בית פורומים בחדרי חרדים

להעמיד את הדברים על דיוקם ,מלגה ולמה לא תתראו !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2022 15:08 לינק ישיר 

YYona כתב:
muki28 כתב:

רק לסבר את האוזן, כבר השנה תקציב התרבות ואמנות עומד על אזור ה 23 מיליארד שקלים כש ב 2027 בהנחה מינימלית שהתקציב ישאר כפי שהוא כיום (בטוח שהוא יעלה), תקציב התרבות והאמנות יעמוד על כ 46 מיליארד לפחות (כתוב אגב לא יפחת, יותר תמיד אפשרי). האם המגזר הכללי מכפיל את עצמו ב 5 שנים? האם תקציב המדינה מכפיל את עצמו ב 5 שנים? ואני ברגע זה לא נכנס למה חשוב יותר, האם לימוד תורה או תרבות וספורט חלילה, אלא נטו לשים מראה מול הצבועים.

תוקן על ידי muki28 ב- 13/11/2022 14:39:05

לא יעזור לשים מראה מול הצבועים, הם ימשיכו להתעקש על ליבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה הקשר בין הנושאים? אני הראשון שבעד לימודי ליבה!!! הנושא כאן הוא מלגת האברכים. או תקרא לזה תקציב תרבות חרדי. עכשיו מוזמן להסביר למה תקציב התרבות והאמנות חשוב יותר כפול 20 כיום ועם תכנית החומש כפול 40 בעוד 5 שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 15:14 לינק ישיר 

רוצה עוד מראה לצבועים? סך האסירים הדתיים (אין לי מושג כמה מתוכם חרדים) הוא 3% מהאסירים היהודים כשאחוז האסירים היהודים הוא רבע מכלל האסירים. ז"א שסך האסירים הדתיים מכלל האסירים הינו פחות מאחוז בעוד תקציב בתי הסוהר עומד על מעל 4 מיליארד ש"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 16:15 לינק ישיר 

דיון נדוש על חלוקת עוגות לא אפויות ,
מציאות ,לא זכור לי שלפני שקמו שונאי ישראל הורידו את המלגה במאות ש"ח אלא במגמת עליה במשך השנים והבנתי שבשיאו זה הגיע בתקופת אולמרט ל1000 שח לאברך .
ובעיקר מעודי לא שמעתי משחק של איזשהו קבוצה של מקבלי קצבה ששיחקו לו ב"הורדות" לשליש למחצה ולרביע ,זה אמור לעלות ולא לרדת .  אמור מעתה חד וחלק וכתוב זאת על לוח ליביך , פשע אם מישהו מהעסקנים לא יעמיד את הדברים על בוריים ודיוקם . לא רק שאין הכפלה אלא גם לא עליה !!!

במחילה מי שרוצה לתקן לי פה עם לומדות של חלוקת עוגות אנא יניח את הקצפת באשכול אחר עם עדיפות לפורום חילוני .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 16:38 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מציאות ,לא זכור לי שלפני שקמו שונאי ישראל הורידו את המלגה במאות ש"ח אלא במגמת עליה במשך השנים והבנתי שבשיאו זה הגיע בתקופת אולמרט ל1000 שח לאברך .
ובעיקר מעודי לא שמעתי משחק של איזשהו קבוצה של מקבלי קצבה ששיחקו לו ב"הורדות" לשליש למחצה ולרביע ,זה אמור לעלות ולא לרדת .  אמור מעתה חד וחלק וכתוב זאת על לוח ליביך , פשע אם מישהו מהעסקנים לא יעמיד את הדברים על בוריים ודיוקם . לא רק שאין הכפלה אלא גם לא עליה !!!

במחילה מי שרוצה לתקן לי פה עם לומדות של חלוקת עוגות אנא יניח את הקצפת באשכול אחר עם עדיפות לפורום חילוני .

מנסה להבין,
מבחינתך,
זה לא מעניין השיעור של ההוצאה על האברכים מכלל הוצאות המדינה ?
אין לזה שום משמעות ?
מבחינתך, צריך לקַבֶּע את המלגה לאברך ולהצמיד אותה למדד לעולם ועד ?
לא צריך להתחשב בנטל של זה על הוצאות המדינה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 17:32 לינק ישיר 

מעתיק תגובתי מהאשכול הסמוך:

כבר כתבתי כאן, 
שגם אם יכפילו את המלגות לאברך,
כרגע, זה כשלעצמו סכום קטן.
וזה כשלעצמו לא היה מעורר עניין בכלל.

