אדם אחד שיכול להביא לי מקרה אחד בו עשה ביבי איזו פעולה אך ורק להחטיא יהודי במזיד? אם כל חילוני המדינה היו חיים בעיירות נפרדות וכל החרדים בערים שלהם, האם הי' ביבי מנסה להחטיא את החרדים בעיריהם? ואני לא בא עכשיו להגן על הממשלה הנוכחית, אך אפילו חלק משריהם (כמובן לא כולל ליברמן ולפיד) לא היו מנסים בכוונה להחטיא אותנו, אלא שהם לא מאמינים בתורה ולא רוצים להיות משועבדים למצותי' וגם אין להם מסורת יהודית כמו שיש לרוב הספרדים, וכיון שיש חוק אחת במדינת ישראל, הם רוצים להתיר כל הדברים האסורים אשר לדעתם אין בהם בעי', וא"כ כיון שלדעת הרבה ראשונים וגדולי האחרונים, רוב הגדול של החילונים בדורינו נחשבים תינוקות שנשבו, כולל ביבי שנולד וגדל בבית חילוני, ועל כל חטאיהם לא יביאו אלא חטאת שמינה אחת לעתיד לבוא, איך אפשר להגיד כי כאשר עושים חוקים שהם נגד התורה אשר לפי דעתם המשובשת אינם חטאים כלל, וגם החוקים האלה הם עושים בעיקר לתאוות נפשם, נחשבים למחטיאי עם ישראל כמו ירבעם ומנשה וצדוק וביסוס ולכן הם יותר גרועים מהישמעאלים שמשקיעים את כל כוחות חייהם להרוג ולהשמיד אותנו????

כמה הי' יותר מכובד ומקובל ומשפיע אם הגאון הי' רק מוכיח את תלמידיו שלא להיסחף אחר רוח החדש שמעריצים את ביבי כמלך המציל שלנו ומתחברים אליו כאהובינו, כי באמת הוא לצערינו אוכל נבילות וטריפות ואינו מעוניין כלל בקדושת טהרת ותורת ישראל, וכל מה שהוא עשה לטובתינו הוא בגלל שאנחנו התומכים הכי חזקים שלו מחוץ למפלגתו, ובלעדינו לא יכול להקים ממשלה (ובפעם היחידה שהתאפשר לו להיות ראש ממשלה בלעדינו הוא הסכים לכל הגזירות של לפיד ומחנתו), במקום להיסחף אחר שיטות שאינן אמיתיות עם ראיות חלשות לענ"ד, אשר גם יגרמו לזלזול של גאון עצום, וחילול השם עצום לכל חילוני ודתי שישמע את דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 13:55 לינק ישיר 

מרן הרב יעקב אדלשטיין שליט"א מזדעזע: "בן גוריון גרוע יותר מהיטלר?"

מרן הגאון רבי יעקב אדלשטיין שליט"א, רבה של רמת השרון, פרסם בימים האחרונים תשובה מרתקת בה הוא כותב כי הוא מזועזע מהמחשבה לפיה "יש אומרים שראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון היה יותר גרוע מהצורר הנאצי היטלר ימ"ש זאת בגלל שקילקל את הנשמות".

נוסח המכתב במלואו:

"אברך יקר, העוסק בעניני חינוך, וגם ר"מ בישיבה לצעירים פנה אלי ושאל בכתב, וזה לשונו: "מלמד דרדקי אשר שואל, מי יותר גרוע, היטלר ימ"ש או בן גוריון? ואחרי תשובותיהם־ עונה ־ ודאי שבן גוריון, שהרי זה השמיד הגופות, וזה השמיד נשמות ־ האם ראוי לומר כן או לא"?".

"בקראי את המכתב, נזדעזעתי עמוק, על השקפה מעוותת כל כך, ואני משער, שהפלוני פירש בצורה מסולפת, אימרה ששמע בשם חזון אי"ש, וכך אמר: הייתה שואה. בארצות אירופה וגם הייתה שואה בארץ ישראל, והיא אשר מאות אלפי יהודים תמימים מארצות אסיה ואפריקה, שתו כוס התרעלה ע״י השלטון, בשנים הראשונות של השלטון במדינה, ועזבו את חיי דת משה וישראל, שואה רוחנית".

"וכל זה ביחס אל הנפגעים. אבל לגבי ההשקפה על הפוגעים ביהודים. הרי הדבר פשוט וכך השקפת החזו״א, שהקב״ה אוהב גם את פושעי ישראל, באהבה רבה יותר ממה שאוהב את הגוי הכי טוב".

"דש במם, קידושין בשם ר, מאיר (דף ל״ו ע״א) בין אם נוהגים מנהג בנים, בין אם אין נוהגים, אתם קרויים בנים. ואפי׳ ר׳ יהודה, חולק רק על התואר ׳בנים׳, אבל הכל מודים שאוהב את כל ישראל ללא יוצא מן הכלל. ואנו חייבים להדבק במדותיו של הקב״ה ולכן כתוב בס׳ תנא דבי אליהו, שמצוה להתפלל כל יום על פושעי ישראל שיחזרו בתשובה, וכמובן, יש מאוד להזהר לא ללכת בדרכיהם. ושנינו במם׳ גיטין (נ״ז, ע״א) ״תא חזי מה בין פושע ישראל לבין נביא אומות העולם״ דהיינו בלעם הרשע הנביא. והשי״ת יצילנו מכל מכשול שהוא, ונזכה שיתקיים ׳וכל בניך לימודי ה, וגו׳. וכן יה"ר".
www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3119095&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 18:58 לינק ישיר 

לא הספקתי להתעמק בדברי הרב.
אבל ספציפית לגבי ההבחנה בין ה"מנהיגים" ל"עם שבשדות", נראה שבשיטה החרדית הידועה לחיות עכשיו על פי העולם של לפני 100 שנה זה דווקא כן הגיוני.

כי מה לעשות ולפני 100 שנה זה באמת היה ככה שהמון העם עדיין היה יהודי תמים, ומנהיגי הציונות-ההשכלה ו"דומיהם" סחפו אותם לעבר "התקדמות" ומהפכות כאלו ואחרות שבהמשך הובילו לעזיבת הדת.

אז נראה שבשונה מהיום כאמור כן היה מימד של מזיד או לפחות קרוב למזיד באותה תקופה, אז לא מפליא כל כך שבשיטה החרדית ממשיכים את זה גם להיום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2022 19:16 לינק ישיר 

momeir כתב:
momeir

והוא ענה:
 "

יפה.
אז מותר וחובה לשנוא את כל הליטאים.
לחסידים מותר.
רק לרב ליטאי אסור לשנוא מנהיגים חילוניים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רה"י הגר"ב שרייבר: המנהיגים החילונים לא שייכים אלינו ועלינו לשנוא אותם שנאה תהומית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext