| נשלח ב-28/10/2022 09:42 |
|
| |
הקנואים החדשים גם הפסיקו ללכת לכותל ולקבל שירותים מהמדינה?
מתכוון לאלה שבשנים האחרונות "עברה עליהם רוח טהרה ואמונה" והפסיקו להגיע לקלפי להצביע בבחירות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 09:55 |
|
| |
כשנחליט לשאול אותך מה לעשות, תגיד לנו.
כרגע לרבותינו ולנו מותר להחליט מה לעשות בלי להתייעץ איתכם מראש.
ואם באמת באמת מטריד אותך שאנחנו לא מצביעים אתה מוזמן לפנות יום לאחר הבחירות הקודמות, ולא יום לפני הבחירות הנוכחיות.
בהצלחה בהמשך הדרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 10:01 |
|
| |
| timobl כתב: |  | | כשנחליט לשאול אותך מה לעשות, תגיד לנו.
כרגע לרבותינו ולנו מותר להחליט מה לעשות בלי להתייעץ איתכם מראש.
ואם באמת באמת מטריד אותך שאנחנו לא מצביעים אתה מוזמן לפנות יום לאחר הבחירות הקודמות, ולא יום לפני הבחירות הנוכחיות.
בהצלחה בהמשך הדרך.
|
|
לא יודע בשם מי אתה מדבר, אבל ההבנה הכי בסיסית של מה שאתה כותב, זה:
1. כסף
2. כסף
3. כסף
.....
אפס ערכים, אפס ערבות הדדית לכלל ישראל ואפס איכפתיות לקב"ה. מבחינתכם שיסתדר בעצמו ואחרינו המבול...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 10:02 |
|
| |
גם אלה שהולכים לבחירות מתבססים על "חוות דעת הלכתיות ישנות" ,כך שגם להם מותר לאמץ עם השנים את הרבנים שאסרו ללכת לבחירות. הגיע הזמן, ש"יהדות התורה" תבין שהבוחרים לרשימתה רוצים לראות חכים שלוקחים אחריות על הכוח הרב שנתנו בידיהם, אחרת ,הם עלולים לאמץ דרך אחרת שלא לומר מפלגה אחרת. החרדים לא חייבים שום דבר לקומץ הרבנים שיושבים במועצת. ובוודאי שלא לביבי נתניהו "נהרא נהרא ופשטיה" ולשאלתך הטיפשית "האם הקנואים החדשים הפסיקו לקבל שירותים מהמדינה" התשובה היא פשוטה לחלוטין: הם לא מקבלים שירותים מהמדינה אלא רוכשים ממנה מים חשמל בריאות וכו'. ואחדש לך עוד משהו: הקנואים החדשים נמצאים במדינה דמוקרטית והם יכולים להחליט לקבל מהמדינה שירותים ואף ללכת לכותל, ולא להצביע בבחירות אין סתירה בין הדברים הכנס לך את זה טוב טוב לראש הם לא הרכוש של חברי המועצת ולא שלא בייבי נתניהו. אם עד היום חשבתם שמדובר בעדר בהמות, תחשבו מסלול מחדש!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:19:02
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 10:17 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | גם אלה שהולכים לבחירות מתבססים על "חוות דעת הלכתיות ישנות" ,כך שגם להם מותר לאמץ עם השנים את הרבנים שאסרו ללכת לבחירות. הגיע הזמן, ש"יהדות התורה" תבין שהבוחרים לרשימה רוצים חכים שלוקחים אחריות על הכוח הרב שנתנו בידיהם, אחרת ,הם עלולים לאמץ דרך אחרת שלא לומר מפלגה אחרת. החרדים לא חייבים שום דבר לקומץ הרבנים שיושבים במועצת. ובוודאי שלא לביבי נתניהו "נהרא נהרא ופשטיה" ולשאלתך הטיפשית" האם הקנואים החדשים הפסיקו לקבל שירותים מהמדינה" אז התשובה היא פשוטה לחלוטין: הם לא מקבלים שירותים מהמדינה אלא רוכשים ממנה מים חשמל בריאות וכו' והם משלמים עליהם במיטב כספם. ואחדש לך עוד משהו: הקנואים החדשים נמצאים במדינה דמוקרטית והם יכולים להחליט לקבל מהמדינה שירותים ואף ללכת לכותל, ולא להצבי בחירות אין סתירה בין הדברים-הכנס לך את זה טוב טוב לראש: הם לא הרכוש של חברי המועצת ולא שלא בייבי נתניהו. אם עד היום חשבתם שמדובר בעדר בהמות, תחשבו מסלול מחדש!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:09:02 |
