|
|
| נשלח ב-23/11/2022 14:33 |
|
| |
א מענטש טראכט און גאט לאכט...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 17:31 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| ולשרה_בן כתב: |  |
| מנהשורה כתב: |  | נחמיה אינו הבכור. דווח לאחרונה שהוא ביצע הפיכה כלשהיא בועדת הטרור, והפרשנות היתה שזה נגד אחיו הקטן. |
|
מי הבכור ומדוע שהוא לא ירש את אביו לאחר 120?
|
|
שלמה צבי הא הבכור. ומוסכם שהוא לא מתאים להנהגה. גם לא בתפקיד זוטר ולא משמעותי. ומכ"ש הנהגת החסידות.
|
|
מי מחליט מי מתאים ומי לא? מה ההבדל בין הבן הבכור לשאר הבנים? אם אני לא טועה בדרך כלל נהוג שהבכור יורש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 18:11 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
| ולשרה_בן כתב: |  |
| מנהשורה כתב: |  | נחמיה אינו הבכור. דווח לאחרונה שהוא ביצע הפיכה כלשהיא בועדת הטרור, והפרשנות היתה שזה נגד אחיו הקטן. |
|
מי הבכור ומדוע שהוא לא ירש את אביו לאחר 120?
|
|
שלמה צבי הא הבכור. ומוסכם שהוא לא מתאים להנהגה. גם לא בתפקיד זוטר ולא משמעותי. ומכ"ש הנהגת החסידות.
|
|
מי מחליט מי מתאים ומי לא? מה ההבדל בין הבן הבכור לשאר הבנים? אם אני לא טועה בדרך כלל נהוג שהבכור יורש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
https://www.srugim.co.il/401820-%D7%AA%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8-%D7%AA%D7%A7%D7%A3-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%97%D7%A1%D7%99 https://www.haaretz.co.il/news/education/2019-12-22/ty-article-magazine/.premium/0000017f-dc5d-d856-a37f-fddd96c50000
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 18:36 |
|
| |
אם לא הבינו מספיק, אין מנוס אלא לנקוט את השפה של פעם: הבכור משוגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 19:42 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | אם לא הבינו מספיק, אין מנוס אלא לנקוט את השפה של פעם: הבכור משוגע. |
|
ככל הנראה אף אחד מהבנים אינו נורמלי יתר על המידה, התפוחים לא נפלו רחוק מהעץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 19:46 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אם לא הבינו מספיק, אין מנוס אלא לנקוט את השפה של פעם: הבכור משוגע. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 20:09 |
|
| |
הבנים אברהם מרדכי ושלמה צבי לא רלוונטיים לאדמורות. נקודה.
הבן ר' ישראל מנחם יכול להקים חסידות של מאה מאתיים איש שמחזיקים ממנו,אבל זה לא אמור לעניין אותנו .
הנושא זה מי יהיה האדמור מגור- האם הבן הצעיר ר' דוד, שהיה יורש בלתי מעורער בעשור האחרון, או הבן הגדול (השני, אבל הגדול מבין הרלוונטיים) ,שבחודשים האחרונים יש התחזקות במעמדו ושליטתו.
השאלה היא האם מדובר רק בהתחזקות בשליטה כעת, או שמדובר בדבר בעל משמעות ארוכת טווח.
האם למישהו יש מידע כלשהו בנוגע לשאלה הזו?
תוקן על ידי אויויוי ב- 23/11/2022 20:39:18
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 20:39 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | הבנים אברהם מרדכי ושלמה צבי לא רלוונטיים לאדמורות. נקודה.
הבן ר' ישראל מנחם יכול להקים חסידות של מאה מאתיים איש שמחזיקים ממנו,אבל זה לא אמור לעניין אותנו .
הנושא זה מי יהיה האדמור מגור- האם הבן הצעיר ר' דוד, שהיה יורש בלתי מעורער בעשור האחרון, או הבן הגדול (השני, אבל הגדול מבין הרלוונטיים) ,שבחודשים האחרונים יש התחזקות במעמדו ושליטתו.
השאלה היא האם מדובר רק בהתחזקות בשליטה כעת, או שמדובר בדבר בעל משמעות ארוכת טווח.
|
|
קח גם בחשבון שכנראה כל ילד וחתן עלול להקים חסידות איפשהו בעולם, גם אם הוא לא ראוי. כל שאר הבני דודים שרופים ? ההנחה היא שיתכנסו העסקנים ויחליטו בין רבי דוד לבין רבי נחמיה, או שיחליטו לחלק בין הנ"ל את ההנהגה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 20:44 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | אם לא הבינו מספיק, אין מנוס אלא לנקוט את השפה של פעם: הבכור משוגע. |
|
בזמננו נהוג לומר: מאותגר שכלית.
|
|
התפרסמה מתידהו כתבה מביכה מאוד על מעלליו כשהיה בתפקיד ראש ישיבה. לפי התיאורים, המשגיחים היו תמהים למה בחורים נכנסים אליו - או בגלל שידעו את הסיבה, או בגלל שלא ידעו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 21:05 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
|
בזמננו נהוג לומר: מאותגר שכלית.
|
|
התפרסמה מתידהו כתבה מביכה מאוד על מעלליו כשהיה בתפקיד ראש ישיבה. לפי התיאורים, המשגיחים היו תמהים למה בחורים נכנסים אליו - או בגלל שידעו את הסיבה, או בגלל שלא ידעו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 21:44 |
|
| |
| רציף כתב: |  | ההנחה היא שיתכנסו העסקנים ויחליטו בין רבי דוד לבין רבי נחמיה, או שיחליטו לחלק בין הנ"ל את ההנהגה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הנחות שיתכנסו עסקנים זה מאוד נחמד. ישנם דיווחים עקשניים כי האדמור והרבנית, החליטו לשנות את הצוואה, בה היה כתוב שהיורש הבלעדי הוא ר' דוד, ולכתוב במקומו את נחמיה. האם יש למישהו מידע כלשהו בנוגע לדיווחים האלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 22:23 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  |
| רציף כתב: |  | ההנחה היא שיתכנסו העסקנים ויחליטו בין רבי דוד לבין רבי נחמיה, או שיחליטו לחלק בין הנ"ל את ההנהגה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הנחות שיתכנסו עסקנים זה מאוד נחמד. ישנם דיווחים עקשניים כי האדמור והרבנית, החליטו לשנות את הצוואה, בה היה כתוב שהיורש הבלעדי הוא ר' דוד, ולכתוב במקומו את נחמיה. האם יש למישהו מידע כלשהו בנוגע לדיווחים האלו? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 22:36 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
|
|
פשששש.
כל הניקים פה מתעניינים כבר שלוש שנים באובססיביות בקהילה קטנה שפרשה מגור.
ורק לי אסור להתעניין בגור?
|
|
|
|
|