| נשלח ב-1/11/2022 14:24 |
|
| |
התפכחות הזויה! חסידי סאטמאר מצביעים בבחירות הטמאות !!!
לא יאומן. ביציאה מהקלפי הבוקר בבני ברק, ועיני רואות שני מכרים חסידי סאטמאר נכנסים לבנין הסמינר לבחירות... לשאלתי אמר לי אחד מהם: עשיתי חושבים, שאם אני יושב בבית ומוחה על כוס קפה... אני ג"כ משתתף (כי אין דבר כזה 'אינו משתתף בבחירות', כי כל נמנע משתתף גם אם אינו רוצה) אז שלפחות אבחר במי שאני רוצה (מעניין אכן במי הוא רוצה...) ולא אתן כוח במי שאיני רוצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 14:29 |
|
| |
חסדא
גם אתה ממציא "שיטה" קדושה
תוקן על ידי חסדא ב- 01/11/2022 14:29:13
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 15:23 |
|
| |
ואני ראיתי ביציאה מהקלפי חסידי גור משכנעים לא להצביע.
נ.ב. עצם נוכחותם עשתה חשק לא להצביע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 15:29 |
|
| |
כל הכבוד הלוואי שמה שאתה כותב זה נכון, וכך היה ראוי שאדמור"י ורבני סטמר התפכחו ויבינו שמי שתושב ישראל הוא מצביע בכל מקרה השאלה האם בפועל למפלגה חרדית או לממשלת המן העמלקית שאפ' בתוצאה של תיקו ממשיכה למשול עד אחרי הבחירות הבאות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 16:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 16:20 |
|
| |
תוקן על ידי YYona ב- 01/11/2022 17:11:40
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 18:22 |
|
| |
והסאטמאר הזה לא צודק האיסור אינו עצם ההשתתפות / לא השתתפות הבעיה היא בכך שלשיטתם כשאתה בוחר לך נציג בכנסת, ובפרט בימינו שיש ממש השתתפות שר חרדי בממשלה, אתה הופך בעצם להיות שותף בממשלה של מרידה בקב"ה ובתורה הבעיה אם כן היא בעצם השליחות של הח"כ / השר בשליחותך
מי שאינו קנאי, אין לו בעיה עם זה, אבל מי שהוא קנאי והוא מתחכם יותר מרבותיו כי יש לו חשבונות ולוגיקה משלו, עלול להגיע לטעויות מעין אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 19:19 |
|
| |
למי שאינו קנאי (למשל החזון איש והרב מבריסק) אין בעיה עם שותפות במרידה בקב"ה? הדיון הוא האם נחשב לשותף או לא, ולא האם זה דבר חמור או לא. וכבר אמר החזו"א שמי שלא מצביע הוא מקל ולא מחמיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 21:52 |
|
| |
למי החזון איש אמר את זה ? ומתי ? אני חוקר כבר שולשים שנה שמועות ומאמרים מהחזון איש והבריסקער רוב, ולמעלה משמונים אחוז זה פייק,
הרב ואזר זצ"ל שאל פעם את החזו"א ' אז למה כבודו אינו מכחיש את השמועות הללו' הראה לו החזון איש על אבן מוגבהת על יד ביתו ואמר לו וכי ברצונך שאתייצב כל יום על האבן הזו להכחיש את כל הנאמר בשמי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 23:07 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | למי החזון איש אמר את זה ? ומתי ? אני חוקר כבר שולשים שנה שמועות ומאמרים מהחזון איש והבריסקער רוב, ולמעלה משמונים אחוז זה פייק,
הרב ואזר זצ"ל שאל פעם את החזו"א ' אז למה כבודו אינו מכחיש את השמועות הללו' הראה לו החזון איש על אבן מוגבהת על יד ביתו ואמר לו וכי ברצונך שאתייצב כל יום על האבן הזו להכחיש את כל הנאמר בשמי ? |
|
לא נכנס לנושא האשכול אהל דברים דומים כתובים (לא רק מסופרים בעל פה), בשו"ת אז נדברו, שהחזו"א הכחיש הרבה שמועות שנאמאו בשמו, וציווה עליו לא להאמין לדברים שהוא לא שומע ממנו ישירות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 23:29 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | למי שאינו קנאי (למשל החזון איש והרב מבריסק) אין בעיה עם שותפות במרידה בקב"ה? הדיון הוא האם נחשב לשותף או לא, ולא האם זה דבר חמור או לא. וכבר אמר החזו"א שמי שלא מצביע הוא מקל ולא מחמיר. |
|
אכן חמור לכן החליטו מועצת גדולי התורה בתשל"ו, שכללה את הישועות משה, הלב שמחה, הרב שך, וכל הרבנים פה אחד שבשום אופן לא יהיה שר חרדי שותף מלא בממשלה ולכן גם עכשיו התנגדו הרבה מהאדמורי"ם למהלך שנעשה ללא שום התייעצות איתם וללא שום כינוס המועצת כשליצמן התגלש להנאתו לכסא שר בממשלה, האדמו"ר מויזניץ שיכון אמר אז "אמרתי מפורש שאינני מסכים לכך, וצפצפו עלי זו גם הסיבה או חלק מהסיבה שיהדות התורה ירדה בכחמישים אלף קולות בבחירות שעברו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2022 00:20 |
|
| |
hhaavv
| בונדמן כתב: |  | למי החזון איש אמר את זה ? ומתי ? אני חוקר כבר שולשים שנה שמועות ומאמרים מהחזון איש והבריסקער רוב, ולמעלה משמונים אחוז זה פייק,
|
|
עשרות תלמידי ובני משפחתו הקרובים של החזו"א הצביעו וחלקם אף העידו בפירוש שאמר להם ודרבן אותם להצביע (ביניהם הסטייפלער, ר' חיים גריינמן, ר' חיים ברים, ר' בנימין (הצדיק) זילבר, ר' חיים שאול קרליץ', ר' שלמה קרליץ, ר' יודל שפירא, ר' חצקל ברטלר, ר' ניסים קרליץ, ר' חיים קנייבסקי, ר' יודל בויאר, ר' שריה דבליצקי, ר' דוב לנדו ועוד ועוד) אבל מבחינתך זה פייק-שמועות?
|
|
|
|
|