|
העתק הדבק של האידאולוגיה של רע"מ ומנסור עבאס בהבדל קריטי אחד: מנסור עבאס ורע"מ נאמנים לעם שלהם כולל אלה שבעזה והנאמנות הזו גוברת אצלם על כל שיקולי הרווחה והתועלתנות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 10:29 |
|
| |
| אדמה10 כתב: |  | גם אלה שהולכים לבחירות מתבססים על "חוות דעת הלכתיות ישנות" ,כך שגם להם מותר לאמץ עם השנים את הרבנים שאסרו ללכת לבחירות. הגיע הזמן, ש"יהדות התורה" תבין שהבוחרים לרשימה רוצים חכים שלוקחים אחריות על הכוח הרב שנתנו בידיהם, אחרת ,הם עלולים לאמץ דרך אחרת שלא לומר מפלגה אחרת. החרדים לא חייבים שום דבר לקומץ הרבנים שיושבים במועצת. ובוודאי שלא לביבי נתניהו "נהרא נהרא ופשטיה" ולשאלתך הטיפשית" האם הקנואים החדשים הפסיקו לקבל שירותים מהמדינה" אז התשובה היא פשוטה לחלוטין: הם לא מקבלים שירותים מהמדינה אלא רוכשים ממנה מים חשמל בריאות וכו' והם משלמים עליהם במיטב כספם. ואחדש לך עוד משהו: הקנואים החדשים נמצאים במדינה דמוקרטית והם יכולים להחליט לקבל מהמדינה שירותים ואף ללכת לכותל, ולא להצבי בחירות אין סתירה בין הדברים-הכנס לך את זה טוב טוב לראש: הם לא הרכוש של חברי המועצת ולא שלא בייבי נתניהו. אם עד היום חשבתם שמדובר בעדר בהמות, תחשבו מסלול מחדש!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:09:02
העתק הדבק של האידאולוגיה של רע"מ ומנסור עבאס בהבדל קריטי אחד: מנסור עבאס ורע"מ נאמנים לעם שלהם כולל אלה שבעזה והנאמנות הזו גוברת אצלם על כל שיקולי הרווחה והתועלתנות |
| אם היית חכם ולא אינטרסנטי היית מבין שהנציגות החרדית מזיקה לחרדים ואין בה שום תועלתנות לבוחר החרדי. החרדים רוצים לראות דם חדש שנכנס למערכת ולא חכים שמזלזלים בהם. אז מי שמקבל את ליטרת הבשר שלו שימשיך להמליץ לבחור ברשימה הזו ומי שלא, אז אין חכמות הבוחרים של הדור החדש יודעים לספור אחד ועוד אחד, ולהגיע למסקנה המתבקשת, הם הולכים בדרכם של הגדולים שמנסים בכל כוחם לא לוותר על הזכויות שלהם, אין מה לעשות- לפנינו דור חדש, שלא חושב שהוא נרדף ע"י החילונים ושצריך להתגונן מפניהם ,אלא, שאם הוא נרדף, זה כתוצאה של הנציגות החרדית בכנסת שלא עושה את עבודתה נאמנה או שלא עושה בכלל כי מה שיש לה בראש זה לדאוג לכסף קואליציוני ליושבים במועצת ולעסקנים. דרך אגב: אם דיברת על נאמנות, אז קודם כול שהחכים והרבנים יהיו נאמנים לציבור החרדי שבוחר בהם ולא יחשבו כול היום איך ניתן להציל את נתניהו תוך כדי שהם מקריבים למענו את הציבור החרדי, רק כי הם עוד לא ידעו שגם מלפיד ומגנץ ניתן לקבל כספים קואליציוניים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:47:05
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 13:27 |
|
| |
מי יכול בכלל להרהר אחרי כאלו ענקי רוח שראינו השבוע בכינוס של אגו"י כמו האדמו"רים מקאליב וקאזמיר וזידיטשויב וגארליץ וזוועיהל ובאסטאן ........
