| נשלח ב-12/11/2022 23:39 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | נפתלי בנט:
התכנית להזניק את קיצבאות תלמידי ישיבות ואברכים היא שגיאה כלכלית ומוסרית קשה שתפגע בצעירים חרדים, ביחס הציבור לתורה, ובעתיד מדינת ישראל.
זאת, מכיון שהקיצבאות המוגדלות יעודדו עוד צעירים שלא לצאת לעבוד או ללמוד מקצוע, מכיון שנוח יותר להישאר בישיבה.
בסופו של דבר הם ייפלטו בגיל מאוחר,
ללא יכולת להתפרנס בעבודה איכותית,
וכך יביא להגברת העוני והתלות שלהם בתשלומי המסים של שאר האוכלוסיה בישראל.
לאורך זמן זה לא יחזיק מעמד.
כולם יודעים זאת,
אך לצערי ראשי מפלגות כיום חוששים להתבטא מחשש לזעם המפלגות החרדיות.
החרדים הם אחינו,
והם האוכלוסיה הגדלה במהירות הגבוהה בישראל,
לכן האחריות שלהם כלפי המדינה חייבת לגדול בהתאמה.
אני מאמין בצורך ללמוד תורה.
אני מעריך ואוהב את לומדיה.
התורה שמרה על עם ישראל והיא היסוד שלנו.
אבל אם אין קמח - אין תורה.
הרעיון שציבור הולך וגדל, ימומן עוד ועוד על ידי ציבור ששיעורו באוכלוסייה הולך וקטן, אינו מעשי,
ולמען האמת - גם אם הפוליטיקאים מפחדים לומר זאת - אינו מוסרי.
דמיינו 7 חיילים נושאים חייל שמיני על אלונקה.
בהחלט אפשרי.
כעת דמיינו 4 חיילים נושאים 4 חיילים על אלונקה.
בלתי אפשרי. וגם לא הוגן.
קורסים. עוזבים.
בסוף נושאי האלונקה יבחרו ללכת למקום אחר (קל היום מתמיד) ובמקום לחזק את התורה, התהליך יוביל חלילה לתחושה שלילית כלפי התורה.
לפעמים הפעולה שכביכול נעימה ומסייעת, היא למעשה מזיקה.
לאורך השנים פעלתי להגברת התעסוקה בחברה החרדית, והייתי גם הראשון שיצא עם תכנית אמיתית, פרו-חרדית ולא פופוליסטית (״משיסוי לשילוב״) - אותה אימצנו בממשלה בראשותי: העלינו לפני שנה את שכר החיילים ב50% וקידמנו הורדת גיל פטור לחרדים מ24 ל21.
המבחן הגדול של הממשלה שתקום:
האם שיעור החרדים העובדים בעוד 3-4 שנים יהיה גבוה או נמוך מהשיעור היום.
שבת שלום. |
|
הנוכל כרגיל מחרטט. גיל הפטור לא ירד ל 21 למרות ההבטחות של נפתלי שנתן לעבאס הרבה יותר ממה שיקבלו כעת החרדים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 23:42 |
|
| |
ינון מגל @YinonMagal: חייל נשוי (מקביל לאברך) מקבל *בנוסף* למשכורת גם תשלומי משפחה שמגיעים עד תוספת של 4502 ש"ח (אם יש לו ילד).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 23:53 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | ינון מגל @YinonMagal: חייל נשוי (מקביל לאברך) מקבל *בנוסף* למשכורת גם תשלומי משפחה שמגיעים עד תוספת של 4502 ש"ח (אם יש לו ילד). |
|
למען האמת לא כל חייל עם ילד זכאי. זה תלוי גם במיצוי כושר ההשתכרות של האשה. אבל חייל נשוי מקבל בכל מקרה סיוע של 800 שקל בשכר דירה / משכנתא, פטור מארנונה, נסיעות חינם ושוברי מזון לסופר בסך 150 ש"ח. ככה שחייל נשוי שאינו זכאי תשלומי משפחה מקבל באזור ה 3000 לחודש כולל הטבות לא כולל נסיעות, וחייל נשוי זכאי תשלומי משפחה מקבל בחודש באזור ה 7000 כולל הטבות לא כולל נסיעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:04 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | ינון מגל @YinonMagal: חייל נשוי (מקביל לאברך) מקבל *בנוסף* למשכורת גם תשלומי משפחה שמגיעים עד תוספת של 4502 ש"ח (אם יש לו ילד).
