בית פורומים בחדרי חרדים

סיפורים אפלים על העבר של מאיר כהנא הי"ד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2022 19:58 לינק ישיר 

זה חשוב להכיר את הצד הזה גם כן. 

כי כל קיצוני, לא משנה לאיזה צד, מגיע להסתיר משהו מהעבר או ההווה שלו שלא רוצה שיתפסו....

לפני שאתם מבטלים את הסיפור, כהשמצות של שמאלנים, תפתחו את הלינקים המצורפים, המראי מקומות, ותראו זה אמיתי לגמרי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2022 19:59 לינק ישיר 

30 ליולי 1966, 04:30 בבוקר, ניו יורק

אסטל אוונס, דוגמנית בת 22 ממוצא איטלקי, עומדת בעוד יומיים להינשא לאהוב ליבה, כהה השיער והכריזמטי.

באותו יום גורלי היא קיבלה ממנו מכתב שבו הוא מתוודה בפניה ששמו אינו מייקל קינג כפי שחשבה, אלא שהוא אדם נשוי עם ילדים. הוא לא מספר לה במכתב מהי זהותו האמיתית.

אסטל אוונס היתה מזועזעת מהגילוי.

רק לאחרונה גילתה שהיא בהריון מאהובה.

היא מדוכדכת ולא מבינה איך היתה כך כך טיפשה.

בשעה 04:30 לפנות בוקר היא מתקרבת למעקה בגשר קווניסבורו וקופצת מגובה 134 רגל למים.

השוטרים הוזעקו מהר לזירה בעקבות קריאה של שותפתה לדירה. בהתחלה נראה שניתן להצילה, אבל הפציעה היתה חמורה. ב 1 לאוגוסט ב 06:30 נקבע מותה.

בתחקיר שנעשה 5 שנים לאחר מכן, ב 1971 בניו יורק טיימס, התברר שאהוב ליבה של אסטל היה הרב מאיר כהנא.

בשנת 1968 הרב כהנא הקים על שמה את "קרן אסטל דונה אוונס". הקרן העבירה לישראל סכום של 200 אלף שקל.

הרב כהנא היה ידוע בהתנגדותו הנחרצת ליחסים בין יהודים ללא יהודים, ולכן גילוי פרטי הפרשה היה כל כך מפתיע. בישראל, הנושא היה חבוי והתפרסם רק ב 1984, בעמוד הראשי של מעריב תחת הכותרת "כהנא ניהל פרשת אהבים עם נוצריה".

לפי העדויות, הרב כהנא השתתף בהלוויתה של אוונס, ולפי עדות אמא, הניח פרחים על קברה בשנה הראשונה למותה.

בהמשך הקריירה הפוליטית של כהנא, הוא הכחיש שחי עם אישה לא יהודיה.

ב 1994, העיתונאי מייקל קאופמן מהניו יורק טיימס כתב שוב בנושא בכתבה בשם "זוכרים את הרב כהנא והאישה מהגשר", תוך דגש רב יותר על סיפור הרומן:

"עימתתי את הרב עם מה שגיליתי. הוא הניח את ידו על הברך שלי ואמר, "אהבתי אותה." הוא הודה בהכל ואמר לי שהוא הניח ורדים על קברה במשך חודשים. לאחר מכן הוא התחיל להפציר בי לא לפרסם את התיאור המלא של הסיפור הזה. הביטחון העצמי שלו נעלם והוא התחיל לגמגם.

הוא הגיע למשרד שלי. הוא אמר לי שכתיבה על הרומן שלו תייסר את אמו החולה ותסב כאב לאשתו ולילדיו. בשלב מסוים הוא הבטיח שאם אסתיר את הסיפור הוא יזנח את החיים הציבוריים. בביקור אחר הוא סיפר לי סיפור על רב שבנערותו רצה להציל את כל היהודים בעולם. בגיל העמידה רצה להציל את יהודי פולין, וכשהזדקן קיווה להציל רק יהודי אחד, את עצמו. "אני הרב הזה," אמר."

