בית פורומים בחדרי חרדים

תמר זנדברג: בזכות הפלג הירושלמי נכנסתי לכנסת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2022 11:57 לינק ישיר 

פרעות שומר החומות היו באמצע מבצע צבאי בעזה. זה לא ממש רלוונטי.
יותר דומה בעיניי, זו אינתיפדת הסכינים אחרי ההחלטה על העברת השגרירות. ובהחלט הייתה אז הרגשה שהצבא והמשטרה הרבה יותר פעילים להתמודד ולמגר את התופעה (וכמדומני שהיא גם באמת הייתה קצרה יותר). כאן מדובר בגל פיגועים שאין לו כל מניע הגיוני, הוא יכול לכאורה לפרוץ בכל רגע בכל מקום - וההשלכות על הלב שלך ושל הילדים שלך, תבין לבד...
כך שזה יותר גרוע "בריבוע" - גם ללא סיבה, וגם עם תגובות נרפות ולא ברורות, והרבה נפגעים חיילים, מה שאומר שהשמירה שלהם בכלל לא אםקטיבית... בכלל זה נראה כמו חלק מהנדסת תודעה של מישהו (במקרה אני נמצא הרבה ליד אחד מבסיסי חיל האויר, ולםי התכונות בחודשים האחרונים הייתי בטוח שהם מנסים לייצר מבצע צבאי בעזה שכאילו לפיד מנצח בו וכו וכו - "לכשכש בכלב" ממש לפי הספר. כנראה משהו השתבש, או שהחליטו לפעול אחרת).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 12:56 לינק ישיר 

בזכות רבים מתלמידי הגר"ד סגל
בזכות הקהילות הירושלמיות
בזכות רבנים מתלמידי הגרב"צ אבא שאול ותלמידיהם
בזכות אלה מגדולי ישראל שלא מצביעים והמיעוט שנשמע להם ולא לפלקטים.
בזכותם אולי נמנעו עוולות נוספות, הם ראו את האסונות בציבור החרדי עם מצפון נקי בידיעה שידיהם לא היו במעל ולהם יש את היכולת להפיק לקחים ולתקן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 13:02 לינק ישיר 

הדיבוק

א. המהומות בירושלים קדמו למבצע בעזה.

ב. גל הטרור בממשלת נתניהו הקודמת היה רצחני הרבה יותר, עם כ-50 הרוגים ומאות פצועים.

ג. המניע הפעם הגיוני ביותר, אחרי הרפיסות של נתניהו במשך כמה שנים והתעצמות תאי הטרור בגדה, המדיניות השתנתה ועכשיו יש פעולות מבצעיות תכופות בג'נין ושכם. החיכוך כצפוי מוציא את המחבלים לתגובה, הם נחשפים ומטופלים בהתאם.
הפעילות הזאת היתה הכרחית כדי למנוע אינתיפאדה קשה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 14:08 לינק ישיר 
כמה שאתה צודק

timobl כתב:

הסבר ארוך, אך בקצרה אסביר ברגע שגפני וחבריו מסכימים לוותר בכל התחומים כבגיוס ובחינוך וכדו', החילול השם הרבה יותר גדול מכשעושה זאת אדם חילוני המייצג ציבור חילוני.

לפי ההגיון של הפלג, רבי אשר דויטש יותר גרוע מהיטלר. והדברים פשוטים:
בן גוריון גרוע מהיטלר - שהרי גדול המחטיאו יתר מן ההורגו.
כל מיזרוחניק גרוע מבן גוריון - כי הוא מתחזה לדתי, והחילול ה' הרבה יותר גדול.
גפני יותר גרוע ממיזרוחניק - כי הוא נראה כמו חרדי...
ור' אשר דויטש גרוע מכולם - כי הוא מתחזה למישהו משלנו, אבל בזה שהוא לא שייך ל"עת לדבר", הוא גורם נזק עצום לכל המאבק. 

ה' ירחם על כל המשוגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 14:30 לינק ישיר 

יש הרבה שישמחו להסבר לוגי ברור ומפורט  מה התועלת  להצביע לממשלה שכבר הכרנו ????

תוקן על ידי זמןלכל ב- 23/10/2022 14:33:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 15:47 לינק ישיר 

YYona כתב:

הדיבוק

ב. גל הטרור בממשלת נתניהו הקודמת היה רצחני הרבה יותר, עם כ-50 הרוגים ומאות פצועים.