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 14:05 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | גם אלה שהולכים לבחירות מתבססים על "חוות דעת הלכתיות ישנות" ,כך שגם להם מותר לאמץ עם השנים את הרבנים שאסרו ללכת לבחירות. הגיע הזמן, ש"יהדות התורה" תבין שהבוחרים לרשימה רוצים חכים שלוקחים אחריות על הכוח הרב שנתנו בידיהם, אחרת ,הם עלולים לאמץ דרך אחרת שלא לומר מפלגה אחרת. החרדים לא חייבים שום דבר לקומץ הרבנים שיושבים במועצת. ובוודאי שלא לביבי נתניהו "נהרא נהרא ופשטיה" ולשאלתך הטיפשית" האם הקנואים החדשים הפסיקו לקבל שירותים מהמדינה" אז התשובה היא פשוטה לחלוטין: הם לא מקבלים שירותים מהמדינה אלא רוכשים ממנה מים חשמל בריאות וכו' והם משלמים עליהם במיטב כספם. ואחדש לך עוד משהו: הקנואים החדשים נמצאים במדינה דמוקרטית והם יכולים להחליט לקבל מהמדינה שירותים ואף ללכת לכותל, ולא להצבי בחירות אין סתירה בין הדברים-הכנס לך את זה טוב טוב לראש: הם לא הרכוש של חברי המועצת ולא שלא בייבי נתניהו. אם עד היום חשבתם שמדובר בעדר בהמות, תחשבו מסלול מחדש!
העתק הדבק של האידאולוגיה של רע"מ ומנסור עבאס בהבדל קריטי אחד: מנסור עבאס ורע"מ נאמנים לעם שלהם כולל אלה שבעזה והנאמנות הזו גוברת אצלם על כל שיקולי הרווחה והתועלתנותאם היית חכם ולא אינטרסנטי היית מבין שהנציגות החרדית מזיקה לחרדים ואין בה שום תועלתנות לבוחר החרדי. החרדים רוצים לראות דם חדש שנכנס למערכת ולא חכים שמזלזלים בהם. אז מי שמקבל את ליטרת הבשר שלו שימשיך להמליץ לבחור ברשימה הזו ומי שלא, אז אין חכמות הבוחרים של הדור החדש יודעים לספור אחד ועוד אחד, ולהגיע למסקנה המתבקשת, הם הולכים בדרכם של הגדולים שמנסים בכל כוחם לא לוותר על הזכויות שלהם, אין מה לעשות- לפנינו דור חדש, שלא חושב שהוא נרדף ע"י החילונים ושצריך להתגונן מפניהם ,אלא, שאם הוא נרדף, זה כתוצאה של הנציגות החרדית בכנסת שלא עושה את עבודתה נאמנה או שלא עושה בכלל כי מה שיש לה בראש זה לדאוג לכסף קואליציוני ליושבים במועצת ולעסקנים. דרך אגב: אם דיברת על נאמנות, אז קודם כול שהחכים והרבנים יהיו נאמנים לציבור החרדי שבוחר בהם ולא יחשבו כול היום איך ניתן להציל את נתניהו תוך כדי שהם מקריבים למענו את הציבור החרדי, רק כי הם עוד לא ידעו שגם מלפיד ומגנץ ניתן לקבל כספים קואליציוניים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:47:05 |
|
ל"דם החדש" החרדי היו מספיק מערכות בחירות לאחרונה בשביל להבטיח לעצמו נציגות מכובדת בליכוד / בן גביר / שס ואפילו בדגל (אולי במקום להחטיא את הרבים, ה"דם החדש" יואיל להתארגן לבחירות השישיות?!)
נא לשים לב לביקורות היותר משמעותיות שהעליתי כאן בפורום כנגד מפלגת ג ("קצת" יותר משמעותיות מה"אכלו לי שתו לי" של הקנאים החדשים) כך שממש אינני יכול לשמש ככתובת של ג לתלונות הציבור.
אם בגלל ה"דם החדש" החרדי ניתקע ח"ו עם עוד 4 שנים של ממשלת שמאל אף אחד לא יסלח להם. הם יהיו לעד באותה קטגוריה של בנט (רק שבנט אחרי אקזיט פוליטי מקסימלי והם יישארו באפס הישגים ואפס לגיטימציה ציבורית)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 16:14 |
|
| |
צריך להיות בהמה אמיתי ומתאבד, לא ללכת לבחירות אחר שנה עם לפיד ועם כל הסתה והגזירות נגד החרדים,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:01 |
|
| |
שלח לי ידיד שקיבל מחברו, אדם רציני לדבריו.
וזה לשונו
אני איש דגל התורה מיום היווסדה, ליטאי ממוצא ליטאי.
ויש לי ולכולנו סיבה טובה לכעוס על העבודה של חברי הכנסת שלנו. אני לא פגוע מהרפורמים, אני נבגד מהחברים שלי שהיו אמורים לשמור עלי ועליך.
