זה בכלל לא פופלרי פה בפורום להודות שמצביעים ג', אבל אני מצביע ג' לא רק משום שהאדמור שלי צוה אלא גם ובעיקר מפני שאני רואה ויודע קצת מה שהח"כ החרדים עוזרים למוסדות וליחידים כל השנה
תוקן על ידי 2oo9 ב- 23/10/2022 16:25:38
נשלח ב-23/10/2022 17:26
גם אני!
נשלח ב-23/10/2022 17:35
הפעם גם אני, בשביל למחוק לליברמן את החיוך.
נשלח ב-23/10/2022 18:00
קהלת כתב:
ההפך הוא הנכון: קול "ליהדות התורה" מחזק את השליטה של ליברמן בהסתדרות הציונית. אתה מדי חכם מכדי להאמין שבהצבעה ליהדות התורה אתה מוחק את החיוך של ליברמן.
נשלח ב-23/10/2022 18:04
ש"ס לא מוחקת את החיוך של ליברמן?
נשלח ב-23/10/2022 18:07
היום כתבתי בפורם: שס ויהדות התורה זו "נבילה וטריפה"
מסתמא רובם כאן מצביעים או הצביעו ג' (או ש"ס). יש את אלה שהתפכחו וסבורים שגם אם הם עוזרים למוסדות וליחידים זה לא שווה את הנזקים שהם עושים לציבור. בחסידויות מסויימות הגיוני שהחסידים יראו רק את הצד החיובי של אנשי המפלגה שהם קשורים אליהם - אנשים טובים שעושים את עבודתם נאמנה. כשאצלם כל ענייני הקהילה מתנהלים על ידי הנהגה ראויה בראשות האדמו"ר, הם לא בהכרח מודעים למה שקורה במקומות אחרים.
אני מצביע ג' לא בגלל שהח"כים עוזרים בדבר זה או אחר. זה נימוק שטוב לשאר המפלגות, בהם אדם בוחר למי להצביע על פי מבחן התוצאה ולכן זה משתנה מידי פעם. יהודי חרדי בוחר ג' - או ש"ס - בגלל שזה כבוד שמים, שכך וכך יהודים מצביעים למען רשימה של חרדים לדבר השם, בלי שום חשבונות אחרים (זו היתה ועודנה דעתם של כל גדולי הדורות). אם הם גם מצליחים על הדרך לדאוג לעוד כמה דברים כאלה ואחרים, זה בונוס מן הצד - אבל לא זו המטרה. מי שמצביע למפלגה חרדית רק בגלל האינטרסים האישיים שלא, זה אומר שהוא בעצם בכלל לא מציית לגדולים, אלא כי הוא מציית לעצמו. עובדה, שכאשר לדעתו האינטרסים האישיים שלו לא מולאו, כבר לא מעניין אותו מה הגדולים אומרים.
נשלח ב-23/10/2022 18:44
ומה עדיף? הליכוד או הציונות הדתית?
נשלח ב-23/10/2022 18:49
לראות את הידידות של גפני עם מרב מיכאלי ואת הקולות החרדים שמנותבים לטובתו של ביבי נתניהו, תוך כדי שממליכים את כל השמאל בגלל שביבי נתניהו הפך להיות האופציה היחידה עבור החרדים למרות-שבזה מפקירים את כול ההישגים ופוגעים בציפור הנפש של המפלגות החרדיות לדורותיהן זה ללא ספק כבוד שמים פר אקסלנס. הכותב מעלי שכח שלא את כולם ניתן לשקר כל הזמן.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 23/10/2022 18:54:05
נשלח ב-23/10/2022 18:54
לךתדע1 כתב:
הפעם גם אני, בשביל למחוק לליברמן את החיוך.ההפך הוא הנכון: קול "ליהדות התורה" מחזק את השליטה של ליברמן בהסתדרות הציונית. אתה מדי חכם מכדי להאמין שבהצבעה ליהדות התורה אתה מוחק את החיוך של ליברמן.
הצבעה ליהדות התורה מוחקת לליברמן את החיוך, לא סתם את החיוך, אלא את החיוך השטני והאנטישמי של הבהמה הזו.
