|
|
| נשלח ב-10/11/2022 21:47 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לפי יאיר שרקי זה יוצא יותר. כנראה בגלל שאני לא כללתי את תלמידי הישיבות הקטנות. יאיר שרקי: לפי ההסכמים הקואליציוניים המתגבשים צפויה הכפלה בתקציב הישיבות ואברכי הכולל - תלמיד ישיבה 730 שח בחודש אברך 1314 עד היום התקציב היה מוגבל ל1.2 מיליארד שח. (כלומר אם היה ריבוי טבעי הוא לא הגדיל את העוגה אלא כולם קיבלו חלקים קטנים יותר) כעת אין מגבלה. ההערכה שזה יגיע ל2.5-3 מיליארד https://t.me/yairsherkinews/1356 נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
730 שקל לתלמיד זה מה שהיה לפני 25 שנה. אם תקח את עליות המדד ויוקר המחיה הערך של זה ביחס ללפני 25 שנה. וא אפילו לא 50%. בשביל להגיע למה שקבלנו בזמנו צריך לשלם פי 4 ולא כפול. מעניין כמה מקבלתלמיד חילוני בתיכון או סטודנט למדעי הרוח באוניברסיטה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 00:36 |
|
| |
אז תכלס הקלקליסט צדק או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 11:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אז תכלס הקלקליסט צדק או לא? |
|
חכה. אנחנו רק בתחילת החשבון. כשיעבור התקציב נדע, כמה זה אמור לעלות. וכשייצא דו"ח הוצאות ותשלומים, נדע כמה זה עלה בדיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 11:54 |
|
| |
| muki28 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לפי יאיר שרקי זה יוצא יותר. כנראה בגלל שאני לא כללתי את תלמידי הישיבות הקטנות. יאיר שרקי: לפי ההסכמים הקואליציוניים המתגבשים צפויה הכפלה בתקציב הישיבות ואברכי הכולל - תלמיד ישיבה 730 שח בחודש אברך 1314 עד היום התקציב היה מוגבל ל1.2 מיליארד שח. (כלומר אם היה ריבוי טבעי הוא לא הגדיל את העוגה אלא כולם קיבלו חלקים קטנים יותר) כעת אין מגבלה. ההערכה שזה יגיע ל2.5-3 מיליארד https://t.me/yairsherkinews/1356 |
| 730 שקל לתלמיד זה מה שהיה לפני 25 שנה. אם תקח את עליות המדד ויוקר המחיה הערך של זה ביחס ללפני 25 שנה. וא אפילו לא 50%. בשביל להגיע למה שקבלנו בזמנו צריך לשלם פי 4 ולא כפול. מעניין כמה מקבלתלמיד חילוני בתיכון או סטודנט למדעי הרוח באוניברסיטה |
|
מצחיק אחד. אתה מסתכל מהמקום הצר שלך.
תסתכל מהכיוון האחראי של ניהול מדינה.
השאלה כמה אחוז זה היה מהתקציב הכולל לעומת היום. (רמז: הציבור החרדי מכפיל את עצמו בתוך כ16 שנים..) זה השיקול המיידי החשוב שקובע האם המדינה יכולה לעמוד בזה או לא. ועוד לא דיברנו על השיקולים לטווח ארוך מה זה יעשה לכלכלת המדינה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/11/2022 11:56:06
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 12:16 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אתה מסתכל מהמקום הצר שלך. תסתכל מהכיוון האחראי של ניהול מדינה.
|
|
מהמקום הצר שלך - ניהול אחראי של מדינה זה דורש לזרוק לים כל מה שמיותר, טלית ותפילין תחילה. מהמקום הצר שלי - אחזקת הישיבות והכוללים זה זכות הקיום הבלעדי של המדינה וזה במקום הראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 13:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תסתכל מהכיוון האחראי של ניהול מדינה.