הם לא עבדו לטובת הציבור שלנו. בהימנעות אחת היו יכולים לקנות לנו תקציבי עתק, בכמה התקזזיות היו יכולים למנוע גזרות. בועדות הכנסת היו יכולים לפעול אילו רק השתתפו בהם ואילו הפעילו השתדלויות.
אז נכון שבנט בוגד, ונכון שלפיד טיפש, וליברמן.... וכו.
זה הכל לא קשור. הם נשלחו לייצג ציבור, והם לא עשו זאת. אפשר גם מהאופוזיציה, עבס עשה את זה במשך שנים בכמה התקזזויות ודילים. גם הנציגים שלנו בעבר הרחוק ידעו איך להשיג הישגים מהאופוזיציה (ולא אמרתי לרגע להכנס איתם לקואליציה, אבל יש דרכים). החכים שלנו עבדו בלעדית עבור האינטרסים של איש אחד, נתניהו, שאנחנו יודעים שההבטחות שלו שווים כקליפת השום, ושהוא לא יהסס לרגע לזרוק אותנו לכלבים, ולעשות קואליציה עם לפיד וליברמן.
מתי החברים שלנו יעבדו עבור הציבור שהם אמורים לייצג?
בחמש עשרה השנים שהיו בקואליציה הם עשו משהו עבור הדיור? הם השוו את האברכים - למובטלים (לפחות)? הם דאגו לתקצוב התתים? הורידו ביטוח לאומי וחובת הארנונה מציבור האברכים בחקיקה?
נכון הם דאגו חלקית לחינוך העצמאי, אבל הבן שלך, של האברך הממוצע לא נמצא שם. הוא לומד בתת, והוא לא מקבל את המגיע לו. ואתה משלם מכיסך על ההזנחה הפושעת שהם עושים לבן שלך. הבן שלך שמתחתן לא יכול לקנות דירה. מה הם עשו כדי שיהיו מחירי דיור סבירים?
מה הם עשו למנוע את השתוללות המשכנתאות?
מוכרים אותנו ועובדים עלינו בשביל שתיה ממותקת וחד פעמי?
הרי לא הולכים להוריד את הקיצוצים, עדיין לא החזירו את התקציבים ממשלת לפיד הראשונה למרות שגפני שלט בועדת הכספים ביד רמה (וראיתי בעיני).
בוא נהיה רציניים, לציבור החרדי יש צרכים, זה ציבור שחי בעוני, לא מבקשים יותר משוויון זכויות בסיסי ומתבקש.מבקשים שלא נהיה פחות מהערבים. בחינוך, בהשכלה גבוהה, בדיור בתעסוקה, ובמיליון תחומים.
שלא יתרצו את זה בדאגה רוחנית. את הזמירות האלה אנחנו מכירים,
אנחנו יכולים לדאוג בעצמנו. הרבה יותר טוב ממה שעושה חה"כ פרוש וחבריו שמנופפים לנו עם ליבה, שבת וכל מיני.
נהיה מאוחדים ואף אחד לא ידחוף לנו לא גיוס ולא ליבה ולא שום דבר שציבור גדול לא יתן שיקרה. ולגבי בשבת הם לא הצליחו, גם כשהיו בקואליציה.
מסקנה: אני מסתפק אם להצביע,
מה שבאמת אמור להיות זה שהציבור כולו יעשו הצבעת מחאה ויבהירו לגפני ושו"ת די לחוסר המעש.
