| נשלח ב-28/9/2022 21:31 |
|
| |
להתפלל עם העבריינים?
ידיעה שראיתי באינטרנט: https://mobile.srugim.co.il/article/715862 האמת ששנים רבות אני מסתפק מה היחס הנכון לאנשים כאלה. מצד אחד, מאוד קשה רגשית לקבל אותם. מה גם שהדעת נותנת שהסחף והייחודיות שלהם יכולים לצוץ שוב (ויש לא מעט כאלה שחוזרים לכותרות כאילו לא היה כלום, כמו יחיאל נחום הלוי, או מרן ראש ישיבת הרמבם). מצד שני, עד מץי נרדוף אותם? בפרט שכבר קיבלו עליהם את הדין (וכפי שאמרו במסכת אבות, שיהיה בעיניך כצדיקים, או מהמשנה בשלהי מכות: "כיון שלקה, הרי הוא כאחיך"). אגב, היום פורום תקנה כבר לא מדבר בשפה של הוקעה, אלכ יותר בשפה של תיקון (הרב יהושע שפירא אמר בפרשיית הרב בלומרט, שלדעתו תלמיד חכם שמתקשה לעצמוד ביצריו, כדאי שלא יעמוד מול קהל ויקדיש את עיסוקיו לכתיבה תורנית). אולם עדיין השאלה לגבי אלה שכבר הוקעו, איך להתייחס אליהם. מה דעתכם?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2022 22:30 |
|
| |
מי אמר שאי קבלתו לתוך בית כנסת קהילתי נחשבת לרדיפה? הוא מסוכן לקהילה והיא לא מעוניינת להסתכן או לחנך את הילדים שלה שזה בסדר וניתן להשאר רב. אולי אם היה מתנהג כאחד העם לגמרי ללא שום יומרה לומר משהו, ויהיה ניכר ששב בתשובה תחת השגחת רב המקום, אז ניתן לדבר, אבל לפני זה, אסור לקחת סיכונים כאלו. ולצדיקים נאמר תזמינו אותו לביתכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 01:30 |
|
| |
נראה לי, שמי שחזר בתשובה שלימה בליווי רב פוסק, כולם חייבים בכבודו כמו כל אדם, זה בתנאי שהוא נמצא בפיקוח אם הוא חייב פיקוח, והוא מתרחק מנסיונות שהוא עלול ליפול לתוכו, אם הוא חייב בכך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 07:01 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | מי אמר שאי קבלתו לתוך בית כנסת קהילתי נחשבת לרדיפה? הוא מסוכן לקהילה והיא לא מעוניינת להסתכן או לחנך את הילדים שלה שזה בסדר וניתן להשאר רב. אולי אם היה מתנהג כאחד העם לגמרי ללא שום יומרה לומר משהו, ויהיה ניכר ששב בתשובה תחת השגחת רב המקום, אז ניתן לדבר, אבל לפני זה, אסור לקחת סיכונים כאלו. ולצדיקים נאמר תזמינו אותו לביתכם... |
|
תקרא בבקשה את הכתבה, משתמע שהוא נוהג כאחד האדם ולא כרב. אני מבין שניתן לחשוש שבהמשך הוא יתחיל להתנהג כרב, אבל אם כן אין לדבר סוף נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 07:59 |
|
| |
פעם אמר הגבאי לאבי הסבר יפה.. אם לא נתיר להתפלל עם העבריינים, לא יהיה מניין… נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 12:53 |
|
| |
הֲיַחְתֶּה אִישׁ אֵשׁ בְּחֵיקוֹ וּבְגָדָיו לֹא תִשָּׂרַפְנָה? אִם יְהַלֵּךְ אִישׁ עַל הַגֶּחָלִים וְרַגְלָיו לֹא תִכָּוֶינָה? כֵּן הַבָּא אֶל אֵשֶׁת רֵעֵהוּ - לֹא יִנָּקֶה כָּל הַנֹּגֵעַ בָּהּ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2022 13:35 |
|
| |
https://mobile.srugim.co.il/article/715887 עינת שמשוני, שמובילה את המחאה אמרה בהפגנה: "עזרא שיינברג, שם רשעים יירקב, אנחנו כאן קהילת קצרין, החזקה והאמיצה, באנו להגיד לך שאתה לא רצוי כאן. לא בבית הכנסת שלנו, לא בבתי המדרש שלנו, לא ברחובות שלנו. קהילת קצרין מוקיעה אנשים כמוך, ומקיאה מתוכה אנשים כמוך, עד שלא תעשה תשובה שלמה, עד שלא תתנצל ותביע חרטה ולא תיקח אחריות על הפשעים האיומים שלך, אנחנו לא נקבל אותך ולא ניתן לך דריסת רגל בבתי הכנסת שלנו. אתה לא תזהם אותם." מה דעתכם הקטע המודגש (על ידי)? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2022 15:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2022 16:03 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
מעניין אם זה גם היחס שלהם למחללי שבת?
|
|
אם היה מתגלה רב ראש ישיבה שמטיף לתלמידיו על קדושה ושמירת תורה ומצוות, ובהצנע לכת מחלל שבת, ברור שהיחס היה חמור יותר. אני באופן אישי הייתי נוסע עד קצרין כדי למחות בו. דווקא במקרה הזה, בגלל שבמדובר בדברים שנפשו של אדם מחמדתן, יש מקום לדון שהוא נפל ברשת היצר ומסוגל לחזור בתשובה, או לפחות שאם הוא יתבזה הוא לא יתמודד עם אותו קושי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2022 18:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2022 19:52 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2022 20:04 |
|
| |
התעללות לשמה! החוב של האיש הזה לעשות תשובה הוא בינו לבין קונו. הגב' שמשוני אינה כומר וידויים ומר שיינברג לא חייב להתנצל בפניה. בבואו לבית הכנסת בו כולם מכירים אותו ואת עברו, אין כל סכנה למי מהמתפללים. אני יותר ממנחש שאותם צעקניות היו מקבלות בבית הכנסת טיפוסים בלה"טיים, בסבר פנים יפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2022 20:41 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | התעללות לשמה! החוב של האיש הזה לעשות תשובה הוא בינו לבין קונו. הגב' שמשוני אינה כומר וידויים ומר שיינברג לא חייב להתנצל בפניה. בבואו לבית הכנסת בו כולם מכירים אותו ואת עברו, אין כל סכנה למי מהמתפללים. אני יותר ממנחש שאותם צעקניות היו מקבלות בבית הכנסת טיפוסים בלה"טיים, בסבר פנים יפות.
|
|
אני מסכים איתך שההיתפלות עליו נראת לא מוצדקת, ותכלס זה לא עניינם אם הוא חזר בתשובה. מצד שני, האם לדעתך הבנאדם אמור להשתחרר ולחיות כאחד האדם, כאילו "אין כלום כי לא היה כלום"? להזכירך, היו כמה רבנים שחזרו לשררה שהיו בה, ולפחות לעניות דעתי - זה בזיון וסכנה לציבור. מה היית מציע לציבור לעשות עם ולדר או משי זהב? (וכ"ש לרבנים) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|