למען האמת לא כל חייל עם ילד זכאי. זה תלוי גם במיצוי כושר ההשתכרות של האשה. אבל חייל נשוי מקבל בכל מקרה סיוע של 800 שקל בשכר דירה / משכנתא, פטור מארנונה, נסיעות חינם ושוברי מזון לסופר בסך 150 ש"ח. ככה שחייל נשוי שאינו זכאי תשלומי משפחה מקבל באזור ה 3000 לחודש כולל הטבות לא כולל נסיעות, וחייל נשוי זכאי תשלומי משפחה מקבל בחודש באזור ה 7000 כולל הטבות לא כולל נסיעות. |
|
אני אגב בעד שכל האברכים יתגייסו ולו כדי לראות איזה פתרון יצירתי ימצאו פתאום כדי לסגור תקציב של מיליארדים נוספים למערכת הבטחון או תירוץ לקצץ תשלומי משפחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:11 |
|
| |
| muki28 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מוקי למה סתם ללהג? יש לך את הנתונים? מה היה אחוז התקציב לאברכי הכולל מהתקציב הכולל לפני 25 שנה? וכמה הוא אמור להיות היום בערך לפי הדרישה החרדית?
|
| מודה ומתוודה אין לי נתונים כמה אחוז מהתקציב היה תקצוב לתלמידי ישיבות גבוהות ואברכי כולל. מה שכן יש לי זה שהתקציב השנתי בשנת 2000 עמד על 178 מיליארד ובשנת 2020 עמד על 433 מיליארד. לטענתך שהציבור מכפיל את עצמו ב 16 שנה זה אומר שאנחנו עומדים באותם אחוזים פלוס מינוס לגבי התיקצוב. אדרבא, אם יש לך נתונים על האחוזים מהתקציב אז וכיום אשמח. ואם טעיתי מוכן גם להתנצל. |
|
תמהני עליך. זו מתמטיקה פשוטה. אם מספר האברכים גדל בערך פי 2.3 (בשנת 2000 היו כ45 אלף אברכים, לעומת יותר מ100 אלף היום) והתקציב הכללי גדל בשיעור דומה. המשמעות היא שכדי ששיעור תקציב האברכים מעוגת תקציב המדינה יישאר דומה. צריך להשאיר את הסכום שהיה עד עכשיו על כנו. כעת שדורשים להכפיל את הסכום, המשמעות תהיה הכפלת שיעור תקציב האברכים מעוגת תקציב המדינה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:25 |
|
| |
העיתונות הפופוליסטית אוהבת להיתפס למלגת האברכים. אבל זה זניח. שם לא נמצא הכסף הגדול. הכסף הגדול נמצא בהנחות ארנונה, בריאות מסובסדת, חינוך מסובסד, ועוד ועוד לקבוצה גדולה שמתוך בחירה אינה נושאת בנטל שוק העבודה ואינה ממצה כושר השתכרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:36 |
|
| |
השבוע כנראה אעביר את משרד התקשורת לשר אחר. אחת התוצאות שאני מאוד גאה בהן היא פריסת הסיבים במגזר החרדי. 92% מריכוזי הערים החרדיות יפרסו סיבים בשנה הקרובה. בעיר אלעד לדוגמא או בבית שמש מי שרוצה יכול להתחבר. לא כפייה אלא אפשרות להתפרנס בכבוד דרך המחשב. לו זה היה תלוי במפלגות החרדיות זה לא היה קורה. לפני שנתיים שר הפנים דאז דרעי מנע חתימה על תקנות שמחייבות קבלנים להניח תשתיות סיבים בבנייה. הוא ביקש להחריג ריכוזים חרדים ואני סירבתי. דרעי התחלף והפקק נפתח. הרצון להכפיל את שכר האברכים ולומדי התורה היה יכול להיות הגיוני לחלוטין לו המספר שלהם היה הגיוני. חבורת הלומדים היא אידאל בעם היהודי אבל לא פחות מהגנה על המולדת (מלחמת מצווה). ביהדות צריכה להיות סיבה מאוד טובה כדי לא להתגייס, חתן בחופתו. זו היתה טעות היסטורית לאשר לכולם להמנע משירות צבאי, היה צריך אישור למי שמתמיד ומצטיין בלימוד תורה, לא לכל מי שלובש כיפה שחורה. זו גם היתה טעות דרמטית למנוע לימודי ליבה מהחברה החרדית. התוצאה היא קושי רב להשתלב בשוק העבודה, עוני רב וחיי דלות. אין לי כוונה להמעיט מהחסד הגדול בחברה החרדית וההישגים התורניים הגדולים, אבל כשבוחנים את עתיד החברה הישראלית כולה, רק השתלבות תמנע משבר כלכלי לאומי. כדי שזה יקרה, צריך עידוד ללימודי ליבה, עידוד לגיוס לצבא או למסלולי שירות לאומי ועידוד תעסוקתי. וכן צריך גם להראות בכסף ולא רק במילים שמי שמתגייס מקבל הרבה יותר מכל אחד אחר. גם מתלמיד ישיבה. מה שעצוב הוא שכולם יודעים שהתיאור הזה מדויק. אין תלמיד ישיבה אחד שלא מכיר את הדיווחים על תלמידים שלא לומדים, את הצעירים שלא מתגייסים אבל מסתובבים, את הקשיים הכלכליים ובעיקר הקושי להתקבל ללימודים גבוהים ולהשתלב. צריך להשקיע כסף רב בחברה החרדית, כדי לשפר את חייהם לא כדי להנציח את מעגל העוני. הבחירה הפוליטית של הממשלה הבאה היא בכייה לדורות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:39 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | muki28 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מוקי למה סתם ללהג? יש לך את הנתונים? מה היה אחוז התקציב לאברכי הכולל מהתקציב הכולל לפני 25 שנה? וכמה הוא אמור להיות היום בערך לפי הדרישה החרדית?