הייתי רוצה שיהיה תיקו בבחירות, שנתניהו, השקרן הפתולוגי ייאלץ לפרוש, ואז יוקם ממשלת ימין רחבה עם החרדים, ברגע שנתניהו לא שם, ואז אני בעד ללכת עם הימין,
בתקווה שהפעם הנציגים שלנו יקיימו את סלוגן הבחירות בעבר "בזכות ולא בחסד".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:07 |
|
| |
hhaavv
| דבר_תורה כתב: |  | שלח לי ידיד שקיבל מחברו, אדם רציני לדבריו. וזה לשונו
אני איש דגל התורה מיום היווסדה, ליטאי ממוצא ליטאי. ויש לי ולכולנו סיבה טובה לכעוס על העבודה של חברי הכנסת שלנו. אני לא פגוע מהרפורמים, אני נבגד מהחברים שלי שהיו אמורים לשמור עלי ועליך. הם לא עבדו לטובת הציבור שלנו. בהימנעות אחת היו יכולים לקנות לנו תקציבי עתק, בכמה התקזזיות היו יכולים למנוע גזרות. בועדות הכנסת היו יכולים לפעול אילו רק השתתפו בהם ואילו הפעילו השתדלויות. אז נכון שבנט בוגד, ונכון שלפיד טיפש, וליברמן.... וכו. זה הכל לא קשור. הם נשלחו לייצג ציבור, והם לא עשו זאת. אפשר גם מהאופוזיציה, עבס עשה את זה במשך שנים בכמה התקזזויות ודילים. גם הנציגים שלנו בעבר הרחוק ידעו איך להשיג הישגים מהאופוזיציה (ולא אמרתי לרגע להכנס איתם לקואליציה, אבל יש דרכים). החכים שלנו עבדו בלעדית עבור האינטרסים של איש אחד, נתניהו, שאנחנו יודעים שההבטחות שלו שווים כקליפת השום, ושהוא לא יהסס לרגע לזרוק אותנו לכלבים, ולעשות קואליציה עם לפיד וליברמן. מתי החברים שלנו יעבדו עבור הציבור שהם אמורים לייצג? בחמש עשרה השנים שהיו בקואליציה הם עשו משהו עבור הדיור? הם השוו את האברכים - למובטלים (לפחות)? הם דאגו לתקצוב התתים? הורידו ביטוח לאומי וחובת הארנונה מציבור האברכים בחקיקה? נכון הם דאגו חלקית לחינוך העצמאי, אבל הבן שלך, של האברך הממוצע לא נמצא שם. הוא לומד בתת, והוא לא מקבל את המגיע לו. ואתה משלם מכיסך על ההזנחה הפושעת שהם עושים לבן שלך. הבן שלך שמתחתן לא יכול לקנות דירה. מה הם עשו כדי שיהיו מחירי דיור סבירים? מה הם עשו למנוע את השתוללות המשכנתאות? מוכרים אותנו ועובדים עלינו בשביל שתיה ממותקת וחד פעמי? הרי לא הולכים להוריד את הקיצוצים, עדיין לא החזירו את התקציבים ממשלת לפיד הראשונה למרות שגפני שלט בועדת הכספים ביד רמה (וראיתי בעיני). בוא נהיה רציניים, לציבור החרדי יש צרכים, זה ציבור שחי בעוני, לא מבקשים יותר משוויון זכויות בסיסי ומתבקש.מבקשים שלא נהיה פחות מהערבים. בחינוך, בהשכלה גבוהה, בדיור בתעסוקה, ובמיליון תחומים. שלא יתרצו את זה בדאגה רוחנית. את הזמירות האלה אנחנו מכירים, אנחנו יכולים לדאוג בעצמנו. הרבה יותר טוב ממה שעושה חה"כ פרוש וחבריו שמנופפים לנו עם ליבה, שבת וכל מיני. נהיה מאוחדים ואף אחד לא ידחוף לנו לא גיוס ולא ליבה ולא שום דבר שציבור גדול לא יתן שיקרה. ולגבי בשבת הם לא הצליחו, גם כשהיו בקואליציה. מסקנה: אני מסתפק אם להצביע, מה שבאמת אמור להיות זה שהציבור כולו יעשו הצבעת מחאה ויבהירו לגפני ושו"ת די לחוסר המעש. הייתי רוצה שיהיה תיקו בבחירות, שנתניהו, השקרן הפתולוגי ייאלץ לפרוש, ואז יוקם ממשלת ימין רחבה עם החרדים, ברגע שנתניהו לא שם, ואז אני בעד ללכת עם הימין, בתקווה שהפעם הנציגים שלנו יקיימו את סלוגן הבחירות בעבר "בזכות ולא בחסד". |
|
איש דגל התורה? קשקוש מוחלט. איש דגל התורה אמתי יודע את דעת גדולי הדור שהסיבה שבוחרים לא קשורה בשום צורה לייצוג הולם ולסיפוק צרכי החרדים, לא לימין ולא לשמאל, לא בעד ביבי ולא נגד ביבי. ההצדקה היחידה והמטרה היחידה זה קידוש שם שמים. אז נכון יש כאן מומחים הרבה יותר גדולים מכל גדולי הדורות בעניין קידוש שם שמים והמסתעף, קטונתי כמובן מלהכריע בין דעת כל גדולי הדור ובין מכתב אנונימי או ניק עלום, שטוענים שהם מבינים יותר בהלכות קידוש שם שמים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:11 |
|
| |
מדוע כבודו חושב שבסיסמאות תצליח לדחות טענות, ובמגביל לנהוג כמנהג הבת יענה ולטמון ראש בחול יש מציאות כאובה, שאנשים שהם עצם מעצמה של יהודת התורה דגלאים ואגודיסטים, לא מצביעים, הכותב הנ"ל היטיב להסביר את עמדתו, אתה יכול לא לקבל, לשכנע, אבל מדוע אתה סבור שעם סיסמאות תצליח לשנות דעתו של אי מי שלמד את הנושא לעומק?
