בית פורומים בחדרי חרדים

מה יותר צנוע? אשה ברכב או

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2022 21:02 לינק ישיר 

כנראה שהביביזם זו מחלה מדבקת... מה להגזמות שלך ולנהיגה של אשה ברכב. ברור שגם שרשרת זהב גדולה עם האותיות חי וסיגריה ביד ופיצוח פאפיטעס זה רחובי ואינו צניעות לאשה אז לכן נאמר ששרשרת זהב לאשה הוא לא צנוע?
לא מתאים לך.
כן אשה יכולה ונוהגת. וכך נוהגות תרתי משמע כל הנשים החשובות בחו"ל ומקצתן בישראל. ולא נשמע לאסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 21:36 לינק ישיר 

ספרא, הסבר נא לי באופן רציונלי, קצר וקולע, מה ההבדל בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 21:37 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

כנראה שהביביזם זו מחלה מדבקת... מה להגזמות שלך ולנהיגה של אשה ברכב. ברור שגם שרשרת זהב גדולה עם האותיות חי וסיגריה ביד ופיצוח פאפיטעס זה רחובי ואינו צניעות לאשה אז לכן נאמר ששרשרת זהב לאשה הוא לא צנוע?
לא מתאים לך.
כן אשה יכולה ונוהגת. וכך נוהגות תרתי משמע כל הנשים החשובות בחו"ל ומקצתן בישראל. ולא נשמע לאסור.

גנבת לי את המילים מהפה, ועוד יותר תמהתי על אותו ניק, עד שתוכיח לי לאיסור מהגנגסטרים בפרסומות, איך לא הוכחת להיתר מהפיוט הקדוש "פרחה במרצדס"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 21:51 לינק ישיר 
hhaavv

הדיבוק כתב:
ספרא, הסבר נא לי באופן רציונלי, קצר וקולע, מה ההבדל בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר.

קופאית בסופר זה מכשול גדול מכיוון שיש היום אפשרות לשלם בלי קופאית במכשיר דיגיטאלי, והדבר דומה חלילה ל'נדרים פלוס'.
ממילא, מכיוון שכך, הרי ברור שמהיתר נהגת נתדרדר חלילה למכונית אוטונומית רח"ל, שכל כולה כלולה ב'נדרים פלוס' ודומיו והוא רחום יכפר עוון.
מדהים שאנשים במקום לעשות את רצון קונם בתפקידם בעולם - להתמודד עם עצמם, מאווייהם ויצריהם, הם בוחרים לעשות זאת עם אלה של האחרים (לדעתם, לפחות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 21:56 לינק ישיר 

דומני ששני אלה מעליך מגחכים עליך ועל האיסור שהמצאת לאשה לנהוג, וזה לשונך:

hhaavv כתב:
בינינו, ברור שבנהיגה יש פוזה מאד גברית. יד ימין על ההגה, מרפק שמאל בחלון הפתוח, וגידופים כלפי נהג אחר שחתך, חנה וכו'. לא בדיוק כל כבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 22:01 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
ספרא, הסבר נא לי באופן רציונלי, קצר וקולע, מה ההבדל בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר

לדעתי גם קופאית בסופר הוא מקצוע שרחוק מאוד מן הצניעות, וכל אחד יכול לספר מניסיונו, על היחסים בין העובדים לעובדות בסופר, מלבד העובדה שאנשים רבים עוברים דרכה ומתבוננים בה במשך זמן ארוך (העמידה בקופה).

אבל החילוק בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר הוא ברור, ופלא עליך שצריך להסביר לך כזה דבר פשוט. קופאית בסופר זה מקצוע נשי מובהק, ונהג אוטובוס הוא מקצוע גברי מובהק. בנוסף, להבדיל מקופאית היושבת לה במקומה, מושבו של נהג האוטובוס הוא דבר הבולט לא רק לנוסעי האוטובוס אלא גם לנהגים האחרים ולעוברי האורח בכביש. זה ההיפך הגמור מכל המושג של צניעות, בנוסף לחוסר הנשיות המזעזע (והמדהים הוא שבדרך כלל מדובר בנשים צנועות בעיני עצמן, ועוד לא יצא לי להיתקל בנהגת אוטובוס חובשת פאה. אבל איני רוצה לפתוח פה את הדיון הזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 22:11 לינק ישיר 
hhaavv

