אם התקשורת השמאלנית מוכנה כבר בשלב זה להודות שגוש ביבי הוא בין 60 ל-61, חייב להיות שהאמת היא שגוש ביבי מקבל 63-64. לענ"ד ש"ס ויהדות התורה יתחזקו, העבודה-מרצ, אחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה (מהמר על העבודה), ליברמן כנראה גם לא, גנץ יקבל הרבה פחות מהתחזית. בוחרי לפיד עבורי הם עב"מ, כך שאני לא מוכן להסתכן בתחזית. מי שיגדל בשמאל אלה הערבים, שגילו את מנעמי תקציבי הקואליציה, ואת הדור הצעיר לא באמת מעניינת האידיאולוגיה של איני מכיר...
נשלח ב-7/10/2022 15:51
גרשום כתב:
אני שם נפשי בכפי ומעריך שהפעם הפתעת הבחירות תהיה "יש עתיד" היא תגיע ליותר מ-30 מנדטים.
להערכתי הפעם התור של השמאל להפסיד הרבה קולות מתחת לאחוז החסימה, ועם הרבה תפילות לפחות מפלגה אחת/שמיים לא יעברו (בסיכון- עבודה, מרץ, אחת מהערביות וליברמן)...
בשורה התחתונה הימין ינצח ויגמור בלפחות 62....
נשלח ב-10/10/2022 20:21
ליכוד 32 יש עתיד 24 עצמה יהודית 12 ממלכתית 12 שס 8 ג 7 ישראל ביתנו 5 עבודה 5 מרצ 5 משותפת 6 רעמ 4
ליכוד 32 יש עתיד 24 עצמה יהודית 12 ממלכתית 12 שס 8 ג 7 ישראל ביתנו 5 עבודה 5 מרצ 5 משותפת 6 רעמ 4
גם לי נראה שזה ייצא בערך כך, אם כי ליבי אומר לי כך: 1. החרדים יקבלו עוד איזה מנדט, אולי על חשבון הליכוד. 2. גם בלד תעבור את אחוז החסימה (הבנתי נכון שהיא מתמודדת?), וזה עשוי לשנות את המאזן (בעיקר על חשבון מרצ, יש עתיד ואולי הליכוד בגלל השוני בחלוקת הקולות)
בנוסף, אני סבור שאיכשהו הימין יחזיק יותר מ61, אולם למרות זאת יהיה קשה להקים ממשלה עקב סחיטות מכל הכיוונים, וקשה לדעת מה יהיה בסוף.