אבל צריך להוסיף לזה הנחות ארנונה, וסבסוד בריאות, חינוך, ועוד
לקבוצה ענקית שמבחירה אינה נוטלת על עצמה את עול המשק ואינה ממצה כושר השתכרות.
כלומר: קבוצה שבעיקר מקבלת כסף, ולא מייצרת כסף בחזרה.

וגם אם כרגע, המדינה מצליחה לעמוד בזה,
זה מדיניות מסוכנת מאוד.
כי כשהמדינה מסבסדת לנשוי חרדי צעיר הנחה בארנונה, הנחה במעונות, חינוך בזול (ללא לימודי מתמטיקה ואנגלית), בריאות בזול, תחבורה בזול, מלגת לימודים בכולל, דיור מוזל..
(וכעת מדברים על כרטיסי מזון, ומשכנתה זולה בערבות מדינה. ומי יודע מה עוד..)
גם אם הוא לא מתאים לכולל, איזה סיבה יש לו לצאת החוצה לעבוד?
אז המגמה רק תמשיך ותמשיך.

בסוף צריך להסתכל על כל זה
ולהבין שכל ההנחות, הסבסודים, הקצבאות. הכול מצטבר יחד לסכום גדול מאוד.
אורח החיים החרדי הינו נטל עצום על המדינה.
והוא במגמת עלייה 
ושאף אחד לא יבלבל את המוח שיש שינוי ויותר יוצאים לעבוד או שיש פחות ילודה.
כי זה פשוט לא נכון.
אין שום שינוי.
ולא צפוי שום שינוי כזה כל עוד מדיניות הסבסוד תמשיך.

ולפני שיתחילו הטענות המטופשות הרגילות של מכחישי המציאות
"החרדים גם משלמים מסים" "חרדים גם משלמים מעמ" וכדומה..

אז הנה גרף שמשקלל את כל הדברים האלו
ומראה את המצב העגום של המגזר החרדי (וגם הערבי).
מגזר שמקבל מהמדינה פי כמה וכמה ממה שהוא נותן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 17:46 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:08 לינק ישיר 

מוקי, אתה זורק מספרים שרחוקים מאוד מהנתונים האמיתיים. היחידים שיכולים להאמין לזה הם אלה שממילא מאמינים שעבאס קיבל 53 מיליארד. זה לשכנע את המשוכנעים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:10 לינק ישיר 

חסדא
מה קרה?
נלחץ לך המקלדת פעמיים בהפרש של שעה וחצי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:13 לינק ישיר 

YYona כתב:
מוקי, אתה זורק מספרים שרחוקים מאוד מהנתונים האמיתיים. היחידים שיכולים להאמין לזה הם אלה שממילא מאמינים שעבאס קיבל 53 מיליארד. זה לשכנע את המשוכנעים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כמדומני שלכל המספרים שהבאתי צירפתי לינק או צילום מסך. תעדכן מה נראה לך לא נכון ואעלה קישור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:20 לינק ישיר 

בבקשה לטובת יונה:
www.nevo.co.il/law_html/law04/348_23_lst_569272.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:23 לינק ישיר 

ועוד לטובת יונה:
www.mekomit.co.il/%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D/
https://dossim.com/ContentPage.aspx?item=282

https://next.obudget.org/i/budget/000770/2022

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:26 לינק ישיר 

והנה תקציב המדינה לשנת 2022 בסך 465 מיליארד. שאגב השנה עוד הסתיימה ויתכנו שינויים.
https://next.obudget.org/i/budget/00/2022

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:28 לינק ישיר 

סתם שאלה, האם תקציבי הישיבות והאברכים כולל גם ישיבות חרד"ליות? או שלהם יש סעיף אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:40 לינק ישיר 
חסדא

מבקש מכל "עוזרי" הלפידיסטים והליברמנים  [האחד לא מבין בכלכלה והשני לא יודע לקרוא עברית] והזכרונם לא לברכה שנמחקו ושונאי בני התורה לחפש להם פלטפורמת הסתה אחר  . תודה !

תוקן על ידי חסדא ב- 13/11/2022 18:47:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:42 לינק ישיר 

מוקי, הכל לא נכון, גם הנתון על האסירים הדתיים. אבל הכי הזוי זה שאתם בכלל מסוגלים להעלות על הדעת שתקציב התרבות והאמנות הוא 24 מיליארד, זה מראה על ניתוק מוחלט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > להעמיד את הדברים על דיוקם ,מלגה ולמה לא תתראו !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.