|
|
| נשלח ב-28/10/2022 00:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 06:25 |
|
| |
אם הוא מאמין במה שהוא אומר, הוא לא מאוד חכם. אם הוא לא מאמין, הוא חושב שהציבור לא חכם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 19:52 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | | אולי בן ציון כהנא (שהיה פעיל ביותר בפורום בעבר למי שזוכר) יקום ויספר לנו מה דעתו והתרשמותו מר' דוד כהן, בלי קשר לסיפור הנוכחי |
|
ולמה דעתו של בן ציון כהנא זה חשובה מכל דעה אחרת? אפילו שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 19:56 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | ואני לתומי חשבתי, שגדול מחללי השם בדור האחרון, זה ראש ישיבה מהשורה הראשונה שלא מוצא על מה להטיף ולחנך את תלמידיו, ולא מוצא שום נושא חינוכי או רוחני מהותי שיש לעסוק בו, חוץ משאלה פוליטית זניחה של "ההוא שפתח מפלגה ממול". רק כאן פתאום נשפכת אש וגופרית, רק כאן כל כך פשוט שזה כל העולם הבא והשפיץ של החילול ה' וכו'... משום מה, לי ברור שזה חילול ה' אמיתי וטהור, שבמקום לעסוק במהות ובטהרת הלב, עוסקים בתחרות פוליטית, ובמקום לחנך מבפנים מחפשים את המומים אצל אחרים. אני באמת לא מקנא במי שהולך בדרך הזו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה רומז לכך שהרב כהן לא מתבטא בשום נושא חינוכי? מי יצא כנגד המחדשים למיניהם לאחרונה? ומה בכך שמבטא דעתו בנושא שבעיניך לא חשוב דיו? בעיני רבותיו זה דוקא מאד חשוב.
ובאשר לגוף דבריו, אין כל ספק שבן גביר מחלל שם שמים בפרהסיה. אם הוא "הכי" גדול, מן הסתם לא. אבל קצת גוזמא לא הרגה איש...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 22:25 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | | אולי בן ציון כהנא (שהיה פעיל ביותר בפורום בעבר למי שזוכר) יקום ויספר לנו מה דעתו והתרשמותו מר' דוד כהן, בלי קשר לסיפור הנוכחי |
|
ולמה דעתו של בן ציון כהנא זה חשובה מכל דעה אחרת? אפילו שלך. |
|
בצ"כ כנראה סבל הרבה מר' דוד כהן, והוא כתב הרבה על אופיו והתנהגותו של הרב הנ"ל. אני לא מביע דעה במקרה הזה כי אינני מכיר מספיק כדי לקטרג חלילה, אבל בהחלט קורת התופעה שממנים ראש ישיבה ש"יודע ללמוד" (נניח), והוא בעיקר עסוק בארבע אמות של הלכה וקורטוב של יראת שמים מיבנה וחכמיה, אבל לא מכיר את העולם ודעותיו על העולם הן קיצוניות ולא רלוונטיות. יש גם אפשרות אחרת, שמלכתחילה ממנים אדם קיצוני - טיפש או תמים מאוד, כדי שבבוא העת הוא יהיה השופר הכי מרעיש נגד כל מי שלא כמוהו, וככה מי שיגיד את הדברים יהיה אדם שמאמין, או מאוד רוצה להאמין, בהם. ושוב, אני לא מכיר את ר' דוד ואין לי מושג מהו ומה מטרותיו, אז אני רק כותב מה אולי חושב בצ"כ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 22:38 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | ואני לתומי חשבתי, שגדול מחללי השם בדור האחרון, זה ראש ישיבה מהשורה הראשונה שלא מוצא על מה להטיף ולחנך את תלמידיו, ולא מוצא שום נושא חינוכי או רוחני מהותי שיש לעסוק בו, חוץ משאלה פוליטית זניחה של "ההוא שפתח מפלגה ממול". רק כאן פתאום נשפכת אש וגופרית, רק כאן כל כך פשוט שזה כל העולם הבא והשפיץ של החילול ה' וכו'... משום מה, לי ברור שזה חילול ה' אמיתי וטהור, שבמקום לעסוק במהות ובטהרת הלב, עוסקים בתחרות פוליטית, ובמקום לחנך מבפנים מחפשים את המומים אצל אחרים. אני באמת לא מקנא במי שהולך בדרך הזו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה רומז לכך שהרב כהן לא מתבטא בשום נושא חינוכי? מי יצא כנגד המחדשים למיניהם לאחרונה? ומה בכך שמבטא דעתו בנושא שבעיניך לא חשוב דיו? בעיני רבותיו זה דוקא מאד חשוב.
ובאשר לגוף דבריו, אין כל ספק שבן גביר מחלל שם שמים בפרהסיה. אם הוא "הכי" גדול, מן הסתם לא. אבל קצת גוזמא לא הרגה איש... |
|
רוב ההתבטאויות שאנחנו שומעים(!), קשורות למלחמות כלפי חוץ. לא זכור לי שהוא עומד על בעיות קונקרטיות ומציע או מגבה רעיונות רלוונטיים שאמורים לפתור בעיות שמעסיקות אותי, באופן אישי, יותר מדי שנים. גם בהתבטאויות אחרות, לא זכורה לי כזו אמרה קיצונית. "גדול מחללי השם" זה לא איזו גוזמה קטנה. תתעורר מותק, תסתכל מסביב, דווקא מתוך ישיבת מחברון אני יכול למצוא לא מעט מהתלמידים במשך שנות כהונתו, שחתומים על חילולי שם שמים גדולים פי כמה מכל מה שעשה ויעשה בן גביר בכל ימי חייו - וכן, הרבה מזה בהחלט קשור אליו באופן אישי מאוד. נכון שהצבעה בבחירות היא דבר חשוב, אבל כשמלחמות יוצאות מפרופורציה כשמדובר דווקא בבחירות (או בתחומים אחרים, שבדרך כלל מתורגמים לאתגרי מרכוז הקהילה והכסף), זה מראה מה באמת חשוב - התורה, שמירת מצוות, יראת שמים, מידות טובות - או שיש דברים יותר חשובים. אשמח לדעת למה נראה לך שבן גביר מחלל שם שמים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 17:55 |
|
| |
אם תגדיר לי מה בעיניך נחשב לחילול ש"ש אדע אם אוכל להראות לך למה בן גביר כזה. אבל ודאי שההפך אינו נכון, כלומר שאני אביא רשימה של דברים שהוא עשה ועליהם תפטיר "נו, זה? זה לא נחשב חילול השם כי..."
