|
|
| נשלח ב-13/11/2022 18:16 |
|
| |
ראשית מוטב שתרגע ותדון לגופם של דברים בלי כינויים ותיוגים לגופם של דברים: חז"ל מפרשים את הלאו בתורה על גדול מבן 9, היות ואיננו קראים אנו מקבלים את פרשנות חז"ל לתורה, אם כן למה פשוט - כפי שמפורש ברמב"ם - שראוי להעניש על ביאה על פחות מבן 9? אין פה איסור דאורייתא או דרבנן (אם כן זה לא היו "ראוי" אלא הלכה רגילה), מאיפה זה מגיע?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 18:18 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | ראשית מוטב שתרגע ותדון לגופם של דברים בלי כינויים ותיוגים לגופם של דברים: חז"ל מפרשים את הלאו בתורה על גדול מבן 9, היות ואיננו קראים אנו מקבלים את פרשנות חז"ל לתורה, אם כן למה פשוט - כפי שמפורש ברמב"ם - שראוי להעניש על ביאה על פחות מבן 9? אין פה איסור דאורייתא או דרבנן (אם כן זה לא היו "ראוי" אלא הלכה רגילה), מאיפה זה מגיע? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 18:20 |
|
| |
הבנתי שהרב מאיר כהנא היה אדם מיוחד, הוגה דעות משכמו ומעלה, רואה למרחוק, רבים השיב מעוון. הגיע הזמן לדבר בשבחו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 18:28 |
|
| |
אני לא חושב שצריך להסתיר מה שהוא עשה, כמו שאיש לא מעלה בדעתו שלא נזכיר שהרב הצדיק האמיתי ר' אורי זוהר נ"ע היה בעברו חילוני. זה האיש והוא שב בתשובה ועל זו גאוותו. ואם כן נשאלת השאלה, האם זה היה הפסול של כהנא? מסתמא הרי שם על כך בתשובה שלמה. הוא שמר על קלה כבחמורה לעת זקנתו. הפסלות של כהנא היא בתחום ממנו הוא לא שב בתשובה. וזה אין בעיה להזכיר כי חסידיו גאים בזה, חוץ מבן גביר ואנשי מפלגתו שמסתירים קצת כדי לצבו קולות...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 20:00 |
|
| |
קלעפער
כהנא היה בעל תשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 20:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:10 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | הפסלות של כהנא היא בתחום ממנו הוא לא שב בתשובה. וזה אין בעיה להזכיר כי חסידיו גאים בזה, חוץ מבן גביר ואנשי מפלגתו שמסתירים קצת כדי לצבו קולות... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:48 |
|
| |
קלעפער
| ירו_שלמי כתב: |  | קלעפער
כהנא היה בעל תשובה? |
|
אני מקוה. או אין לי סיבה להניח שלא. הוא כמובן היה איש ירוד אבל לא בגלל בעיות צניעות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 22:20 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | הפסלות של כהנא היא בתחום ממנו הוא לא שב בתשובה. וזה אין בעיה להזכיר כי חסידיו גאים בזה, חוץ מבן גביר ואנשי מפלגתו שמסתירים קצת כדי לצבו קולות... |
|
|
|
לא הבנתי מילה |
|
אתה רואה פסול בדעותיו והנהגותיו, אז אלו דברים שבעיניו אינם פסול אלא להיפך. לכן אין שום בעיה לדבר על זה. אגב, אם היית מכיר אותו מספריו והרצאותיו, סביר להניח שהיית חווה אותו כפחות קיצוני וחריג ממה שאתה סבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|