ג. המניע הפעם הגיוני ביותר, אחרי הרפיסות של נתניהו במשך כמה שנים והתעצמות תאי הטרור בגדה, המדיניות השתנתה ועכשיו יש פעולות מבצעיות תכופות בג'נין ושכם. החיכוך כצפוי מוציא את המחבלים לתגובה, הם נחשפים ומטופלים בהתאם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

טוב, היה עדיף שתכתוב פשוט: אני מגיב בתשלום ואתה מתאגר אותי. בבקשה תפסיק.
1. דיברתי על אינתיפדת הסכינים. המצעדים של שומר חומות התחילו בעיצומו של המבצע, לא לפניו. אם היה משהו לפני, זו השגרה הערבית (שהייתה גם אצל אולמרט ושרון ולמעלה בקודש).
2. ברור שבכל גל טרור הצבא גם לומד להתמגן, אבל הניביונות שלהם וגם מעט הצלחות, מספיק מבעיתים.
3. זה באמת מביך, להגיד שנתניהו אשם בתוצאות של מה שעושה לפיד. אל תבייש את מקורןת הפרנסה שלך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 17:33 לינק ישיר 
מצדרביעי

למה_כן כתב:

הסבר ארוך, אך בקצרה אסביר ברגע שגפני וחבריו מסכימים לוותר בכל התחומים כבגיוס ובחינוך וכדו', החילול השם הרבה יותר גדול מכשעושה זאת אדם חילוני המייצג ציבור חילוני.

לפי ההגיון של הפלג, רבי אשר דויטש יותר גרוע מהיטלר. והדברים פשוטים:
בן גוריון גרוע מהיטלר - שהרי גדול המחטיאו יתר מן ההורגו.
כל מיזרוחניק גרוע מבן גוריון - כי הוא מתחזה לדתי, והחילול ה' הרבה יותר גדול.
גפני יותר גרוע ממיזרוחניק - כי הוא נראה כמו חרדי...
ור' אשר דויטש גרוע מכולם - כי הוא מתחזה למישהו משלנו, אבל בזה שהוא לא שייך ל"עת לדבר", הוא גורם נזק עצום לכל המאבק. 

ה' ירחם על כל המשוגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 17:39 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

YYona כתב:

הדיבוק

טוב, היה עדיף שתכתוב פשוט: אני מגיב בתשלום ואתה מתאגר אותי. בבקשה תפסיק.
1. דיברתי על אינתיפדת הסכינים. המצעדים של שומר חומות התחילו בעיצומו של המבצע, לא לפניו. אם היה משהו לפני, זו השגרה הערבית (שהייתה גם אצל אולמרט ושרון ולמעלה בקודש).
2. ברור שבכל גל טרור הצבא גם לומד להתמגן, אבל הניביונות שלהם וגם מעט הצלחות, מספיק מבעיתים.
3. זה באמת מביך, להגיד שנתניהו אשם בתוצאות של מה שעושה לפיד. אל תבייש את מקורןת הפרנסה שלך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

התגובות שלך מופיעות למעלה - ברור על מה דיברת. והאירועים לא היו כל כך מזמן ככה שברור לכל מי שהיה בארץ שהדברים שכתבת אינם נכונים.

בזמן ממשלת נתניהו היה גל טרור רצחני ממושך שגבה קרבנות רבים, לכן זה לא הגיוני שאתה מתגעגע לזה, הסגידה מגיעה ממקום אחר.
נתניהו לא אישר תוכניות שהתבקשו כדי לאבטח את קו התפר, ובהמשך הוא עיכב תוכניות באופן כללי על ידי מניעת העברת תקציב. ומעל הכל הוא תמיד פחד ומנע פעילויות מבצעיות ביו"ש שיעוררו תגובה.
בנס ניצלנו עם הזדמנות של תקופה שבה החלו לתקן את ההרס שהוא חולל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 18:04 לינק ישיר 