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 00:39 |
|
| |
חקירה
יש לחקור, האם יתכן שגאון הכי גדול יהיה גם טיפש גדול. האם העובדה שמישהו יודע כך וכך ידיעות בכך וכך ספרים, מחייבת שיהיה חכם או פקח. אולי הוא למדן גדול וטיפש גדול גם יחד? הפתרון לחקירה הוא התבוננות במציאות, לצערנו הגדול המלאך שמכריז על האדם אם יהיה למדן אינו אומר אם יהיה חכם או טיפש. אמת שהתוה"ק היא 'מחכימת פתי', אבל מה נעשה, והמציאות שנגד עינינו מכריחה לומר שאין זה כפשוטו. ויש לעיין בסוגיית ההגדרות של 'שוטה', במסכת חגיגה ובפוסקים. ונראה שלא מצינו דעה שת"ח אינו יכול להיות שוטה. וכבר נאמר שת"ח שאין בו דעה נבלה טובה ממנו, משמע שאפשר שיהיה ת"ח ויהיה חסר דעה רח"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 00:50 |
|
| |
חקירה
בהמשך ל'חקירה' דלעיל.נזכרתי בראיון שפורסם בגיליון ערב חג הסוכות ב'יתד נאמן', עם הגאון הגדול הרב אריה לוי, שבו סיפר כי בנעוריו בעת לומדו בישיבת חברון, עשה מעשה קנאות, ובשעת חגיגות העשור למדינה תלה שק בחדרו. הדבר נודע למשגיח הגר"מ חדש זצ"ל, שקרא לו ונזף בו ואמר לו את המשפט שציטטתי לעיל, על ת"ח שאין בו דעה, שנבילה טובה ממנו. אולי התפעל מכך שהמשגיח החשיבו כת"ח, ולא התרשם כ"כ מן הגדרתו כ'חסר דעה', ומן ההשוואה בחז"ל ...! שאילולי כן, מן הסתם לא היה רואה צורך לפרסם מעשה זה ...!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 09:56 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אם תגדיר לי מה בעיניך נחשב לחילול ש"ש אדע אם אוכל להראות לך למה בן גביר כזה. אבל ודאי שההפך אינו נכון, כלומר שאני אביא רשימה של דברים שהוא עשה ועליהם תפטיר "נו, זה? זה לא נחשב חילול השם כי..." |
|
זאת שאלה עליי או עליך? אם אתה מסכים עם זה, תסביר לי את עצמך. הגמרא שואלת "היכי דמי חילול ה'", וטרם מצאתי במעשיו של בן גביר דברים שדומים להם, אבל אם יש לך טענה שכנראה לא חשבתי עליה - תגיד לי אתה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 09:59 |
|
| |
| נצל כתב: |  | חקירה
יש לחקור, האם יתכן שגאון הכי גדול יהיה גם טיפש גדול. האם העובדה שמישהו יודע כך וכך ידיעות בכך וכך ספרים, מחייבת שיהיה חכם או פקח. אולי הוא למדן גדול וטיפש גדול גם יחד? הפתרון לחקירה הוא התבוננות במציאות, לצערנו הגדול המלאך שמכריז על האדם אם יהיה למדן אינו אומר אם יהיה חכם או טיפש. אמת שהתוה"ק היא 'מחכימת פתי', אבל מה נעשה, והמציאות שנגד עינינו מכריחה לומר שאין זה כפשוטו. ויש לעיין בסוגיית ההגדרות של 'שוטה', במסכת חגיגה ובפוסקים. ונראה שלא מצינו דעה שת"ח אינו יכול להיות שוטה. וכבר נאמר שת"ח שאין בו דעה נבלה טובה ממנו, משמע שאפשר שיהיה ת"ח ויהיה חסר דעה רח"ל.
|
|
מבלי להיכנס למקרה הספציפי, זכור לי שלפני כמה שנים מישהו ניסה להעלות טיעון כזה בפורום ששמו אסור, ואפילו שם הוא חווה התקפות קשות. כנראה שמדובר בתיבת פנדורה שאסור לפתוח, אפילו אצל "אנוסי התבונה"... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 17:09 |
|
| |
בןציוןכהנא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2022 20:47 |
|
| |
לסכם את תלונתך כלפיו שהוא אינו עצמאי בחשיבתו והוא עושה מה שאומרים לו?
אתה ליטאי במקור? זה חדש לך ההתנהגות הזו לצאת ידי חובת שתי דעות? זייכר וזכר מצלצל משהו? אתה חושב שזה משהו מיוחד ברד"כ? זה מאפיין את ההתנהלות שלו? ואגב, מי אמר לו לומר שבא"ג הוא מחלל ש"ש הכי גדול?
|
|
|
|
|