מקורות:

"כהנא ניהל פרשת אהבים עם נוצריה", מעריב, 30 באוגוסט 1984 (עמוד 1 ועמוד 11)

https://www.nli.org.il/he/newspapers/mar/1984/08/30/01/?a=d&d=mar19840830-01&e=-he-201img-txIN%7ctxTI1

"האישה על הגשר", The cut, משנת 2020. כתבה המרחיבה על חייה ומותה של אסטל אוונס

https://www.thecut.com/2020/04/the-woman-on-the-bridge.html

כתבת תחקיר על כהנא, ניו יורק טיימס, 1971

https://www.nytimes.com/.../the-complex-past-of-meir...

"זוכרים את כהנא והאישה מהגשר", ניו יורק טיימס, 1994, בכתבה העיתונאי מסביר מדוע קיצר במילים על הפרשה בכתבתו הקודמת מ 1971

https://www.nytimes.com/.../remembering-kahane-and-the...

הרב מאיר כהנא, ויקיפדיה

בתמונה: שוטרים מחלצים את אסטל אוונס מהמים לאחר קפיצתה מהגשר , 30 ליולי 1966

Getty image, NY daily news

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2022 20:12 לינק ישיר 

אבאבאווער כתב:

כי כל קיצוני, לא משנה לאיזה צד, מגיע להסתיר משהו מהעבר או ההווה שלו שלא רוצה שיתפסו....

לפני שאתם מבטלים את הסיפור, כהשמצות של שמאלנים, תפתחו את הלינקים המצורפים, המראי מקומות, ותראו זה אמיתי לגמרי

לה''ו. 1) לשון הרע על רב ות''ח. לא מקבלים, ועדיף שתמחוק.

2) : אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה - אל תהרהר אחריו ביום, שמא עשה תשובה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2022 20:20 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
אבאבאווער כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

על ברלנד גם כתבת כנ"ל? בלי קשר, להוציא מהאוב סיפור בן 60 שנה על אדם שנרצח לפני 30 שנה ויש לו ילדים ונכדים בעולם זה לא ככ הגון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2022 20:26 לינק ישיר 

לא יודע למה נעצרת ברב מאיר דוד כהנא, ולא בדוד המלך. בסופו של דבר מדובר כאן במעידה לא נעימה ומסתבר שעשה תשובה וכל השאר היסטוריה. ושוב, בהנחה שכל זה קרה.

אגב, הכי אהבתי את השורה שהרב כהנא התנגד לכל קשר בין יהוגים ללא יהודים. מי שמכיר את "אור הרעיון" יודע שהרב כהנא לא כל כך שנא גויים, או לפחות, שיש שונאי גויים גדולים ממנו.... (ואל תבקשו ציטטות, זה לא חוקי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2022 20:57 לינק ישיר 

muki28 כתב:

hot_tr כתב:
אבאבאווער כתב:

על ברלנד גם כתבת כנ"ל? בלי קשר, להוציא מהאוב סיפור בן 60 שנה על אדם שנרצח לפני 30 שנה ויש לו ילדים ונכדים בעולם זה לא ככ הגון.

ברלנד הודה...
ואל תשווה את הכהן הגדול מאחיו למלאך המוות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 00:52 לינק ישיר 

לא יודע כמה ת"ח היה כהנא, אבל אם מישהו הוא ת"ח וגם בדעה שפדופיליה עם בנים קטנים מגיל 9 היא דבר טוב אני לא אכבד אותו בשל גדלותו בתורה, לכהנא היו דעות לא פחות מאוסות בתחומים אחרים לחלוטין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 02:23 לינק ישיר 

קראתי סיפור אחד, למה הכותרת סיפורים?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 06:53 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

לא יודע כמה ת"ח היה כהנא, אבל אם מישהו הוא ת"ח וגם בדעה שפדופיליה עם בנים קטנים מגיל 9 היא דבר טוב אני לא אכבד אותו בשל גדלותו בתורה, לכהנא היו דעות לא פחות מאוסות בתחומים אחרים לחלוטין

יקירי, אתה מוזמן לקרוא את ספריו.
איפה הוא אמר שפדופיליה עם בנים בני 9- היא דבר טוב? (הלכתית היא אגב מותרת, בדיוק כמו פדופיליה ונקרופיליה עם בנות בכל הגילים. אם יש לך בעיה עם זה, לך לאומן שעשאן...)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 08:04 לינק ישיר 

