| נשלח ב-11/11/2022 00:47 |
|
| |
האם נשמע קולו של הרב הגאון שמואל אליהו שליט"א בפרשת הרב
טאו?
אם אני זוכר נכון אצל וולדר הוא דווקא עמד כנגד הרב טאו, והיום דממה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 01:08 |
|
| |
היא הנותנת, דוקא בגלל סיפור זה עדיף שהפעם הוא ישתוק כדי שהדברים לא יקבלו זווית של נקמנות אישית. בל"ה אין זווית פלילית לאור ריחוק השנים, ולא סיכון לציבור לאור הנתונים הרבים שהשתנו מאז. גם היציבות של אמינות הסיפורים לא בהכרח כמו בסיפורים שנדונו אז ולא חומרת המעשים ולכן טוב יעשה אם ישאיר לאחרים לפעול אם יידרש ולא יתערב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 09:58 |
|
| |
לשכת הרב אליהו לא הוציאה הודעה??? נשמע שם שלא מפספסים שם שום אפשרות לעלות לתקשורת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 11:11 |
|
| |
לה''ו. הגב' תאנה פנתה למס' גורמים, ביניהם כמובן הרה''ג שמואל אליהו שליט''א. הרב אליהו כמו כל השאר ביקשו הוכחות, משאלה לא הובאו עדיין, אין מה להשמיע קול... יש לציין שהיא פנתה בתלונה למשטרה לפני יומיים, התלונה נבדקת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 11:14 |
|
| |
1. הרב שמואל אליהו ממש לא מחסידיו של הרב טאו, ואני אומר את זה בעדינות. בגדול הרב טאו וחבריו חתומים על הרפיסות העקבית בתקופת ההתנתקות, וכל מילה נוספת מיותרת. 2. על פניהם, הסיפורים על הרב טאו נשמעים מופרכים. על רובם נאמר "...ירחיק עדותו", ובחלק מהמקרים מדובר בנשים לא שפויות, שחלק מההפרעה שלהם היא פנטזיות וכדו'. בפרט, שהבעלים טוענים שהסיפורים הומצאו במועד מסוים ובזמן מסוים. 3. יש נסיבות מסוימות שבגינן כולם רוצים את ראשו של הרב טאו. זה קשור בעיקר לקנאות שלו בנושאי מחשבה (אמונה, השקפה), שמבחינה בינו למגזרים חילוניים, אבל גם קצת מאזכרת את הפילוג במרכז הרב. לכן יתכן שהכותרות האלה עולות בגלל מבקשי רעתו. 4. לצערינו, בסופו של דבר הר המור היא סוג של כת. הסיכוי לשנות שם משהו הוא שואף למינוס. את הדברים כתבתי כדי להסביר את הרב אליהו. לגבי הרב טאו, אני חושב שבאחריותו לנקות את עצמו, ולו בשל מראית העין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2022 17:50 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | 1. הרב שמואל אליהו ממש לא מחסידיו של הרב טאו, ואני אומר את זה בעדינות. בגדול הרב טאו וחבריו חתומים על הרפיסות העקבית בתקופת ההתנתקות, וכל מילה נוספת מיותרת. 2. על פניהם, הסיפורים על הרב טאו נשמעים מופרכים. על רובם נאמר "...ירחיק עדותו", ובחלק מהמקרים מדובר בנשים לא שפויות, שחלק מההפרעה שלהם היא פנטזיות וכדו'. בפרט, שהבעלים טוענים שהסיפורים הומצאו במועד מסוים ובזמן מסוים. 3. יש נסיבות מסוימות שבגינן כולם רוצים את ראשו של הרב טאו. זה קשור בעיקר לקנאות שלו בנושאי מחשבה (אמונה, השקפה), שמבחינה בינו למגזרים חילוניים, אבל גם קצת מאזכרת את הפילוג במרכז הרב. לכן יתכן שהכותרות האלה עולות בגלל מבקשי רעתו. 4. לצערינו, בסופו של דבר הר המור היא סוג של כת. הסיכוי לשנות שם משהו הוא שואף למינוס. את הדברים כתבתי כדי להסביר את הרב אליהו. לגבי הרב טאו, אני חושב שבאחריותו לנקות את עצמו, ולו בשל מראית העין. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עד לתגובה שלך הייתי תחת הרושם שרק מקרה אחד קיים. לדבריך יש כמה מקרים? וכמה מהם לא שפויות וכמה כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2022 20:33 |
