| נשלח ב-11/10/2022 11:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:00 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
אפשר תקציר/רשימת נושאים?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:38 |
|
| |
לצד כל הטוב, מספרים בפודקאסט שה"בית ישראל" היה לפעמים קורא לאי אלו חסידים לתה, התה היה רותח לפעמים, והוא היה כופה עליהם לשתות זאת ! , זה היה תיקון לאלה שצריכים תיקון - כך טוענים חסידים טפשים. אין ספק שזה פשע ואלימות לעשות זאת. זה מסביר את האכזריות שלו בנוגע לתקנות, אכזריות שקיימת מאז ועד היום, גם בנוגע לתקנות, וגם בנוגע לבריונות אלימה שקיים אצלהם איפשהו. יתכן גם שה"בית ישראל" היה חולה בנפשו, ועד היום גור יצאו שרוטים וחבולים. לצד כל העבודת ה', האחדות והאושר שיש אצלהם נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 11/10/2022 15:43:55
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 18:22 |
|
| |
אני לדבריך בזהירות, כי לא שמעתי (וספק אם תהיה לי סבלנות לשמוע) את הפודקאסט: 1. חסידות גור בישראל, מעוצבת בעיקר על פי הנהגתו של הרבי הבית ישראל, שהיה גם אדם כריזמטי וחכם וגם הנהיג במשך יותר שנים מהבאים אחריו (אולי למעט הרבי הנוכחי). 2. ההנהגה של הבית ישראל, הייתה אילוץ שנבע מהירצחם של יורשים אחרים שאולי אם היו מנהיגים היו היורשים שלהם אנשים אחרים לגמרי, ובכל מקרה מסתבר שהרבי האמרי אמת בחר באחיו כיורש, גם בגלל שהיה זקן ומנוסה יותר בהנהגת הקהילה. 3. את התיאורים של אלימות מסוימת כלפי החסידים אנחנו מכירים מהרבה סיפורים על הבית ישראל. לא יודע מה היה בכל החסידויות דאז, אבל כיום זה לא היה עובר. 4. הסבר אפשרי לסגנון האלימות של הבית ישראל, הוא חייו המרים, שכללו את רצח כל צאצאיו ורבים מבני משפחתו בשואה. 5. התקנות וגם האלימות, הן פן אחד באישיותו. מאידך, הוא היה רצוף באהבת ישראל, וגודלה העצום של חסידות גור היא פרי של קבלה אליה מכל מיני קהילות שונות ומשונות. זה אגב, בשונה מחסידות גור של ימינו, שכוללת את האלימות והתקנות וללא ההכלה של האחר. (ולא שיש לי ביקורת על מישהו. כל עוד הם בוחרים להישאר שם, כנראה שזה נכון עבורם וטוב להם) נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 20:01 |
|
| |
אני לדבריך בזהירות, כי לא שמעתי (וספק אם תהיה לי סבלנות לשמוע) את הפודקאסט: 1. חסידות גור בישראל, מעוצבת בעיקר על פי הנהגתו של הרבי הבית ישראל, שהיה גם אדם כריזמטי וחכם וגם הנהיג במשך יותר שנים מהבאים אחריו (אולי למעט הרבי הנוכחי). 2. ההנהגה של הבית ישראל, הייתה אילוץ שנבע מהירצחם של יורשים אחרים שאולי אם היו מנהיגים היו היורשים שלהם אנשים אחרים לגמרי, ובכל מקרה מסתבר שהרבי האמרי אמת בחר באחיו כיורש, גם בגלל שהיה זקן ומנוסה יותר בהנהגת הקהילה. 3. את התיאורים של אלימות מסוימת כלפי החסידים אנחנו מכירים מהרבה סיפורים על הבית ישראל. לא יודע מה היה בכל החסידויות דאז, אבל כיום זה לא היה עובר. 4. הסבר אפשרי לסגנון האלימות של הבית ישראל, הוא חייו המרים, שכללו את רצח כל צאצאיו ורבים מבני משפחתו בשואה. 5. התקנות וגם האלימות, הן פן אחד באישיותו. מאידך, הוא היה רצוף באהבת ישראל, וגודלה העצום של חסידות גור היא פרי של קבלה אליה מכל מיני קהילות שונות ומשונות. זה אגב, בשונה מחסידות גור של ימינו, שכוללת את האלימות והתקנות וללא ההכלה של האחר. (ולא שיש לי ביקורת על מישהו. כל עוד הם בוחרים להישאר שם, כנראה שזה נכון עבורם וטוב להם)
|
|
לבית ישראל גם לא היה ילדים. אתה לא יודע מה נעשה בגור פנימה, בקשר לאהבת ישראל, בפודקאסט יש תיאור של אהבת חברים גדולה בין איש לחברו בשטיבל, אני נתקלתי פה ושם בידידות גדולה של חסידי גור אלי בקשרים חזקים ומזדמנים. אני לא מהסס לבקר את כל מי שצריך, אם זה הליטאים, או חסידי גור, ויש גם כשל ביהדות, שכחו לעשות "שולחן ערוך" על הלכות בין אדם לחברו, מחובתינו למחות ולהודיע לכולם ; לא זו התורה שלמדנו, ויש גם את התקנות האכזריות של חסידי סלונים, וזה נעשה על ידי אדמו"ר נורמלי ונערץ על כולם. יש את הלימוד זכות שלך, שבעבר זה היה אחרת, בעבר היה איפשהו יותר אלימות אל התלמידים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 20:36 |
|
| |
הכול דבש.......
