|
|
| נשלח ב-19/11/2022 18:04 |
|
| |
אני מתכוון למחקר אמיתי של הלמס לאורך שנה לפחות
א. אני מתכוון לנתונים של רשויות רשמיות כמו הלמס לדוגמא ולאורך זמן לאחר הטלת המס (לא חודש אחרי).
ולא לכתבה מלפני 8 שנים מעיתון עם אג'נדה שמצטט איזה מכון מחקר עם אגנדות.
ב. אני בהגינותי (לא כמו הממשלה שגובה מיסים אלו שהרי גם מה שהיא גובה לא הולך לטובת הציבור) חייב לומר שגם אם באמת זה יוכח שלאורך שנים הטלת המס מועילה. עם כל זה אני נגד זה. אני בעד שהממשלה תכניס יד לכיס. תשקיע בהסברה וכדומה. לא בצורה דיקטטורית שבטווח הארוך נזקיה רבים מתועלותיה.
זה עניין של השקפת עולם. (תתפלא עוד נשארו כמה כאלו..)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 18:29 |
|
| |
אני לא רואה טעם לטרוח ולחפש לך מחקר אמפירי כדרישתך, ושיהיה גם מבוסס על תקופה ארוכה כדרישתך, ושיהיה גם מגוף מחקר שמקובל עליך ולא "איזה מכון מחקר עם אג'נדות", כדבריך.
זיי מיר געזונט, און פארדריי מיר נישט דעם קאפ.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 18:33 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | עדיף לדעתי, להעלות את המס על הסוכר הלבן במאות אחוזים. ובכך השימוש המופרז בסוכר יצומצם בכל מוצרי המאכל. אותו דבר יש לעשות עם הקמח הלבן. להעלות את המס עליו במאות אחוזים. |
|
צודק ב100%. אם באמת הבעיה בסוכר שיעלו את מחיר הסוכר
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 20:02 |
|
| |
| גרשום כתב: |  |
על סיגריות ואלכוהול יש מס גבוה מאד וטוב שכך. הדבר מפחית את השימוש בהם. מי שרוצה לזלול בורקסים ועוגות סברינה ְמקמח לבן ולצרוך משקאות ומוצרים עתירי סוכר, שישלם על כך יותר. אין שום הצדקה שמאכלים המזיקים לבריאות יעלו בזול.
תוקן על ידי גרשום ב- 17/11/2022 16:50:58 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 20:30 |
|
| |
אכן. כמו כל שמאלן
| גרשום כתב: |  | אני לא רואה טעם לטרוח ולחפש לך מחקר אמפירי כדרישתך, ושיהיה גם מבוסס על תקופה ארוכה כדרישתך, ושיהיה גם מגוף מחקר שמקובל עליך ולא "איזה מכון מחקר עם אג'נדות", כדבריך.
זיי מיר געזונט, און פארדריי מיר נישט דעם קאפ.
|
|
ברגע שמעמתים אותו עם המציאות אז אין לו תשובות.
חוצמיזה כנראה לא קראת עד הסוף את דבריי.
באמת אין טעם שתטרח כי זה רק היה טיעון של ה "ולטעמך"
הדגשתי לך כי גם אם תמצא כזה מחקר אמיתי זה לא משנה את הגישה העקרונית
כי ימני אמיתי מתנגד, באופן עקרוני לחוקים דיקטטוריים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 21:00 |
|
| |
אם זה לא משנה לך אם יש ירידה בצריכה בעקבות העלאת המס, אז למה אתה מבלבל במוח על מחקרים שאתה רוצה לראות? נודניק. תגיד שאתה נגד המס, נקודה.
תוקן על ידי גרשום ב- 19/11/2022 21:01:40
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 21:37 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
| גרשום כתב: |  |
על סיגריות ואלכוהול יש מס גבוה מאד וטוב שכך. הדבר מפחית את השימוש בהם. מי שרוצה לזלול בורקסים ועוגות סברינה ְמקמח לבן ולצרוך משקאות ומוצרים עתירי סוכר, שישלם על כך יותר. אין שום הצדקה שמאכלים המזיקים לבריאות יעלו בזול.