|
| |
המקרה המפורסם הוא של אשה לא שפויה, שמספרת סיפורים מלפני שנים רבות ועל פניו התשובות שלה לא מניחות את הדעת, ומקסימום הן "עדות שאי אתה יכול להזימה" (וכל מי שמכיר את התירוץ השני של התוס' בתחילת מכות - שיכיר גם את הנודע בידוה קמא סימן עב, סתירת ההיתר הראשון). לאחרונה היא התראיינה בפנים חשופות. בכתבה שראיתי לאחרונה של הרב סתיו, הוא מציין שנפגש עם אחת ושמע הקלטה של עוד אחת. מכאן ניתן ללמוד שיש לפחות שניים. כמה מתוכן שפויות? אני לא יודע, אבל ברגע שהנשים האלה מסתובבות בין רבנים (הרב סתיו לא נראה לי קשור לשום פורום או בית דין כזה), סביר להניח שאם הייתה עדות קצת יותר חזקה מהראשונה, כבר היית יודע. זו כמובן השערה שלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 18:08 |
|
| |
לפי דבריך התמיהה על הרב אליהו מחמירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 20:14 |
|
| |
אז ניסיתי לענות (בין היתר), שכנראה גם שאר העדויות האלה לא משהו. אבל ימים יגידו. אני בטוח שהמשטרה והתקשורת ימצצו את דמו של הרב הזקן הזה כל עוד הם יכולים, כך שבטח יום אחד נבין יותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 20:37 |
|
| |
לפני 10 דקות שודר בחדשות ערוץ 13 ראיון מטלטל עם דורית שהופיעה בפני המצלמה בפנים גלויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:17 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | המקרה המפורסם הוא של אשה לא שפויה, שמספרת סיפורים מלפני שנים רבות ועל פניו התשובות שלה לא מניחות את הדעת, ומקסימום הן "עדות שאי אתה יכול להזימה" (וכל מי שמכיר את התירוץ השני של התוס' בתחילת מכות - שיכיר גם את הנודע בידוה קמא סימן עב, סתירת ההיתר הראשון). לאחרונה היא התראיינה בפנים חשופות. בכתבה שראיתי לאחרונה של הרב סתיו, הוא מציין שנפגש עם אחת ושמע הקלטה של עוד אחת. מכאן ניתן ללמוד שיש לפחות שניים. כמה מתוכן שפויות? אני לא יודע, אבל ברגע שהנשים האלה מסתובבות בין רבנים (הרב סתיו לא נראה לי קשור לשום פורום או בית דין כזה), סביר להניח שאם הייתה עדות קצת יותר חזקה מהראשונה, כבר היית יודע. זו כמובן השערה שלי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לגבי האישה הראשונה. לא מדויק.
הגרוש שלה אכן טוען שהיא לא שפויה. אבל אחיה טוען שהכל אמת, ודווקא בגלל הפגיעה יש לה קשיים.
האישה השנייה כבר יצאה החוצה עם הסיפור. והיא מוכרת כאישה שפויה המשתייכת לחוג החרדלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:24 |
|
| |
אכן נשמע שמתפתח משהו בתחום העדויות. עצוב לשמוע סיפורים כאלה על רב חשוב כמוהו, שבוודאי הוא תלמיד חכם מיוחד במינו (בזמנו הוא היה אליל בכל המגזר, כמעט כמו שהוא היום במגזר שלו). נחיה ונראה מה התוצאות של הסיפורים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2022 08:00 |
|
| |
אחרי העדות המטלטלת של דורית, כשידוע כבר על עוד נפגעות, אפשר לסכם ולומר שמעמדו של הרב טאו התרסק ומעתה הוא הופך להיות כמצורע.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|