|
|
| נשלח ב-11/10/2022 11:46 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
| YYona כתב: |  | הבעיה של נתניהו בעניינים מדיניים היא רק בדיבור פופוליסטי לבייס, במעשים הוא יודע מה נכון ומשתף פעולה עם הצד השקול והאחראי. ההתנתקות היתה אחת הזכויות הגדולות שלו ושל כל התומכים, היא בלמה שנים של אסונות קשים והצילה אלפי ישראלים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אתה תמצתת נכון את הבעיה של ביבי: האיש משקר לבייס שלו כדי לקבל את הקולות שלו בבחירות, אבל הוא שמאלן והוא לא אמין. אבל, לראות שכול שהארץ מטווחת בטילים ולא לראות בזה אסון מתמשך למיליוני ישראלים?! זו עצימת עיניים שלא ברא השטן...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2022 11:40:25 |
|
נתניהו עשה טעויות אחרי ההתנתקות כשעלה לשלטון בפעם השניה, הוא שחרר את יחיא סנוואר, חיזק את חמאס ונתן להם להתעצם. זה לא תוצאה של ההתנתקות, בלעדיה היה הרבה יותר גרוע כשכתושבי הגוש והחיילים היו חוטפים את כל הירי שאי אפשר להתגונן מפניו, והלגטימיציה הישראלית לפעולה בעזה הכבושה לא היתה קיימת. גם טכנית היה בלתי אפשרי לבצע את המבמצעים בעזה כשיש שם אוכלוסיה ישראלית. אז טילים יש בין כה וכה, אבל מאז ההתנתקות אין נפגעים בכמויות שמתקרבות בכלל למה שהיה קודם, ובסה"כ רוב הזמן יש שגרה יחסית שקטה (ובפרט בזמן הממשלה הנוכחית). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 11:59 |
|
| |
| YYona כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
| YYona כתב: |  | הבעיה של נתניהו בעניינים מדיניים היא רק בדיבור פופוליסטי לבייס, במעשים הוא יודע מה נכון ומשתף פעולה עם הצד השקול והאחראי. ההתנתקות היתה אחת הזכויות הגדולות שלו ושל כל התומכים, היא בלמה שנים של אסונות קשים והצילה אלפי ישראלים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אתה תמצתת נכון את הבעיה של ביבי: האיש משקר לבייס שלו כדי לקבל את הקולות שלו בבחירות, אבל הוא שמאלן והוא לא אמין. אבל, לראות שכול שהארץ מטווחת בטילים ולא לראות בזה אסון מתמשך למיליוני ישראלים?! זו עצימת עיניים שלא ברא השטן...
|
נתניהו עשה טעויות אחרי ההתנתקות כשעלה לשלטון בפעם השניה, הוא שחרר את יחיא סנוואר, חיזק את חמאס ונתן להם להתעצם. זה לא תוצאה של ההתנתקות, בלעדיה היה הרבה יותר גרוע כשכתושבי הגוש והחיילים היו חוטפים את כל הירי שאי אפשר להתגונן מפניו, והלגטימיציה הישראלית לפעולה בעזה הכבושה לא היתה קיימת. גם טכנית היה בלתי אפשרי לבצע את המבמצעים בעזה כשיש שם אוכלוסיה ישראלית. אז טילים יש בין כה וכה, אבל מאז ההתנתקות אין נפגעים בכמויות שמתקרבות בכלל למה שהיה קודם, ובסה"כ רוב הזמן יש שגרה יחסית שקטה (ובפרט בזמן הממשלה הנוכחית). נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ההתנתקות הייתה באוגוסט 2005 וב-2006 התחילו לירות קטיושות ארוכות טווח לעבר ערי הארץ. זה אומר שההתנתקות היא שגרמה לירי שמסכן את כול ערי הארץ. . אבל השאלה היא: האם ביבי הוא המועמד האולטימטיבי עבור המחנה הלאומי בהתחשב בכמות השונאים שהוא רכש לו. או שלא, התשובה היא ברורה ביבי, הוא נטל על המחנה הלאומי ולא נכס כבעבר. אלמלא המרכיבים של המחנה הלאומי היו אומרים לביבי שלא יתנו לו בשום פנים להנהיג את המחנה הלאומי בגלל שהוא הפך לנטל. האיש הזה לא היה כופה את עצמו על המחנה הלאומי וגם לא היה מכשיר את האנטי ציוניות-שזה בכיה לדורות עבור-המחנה הלאומי ושמחה מתמשכת לשמאל ולערבים
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2022 12:12:14
