| נשלח ב-21/11/2022 00:06 |
|
| |
כמו שזה נראה עכשיו הכיוון זה בחירות שישיות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 00:10 |
|
| |
למה סמוטריץ אשם?
אולי דרעי אשם? אולי ביבי אשם? אם בנט עם 7 מנדטים נהיה ראש ממשלה, אז סמוטריץ צודק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 00:34 |
|
| |
| אל_קפונה כתב: |  | כמו שזה נראה עכשיו הכיוון זה בחירות שישיות
מי האשם לדעתכם? אני מצביע על סמוטריץ' כאשם
|
|
תצביע על מי שאתה רוצה. רק תגיד לי מי אתה רוצה שיקים את הממשלה הבאה, איך ועם מי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 00:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 09:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 10:12 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  | למה סמוטריץ אשם?
אולי דרעי אשם? אולי ביבי אשם? אם בנט עם 7 מנדטים נהיה ראש ממשלה, אז סמוטריץ צודק.
|
|
לדעתי עם דרעי אפשר להיסתדר אבל סומטריץ' עקשן וזה שבנט סחט לא עושה את מעשי הסחיטה של אחרים למעשים נכונים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 11:03 |
|
| |
א) בחירות ששיות לא תהיינה.
ב) חיבור עם השמאל/מרכז גם לא יהיה.
ג) ממשלה עם השותפות מימין קום תקום.
מאחר וכוח המיקוח של השותפות הפוטנציאליות מימין הוא גדול וכוח המיקוח של נתניהו הוא קטן בהעדר אלטרנטיבה מצדו, הרי שהוא ייאלץ בסופו של דבר להיכנע לדרישות של שותפיו.
מתי זה בסופו של דבר? אז הנה החישוב:
נתניהו קיבל את המנדט מהנשיא ב-13.11.22 לרשותו עומדים 28 ימים להקמת ממשלה דהיינו: עד 12.12.22 ואם לא יצליח במלאכתו עד מועד זה הרי שהוא יכול לבקש ויקבל עוד 14 ימים.
סביר מאד להניח שכיפופי הידיים בין נתניהו לשותפיו יימשך כנהוג אצלנו, עד כלות הימים המוקצבים. הרבה מאד ספינים, איומים, תדרוכים, וליכלוכים, יופצו במהלך השבועות הארוכים הבאים.
בסופו של הבלגן הזה, כל הנצים ילבשו חג, ישתו לחיים בפנים זורחות, והממשלה תצא לדרך מיטן רעכטן פוס, בשעה טובה ומוצלחת.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/11/2022 11:09:22
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 11:25 |
|
| |
מסכים שבסוף זה יסתדר, אבל למה נראה לך שכוח המיקוח של ביבי הוא קטן? בטוח שגנץ לא יצטרף אליו כדי "להציל את המדינה מהכהניסטים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 11:55 |
|
| |
אין שום היתכנות שגנץ שנכווה קשות מנתניהו שרימה אותו, יסכים להצטרף אל נתניהו שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 12:25 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אין שום היתכנות שגנץ שנכווה קשות מנתניהו שרימה אותו, יסכים להצטרף אל נתניהו שוב. |
|
מצד שני אם נתניהו לא יצליח להרכיב ממשלה המנדט יעבור ללפיד, ואני לא בטוח את מי גנץ שונא יותר. מצד שלישי ביבי גם לא יכול לכאורה לצרף את גנץ ולתת לו את משרד הביטחון, אחרי שלמפלגה יותר גדולה הוא לא נתן. קיצר, פלונטר. (בעיקר לביבי, זאת כנראה ההזדמנות האחרונה שלו להיות ראש ממשלה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 12:38 |
|
| |
אין מצב שנתניהו לא יצליח להרכיב ממשלה עם שותפיו. (ללפיד בכל קונסטלציה אין אפשרות להקים ממשלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 12:56 |
|
| |
תאמינו לי, כשאני רואה את ההתנהלות השלומיאלית של כל מפלגות הימין, אני מתחיל להתגעגע להתנהלות של בנט ולפיד.הם הבינו שזה הזדמנות פז, וויתרו כל א' על האגו שלו והקימו ממשלה.
גם גנץ וגם סער ואפי' מירב מיכאלי היו יכולים לדרוש נתח יותר רציני, במיוחד כשלבנט היה ס"ה 6 מנדטים, ובודאי שלפיד בתור המפלגה הגדולה היה יכול לדרוש הרבה יותר, אך הם הבינו שבשסיל לשלוט צריך לוותר, והרבה.
והימין המטומטם לא מבין את זה. אולי עוד כמה שנים באופוזיציה ילמדו אותם את זה.
ואני מתכוון לכולם, כולל ביבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 13:35 |
|
| |
גוש הימין לא מטומטם. ההתנהלות של מפלגות הימין אינה שלומיאלית. תוצאות הבחירות העניק להן כוח רב והן משחקות בקלפים שבידיהן בחוכמה, בינה, ודעת, כדי למקסם את כוחן. זה בסדר גמור. כך עובדת הפוליטיקה.
למשחק הזה יש דדליין. מי שייטיב לשחק בו ירוויח יותר. כשזמן המשחק יסתיים, תקום הממשלה והיא תצא לדרכה.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/11/2022 13:44:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 13:58 |
|
| |
הבעיה היא שהם מתמודדים על אותם תיקים. דרעי צריך את משרד הדתות בשביל הג'ובים ואת הנגב והגליל בשביל אירועים מפלגתיים ובשביל תשלום לכלי תקשורת שמקדמים אותו, וסמוטריץ ובן גביר מצידם התחייבו לציבור שלהם לקדם את הנושאים שרשמית נמצאים בסמכות של אותם משרדים. הפתרון יכול להיות בהרחבת משרדים אחרים שיתאימו לצרכים של דרעי או להקים משרדים נוספים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2022 15:00 |
|
| |
מצדרביעי
| YYona כתב: |  | הבעיה היא שהם מתמודדים על אותם תיקים. דרעי צריך את משרד הדתות בשביל הג'ובים ואת הנגב והגליל בשביל אירועים מפלגתיים ובשביל תשלום לכלי תקשורת שמקדמים אותו, וסמוטריץ ובן גביר מצידם התחייבו לציבור שלהם לקדם את הנושאים שרשמית נמצאים בסמכות של אותם משרדים. הפתרון יכול להיות בהרחבת משרדים אחרים שיתאימו לצרכים של דרעי או להקים משרדים נוספים.נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם גוש ה"ימין" יקים עוד משרדים נוספים (במקום לסגור מיותרים) כדי לבזבז עוד כספים לחינם ולסרבל עוד יותר את יחס הממשלה לאזרח, הם יוכלו לשכוח בבחירות הבאות מהצבעה שלי ושל עוד הרבה אנשי ימין כלכלי...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 21/11/2022 15:21:39
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 06:27 |
|
| |
הפרשן הדגול שלנ פותח האשכול, אולי אתה יודע גם לנקוב בתאריך בו יתקיימו הבחירות השישיות?
|
|
|
|
|