YYona כתב:
בזכות רבים מתלמידי הגר"ד סגל
בזכות הקהילות הירושלמיות
בזכות רבנים מתלמידי הגרב"צ אבא שאול ותלמידיהם
בזכות אלה מגדולי ישראל שלא מצביעים והמיעוט שנשמע להם ולא לפלקטים.
בזכותם אולי נמנעו עוולות נוספות, הם ראו את האסונות בציבור החרדי עם מצפון נקי בידיעה שידיהם לא היו במעל ולהם יש את היכולת להפיק לקחים ולתקן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. כאמור זה ציטוט, והיא שלחה תודה לפלג הירושלמי שאולי משום הכרת הטוב עדיף שיצביע לה ישירות ולא בעקיפין.
ב. החילוק ברור , פלגי העדה החרדית האשכנזית והספרדית, הקנאים החסידים והליטאים, תמיד לא הצביעו, הם אומרים זה לא מעניין אותנו שום דבר הפוליטיקה, ורובם גם לא לוקחים כסף מהמדינה. 
אבל הפלג הירושלמי בתוך המשחק הפוליטי על מלא, הם מאמינים בכח הייצוג, הם רוצים ייצוג, הם מבינים כמה חשוב כל ח"כ בכנסת, אפילו דתי פושר על פני חילוני אטאיסט, אבל בגלל פגיעה בנציג שלהם הם המציאו תורה חדשה והנה התוצאות הגרועות על פי אמונתם .

מה שקשקשת על ביבי זה פרשנות עקומה ללא תימוכין, סתם ססמאות, בלי השוואה לעניין ובלי הוכחות , כך שאין למה להגיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 18:31 לינק ישיר 

הטענה מובנת. הפלג הירושלמי הם הרי אלה שהמציאו את הרעיונות שאת מאמינה בהם.
חיים ולדר תמיד הזהיר אותנו בעיתון שלהם מה יקרה אם לא נצביע. אבל דווקא בגלל זה יש להם 'הפה שאסר הוא הפה שהתיר'.
הגיוני שהם באמת רואים את הדברים אחרת עכשיו כשאין להם נגיעות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 18:35 לינק ישיר 
hhaavv

זמןלכל כתב:
יש הרבה שישמחו להסבר לוגי ברור ומפורט  מה התועלת  להצביע לממשלה שכבר הכרנו ????

אתה מוכן להתחייב שאם תקבל הסבר כזה - אתה כן תצביע לממשלה שהיכרנו?
אם לא, חבל על הזמן והמאמץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2022 18:38 לינק ישיר 

את הרעיון להצביע לא המציאו הפלג הירושלמי, אלא כל החוגים והעדות מיד בקום המדינה, חוץ מכמה שוליים שקצת התרחבו . הם לא הפה שהתיר, אלא הגוף שהשתלט ועכשיו הוציאו את הנחש אז הוא מנסה לשבור את החבית כולה, גם לי גם לך לא יהיה קלאסי.
והפלג ללא נגיעות ?  רק אם יציעו להם מקום שמיני ברוטציה הם מיד יסבירו ששוב המצב השתנה והפעם חייבים להצביע, אבל שזנדברג תהיה חברת כנסת ? זה כן בסדר, רק לא גפני או סמוטריץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 14:43 לינק ישיר 

בניירות הפלוץ כתבו בסיפוק רב את מה שנאמר באותה תכנית , שהם לא מצביעים , וכתבו בשמחה רבה שבגללם חסר המנדט ה61 לימין ( שזה בכלל לא מדוייק כי הקולות שלהם משפיעים בשוליים על הסכמי העודפים או קובעים מי יקבל  מנדט מהקרובים למנדט לפי באדר עופר) .
אבל שכחו לצטט את זה שזנדברג נכנסה בגללם לכנסת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 16:01 לינק ישיר 

הדיבורים על האיסור העקרוני להשתתף בבחירות (מצד מי שעשרות שנים אמרו שחובה קדושה להצביע) אכן צבועים, אבל נראה לכם שאם גור לא תקבל יצוג הם יצביעו ליהדות התורה? אם הזרם הליטאי לא יקבל יצוג הם יצביעו? מסופקני.  

בתשמ"ח היה סיכוי סביר שדגל התורה לא תעבור את % החסימה ומנהיגי הציבור הליטאי אז (כשבחזית התעמולה עומדים גם אנשי הפלג של היום) בחרו לקחת את הסיכון. 

סדנא דארעא (י"ג דחרטא) חד הוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 17:00 לינק ישיר 

שוקולד,
יכול הפלג לטעון:  גם לנו יש גדולי תורה וראשי ישיבות, הם קבעו  לנו שיטה כזו של לא להצביע לכנסת וכן להצביע ברשויות המקומיות ועוד כמה דברים שלא כמו הקנאים הוותיקים,  וזה זכותם המלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תמר זנדברג: בזכות הפלג הירושלמי נכנסתי לכנסת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.