| נשלח ב-22/11/2022 23:38 |
|
| |
"העדה החרדית" מתירה עבודה זרה וגילוי עריות אבל רק בצנעה
ברי בית הדין של 'העדה החרדית' הודיעו היום (ג') כי משגיחי כשרות יכולים להחזיק במכשיר סלולרי מוגן. התנאים של חברי הבד"צ למשגיחי כשרות: שהמכשיר יהיה חסום כראוי, לא להוציאו ברשות הרבים ושיהיה אך ורק למטרת ההשגחה "אשר לצערנו במקומות ואופנים שונים לא ניתן בלעדיהם לפקח כדבעי למהווי", כתבו חברי הבד"צ במכתב שפורסם היום. על פי דיווח של יאיר לוי ב'בחדרי חרדים', קמפיין חריף שעלה לאחרונה בשכונת מאה שערים נגד משגיחי ועד הכשרות שמחזיקים בסמארטפונים מוגנים, הוביל את בית הדין של העדה החרדית לדון הלילה בנושא, ובסופו ניתן להם היתר מיוחד בתנאים שצויינו לעיל.
הקמפיין מתבטא בין היתר על ידי תליית מודעות ענק ברחבי השכונות המכוונות נגד משגיחי הכשרות, ביניהם גם של העדה החרדית, שיש ברשותם סמארטפונים לצורכי פעילותם בחנויות ובמפעלים בהם הם משגיחים. קמפיין נוסף שמובילים הקיצונים בירושלים הוא נגד מכשירי ההתרמה של 'נדרים פלוס' בבתי כנסת בטענה כי מדובר במכשירים עם אינטרנט שניתן לפרוץ אותם.
(כל זה לאחר שהביד"צ הזה התיר רדיפה אובססיבית ומרושעת נגד כל מחזיקי סמארטפון, וגזר כי המחזיק בהם גרוע מעובד עבודה זרה וגילוי עריות ושפיכות דמים, כך הם)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 00:53 |
|
| |
בדץ לא התיר רדיפה של מחזיקי סמארטפון כשר, זה לא יכול להיות. זכורני שטוענים שאפשר לפרוץ מכשירים שדומים לנדרים פלוס נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 00:59 |
|
| |
| גלותי כתב: |  |
(כל זה לאחר שהביד"צ הזה התיר רדיפה אובססיבית ומרושעת נגד כל מחזיקי סמארטפון, וגזר כי המחזיק בהם גרוע מעובד עבודה זרה וגילוי עריות ושפיכות דמים, כך הם) |
|
אני לא זוכר דבר כזה של התרת רדיפה וכו'. אולי אתה ממציא דברים?
והכותרת שלך גם היא לא נכונה. מדובר בסמרטפונים מסוננים כדבעי, ולמרות זה בד"צ מחמיר לא להראותו ברבים רק להשתמש בזה לכשרות. אז בפעם הבאה תעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב דברים לא נכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 06:32 |
|
| |
אולי התכוון הפותח "מדשתקי רבנן שמע מינה דניחא ליה" שהם אלופי מנפיקי המודעות מעולם לא הוציאו פסק או מודעה נגד תקיפות מחזיקי סמארטפון ועוד לא דיברנו על על סילוק בני מחזיקי סמארטפון ממהמוסדות.
ויש לעיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 10:43 |
|
| |
גם זה לא נכון, הגאב"ד ר' טוביה ויס זצ"ל היה מתנגד חריף לסילוק ילדים/בחורים ממוסדות, ואף כיתת רגליו למנהלי מוסדות כשרצו לסלק חניך כזה או אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2022 16:00 |
|
| |
אני יכול להעיד על מעשים בכל יום של אלימות כלפי מחזיקי אייפון בבית כנסת מסוים מחוגי העדה החרדית, וסילוק ילדים ממוסדות אף אחד לא יכול להכחיש סילוק שרבים חללים הפילה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2022 13:57 |
|
| |
את אשר אסרתי (עליכם) התרתי (לעצמי).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2022 15:35 |
|
| |
חניתי אמש בפתחו של חיידר חרדי חסידי סטנדרטי, לא קנאים ולא חריג. המתנתי לאיש מהמוסד שיצא. שעת סיום הלימודים והילדים יוצאים ומתקהלים. אחד שואל אותי אם המכשיר על הסטנד הוא סמארטפון, לא הגבתי, שני עונה לו, לא זה רק מכשיר שמראה את הדרך. אבל זה לא עזר בתוך שניות כל הקבוצה התחילו לשיר "כל מי שיש לו ...."
השחתת המידות, זה משהו שהקנאים האלו מחדירים בנו ואנו לא יודעים לעצור את זה. כי אין לנו אנשי חינוך יציבים.
אני חושב שהעדה נוקטים צעד נכון, ומי שזה לא מתאים לו, שיחפש הכשר אחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2022 17:39 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  | חניתי אמש בפתחו של חיידר חרדי חסידי סטנדרטי, לא קנאים ולא חריג. המתנתי לאיש מהמוסד שיצא. שעת סיום הלימודים והילדים יוצאים ומתקהלים. אחד שואל אותי אם המכשיר על הסטנד הוא סמארטפון, לא הגבתי, שני עונה לו, לא זה רק מכשיר שמראה את הדרך. אבל זה לא עזר בתוך שניות כל הקבוצה התחילו לשיר "כל מי שיש לו ...."
השחתת המידות, זה משהו שהקנאים האלו מחדירים בנו ואנו לא יודעים לעצור את זה. כי אין לנו אנשי חינוך יציבים.
אני חושב שהעדה נוקטים צעד נכון, ומי שזה לא מתאים לו, שיחפש הכשר אחר. |
|
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2022 00:15 |
|
| |
אי אפשר לעצור את הקידמה (או הנסיגה או וואט עבער שתקרא לזה) לשם העולם הולך וגם העדה החרדית חיה בתוך הדבר הזה שנקרא עולם בין אם תרצה בכך או לא... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2022 00:46 |
|
| |
במילים אחרות, כולם תומכים בשימוש בסמארטפון אבל מפחדים לדבר בגלל קומץ משוגעים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|