כואב, אבל הוא כותב דברים שאי אפשר להתעלם מהם, יתכם שהמסקנה שלו מוטעית, אבל האמת נוקבת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:24 |
|
| |
אני בהחלט מכיר לעומק את כל הטענות וגם את המציאות. הטענות פשוט לא רלוונטיות. המציאות הכואבת לא קשורה ומי שטוען כך פשוט לא מכיר את ההיסטוריה של החלטת גדולי הדורות למה מותר וחייבים להצביע. החזון איש והרב מבריסק והרב מטשיבין ורבי אהרן מבעלזא וכו' התירו את הבחירות בגלל אינטרס כזה או אחר? הרב שך, הרב אלישיב, הרב שטיינמן ור' חיים הורו להצביע בגלל מחירי דירות, משכורות של גננות, יוקר המחיה וכדומה??? לא מדובר בסיסמאות אלא בטעות עקרונית שיש החושבים משום מה שככל המפלגות המפלגות החרדיות. לא חסר חומר על הפולמוס בקום המדינה למה חייבים להצביע או למה לא אסור וכדומה. אף אחד מעולם לא התייחס לנציגות וכדומה וגם לא לאינטרסים גשמיים משום סוג שהוא. אבל לטענתך כל גדולי הדורות וראשי ישיבהות וחברי מועצות גדולי התורה מטומטמים שמכרו להם לוקשים ולכן הם אמרו ואומרים להצביע, אבל עליכם זרחה שמש ההבנה והידיעה ורק אתם גיליתם את עומק הסיבה של ההצבעה והיא לא מתקיימת ולכן... קידוש השם זו לא סיסמה - זו מציאות אמתית וההצדקה היחידה להשתתף בבחירות. להיפך, טענתך שמדובר רק בסיסמה - אין סיסמה גדולה הימנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:36 |
|
| |
א. מה פירוש "עליכם", אנימביא פה עמדה של אדם שהוא לא לבדו, לא עמדתי
ב. תקרא היטב מה שהוא כותב, ותבין שהטיעון שלך "חזון איש והרב מבריסק והרב מטשיבין ורבי אהרן מבעלזא וכו' התירו את הבחירות בגלל אינטרס כזה או אחר? הרב שך, הרב אלישיב, הרב שטיינמן ור' חיים הורו להצביע בגלל מחירי דירות, משכורות של גננות, יוקר המחיה וכדומה???" הוא אוילי, א', אין שום קשר בין מה שהיה להווה, וב', הטענה בדיוק שהוא כותב עוסקת גם ולא פחות, בענינים המהותים הרוחניים, מה לעשות יש לא מעט אנשים, שחשים שהנציגים החרדיים, לא ממלאים את תפקידם, כאלה שמגינים על היהדות, ודואגים לה, - אולי הם טועים? בהחלט יתכן, אך האם מדובר בקומץ הזויים? ממש לא, יש הרבה, כולל גדולים וטובים, שיותר ויותר משוכנעים, שהמציאות של החכי"ם החרדיים כיום, היא של אנשים שלא דואגים לרוחניות של הפרהסיא בכלל, ושל הפרט החרדי בפרט, ראה מה שהוא כתב, טיעונים עניניים אולי ישכנעו אותם, סיסמאות, לא יעזרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:47 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | שלח לי ידיד שקיבל מחברו, אדם רציני לדבריו.
וזה לשונו
אני איש דגל התורה מיום היווסדה, ליטאי ממוצא ליטאי.
ויש לי ולכולנו סיבה טובה לכעוס על העבודה של חברי הכנסת שלנו. אני לא פגוע מהרפורמים, אני נבגד מהחברים שלי שהיו אמורים לשמור עלי ועליך.
הם לא עבדו לטובת הציבור שלנו. בהימנעות אחת היו יכולים לקנות לנו תקציבי עתק, בכמה התקזזיות היו יכולים למנוע גזרות. בועדות הכנסת היו יכולים לפעול אילו רק השתתפו בהם ואילו הפעילו השתדלויות.