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 12:27 |
|
| |
לךתדע, הפעם אני מסכים איתך. רק חשוב שתבין שהתירוץ שיש לו שונאים והוא נטל וכו' זו הדמייה שיוצרת התקשורת והיא תיצור את זה על כל אדם שהיא יגיע מימין. ככה היה עם בגין וככה ניסו עם שרון, רק שבמקרה שלו הם הצליחו לשנות אותו ולא היו צריכים לשבור אותו (וככה גם היה עם הרבה ימניים חזקים שפתאום נתפרו להם תיקים, כמו ינון מגל, יעקב נאמן, רוב החברים של נתניהו). אז תבין לבד שככל שמנהיגי הימין יישברו אחרי האליהום של התקשורת, ככה תיווצר מציאות שגם אם הימין מנצח הוא נכנס למגננה עד שנשבר. דווקא בגלל זה אני רוצה דווקא את נתניהו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 12:33 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
| YYona כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
|
נתניהו עשה טעויות אחרי ההתנתקות כשעלה לשלטון בפעם השניה, הוא שחרר את יחיא סנוואר, חיזק את חמאס ונתן להם להתעצם. זה לא תוצאה של ההתנתקות, בלעדיה היה הרבה יותר גרוע כשכתושבי הגוש והחיילים היו חוטפים את כל הירי שאי אפשר להתגונן מפניו, והלגטימיציה הישראלית לפעולה בעזה הכבושה לא היתה קיימת. גם טכנית היה בלתי אפשרי לבצע את המבמצעים בעזה כשיש שם אוכלוסיה ישראלית. אז טילים יש בין כה וכה, אבל מאז ההתנתקות אין נפגעים בכמויות שמתקרבות בכלל למה שהיה קודם, ובסה"כ רוב הזמן יש שגרה יחסית שקטה (ובפרט בזמן הממשלה הנוכחית). נשלח מהאנדרואיד שלי |
| ההתנתקות הייתה באוגוסט 2005 וב-2006 התחילו לירות קטיושות ארוכות טווח לעבר ערי הארץ. זה אומר שההתנתקות היא שגרמה לירי שמסכן את כול ערי הארץ. . אבל השאלה היא: האם ביבי הוא המועמד האולטימטיבי עבור המחנה הלאומי בהתחשב בכמות השונאים שהוא רכש לו. או שלא, התשובה היא ברורה ביבי, הוא נטל על המחנה הלאומי ולא נכס כבעבר. אלמלא המרכיבים של המחנה הלאומי היו אומרים לביבי שלא יתנו לו בשום פנים להנהיג את המחנה הלאומי בגלל שהוא הפך לנטל. האיש הזה לא היה כופה את עצמו על המחנה הלאומי וגם לא היה מכשיר את האנטי ציוניות-שזה בכיה לדורות עבור-המחנה הלאומי ושמחה מתמשכת לשמאל ולערבים
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/10/2022 12:12:14 |
|
בעניין הזה יכול להיות שהבעיה היא במחנה הלאומי ולא רק במנהיגים שלו. בוגי יעלון, שהתנגד לתוכנית ההתנתקות, הגדיר את הבעיה של נתניהו ושרון "עכשוויזם". הם מעבירים החלטות דרמטיות של נסיגה חד צדדית כשזה נוח להם פוליטית, בלי לעבוד על תהליך מדיני ארוך טווח. 95% מהנסיגות בוצעו על ידי הימין. הימין רוצה רק שלטון - כ.כ.כ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:04 |
|
| |
אני עדיין חושב שהסכמי אוסלו והנסיגה מלבנון היו הרבה יותר משמעותיים מכל הנסיגות של הימין (כולל ההסכם עם מצרים!). סיסמאות זה לחלשים, כשקשה להתמודד נקודתית עם אדם, תקופה, נסיבות וכו'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:07 |
|
| |
|
ההתנתקות גרמה להרג של מאות חיילים ואזרחים, בכל המבצעים שהיו ברצועה מאז ההתנתקות,
זה מה שקרה.
לפני ההתנתקות נהרגו במשך 28 שנים, מאז כיבוש עזה עד ההתנתקות, 230 אזרחים וחיילים,
ואת זה לא אני אומר אלא עיתון 'הארץ'
https://www.haaretz.co.il/misc/2005-08-23/ty-article/0000017f-e682-d62c-a1ff-fefbb6840000 כמה חיילים ואזרחים נהרגו בכל המבצעים מאז ההתנתקות?
להערכתי מספר דומה,
בשביל מה אנחנו מאוימים יום יום, מעשרות אלפי טילים מעזה?
בשביל מה השקענו מיליארדים במיגון לאורך הרצועה?