השאלה כמה אחוז זה היה מהתקציב הכולל לעומת היום. (רמז: הציבור החרדי מכפיל את עצמו בתוך כ16 שנים..) זה השיקול המיידי החשוב שקובע האם המדינה יכולה לעמוד בזה או לא. ועוד לא דיברנו על השיקולים לטווח ארוך מה זה יעשה לכלכלת המדינה.
|
|
1. האם הציבור החרדי הלומד מכפיל את עצמו, והציבור החרדי העובד אינו מכפיל את עצמו כל 16 שנים? 2. בינתים ישנה מגמה של עליה באחוזים בכל שנה ושנה של יותר עובדים במגזר החרדי ומה שעזר לכך הוא בעיקר זה שהמדינה הפסיקה לפני כ10 שנים לרדוף את החרדים ולא לתת להם לצאת לעבוד כי הם לא עשו צבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 14:23 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
מהמקום הצר שלך - ניהול אחראי של מדינה זה דורש לזרוק לים כל מה שמיותר, טלית ותפילין תחילה. מהמקום הצר שלי - אחזקת הישיבות והכוללים זה זכות הקיום הבלעדי של המדינה וזה במקום הראשון.
|
|
אם אין קמח אין תורה. מכיר? איך אני מחכה לרגע שהחרדים ישלטו לגמרי על אוצר המדינה. ואז נראה את כל הסיסמאות, זעקות השבר, ההתקרבנות. מתנפצות אל מול המציאות. זה יהיה קשה וכואב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 14:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תסתכל מהכיוון האחראי של ניהול מדינה.
|
|
1. האם הציבור החרדי הלומד מכפיל את עצמו, והציבור החרדי העובד אינו מכפיל את עצמו כל 16 שנים? 2. בינתים ישנה מגמה של עליה באחוזים בכל שנה ושנה של יותר עובדים במגזר החרדי ומה שעזר לכך הוא בעיקר זה שהמדינה הפסיקה לפני כ10 שנים לרדוף את החרדים ולא לתת להם לצאת לעבוד כי הם לא עשו צבא. |
|
1. כנראה שאין הבדל דרמטי מאוד. (אם כי העובדים קצת פחות. בעיקר אלו עם הכנסה גבוהה) אך כל מי שיודע קצת מתמטיקה מבין שזה לא יאזן את המצב. כי שיעור הציבור הכללי שאצלם כ80 אחוז מהגברים עובדים, יתמעט. ובשורה התחתונה נרד בשיעור העובדים במשק. ולא פחות קריטי זה איכות העובדים. מקצועות אקדמאים וכדו' שאין כמעט במגזר החרדי. הכול כמובן במידה ואורח החיים החרדי יישאר פחות או יותר כפי שהוא כיום.
2. לא. אין כזו מגמה בשנים האחרונות. מוזמן לגשת לאתר הלמ"ס ולבדוק בעצמך.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/11/2022 14:37:18
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 15:08 |
|
| |
איור נחמד להבנת הפער בכמות ואיכות העבודה בין חרדים לציבור הכללי.
קל לראות, שהשכר הממוצע הכללי הריאלי הכלל-ישראלי גבוה פי שתיים מזה החרדי. חמור מכך, היחס הזה של 2:1 נשאר דומה בעשור האחרון ולא מצטמצם. 
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/11/2022 15:13:40
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 16:08 |
|
| |
נפתלי בנט:
התכנית להזניק את קיצבאות תלמידי ישיבות ואברכים היא שגיאה כלכלית ומוסרית קשה שתפגע בצעירים חרדים, ביחס הציבור לתורה, ובעתיד מדינת ישראל.
זאת, מכיון שהקיצבאות המוגדלות יעודדו עוד צעירים שלא לצאת לעבוד או ללמוד מקצוע, מכיון שנוח יותר להישאר בישיבה.
בסופו של דבר הם ייפלטו בגיל מאוחר,
ללא יכולת להתפרנס בעבודה איכותית,
וכך יביא להגברת העוני והתלות שלהם בתשלומי המסים של שאר האוכלוסיה בישראל.
לאורך זמן זה לא יחזיק מעמד.
כולם יודעים זאת,
אך לצערי ראשי מפלגות כיום חוששים להתבטא מחשש לזעם המפלגות החרדיות.
החרדים הם אחינו,
והם האוכלוסיה הגדלה במהירות הגבוהה בישראל,
לכן האחריות שלהם כלפי המדינה חייבת לגדול בהתאמה.
אני מאמין בצורך ללמוד תורה.
אני מעריך ואוהב את לומדיה.
התורה שמרה על עם ישראל והיא היסוד שלנו.
אבל אם אין קמח - אין תורה.
הרעיון שציבור הולך וגדל, ימומן עוד ועוד על ידי ציבור ששיעורו באוכלוסייה הולך וקטן, אינו מעשי,
ולמען האמת - גם אם הפוליטיקאים מפחדים לומר זאת - אינו מוסרי.
דמיינו 7 חיילים נושאים חייל שמיני על אלונקה.
בהחלט אפשרי.
כעת דמיינו 4 חיילים נושאים 4 חיילים על אלונקה.