אז נכון שבנט בוגד, ונכון שלפיד טיפש, וליברמן.... וכו.
זה הכל לא קשור. הם נשלחו לייצג ציבור, והם לא עשו זאת. אפשר גם מהאופוזיציה, עבס עשה את זה במשך שנים בכמה התקזזויות ודילים. גם הנציגים שלנו בעבר הרחוק ידעו איך להשיג הישגים מהאופוזיציה (ולא אמרתי לרגע להכנס איתם לקואליציה, אבל יש דרכים). החכים שלנו עבדו בלעדית עבור האינטרסים של איש אחד, נתניהו, שאנחנו יודעים שההבטחות שלו שווים כקליפת השום, ושהוא לא יהסס לרגע לזרוק אותנו לכלבים, ולעשות קואליציה עם לפיד וליברמן.
מתי החברים שלנו יעבדו עבור הציבור שהם אמורים לייצג?
בחמש עשרה השנים שהיו בקואליציה הם עשו משהו עבור הדיור? הם השוו את האברכים - למובטלים (לפחות)? הם דאגו לתקצוב התתים? הורידו ביטוח לאומי וחובת הארנונה מציבור האברכים בחקיקה?
נכון הם דאגו חלקית לחינוך העצמאי, אבל הבן שלך, של האברך הממוצע לא נמצא שם. הוא לומד בתת, והוא לא מקבל את המגיע לו. ואתה משלם מכיסך על ההזנחה הפושעת שהם עושים לבן שלך. הבן שלך שמתחתן לא יכול לקנות דירה. מה הם עשו כדי שיהיו מחירי דיור סבירים?
מה הם עשו למנוע את השתוללות המשכנתאות?
מוכרים אותנו ועובדים עלינו בשביל שתיה ממותקת וחד פעמי?
הרי לא הולכים להוריד את הקיצוצים, עדיין לא החזירו את התקציבים ממשלת לפיד הראשונה למרות שגפני שלט בועדת הכספים ביד רמה (וראיתי בעיני).
בוא נהיה רציניים, לציבור החרדי יש צרכים, זה ציבור שחי בעוני, לא מבקשים יותר משוויון זכויות בסיסי ומתבקש.מבקשים שלא נהיה פחות מהערבים. בחינוך, בהשכלה גבוהה, בדיור בתעסוקה, ובמיליון תחומים.
שלא יתרצו את זה בדאגה רוחנית. את הזמירות האלה אנחנו מכירים,
אנחנו יכולים לדאוג בעצמנו. הרבה יותר טוב ממה שעושה חה"כ פרוש וחבריו שמנופפים לנו עם ליבה, שבת וכל מיני.
נהיה מאוחדים ואף אחד לא ידחוף לנו לא גיוס ולא ליבה ולא שום דבר שציבור גדול לא יתן שיקרה. ולגבי בשבת הם לא הצליחו, גם כשהיו בקואליציה.
מסקנה: אני מסתפק אם להצביע,
מה שבאמת אמור להיות זה שהציבור כולו יעשו הצבעת מחאה ויבהירו לגפני ושו"ת די לחוסר המעש.
הייתי רוצה שיהיה תיקו בבחירות, שנתניהו, השקרן הפתולוגי ייאלץ לפרוש, ואז יוקם ממשלת ימין רחבה עם החרדים, ברגע שנתניהו לא שם, ואז אני בעד ללכת עם הימין,
בתקווה שהפעם הנציגים שלנו יקיימו את סלוגן הבחירות בעבר "בזכות ולא בחסד". |
| ידידך, אמנם אדם רציני אבל הוא לא ירד לשורש העניין. הפשע הפוליטי של הסיעות החרדיות הוא לא בקיזוז כזה או אחר. אלא בהגנתם על נתניהו בכל מחיר. אם הם היו כורתים ברית עם גנץ לא היה הצורך בקיזוזים אלא הממשלה הזו בכלל לא הייתה קמה, הם גם היו שותפים לקלות הראש של נתניהו, והם לא הזהירו אותו מפני הפרת ההסכם עם גנץ. וזה בעצם מה שהוביל לגזרות על המגזר החרדי. בקיצור, מדובר בפוליטיקאים פושעים שלא חייבים לתת דין וחשבון לציבור שולחיהם ועושים ככל העולה על רוחם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 22:02 |
|
| |
| אדמה10 כתב: |  | גם אלה שהולכים לבחירות מתבססים על "חוות דעת הלכתיות ישנות" ,כך שגם להם מותר לאמץ עם השנים את הרבנים שאסרו ללכת לבחירות. הגיע הזמן, ש"יהדות התורה" תבין שהבוחרים לרשימה רוצים חכים שלוקחים אחריות על הכוח הרב שנתנו בידיהם, אחרת ,הם עלולים לאמץ דרך אחרת שלא לומר מפלגה אחרת. החרדים לא חייבים שום דבר לקומץ הרבנים שיושבים במועצת. ובוודאי שלא לביבי נתניהו "נהרא נהרא ופשטיה" ולשאלתך הטיפשית" האם הקנואים החדשים הפסיקו לקבל שירותים מהמדינה" אז התשובה היא פשוטה לחלוטין: הם לא מקבלים שירותים מהמדינה אלא רוכשים ממנה מים חשמל בריאות וכו' והם משלמים עליהם במיטב כספם. ואחדש לך עוד משהו: הקנואים החדשים נמצאים במדינה דמוקרטית והם יכולים להחליט לקבל מהמדינה שירותים ואף ללכת לכותל, ולא להצבי בחירות אין סתירה בין הדברים-הכנס לך את זה טוב טוב לראש: הם לא הרכוש של חברי המועצת ולא שלא בייבי נתניהו. אם עד היום חשבתם שמדובר בעדר בהמות, תחשבו מסלול מחדש!