כעת לגבי ההסתדרות הציונית, נעשה קצת סדר. המפלגות הציוניות מקבלות יצוג בהסתדרות הציונית בהתאם לכוחם בכנסת. שס מנצלת אפשרות זו ויהדות התורה לא. זאת אומרת, בהצבעה לשס אתה נותן כח גם לסיעת שס בהסתדרות הציונית, בעוד בהצבעה ליהדות התורה אתה לא נותן כח לסיעת יהדות התורה בהסתדרות הציונית. אז נכון שיש את סיעת ארץ הקודש, שכנראה גם ח"כ אחד מיהדות התורה או יותר שותפים להרצתה והפעלתה, והסיעה הזו גם יושבת בקואליציה עם ליברמן, וגם בן של ח"כ אחד מיהדות התורה קיבל תפקיד בכיר בהסתדרות הציונית במסגרת קואליציה זו, וזה באמת נורא ואיום ולא בסדר, אבל עדיין, סיעת ארץ הקודש לא מקבלת את כוחה בהסתדרות הציונית מכוחה היחסי של יהדות התורה בכנסת, אלא מהצבעה של יהודים חרדים ברחבי העולם לסיעה זו במסגרת הבחירות להסתדרות הציונית.
נשלח ב-23/10/2022 19:15
אתמול איזה אחד בשם ברקוביץ מהטלוויזה השתלח בפראות בגולדקנופף ובציבור החרדי. ליברמן וגולדקנופף צריכים לשלוח לו זרי פרחים.
כי בדבריו הנבזים הוא שירת את שניהם. הוא ממריץ אל הקלפי את שונאי החרדים עבור ליברמן ואת שונאי ליברמן עבור יהדותה תורה.
נשלח ב-23/10/2022 19:31
קהלת כתב:
לה''ו. בהצבעה לשס''ג אתה (אולי) מוחק את חיוכו של ליברמן. אבל אתה בטוח... מוחק למעל מליון חרדים את החיוך שלהם!!!
אני מצביע ג' לא בגלל שהח"כים עוזרים בדבר זה או אחר. זה נימוק שטוב לשאר המפלגות, בהם אדם בוחר למי להצביע על פי מבחן התוצאה ולכן זה משתנה מידי פעם. יהודי חרדי בוחר ג' - או ש"ס - בגלל שזה כבוד שמים, שכך וכך יהודים מצביעים למען רשימה של חרדים לדבר השם, בלי שום חשבונות אחרים (זו היתה ועודנה דעתם של כל גדולי הדורות). אם הם גם מצליחים על הדרך לדאוג לעוד כמה דברים כאלה ואחרים, זה בונוס מן הצד - אבל לא זו המטרה. מי שמצביע למפלגה חרדית רק בגלל האינטרסים האישיים שלא, זה אומר שהוא בעצם בכלל לא מציית לגדולים, אלא כי הוא מציית לעצמו. עובדה, שכאשר לדעתו האינטרסים האישיים שלו לא מולאו, כבר לא מעניין אותו מה הגדולים אומרים.
כתבת דברים יפים
מה לעשות שאחוז ניכר מהציבור החרדי לכל גווניו לא ממושמע 100 אחוז לגדולי הדור בהרבה נושאים כאלה ואחרים (ולפעמים רחוק מכך הרבה) מסיבות שונות ומגוונות.
בדיוק בשביל זה משפיצים עניינים מסויימים כדי שלפחות בהם רוב הציבור יציית להוראות שמוציאים בשם הגדולים כולל הגזמות שכל בר בי רב דחד יומא יודע שהן כאלה. זה עובד טוב אך רק עד גבול מסויים שלפעמים עוברים אותו וגורמים לנזק יותר מתועלת.
גם אני מצביע ג הפעם .עד שתהיה מפלגה אחרת שתייצג את החרדים העובדים זו כרגע האלטרנטיבה הכי פחות גרועה בשלב הזה. קורא כאן לכולם להצביע לגוש הימין כי בתכלס זה פחות משנה מנדט לכאן או לכאן . הנצחון הכללי זה מה שחשוב ועם השאר אפשר להסתדר.