כשהיינו בתוך עזה, היה להם קשה לפתח נשק, היה להם קשה לפתח רקטות,
כי היינו מגיעים אליהם מהר מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:57 |
|
| |
מה שהיה לפני שנת 2000 לא רלוונטי. בשנה שלפני ההתנתקות היו מעל 50 הרוגים, בשנתיים לפני זה היו 30-40 כל שנה. מאז ההתנתקות רוב השנים היה נתון חד ספרתי והיו שנים בלי טרור בכלל. גם עם מבצע צוק איתן הממוצע השנתי נמוך משמעותית. בכלל לא בטוח שהם לא היו מפתחים את הרקטות באותה מידה במקביל לפיגועים, ישראל לא באמת שלטה ולא יכלה לשלוט ברצועה ולהגיעה אליהם. עובדתית הפצמרים החלו שנים קודם והטווח הלך וגדל עוד בשנים שלפני ההתנתקות. אחרי הנסיגה זה פשוט נשאר הכלי העיקרי שלהם במאבק. וכאמור, נסיגה חד צדדית השיגה פחות תועלת, אבל עדיין זה עדיף ממה שהיה קודם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 20:03 |
|
| |
| YYona כתב: |  | מה שהיה לפני שנת 2000 לא רלוונטי. בשנה שלפני ההתנתקות היו מעל 50 הרוגים, בשנתיים לפני זה היו 30-40 כל שנה. מאז ההתנתקות רוב השנים היה נתון חד ספרתי והיו שנים בלי טרור בכלל. גם עם מבצע צוק איתן הממוצע השנתי נמוך משמעותית. בכלל לא בטוח שהם לא היו מפתחים את הרקטות באותה מידה במקביל לפיגועים, ישראל לא באמת שלטה ולא יכלה לשלוט ברצועה ולהגיעה אליהם. עובדתית הפצמרים החלו שנים קודם והטווח הלך וגדל עוד בשנים שלפני ההתנתקות. אחרי הנסיגה זה פשוט נשאר הכלי העיקרי שלהם במאבק. וכאמור, נסיגה חד צדדית השיגה פחות תועלת, אבל עדיין זה עדיף ממה שהיה קודם. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
המערכת המשפטית והתקשורתית גם יחד פעלו לסכל את המאבק בפצמרים,
תושבי גוש קטיף הסכימו בסכלותם לחיות עם פצמרים,
וסיפרו לכל אזרחי ישראל את גבורתם לחיות עם פצמרים מתעופפים עליהם,
ואז קיבלו אזרחי ישראל את הרושם, שתושבי גוש קטיף הם אנשים 'לא נורמלים'
וצריך להציל אותם מעצמם,
בנוסף היה מערך תקשורתי עצום, על העלויות העצומות של השמירה על הישובים בתוך גוש קטיף,
ואת הנזק הכלכלי האדיר שהם ממיטים על הכלכלה הישראלית,
עם כתבות על הצפיפות בעזה, ועל הסבל העצום המתנחלים גורמים לעזתים.
במקביל התחילה תופעה שבה הערבים חפרו מנהרות בחול מתחת למוצבים צבאיים,
ומלאו את המנהרות בחומר נפץ, ואז פיצצו אותם,
התוצאה הייתה כל כך טראומטית, שכשאחד המוצבים חוסל לחלוטין, אחרי שמנהרה פוצצה מתחתיו,
לא היה ניתן להבין מההריסות מה היה שם קודם, ואיפה היה קראוון, ואיפה היה גדר המוצב,
בצה"ל נכנסו הרבה קצינים סמולניים לפאניקה, מה עושים?
הפתרון היה לברוח ! מהמציאות ! ולא להתמודד איתה
בהנחה שיש מרחק גדול בין היישובים היהודיים לבין הבתים בעזה,
ויהיה קשה לעשות מנהרות ארוכות מאוד,
וכך צה"ל יוכל להתמודד עם המנהרות. (כמובן התברר אחר כך שהעזתים יודעים טוב מאוד לעשות מנהרות ארוכות)
בליכוד קיוו שאריאל שרון עם עברו של הצלחות רבות במלחמה בטרור בעזה בשנות השבעים,
שבאו מחשיבה מחוץ לקופסה, לעיתים ממש ממש הפוך מההיגיון הצבאי הבריא,
ורק לאחר שהוכחו מבצעית, התברר כמה הוא היה חכם באותם ימים,
אבל הוא נסחט על ידי החונטה המשפטית, ולא יכל ליזום מלחמה נגד המנהרות,
התוצאה, גירוש יהודי גוש קטיף,
שהכניס את רוב רובם של תושבי מדינת ישראל לאיום הטרור העזתי,
עם טילים גדולים יותר ויותר, עם חומרי נפץ שיכולים לפגוע ולהרוס שכונות שלימות (לא טעות)
ועדיין יש בציבור הישראלי, מטומטמים רבים, אולי רבים מאוד,
שחושבים שזה נורמלי לחיות באופן קבוע תחת איום חיים ממשי של ארגון טרור,
שכאשר הוא רוצה הוא מחסל את ביתו ואת חייו,
כשלמדינת ישראל, במלחמה כוללת, (כגון עם חיזבללה שלא לדבר עם מדינות נוספות מצטרפות למלחמה)
אין מענה כלל ! ! ! לאיום הטילים העזתי.
משום שכמות טילי 'כיפת ברזל' היא כזאת שאמורה במצב כזה,
להגן על שדות התעופה ומתקני תשתית גדולים (כמו מחנות צבא חשובים ותחנות כוח) בלבד.
וגם לגביהם היא מאוד מאוד מוגבלת כמותית.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 11/10/2022 20:04:26
|
|
|
|
|