|
|
| נשלח ב-11/10/2022 13:30 |
|
| |
הצעה לזיהוי כמות מצביעים לסיעה בתוך מפלגה .
למשל למפלגת ג (ויכול גם להתאים למפלגות אחרות שיחפצו) לשים בקלפי 2 סוגים של אפשרות הצבעה לג למשל פתק שכתוב ג1 ופתק שכתוב ג2 .שניהם יתנו את הקול לאותה מפלגת ג אבל נדע להבא כמה מתוכם הצביעו לג1 וכמה מהם הצביעו לג2 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 13:46 |
|
| |
ומה זה יתן בכללי? לא חושב שזה צריך לעניין את כל המדינה איך מתפלגות ההצבעות למפלגה מסויימת תתכבד המפלגה ותעשה מפקד וכדי שיהיה לאנשים עניין להתפקד תעשה פריימריז נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 14:47 |
|
| |
לא חוקי ולא מעשי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 15:42 |
|
| |
זהו רעיון גולמי שצריך לשפץ אותו כמובן אבל יכול לעניין כמה מפלגות שרוצות להיעזר על ידי המדינה לדעת מה כוחן הפנימי .עובדה שכיום אותן מפלגות רק מקשקשות ומתקשקשות וכל אחת טוענת שהיא רובה של המפלגה הגדולה . אם ימצאו לזה רוב בכנסת ניתן להכניס זאת כאמצעי עזר לאותן מפלגות. הרי כולנו גם אלו שלא מצביעים לאותן מפלגות רוצים לדעת מה כוחן היחסי של הסיעות שמרכיבות אותן.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 11/10/2022 15:42:28
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2022 16:17 |
|
| |
.
תוקן על ידי YYona ב- 11/10/2022 17:07:16
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 15:30 |
|
| |
זה מפקד נקי, רק לאלו שמצביעים למפלגה. דמוקרטיה במיטבה. נגיד שהליכוד היה נותן אפשרות לכל המצביעים שלה להחליט מי הם רוצים בראשה, או מי למנות לשר. נגיד שזה לא היה מחייב את המפלגה, אבל לפחות זה היה נותן אפשרות להקשיב לבוחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 16:45 |
|
| |
| חבר_קטן כתב: |  |
זה מפקד נקי, רק לאלו שמצביעים למפלגה. דמוקרטיה במיטבה. נגיד שהליכוד היה נותן אפשרות לכל המצביעים שלה להחליט מי הם רוצים בראשה, או מי למנות לשר.
נגיד שזה לא היה מחייב את המפלגה, אבל לפחות זה היה נותן אפשרות להקשיב לבוחרים.
|
|
נכון. כך נהוג בכמה מדינות אירופאיות. שהמצביעים בוחרים בקלפי מי ממועמדי המפלגה הם מעדיפים, וזה קובע כמחצית מהמיקומים ברשימה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 17:23 |
|
| |
שיטת הבחירות בישראל הן ארציות יחסיות. במהלך השנים עלו לא פעם ולא פעמיים הצעות לשינוי השיטה. על המדוכה הזאת ישבו מומחים רבים אך לכלל הסכמה לא הצליחו להגיע.
בשנות ה-90 אף נעשה שינוי ("חוק בחירה ישירה") שנחל כישלון והמצב הוחזר לקדמותו. לא פשוט לעשות שינויים בשיטה.
כאן בפורום זה פשוט מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 17:47 |
|
| |
גרשום: לא מדובר על שינוי כל כך עמוק, בסך הכול מוצע שמי שבוחר במפלגה מסוימת יוכל גם לציין במעמד הבחירות באלו מועמדים הוא תומך (אפשר אפילו לעשות את זה עם פתק נלווה וולונטרי) זה לא נשמע כזה מסובך...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 17:58 |
|
| |
גרשום
| מצדרביעי כתב: |  | גרשום: לא מדובר על שינוי כל כך עמוק, בסך הכול מוצע שמי שבוחר במפלגה מסוימת יוכל גם לציין במעמד הבחירות באלו מועמדים הוא תומך (אפשר אפילו לעשות את זה עם פתק נלווה וולונטרי) זה לא נשמע כזה מסובך... |
|
מה שאתה אומר נקרא אם אינני טועה, שיטת בחירות אישיות. זה לא פשוט כפי שזה נראה לך.
אבל כדי לתת לבוחר להחליט את מי הוא רוצה לראות ברשימה, לא משנים את השיטה. בשביל זה המציאו את הפריימריז.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 21:39 |
|
| |
אבל עדיין בפריימריז הבעיה הנפוצה היא שמי שמתפקד למפלגה מסוימת ובוחר את חבריה, יכול להיות שבבחירות עצמם הוא בכלל לא מצביע לה...
ההצעה להוסיף עוד טופס כאמור בו יבחרו החברים עצמם (כמובן למי שירצה) נשמעת כמו משהו הרבה יותר יעיל וישר...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2022 23:04 |
|
| |
לא מחפשים להקשות על הבחירות, התהליך צריך להיות בזריזות, כמו במקוה, להכנס ולצאת... :) יש לאגודה שיטה שבו הם רושמים כמה אחוזי הצבעה יש לכל חסידות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|