אף מילה על המחלוקות הנוראיות בפולין,
אף מילה על המחלוקות בארץ, כולל הנוראית מתשמ"ט
אף מילה על המחלוקת כיום בגור,
לא רציני !
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 22:16 |
|
| |
אז הביתישרול חילק תה רותח שעשה לחסידים כוויות. והנוכחי מחלק כדורים פסיכיאטרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 23:01 |
|
| |
בונדמן
| רציף כתב: |  | לצד כל הטוב, מספרים בפודקאסט שה"בית ישראל" היה לפעמים קורא לאי אלו חסידים לתה, התה היה רותח לפעמים, והוא היה כופה עליהם לשתות זאת ! , זה היה תיקון לאלה שצריכים תיקון - כך טוענים חסידים טפשים. אין ספק שזה פשע ואלימות לעשות זאת. זה מסביר את האכזריות שלו בנוגע לתקנות, אכזריות שקיימת מאז ועד היום, גם בנוגע לתקנות, וגם בנוגע לבריונות אלימה שקיים אצלהם איפשהו. יתכן גם שה"בית ישראל" היה חולה בנפשו, ועד היום גור יצאו שרוטים וחבולים. לצד כל העבודת ה', האחדות והאושר שיש אצלהם נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 11/10/2022 15:43:55 |
| קודם כל תתקן את כל מה שפגמת בעיניך ובבריתך במשך חייך ואחרי זה תחווה דיעה בקשר לבית ישראל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 23:02 |
|
| |
מצדרביעי
| רעיונוביץ כתב: |  | הכול דבש.......
לא רציני !
|
|
תוכל להרחיב קצת יותר על המחלוקות בפולין? סליחה על הבורות (רק אם אפשר להיזהר מהדמגוגיה של "בגלל זה הגיעה השואה" וכו')...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 00:13 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | הכול דבש.......
לא רציני !
תוכל להרחיב קצת יותר על המחלוקות בפולין? סליחה על הבורות (רק אם אפשר להיזהר מהדמגוגיה של "בגלל זה הגיעה השואה" וכו')... |
|
חיפשתי קצת ברשת, זה מה שעלה בידי מיידית
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 01:15 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אני לדבריך בזהירות, כי לא שמעתי (וספק אם תהיה לי סבלנות לשמוע) את הפודקאסט: 1. חסידות גור בישראל, מעוצבת בעיקר על פי הנהגתו של הרבי הבית ישראל, שהיה גם אדם כריזמטי וחכם וגם הנהיג במשך יותר שנים מהבאים אחריו (אולי למעט הרבי הנוכחי). 2. ההנהגה של הבית ישראל, הייתה אילוץ שנבע מהירצחם של יורשים אחרים שאולי אם היו מנהיגים היו היורשים שלהם אנשים אחרים לגמרי, ובכל מקרה מסתבר שהרבי האמרי אמת בחר באחיו כיורש, גם בגלל שהיה זקן ומנוסה יותר בהנהגת הקהילה. 3. את התיאורים של אלימות מסוימת כלפי החסידים אנחנו מכירים מהרבה סיפורים על הבית ישראל. לא יודע מה היה בכל החסידויות דאז, אבל כיום זה לא היה עובר. 4. הסבר אפשרי לסגנון האלימות של הבית ישראל, הוא חייו המרים, שכללו את רצח כל צאצאיו ורבים מבני משפחתו בשואה. 5. התקנות וגם האלימות, הן פן אחד באישיותו. מאידך, הוא היה רצוף באהבת ישראל, וגודלה העצום של חסידות גור היא פרי של קבלה אליה מכל מיני קהילות שונות ומשונות. זה אגב, בשונה מחסידות גור של ימינו, שכוללת את האלימות והתקנות וללא ההכלה של האחר. (ולא שיש לי ביקורת על מישהו. כל עוד הם בוחרים להישאר שם, כנראה שזה נכון עבורם וטוב להם)
|
|
לבית ישראל גם לא היה ילדים.
אתה לא יודע מה נעשה בגור פנימה, בקשר לאהבת ישראל, בפודקאסט יש תיאור של אהבת חברים גדולה בין איש לחברו בשטיבל, אני נתקלתי פה ושם בידידות גדולה של חסידי גור אלי בקשרים חזקים ומזדמנים.
אני לא מהסס לבקר את כל מי שצריך, אם זה הליטאים, או חסידי גור, ויש גם כשל ביהדות, שכחו לעשות "שולחן ערוך" על הלכות בין אדם לחברו, מחובתינו למחות ולהודיע לכולם ; לא זו התורה שלמדנו, ויש גם את התקנות האכזריות של חסידי סלונים, וזה נעשה על ידי אדמו"ר נורמלי ונערץ על כולם.