בלתי אפשרי. וגם לא הוגן.
קורסים. עוזבים.
בסוף נושאי האלונקה יבחרו ללכת למקום אחר (קל היום מתמיד) ובמקום לחזק את התורה, התהליך יוביל חלילה לתחושה שלילית כלפי התורה.
לפעמים הפעולה שכביכול נעימה ומסייעת, היא למעשה מזיקה.
לאורך השנים פעלתי להגברת התעסוקה בחברה החרדית, והייתי גם הראשון שיצא עם תכנית אמיתית, פרו-חרדית ולא פופוליסטית (״משיסוי לשילוב״) - אותה אימצנו בממשלה בראשותי: העלינו לפני שנה את שכר החיילים ב50% וקידמנו הורדת גיל פטור לחרדים מ24 ל21.
המבחן הגדול של הממשלה שתקום:
האם שיעור החרדים העובדים בעוד 3-4 שנים יהיה גבוה או נמוך מהשיעור היום.
שבת שלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 17:44 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 18:04 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  |
|
|
יפה מאד.
ולכן אתה כופה על מי שאינו מעונין בכך לממן את הכוללים.
רוב המיסים במדינה מגיעים מ'מדינת תלאביב'.
אני מציע שתעבוד קשה לממן את הכוללים, ושהרבנים יםציאו קריאה לא לצאת לחופשות ולא לקנות פאות ודירות בירושלים ובני ברק ואת כל הכסף הזה להעביר לכוללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 20:27 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | muki28 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לפי יאיר שרקי זה יוצא יותר. כנראה בגלל שאני לא כללתי את תלמידי הישיבות הקטנות. יאיר שרקי: לפי ההסכמים הקואליציוניים המתגבשים צפויה הכפלה בתקציב הישיבות ואברכי הכולל - תלמיד ישיבה 730 שח בחודש אברך 1314 עד היום התקציב היה מוגבל ל1.2 מיליארד שח. (כלומר אם היה ריבוי טבעי הוא לא הגדיל את העוגה אלא כולם קיבלו חלקים קטנים יותר) כעת אין מגבלה. ההערכה שזה יגיע ל2.5-3 מיליארד https://t.me/yairsherkinews/1356 |
| 730 שקל לתלמיד זה מה שהיה לפני 25 שנה. אם תקח את עליות המדד ויוקר המחיה הערך של זה ביחס ללפני 25 שנה. וא אפילו לא 50%. בשביל להגיע למה שקבלנו בזמנו צריך לשלם פי 4 ולא כפול. מעניין כמה מקבלתלמיד חילוני בתיכון או סטודנט למדעי הרוח באוניברסיטה |
|
מצחיק אחד. אתה מסתכל מהמקום הצר שלך.
תסתכל מהכיוון האחראי של ניהול מדינה.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 11/11/2022 11:56:06 |
|
גם תקציב המדינה גדל מאז פי 3 או יותר. גם התקציב לסטודנט להיסטוריה או מדעי הרוח הוכפל מאז. כנ"ל תקציב תחריות הספורט למיניהם. אז כל אחד והמיקום הצר שלו. כחרדי שמשלם בחודש מיסים בסך של כ 20000 שקל ויותר, מותר לי לבחור את המיקום הצר שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 20:44 |
|
| |
מוקי למה סתם ללהג? יש לך את הנתונים? מה היה אחוז התקציב לאברכי הכולל מהתקציב הכולל לפני 25 שנה? וכמה הוא אמור להיות היום בערך לפי הדרישה החרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 23:32 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מוקי למה סתם ללהג? יש לך את הנתונים? מה היה אחוז התקציב לאברכי הכולל מהתקציב הכולל לפני 25 שנה? וכמה הוא אמור להיות היום בערך לפי הדרישה החרדית?
|
|
מודה ומתוודה אין לי נתונים כמה אחוז מהתקציב היה תקצוב לתלמידי ישיבות גבוהות ואברכי כולל. מה שכן יש לי זה שהתקציב השנתי בשנת 2000 עמד על 178 מיליארד ובשנת 2020 עמד על 433 מיליארד. לטענתך שהציבור מכפיל את עצמו ב 16 שנה זה אומר שאנחנו עומדים באותם אחוזים פלוס מינוס לגבי התיקצוב. אדרבא, אם יש לך נתונים על האחוזים מהתקציב אז וכיום אשמח. ואם טעיתי מוכן גם להתנצל.
|
|
|
|
|