| נשלח ב-27/11/2022 23:33 |
|
| |
יהדות התורה דורשת שהרכבת התחתית תעבור בתוך בני ברק ולא רק בפאתי העיר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 00:54 |
|
| |
השאלה היא מה עם חילול שבת. לטענת החברה אי אפשר שלא לעבוד בשבת, למרות שבאתר הזה כתוב בפירוש שבעבר עבדו במכונה רק 24/5 ולא 24/7...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 12:51 |
|
| |
הדרישה להעביר את המטרו לתוך העיר בני ברק, היא מוצדקת,
ההחלטה להעביר את המטרו לפאתי העיר בני ברק, על ידי הגורמים התכנוניים,
הייתה כנקמה לאחר ההפגנות - של החסידים ! ! ! נגד חפירת המנהרות של הקו האדום בבני ברק בשבת.
(הליטאים התנגדו להפגנות הללו ולא השתתפו בהם)
ועכשיו ההסבר למה אי אפשר להפסיק את חפירות המנהרות בשבת.
לטענת חברת נת"ע
כאשר חופרים מנהרה על ידי מכונת TBM שמשקלה מאות טונות (לא טעות)
שהיא בונה תוך כדי החפירה את המנהרה שבנויה מחלקי בטון,
בסלע, החפירה מתקדמת מהר יותר ( לא טעות ! בסלע גיר קל לה יותר לחפור)
והנחת קרומי הבטון מתבצעת בקלות,
ומילוי הבטון בין קרומי הבטון לדפנות המנהרה נעשה בקלות,
כי קרומי הבטון נשענים על גבי הסלע ומוברגים אליה,
ואילו באדמה רכה קשה לה יותר,
כי אין לה על מה להישען,
והיא צריכה להיות כל הזמן בתנועה כדי לא לשקוע.
אם זה נכון, הדרישה שלא לעבוד בשבת, בגוש דן שבה המנהרות נחפרות באדמה רכה אינה ישימה,
וצריך רק לדאוג שהצוות שבונה את המנהרה בשבת יהיה כולו גויים שעובדים עבור עצמם.
אני חושב שזו הסיבה שהליטאים התנגדו להפגנות ההם שרק גרמו נזק לצבור החרדי,
ולא הועילו מאומה כי המנהרה בבני ברק נחפרה בשבת למרות ההפגנות,
ועכשיו לאחר כבר שיש תכניות גמורות ונגרם נזק עצום לציבור החרדי כולו על ידי החסידים,
מנסים לתקן את הנזק,
כולי תקווה שהם יצליחו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 28/11/2022 13:31:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 13:54 |
|
| |
ומה קרה שהחסידים הפכן להיות יותר מחמירים מהלוטפקים? האם גם נושא החומרות התרופף אצלכם?
עכשיו בטח תפלפל שזה לא חומרא אלא ממש מותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 13:55 |
|
| |
מותר שהרכבת הקלה תעבור בוילימסבורגאסור שתעבור בבר אילן
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 14:07 |
|
| |
| פרקש כתב: |  | | מותר שהרכבת הקלה תעבור בוילימסבורגאסור שתעבור בבר אילן |
|
בלי להביע דעה, אבל זה מה שקוראים גיהאטק אין קאפ אריין.
תמכור את השטות למי שלא מכיר את הסובוויי בוויליאמסבורג ובורו פארק
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 15:19 |
|
| |
הבן איש חי בספרו ידי חיים (על השו"ע), שואל מדוע יעקב ועשו חילקו ביניהם את שני העולמות? איזה רווח יש מכך שעשו יקבל את העולם הזה? - הוא משיב על כך, שגם יעקב צריך שיהיה לעשו חלק בעולם הזה, כדי שהוא יוכל לבצע את מה שלו מותר וליעקב אסור - כמו חילול שבת במקרי הצורך. השאלה על מכשור שלא יכול להפסיק לעבוד ליום בשבוע, לא התחיל ברכבת. הוא קיים בכל רפת בארץ, כולל ביישובים וקיבוצים דתיים, והוא נכון על עוד הרבה מכשירים. השאלות האלה נשאלו באורך השנים והן מופיעות בספרי השו"ת. להפוך את זה לתופעה שלא קיימת ולמשהו שאין מקום לדון בו, זה מגוחך. אני לא מביע דעה בהקשר הספציפי, כי אין לי מושג מה המצב ומה נכון. רק מסביר שאין כאן שאלה מי יותר מחמיר ושבגלל שהחסידים מחמירים הלוטפקים חייבים מיד "להחמיר" כמוהם. יש כאן שאלה ובניגוד לחסידים, אצל הליטאים יש חשיבה עצמאית מאחורי ההחלטות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 16:32 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ומה קרה שהחסידים הפכן להיות יותר מחמירים מהלוטפקים? האם גם נושא החומרות התרופף אצלכם?
עכשיו בטח תפלפל שזה לא חומרא אלא ממש מותר.. |
|
1) מפני שהחסידים מתנגדים לרכבת בגלל חומרות בענייני צניעות. אז התלבשו על נושא השבת. 2) מפני שהחסידים עובדים לפי רגש מתלהם, והליטאים שוקלים במתינות לפי מאזני ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 17:07 |
|
| |
רגש מתלהם יש אצל השוליים של החסידים והליטאים. בבר אילן יש שמתנגדים לרכבת הקלה, כי זה יכלול גם בנייני מגורים לגובה של מעל עשר קומות, ועוד תקלות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 17:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 16:15 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יהדות התורה דורשת שהרכבת התחתית תעבור בתוך בני ברק ולא רק בפאתי העיר
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 19:08 |
|
| |
מצדרביעי
| רציף כתב: |  | רגש מתלהם יש אצל השוליים של החסידים והליטאים. בבר אילן יש שמתנגדים לרכבת הקלה, כי זה יכלול גם בנייני מגורים לגובה של מעל עשר קומות, ועוד תקלות נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה התקלה בבניינים גבוהים? האם מי שסומך על הגרש"ז שלמיטב ידיעתי התיר מעליות שבת לכתחילה אינו חרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 14:58 |
|
| |
רעינוביץ כתב. >וצריך רק לדאוג שהצוות שבונה את המנהרה בשבת יהיה כולו גויים שעובדים עבור עצמם.< לא הבנתי! מה הבעיה, שהגויים יעבדו בשביל היהודים!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 16:02 |
|
| |
שמעת על אמירה לעכו"ם?
|
|
|
|