העתק הדבק של האידאולוגיה של רע"מ ומנסור עבאס בהבדל קריטי אחד: מנסור עבאס ורע"מ נאמנים לעם שלהם כולל אלה שבעזה והנאמנות הזו גוברת אצלם על כל שיקולי הרווחה והתועלתנותאם היית חכם ולא אינטרסנטי היית מבין שהנציגות החרדית מזיקה לחרדים ואין בה שום תועלתנות לבוחר החרדי. החרדים רוצים לראות דם חדש שנכנס למערכת ולא חכים שמזלזלים בהם. אז מי שמקבל את ליטרת הבשר שלו שימשיך להמליץ לבחור ברשימה הזו ומי שלא, אז אין חכמות הבוחרים של הדור החדש יודעים לספור אחד ועוד אחד, ולהגיע למסקנה המתבקשת, הם הולכים בדרכם של הגדולים שמנסים בכל כוחם לא לוותר על הזכויות שלהם, אין מה לעשות- לפנינו דור חדש, שלא חושב שהוא נרדף ע"י החילונים ושצריך להתגונן מפניהם ,אלא, שאם הוא נרדף, זה כתוצאה של הנציגות החרדית בכנסת שלא עושה את עבודתה נאמנה או שלא עושה בכלל כי מה שיש לה בראש זה לדאוג לכסף קואליציוני ליושבים במועצת ולעסקנים. דרך אגב: אם דיברת על נאמנות, אז קודם כול שהחכים והרבנים יהיו נאמנים לציבור החרדי שבוחר בהם ולא יחשבו כול היום איך ניתן להציל את נתניהו תוך כדי שהם מקריבים למענו את הציבור החרדי, רק כי הם עוד לא ידעו שגם מלפיד ומגנץ ניתן לקבל כספים קואליציוניים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2022 10:47:05
ל"דם החדש" החרדי היו מספיק מערכות בחירות לאחרונה בשביל להבטיח לעצמו נציגות מכובדת בליכוד / בן גביר / שס ואפילו בדגל (אולי במקום להחטיא את הרבים, ה"דם החדש" יואיל להתארגן לבחירות השישיות?!)
נא לשים לב לביקורות היותר משמעותיות שהעליתי כאן בפורום כנגד מפלגת ג ("קצת" יותר משמעותיות מה"אכלו לי שתו לי" של הקנאים החדשים) כך שממש אינני יכול לשמש ככתובת של ג לתלונות הציבור.
אם בגלל ה"דם החדש" החרדי ניתקע ח"ו עם עוד 4 שנים של ממשלת שמאל אף אחד לא יסלח להם. הם יהיו לעד באותה קטגוריה של בנט (רק שבנט אחרי אקזיט פוליטי מקסימלי והם יישארו באפס הישגים ואפס לגיטימציה ציבורית)
|
| כתבתי "דם חדש" משום שאני מעדיפה להשתמש בלשון נקייה. אבל כוונתי: שהדם הישן מזוהם לחלוטין ועלול להמית את הגוף כולו אם לא יחליפו את הדם אתה יודע כשיש זיהום בגוף צריך לכרות אברים ולא לתת לזיהום להתפתח ולהמית את הגוף כולו.
 |
|
|
|
|
|