Safra כתב:
דומני ששני אלה מעליך מגחכים עליך ועל האיסור שהמצאת לאשה לנהוג, וזה לשונך:
בינינו, ברור שבנהיגה יש פוזה מאד גברית. יד ימין על ההגה, מרפק שמאל בחלון הפתוח, וגידופים כלפי נהג אחר שחתך, חנה וכו'. לא בדיוק כל כבודה

האיסור שאני המצאתי?
יש מגדולי ישראל שאסרו, מי אני ומה דעתי שלי.
ניסיתי רק להסביר את דעתם הקדושה, ובמקום שלא נהגו (תרתי משמע), אני יכול להבין שזה צורם, כפי שתיארתי. (אגב, היסטורית הנהג הראשון למרחק היה בכלל נהגת - ססיליה ברטה בנץ, רעייתו של קרל בנץ.)
אבל מול דמגוגים שכמוך (זכור היטב מהפיאות) חבל על הזמן לנסות ולהסביר, אני רק עונה בשל שאר הקוראים ובשל והייתם נקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 23:00 לינק ישיר 

הדיבוק, אתה מצער אותי ביותר!

דברי היו מכוונים לך ולא לספרא שכדרכו מעייף אבל לפחות עם פסקי הלכה ולא המצאות משרוולי עסקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 23:26 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

הדיבוק, אתה מצער אותי ביותר!

דברי היו מכוונים לך ולא לספרא שכדרכו מעייף אבל לפחות עם פסקי הלכה ולא המצאות משרוולי עסקנים.

הבנתי את דבריך והניסוח כאילו כלפיך היה בטעות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2022 23:30 לינק ישיר 

Safra כתב:

הדיבוק כתב:
ספרא, הסבר נא לי באופן רציונלי, קצר וקולע, מה ההבדל בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר

לדעתי גם קופאית בסופר הוא מקצוע שרחוק מאוד מן הצניעות, וכל אחד יכול לספר מניסיונו, על היחסים בין העובדים לעובדות בסופר, מלבד העובדה שאנשים רבים עוברים דרכה ומתבוננים בה במשך זמן ארוך (העמידה בקופה).

אבל החילוק בין נהגת אוטובוס לקופאית בסופר הוא ברור, ופלא עליך שצריך להסביר לך כזה דבר פשוט. קופאית בסופר זה מקצוע נשי מובהק, ונהג אוטובוס הוא מקצוע גברי מובהק. בנוסף, להבדיל מקופאית היושבת לה במקומה, מושבו של נהג האוטובוס הוא דבר הבולט לא רק לנוסעי האוטובוס אלא גם לנהגים האחרים ולעוברי האורח בכביש. זה ההיפך הגמור מכל המושג של צניעות, בנוסף לחוסר הנשיות המזעזע (והמדהים הוא שבדרך כלל מדובר בנשים צנועות בעיני עצמן, ועוד לא יצא לי להיתקל בנהגת אוטובוס חובשת פאה. אבל איני רוצה לפתוח פה את הדיון הזה).

אם כוונתך שזה עניין של טאבו, אז קטונתי מלהתווכח איתך (כי אני בשיטה, לא מאמין בטאבו), אבל ממה שזכור לי במשניות מוזכר החנווני - הגבר. הסופר מרקט כמו שהוא, זה עניין חדש ומדובר בטאבו שיכול להשתנות. כך שעדיף שתילחם בתופעה הנרחבת של קופאיות, ובמקום זה אתה הולך על "כסף קטן" של נהגות אוטובוס...

אני מודה, שנורא אהבתי את החילוק היצירתי: נהגת אוטובוס יושבת מקדימה, אבל קופאית יושבת מקדימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 14/11/2022 23:32:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2022 10:24 לינק ישיר 

לא דיברתי על טאבו אלא על המנהג הרווח, ומה שהיה בזמן המשנה לא רלוונטי עבורנו. ההבדל הוא בולט ולא הבנתי מדוע בחרת להציג זאת בצורה עקומה. אני מאמין שגם לך ברור ההבדל בין נהגת אוטובוס לקופאית, בין לגבי המקצוע המגדרי ובין לגבי החשיפה הציבורית.