אני מצטער על אי ההבנה, לא התכוונתי לטעון שכהנא עודד פדופיליה עם בנים קטנים מגיל 9 אלא להביא את זה כמשהו מכוער שפורמלית ההלכה לא אוסרת אבל ברור הוא אסור ולא ראוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 08:41 לינק ישיר 

אם הבנת מה כתבת בהודעה האחרונה, אשמח שתשתף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 08:59 לינק ישיר 

"תקנת קדמונינו וחרם, שלא להוציא שם רע על המתים"

שולחן ערוך, אורח חיים, סימן תר"ו, סעיף ג'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:01 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
אני מצטער על אי ההבנה, לא התכוונתי לטעון שכהנא עודד פדופיליה עם בנים קטנים מגיל 9 אלא להביא את זה כמשהו מכוער שפורמלית ההלכה לא אוסרת אבל ברור הוא אסור ולא ראוי

אז הנה הפלת את זה על התורה
ואני אגן כאן על כבוד התורה

נתעלמה ממך רמב"ם (איסורי ביאה פרק א הלכה י"ד) מפורש שמכין את אותו פדופיל מכת מרדות, ולא לשכוח שלפי שיטה אחת מכת מרדות זה עד שתצא נפשו, בפרט אם הוא חוזר על עצמו.
אז מה זה "ההלכה לא אוסרת"?
איזה אינטרס יש לך להשמיץ את התורה הקדושה?
ולמה אסרה התורה לשלוח תינוקות של רבן ללמוד אצל כותי "מחשש למשכב זכור"?
"פורמלית ההלכה אינה אוסרת"?
לדעתי אתה שנה ופירש, אבל לא מספיק שנה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:16 לינק ישיר 

אם הבנת מדברי שאם יהודי יגש לרב בשאלה מה דינו של משכב זכור עם קטן מ9 הרב יענה לו שאין להלכה מה לומר בנושא, אני מצטער על אי ההבנה אבל לא לכך התכוונתי אלא הפוך לגמרי
למרות שלא ניתן למצוא איסור מהתורה לכך (הלאו בתורה מתייחס רק לגיל 9 ומעלה) ולכן הסתכלות פורמלית הייתה אמורה לגרום להתייחסות שוות נפש לכך לא זה המצב
זו ראיה שלא כל מה שההלכה לא אוסרת הוא מותר. יש דברים שאיסורם ברור מאליו (ולפעמים ההימנעות מהם קודמת להימנעות מאיסור מפורש)
נ.ב. במקום לתקוף ולהשמיץ אפשר לנסות להבין או לשאול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:29 לינק ישיר 

קול_ששון כתב:
"תקנת קדמונינו וחרם, שלא להוציא שם רע על המתים"
שולחן ערוך, אורח חיים, סימן תר"ו, סעיף ג'

אכן לא ראוי להעלות באוב סיפורים בגנות אנשים שהלכו לעולמם.
יש להניח לשוכני העפר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 17:50 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
אם הבנת מדברי שאם יהודי יגש לרב בשאלה מה דינו של משכב זכור עם קטן מ9 הרב יענה לו שאין להלכה מה לומר בנושא, אני מצטער על אי ההבנה אבל לא לכך התכוונתי אלא הפוך לגמרי
למרות שלא ניתן למצוא איסור מהתורה לכך (הלאו בתורה מתייחס רק לגיל 9 ומעלה) ולכן הסתכלות פורמלית הייתה אמורה לגרום להתייחסות שוות נפש לכך לא זה המצב
זו ראיה שלא כל מה שההלכה לא אוסרת הוא מותר. יש דברים שאיסורם ברור מאליו (ולפעמים ההימנעות מהם קודמת להימנעות מאיסור מפורש)
נ.ב. במקום לתקוף ולהשמיץ אפשר לנסות להבין או לשאול

לא הבנתי, מדוע אינך מסתפק בכך שמכים אותו מכת מרדות, האם אתה קראי?
הראיתי לך במפורש ציטוט הלכתי שמכים אותו מכת מרדות, מה התשובה שלך? שמהתורה אתה לא מוצא לאו בנושא?
אגב, אם אתה כבר קראי, אז בתורה עצמה לא כתוב הבדל אם מדובר בבן 9 או לא..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 13/11/2022 17:50:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סיפורים אפלים על העבר של מאיר כהנא הי"ד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext