בית פורומים בחדרי חרדים

הגר"ש מרקוביץ צפוי להכיר בהנהגת הגר"א דויטש ולהשתתף בארנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2022 16:48 לינק ישיר 

אני רק שאלה: האם באמת המאבק בן ה30 היה שווה את זה?
אנחנו כבר אחרי יותר משלושה עשורים של מאבק שבבסיסו הוא עוסק בתפקיד בישיבה מסוימת. בזמן הזה הספיקו כמעט כל הישיבות המכובדות להתמודד עם המון מאבקים פנימיים (חברון מספר פעמים, מיר, גרודנה, מרכז הרב ועוד ועוד). בכל המקרים המאבק נפתר על ידי פתיחת ישיבה מתחרה - מעשה יהיר מעט, אבל מאוד אחראי - ובכל המקרים נוצר איזה סטטוס קוו שנוח לכל הצדדים. פוניבז, בהקשר הזה, היא המקום היחיד שכל פעם מלקקים את הפצעים מחדש, ועולה השאלה - האם זה היה שווה את זה?
בואו נניח שר' שמואל צודק בכל המובנים. הישיבה רק שלו, ההשקפה שלו צודקת, כל הרבנים שסביבו - כולם טועים ומחטיאי הרבים. בסופו של יום, האם ר' שמואל לא יכל להישאר צודק אבל חכם, לקבל את התפקידים שבהם הוא החזיק, להשפיע בדרך שלו בישיבה (לא זכור לי שלא נתנו לרבנים להביע דעה אישית, גם סיפור ר' דוד לא היה ממש על עמדות). הרי ההשפעה שלו הייתה נשארת כמו שהיא הייתה לאחר המאבק וכמו שהיא היום, ואפילו יותר. במקום להיות מנהיג של קבוצה זניחה (וגם היום הוא לא מגדולי המנהיגים שלה), הוא היה בדיוד באותה משבצת אבל בציבור ענק ולא מפולג.
האם יש סיכוי שבליבו הוא מתחרט על כל הטירוף הזה? האם יתכן שהוא ידע שלשם זה יגיע, ומלכתחילה לא הוא זה שדחף לכיוון הזה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 02:16 לינק ישיר 

הפלג ה*ירושלמי* נכרך אמנם בפלג הוותיק שעל הגבעה בבני ברק, אבל אתה מתבלבל קצת, מדובר בשני מאבקים שונים בתכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 12:30 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

הפלג ה*ירושלמי* נכרך אמנם בפלג הוותיק שעל הגבעה בבני ברק, אבל אתה מתבלבל קצת, מדובר בשני מאבקים שונים בתכלית.

זה לא מדויק (זה די חריץ ותל, כאשר הירושלמים צריגים את הרש"ם לא פחות ממה שהוא צריך אותם), אבל לא ניכנס לזה כי זה פרט שולי והשטלה יכולה להיות גם על הפלג הירושלמי:
האם הארפתקה הזו הייתה שווה את התוצאות? האם הם לא היו מצליחים יותר במטרות שלהם כתת פלג אוטונומי מתוך זרם גדול?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 22:56 לינק ישיר 

המטרה היא אך ורק כסף וכבוד. להבנתי לא ניתן היה להשיג אותה בדרך פשוטה אחרת. חוזרת כאן על העובדה המצערת: הפלג מורכב משני סוגים של אנשים, *הסוג הראשון* נוכל, מניפולטור, צבוע, חזק, תאב כסף וכבוד. *הסוג השני* צדיק תמים, שמושפע מהסוג הראשון ומנוצל על ידו באופן ציני, למען המטרה הקדושה: עוד כבוד, אולי עוד כסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 00:23 לינק ישיר 

אני פןנה בשאלתי לצד השני (בכל אוכלוסייה יש שני צדדים כאלה, בזה לא מיוחד הפלג הירושלמי; וכמובן שאנשי הפלג אומרים את אותם דברים על הפלג הבני ברקי).
מניסיוני מהתקופות שניסיתי לדבר ולהבין את קרובי משפחתי מהפלג, גיליתי שהם בעיקר נעולים על כל מיני סיפורי עליבבא ולא מסוגלים לראות את התמונה המלאה ולהבין שהם חיים באבסורד. אבל ממש לא הרגשתי שרובם שקרנים וגנבים וכו', אולי מעט נון קונפורמיסטים וצומאיסטים וכדו'. אבל ממש לא אנשים שקרנים.
לאוכלוסייה זו אני פונה בשאלותיי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 01:39 לינק ישיר 

וואלה אולי אנחנו קרובי משפחה 2; גם קרובי משפחתי שמנויים על הפלג אינם מהסוג הראשון אלא מהסוג השני. קרוב המשפחה המתוק והצדיק והתמים הזה, נשמע להוראותיו של הר"מ שלו מהישיבה, שהוא בלי ספק מהסוג הראשון, והוא מושחת ושקרן ומנצל את מעמדו ונהנה מהכבוד ומההשפעה שיש לו על חלשי אופי כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 10:30 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

וואלה אולי אנחנו קרובי משפחה 2; גם קרובי משפחתי שמנויים על הפלג אינם מהסוג הראשון אלא מהסוג השני. קרוב המשפחה המתוק והצדיק והתמים הזה, נשמע להוראותיו של הר"מ שלו מהישיבה, שהוא בלי ספק מהסוג הראשון, והוא מושחת ושקרן ומנצל את מעמדו ונהנה מהכבוד ומההשפעה שיש לו על חלשי אופי כאלו.

עצוב לשמוע... אם יש לך קרוב משפחה יותר מבוגר מגיל יש"ק, מעניין לדעת מה דעתו לגבי שאלתי (את קרוביי אני לא שואל, אני מאוד אוהב אותם אבל הם מבחינתי סוג של אסטרונאוטים. יתכן שגם אתה מרגיש כך )

אגב, אני לא בא להצדיק את הר"מ שעליו סיפרת, אבל כאדם שעוסק בחינוך אני יכול להגיד לך שבראייה חינוכית הרבה פעמים דברים נראים אחרת (להבדיל, זה כמו אנשים שלא מבינים איך שאלה מסוימת הוכרעה בבגצ בצורה אבסורדית, או איך שאלה פשוטה הופכת לבעיה סבוכה במתמטיקה). החינוך מורכב מרהבה נעלמים שקשורים בעיקר לשכבת הגיל, החברה, הקהילה הסובבת את המחנך ואת התלמידים, התמודדות מול הורים ועוד, ולכן כשאתה מפשיט אותה מהמסגרת ובוחן אותה כשאלה ציבורית, ההכרעה של המחנך עשויה להיראות לך הזויה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 12:53 לינק ישיר 

אויש לא הייתי ברורה. קרוב המשפחה הנל נשוי לקרובת משפחה יקרה מאד, שלא השכילה להפעיל את בינתה היתרה על מנת לעצור את ההשפעה של הרמ הנל על בעלה, מה שדרדר את כל הבית היקר הזה, עם ההורים והמון ילדים כי"ר, לעבר עוני ומחסור ושגעון, העיקר שכולם לומדים במוסדות עץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 12:56 לינק ישיר 

ואין טעם לשאול אותה ואותו כלום. תאמין לי שניסינו, כל המשפחה ניסתה. הם כל כך שטופי מח והתשובות אף פעם לא עניניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 13:51 לינק ישיר 

עצוב לשמוע... אם יש לך קרוב משפחה יותר מבוגר מגיל יש"ק, מעניין לדעת מה דעתו לגבי שאלתי (את קרוביי אני לא שואל, אני מאוד אוהב אותם אבל הם מבחינתי סוג של אסטרונאוטים. יתכן שגם אתה מרגיש כך )

אגב, אני לא בא להצדיק את הר"מ שעליו סיפרת, אבל כאדם שעוסק בחינוך אני יכול להגיד לך שבראייה חינוכית הרבה פעמים דברים נראים אחרת (להבדיל, זה כמו אנשים שלא מבינים איך שאלה מסוימת הוכרעה בבגצ בצורה אבסורדית, או איך שאלה פשוטה הופכת לבעיה סבוכה במתמטיקה). החינוך מורכב מרהבה נעלמים שקשורים בעיקר לשכבת הגיל, החברה, הקהילה הסובבת את המחנך ואת התלמידים, התמודדות מול הורים ועוד, ולכן כשאתה מפשיט אותה מהמסגרת ובוחן אותה כשאלה ציבורית, ההכרעה של המחנך עשויה להיראות לך הזויה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

[/quote]

לפי סגנון התגובות שלך אין סיכוי גדול למי שהתחנך אצלך.

ולגופו של ענין גם ידידיך הנורבגים התחילו להבין את מה שהעצניקים הבינו לפני שנים, ויש כבר ניצנים של פתיחת מוסדות עצמאיים.
נקוה שגם בשאר הדברים תתחילו להתפכח, אם כי נקוה שזה לא יהיה מאוחר מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2022 23:47 לינק ישיר 

בדיוק אני רואה את הודעתו של טמבל, לאחר שחזרתי מאירוע החג, בהם פגשתי נער מסכן ואומלל שעבר דרכי לפני כמה שנים, ובזכות הקציב הרב שמשקיעה המדינה בו ובחבריו הוא היום אדם טוב ובע"ה עוד יקיים את כל המצוות כתיקונן.
אז תודה טמבל על ההערות בלי להכיר, אני חווה כמעט כל יום את התוצאות של מה שהפוך מהראש בקיר שלכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 06:27 לינק ישיר 

לא עוקבת אחר הטמבל כך שלא בטוחה, אבל לתחושתי הוא לא ממש טמבל. הוא יותר מהסוג הראשון, הרע הרשע והשקרן. משחק אותה טמבל, כאילו שמישהו קונה את ההודעות הצבועות שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 09:39 לינק ישיר 

timobl כתב:

[/quote]

ולגופו של ענין גם ידידיך הנורבגים התחילו להבין את מה שהעצניקים הבינו לפני שנים, ויש כבר ניצנים של פתיחת מוסדות עצמאיים.
נקוה שגם בשאר הדברים תתחילו להתפכח, אם כי נקוה שזה לא יהיה מאוחר מידי.

תמשיך לדמיין שמישהו מסתכל עליכם בכלל
כמו תמיד אתם מספרים לעצמכם סיפורים שאף אחד בצד השפוי לא מכיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 09:39 לינק ישיר 

תודה לכולם על כל הקופלימנטים.

מה לעשות, אני שייך לעם עליו נאמר: "הן עם לבדד ישכון, ובגויים לא יתחשב".

ממשיך לרחם ולהתפלל עליכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 09:41 לינק ישיר 

timobl כתב:

ממשיך לרחם ולהתפלל עליכם.

אתה ממש מדבר כמו מאזין קבוע של הרב אדלשטיין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגר"ש מרקוביץ צפוי להכיר בהנהגת הגר"א דויטש ולהשתתף בארנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.