|
| מודה ומתוודה אין לי נתונים כמה אחוז מהתקציב היה תקצוב לתלמידי ישיבות גבוהות ואברכי כולל. מה שכן יש לי זה שהתקציב השנתי בשנת 2000 עמד על 178 מיליארד ובשנת 2020 עמד על 433 מיליארד. לטענתך שהציבור מכפיל את עצמו ב 16 שנה זה אומר שאנחנו עומדים באותם אחוזים פלוס מינוס לגבי התיקצוב. אדרבא, אם יש לך נתונים על האחוזים מהתקציב אז וכיום אשמח. ואם טעיתי מוכן גם להתנצל. |
|
תמהני עליך. זו מתמטיקה פשוטה. אם מספר האברכים גדל בערך פי 2.3 (בשנת 2000 היו כ45 אלף אברכים, לעומת יותר מ100 אלף היום) והתקציב הכללי גדל בשיעור דומה. המשמעות היא שכדי ששיעור תקציב האברכים מעוגת תקציב המדינה יישאר דומה. צריך להשאיר את הסכום שהיה עד עכשיו על כנו. כעת שדורשים להכפיל את הסכום, המשמעות תהיה הכפלת שיעור תקציב האברכים מעוגת תקציב המדינה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז זהו שלא כי התקציב נשחק וקוצץ במשך השנים. למשל כעת אחרי שיוכפל תקציב תלמיד ישיבה יהיה בדיוק כפי שהיה בשנת 2000. עד עכשיו הוא היה חצי מזה ועד לפני כמה שנים אפילו רבע. כעת מחזירים למה שהיה לפני 20 שנה לבחורים וקצת יותר לאברכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 00:58 |
|
| |
מוקי מה הכוונה נשחק? בשנת 2000 אברך קיבל יותר מ700 ש"ח? זכור. אנחנו מדברים על שיעור תקציב כל האברכים מעוגת תקציב המדינה. ומאחר ומספר האברכים גדל בשיעור דומה לתקציב, המשמעות ששיעור תקציב כל האברכים מעוגת תקציב המדינה נשאר דומה ולא נשחק כלל. זה שהערך הריאלי נשחק עבור אברך ספציפי, זה לא קשור לדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 01:52 |
|
| |
ולא לשכוח, גם המיסים מהציבור החרדי הוכפלו והושלשו מאז אם לא יותר, ולא רק בגלל הגידול הטבעי, אלא גם בגלל אחוזי החרדים העובדים שגדל איזה חזירי זה למדוד כל זמן כמה הציבור החרדי לוקח ולא כמה הוא נותן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 05:10 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מוקי מה הכוונה נשחק? בשנת 2000 אברך קיבל יותר מ700 ש"ח? זכור. אנחנו מדברים על שיעור תקציב כל האברכים מעוגת תקציב המדינה. ומאחר ומספר האברכים גדל בשיעור דומה לתקציב, המשמעות ששיעור תקציב כל האברכים מעוגת תקציב המדינה נשאר דומה ולא נשחק כלל. זה שהערך הריאלי נשחק עבור אברך ספציפי, זה לא קשור לדיון.
|
|
עד כמה שאני זוכר זה היה קרוב ל 800 לבחור בישיבה גדולה ולאברך. בהמשך קוצץ בחצי ואף יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 05:13 |
|
| |
למישהו יש נתונים כמה אברכי כולל וכמה בחורי ישיבות מעל גיל 18 יש כיום בלעה"ר וכמה היו בשנת 2000? להגיד שהציבור מכפיל את עצמו זה לא מספיק כי יש היום הרבה יותר שיוצאים לעבוד מבעבר
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 12:46 |
|
| |
בכתבה הזו מובאים הנתונים הבאים: בשנת 2003. כ37 וחצי אלף אברכים. המלגה עמדה על כ650 ש"ח. בשנת 1990. כ21 אלף אברכים. המלגה עמדה על כ200 ש"ח.
משרד הדתות מממן כל אברך כולל חרדי בסכום של כ-650 שקל (אברך הוא תלמיד ישיבה נשוי. כולל הוא ישיבה לגברים נשואים). התמיכה של משרד הדתות משמשת בסיס לקצבה הכוללת שמקבלים האברכים, העומדת על מאות דולרים. בסוף שנת 90' היה התעריף ששילם משרד הדתות לאברך 200 שקל בלבד. התמיכה בשבע השנים האחרונות גדלה אם כן ב-225%, או פי 3.25. האינפלציה בתקופה זו עמדה על כ-110%, כלומר, מדובר בגידול ריאלי של 55% - בניגוד לטענות העסקנים החרדים על שחיקה בתקציב זה. כמו כן, מספר אברכי הכולל שמממן המשרד גדל בשבע השנים האלה בכ-80%, מ-21 אלף ל-37.5 אלף.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/11/2022 13:18:09
|
|
|
|
|