יש את הלימוד זכות שלך, שבעבר זה היה אחרת, בעבר היה איפשהו יותר אלימות אל התלמידים
|
|
כמה הערות: 1. היו לבית ישראל בן ובת והם נרצחו בשואה )וכך גם אשתו הראשונה(. 2. על אהבה בין איש לרעהו בגור לא ידוע לי. מאמין שיש, כמו בכל מקום (ובטח גם יש מקומות שאין, כמו בכל מקום). בסופו של דבר מדובר בהרבה בני אדם ויש ביניהם כל מיני אנשים. כמובן שבפודקאסט הוא בוחר לספר על מה שנעים לשמוע. אציין שבאופן מאוד כללי מלא מעט חסגים שאני מכיר ומשטיבלאך חסג שהייתי מתפלל בהם וכו', יש הרבה חסידי גור טובי לב ובעלי נטיות חיוביות, וכן יש ביניהם הרבה אנשים חכמים ומעניינים מאוד. מאידך, הרבה פעמים הם בעלי אופי קר ולא סימפטי, לפעמים תוך כדי מעשי חסד מופלאים שהם עושים... אבל כאמור, יתכן שגם התיאורים האלה לא מייצגים וכו'. 3. לגבי התקנות בסלונים, כמדומני שכוונתך לסלאנים והתקנות הן בהשפעת גור.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 12/10/2022 01:24:48
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 01:17 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | קודם כל תתקן את כל מה שפגמת בעיניך ובבריתך במשך חייך ואחרי זה תחווה דיעה בקשר לבית ישראל |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 22:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אז הביתישרול חילק תה רותח שעשה לחסידים כוויות. והנוכחי מחלק כדורים פסיכיאטרים..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 22:53 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | בונדמן
| רציף כתב: |  | לצד כל הטוב, מספרים בפודקאסט שה"בית ישראל" היה לפעמים קורא לאי אלו חסידים לתה, התה היה רותח לפעמים, והוא היה כופה עליהם לשתות זאת ! , זה היה תיקון לאלה שצריכים תיקון - כך טוענים חסידים טפשים. אין ספק שזה פשע ואלימות לעשות זאת. זה מסביר את האכזריות שלו בנוגע לתקנות, אכזריות שקיימת מאז ועד היום, גם בנוגע לתקנות, וגם בנוגע לבריונות אלימה שקיים אצלהם איפשהו. יתכן גם שה"בית ישראל" היה חולה בנפשו, ועד היום גור יצאו שרוטים וחבולים. לצד כל העבודת ה', האחדות והאושר שיש אצלהם נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 11/10/2022 15:43:55 |
| קודם כל תתקן את כל מה שפגמת בעיניך ובבריתך במשך חייך ואחרי זה תחווה דיעה בקשר לבית ישראל |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 22:57 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
|
|
לבית ישראל גם לא היה ילדים.
אתה לא יודע מה נעשה בגור פנימה, בקשר לאהבת ישראל, בפודקאסט יש תיאור של אהבת חברים גדולה בין איש לחברו בשטיבל, אני נתקלתי פה ושם בידידות גדולה של חסידי גור אלי בקשרים חזקים ומזדמנים.
אני לא מהסס לבקר את כל מי שצריך, אם זה הליטאים, או חסידי גור, ויש גם כשל ביהדות, שכחו לעשות "שולחן ערוך" על הלכות בין אדם לחברו, מחובתינו למחות ולהודיע לכולם ; לא זו התורה שלמדנו, ויש גם את התקנות האכזריות של חסידי סלונים, וזה נעשה על ידי אדמו"ר נורמלי ונערץ על כולם.
יש את הלימוד זכות שלך, שבעבר זה היה אחרת, בעבר היה איפשהו יותר אלימות אל התלמידים
|
|
כמה הערות: 1. היו לבית ישראל בן ובת והם נרצחו בשואה )וכך גם אשתו הראשונה(. 2. על אהבה בין איש לרעהו בגור לא ידוע לי. מאמין שיש, כמו בכל מקום (ובטח גם יש מקומות שאין, כמו בכל מקום). בסופו של דבר מדובר בהרבה בני אדם ויש ביניהם כל מיני אנשים. כמובן שבפודקאסט הוא בוחר לספר על מה שנעים לשמוע. אציין שבאופן מאוד כללי מלא מעט חסגים שאני מכיר ומשטיבלאך חסג שהייתי מתפלל בהם וכו', יש הרבה חסידי גור טובי לב ובעלי נטיות חיוביות, וכן יש ביניהם הרבה אנשים חכמים ומעניינים מאוד. מאידך, הרבה פעמים הם בעלי אופי קר ולא סימפטי, לפעמים תוך כדי מעשי חסד מופלאים שהם עושים... אבל כאמור, יתכן שגם התיאורים האלה לא מייצגים וכו'. 3. לגבי התקנות בסלונים, כמדומני שכוונתך לסלאנים והתקנות הן בהשפעת גור.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 12/10/2022 01:24:48 |
|
|
|
|
|
|