תוקן על ידי גרשום ב- 17/11/2022 16:50:58 |
|
מס על אלכוהול!?! לא הטילו מס על הבירות!
|
|
המס על בירה בישראל הוא 2.33 שח לליטר וזה לאחר הורדה של כחלון לפני כן זה היה4.33לליטר לסכום הגבוה העלה ב2012 שר האוצר דאז יהיר לפיד וכחלון הוריד מאחר והמחקרים הוכיחו שצריכת הבירה לא השתנתה עקב ההלאה המטורפת של לפיד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 22:42 |
|
| |
אם הממשלה הייתה מחליטה שהחרדים יותר מידי משקיעים בגרביים וזה מזיק לסביבה והיו מטילים מס על גרביים ברור שאחרי שנה היינו רואים ירידה במחירי הגרביים ...
אם נצא מנקודת הנחה שיוזמי החוק באמת דאגו לחרדים ובאמת יש אצלנו בעיה של השמה יותר גרועה משאר האוכלוסיות אז המחקר שהייתי מצפה לקבל אחרי שנה זה בנתוני ההשמנה והסכרת לא במכירות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 23:40 |
|
| |
יקח שנים למדוד השמנה ועשרות שנים למדוד סכרת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2022 23:41 |
|
| |
לכל הליברטריאנים פה, מה דעתכם על איסור סחר בסמים? מה לגבי מיסוי עישון ואלכוהול? קזינו?
מה לגבי חקיקה דתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2022 12:30 |
|
| |
על ו "לטעמך" שמעת??
| גרשום כתב: |  | אם זה לא משנה לך אם יש ירידה בצריכה בעקבות העלאת המס, אז למה אתה מבלבל במוח על מחקרים שאתה רוצה לראות? נודניק. תגיד שאתה נגד המס, נקודה.
תוקן על ידי גרשום ב- 19/11/2022 21:01:40 |
| .
א. כתבתי כבר כמה פעמים. אבל אני ממש לא יכול להכריח אותך לקרוא.
ב. על טענת ו"לטעמך" שמעת??
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2022 12:37 |
|
| |
אכן זה בטווח הקצר. אבל אחרי שנה
כשאנשים מתרגלים לכאפה. אז הצריכה חוזרת למסלולה.
ראה ערך סיגריות ואלכוהול ומדבקות אדומות מטופשות ואריזות כהות לסיגריות. הכניסה הברוטאלית של השמאל הקיצוני לחיי הפרט לא יודעת גבולות וכנראה לצערי עוד יהיו הרבה תחומים בהם ייכנסו לחייך. רק כשזה יקרה תזכור שהשלבים הראשוניים של התהליך הזה החלו בדברים קטנים כמו הדברים הנל.
אם תרצה זנ סוג של כפייה דתית. אמנם דת מסוג אחר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2022 12:47 |
|
| |
דעותי ברורה מאוד בעניינים הנל
| A_Smithee כתב: |  | | לכל הליברטריאנים פה, מה דעתכם על איסור סחר בסמים? מה לגבי מיסוי עישון ואלכוהול? קזינו?
מה לגבי חקיקה דתית? |
|
לא כמו כל אותם שמושפעים מהחקיקה הטרנדית בתקשורת.
מחר יטילו מס על בשר אדום ושוב הגאונים השמאלנים פה יתחילו לדון עם זה מפחית את הצריכה וכו וכו.
זה ממש לא ייגמר בחדפ ושתייה.
אבל לפני זה מכיוון שזה שנים שדווקא השמאל מפר את הסטטוס, קוו של כניסה לחיי הפרט
אז אני אשאל אותך ואת שכמותך. מהם הגבולות שלכם??
אולי לחייב כל אזרח להישקל בקופת חולים בראשון לכל חודש?
אולי לחייב חבישת קסדות במכוניות כדי להציל עוד כמה אנשים. הרי כל המציל כאילו וכו..
קח את החוק שאוסר לקנות אלכוהול מ11 בלילה ברשתות השיווק זה חוק שמאלני מטופש מאין כמותו..
בגלל כמה ערסים שדוקרים נטפלים לכל האוכלוסייה ומבלבלים במוח
אולי לא מספיקות המדבקות האדומות המטופשות ונתחיל לצבוע את האריזות באדום?
וגם לכתוב שם קללות בפונט גדול כמו על הסיגריות?
ואולי גם יתחילו למכור מתוקים אך ורק מאחרורי פרגוד ובמקומות מסויימים באישור מיוחד??
אם זה נשמע לך דמיוני.
אז גם כל ההגבלות והחוקים והכפייה שמאלנית הזו שנכנסה לחיינו ב20 שנים האחרונות לא היו מובנים מאליהם פעם
|
|
|
|
|