ואגב, לא באתי להילחם באף אחד. רק כתבתי את דעתי לגבי הנ"ל, והבוחר יבחר. משיחות שהיו לי עם אברכים, כולם הבינו שקופאית זה לא המקצוע הכי מכובד (בלשון המעטה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2022 18:33 לינק ישיר 

לא יודע אם זו בכלל שאלה שקשורה במקורה בצניעות, אבל ברור כשמש שבקהילות החרדים יעדיפו שהבנות יעבדו כקופאיות מאשר כנהגות אוטובוס.
אבל נטיית הלב שלי היא שאין לזה ולצניעות אלא למוזרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2022 22:26 לינק ישיר 

אף אחד לא חושב שקופאית זה מקצוע מכובד, אבל איכשהו אף מנהל סמינר לא מכבד את תלמידותיו בתואר יוקרתי בפיזיקה גרעינית. וליתר דיוק, כולן יודעות שאם הן לא מקושרות מחד או "מרשות לעצמן" מאידך, הן תמצאנה את עצמן איפשהו בסטטוס של קופאית.

בשורה התחתונה, אם קופאית מותר למרות שזה לא יותר צנוע, אז הנושא כאן הוא לא צניעות. אם לא רואים פסול אלא בעיקר חריגות (מוזרות כלשון קודמי), אז זה סתם עניין של קונפורמיזם. קונפורמיות אכן מאוד נפוצה במגזר שלנו, אבל אני לא בטוח שהיא תכונה שיש מה להתפאר בה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 00:06 לינק ישיר 

גם בגרביים אין מה להתפאר אבל הכורח לא יגונה. אין ציור כזה של  חרדי לא קונפורמיסטי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 12:24 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אם קופאית מותר למרות שזה לא יותר צנוע, אז הנושא כאן הוא לא צניעות. אם לא רואים פסול אלא בעיקר חריגות (מוזרות כלשון קודמי), אז זה סתם עניין של קונפורמיזם

ההלכה נותנת משקל רב למנהג המקום, וכל חריג הוא אסור (פריצות הוא מלשון פריצת גדר) כי אסור לאשה לעשות פעולה או להתלבש באופן חריג שיגרום לכולם להסתכל עליה דוקא וימשוך תשומת לב מרובה.

לכן לא מדובר רק במוסכמות חברתיות אלא בהלכה למעשה. "דת יהודית" היא מנהג בנות ישראל, וכל המשנה מהמנהג עוברת על ההלכה, ומותר לבעלה להוציאה בלי כתובה (כאשר משתנה המנהג, משתנה גם הדין).

כנ"ל לגבי גרביים, גם אם נוקטים להלכה כדעת הפמ"ג והמשנ"ב שאין צורך בגרביים ודי בכך שהחצאית מכסה את הברכיים בעמידה ובישיבה, אבל אם מנהג המקום הוא ללבוש גרביים, הרי זה חיוב הלכתי מדין דת יהודית, ולא סתם מוסכמה חברתית.

'קופאית' הוא לא מקצוע חריג ומושך תשומת לב ולכן אין בו בעיה של צניעות מהבחינה הזאת, כמו בנהגת אוטובוס. אבל בהחלט יש בו בעיות צניעות קשות עם העובדים ועם הבוס, כפי שכל אחד מכיר סיפורים לרוב, וגם עם העובדה שכל העולם רואה אותה ומתבונן בה. אתה קבעת שזה 'מותר' אבל ההלכה במקרה הזה לא נקבעת ע"פ מנהג המקום כי יש בזה בעיות מהותיות של צניעות. לפחות ניתן לומר על כך ש"החכם עיניו בראשו" לא לשלוח את אשתו לעבודות כאלה (שלא ימצא את עצמו אח"כ בדיונים על גירושין בבי"ד הרבני).

אבל נהיגה על אוטובוס, אין שום צד הלכתי להתיר. זו פריצות לכל דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה יותר צנוע? אשה ברכב או
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.