| נשלח ב-13/12/2022 19:17 |
|
| |
אלפי ליטאים ביריד ספרי החסידות היום בבניני האומה
שמעתי היום ממקור מוסמך,
שהיה ביריד ספרי החסידות היום בי"ט כסלו בבניני האומה,
וכשליש מהבאים ליריד ספרי החסידות הם ליטאים.
הליטאים קונים ספרי חסידות?
מה מביא אותם לשם?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 19:33 |
|
| |
דע את האויב..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 19:37 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | דע את האויב.. |
|
החסידים אינם אויב,
ממש לא,
הוכחתי את זה באשכול
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 20:22 |
|
| |
גם כשרבי מיילך בידרמן מגיע - כגון בשבוע שעבר ביא"צ ה"בת עין" - כמעט מחצית המשתתפים הם ליטאים מקוריים.
הוי אומר, דרך החיים של בני הישיבות הקלאסיים, היא נטולת נשמה, נטולת חיים, נטולת קשר ישיר עם הקב"ה, נטולת אנרגיות קדושות, נטולת מענה לפחות מוכשרים - וכנראה כל זה מביא את ההמון לפצות את הנשמה במעט פנימיות ועמקות.
כבר כמה שנים, אשר "איחוד בני הישיבות" מארגן התוועדויות של שירה וזמרה לבחורים בלילי שבתות, עם קנקני תה מהבילים, והכל מתוך שכל ישר לתת מענה לדור של הליטאים של היום. ועל כך צריך להעיר את האדמורי"ם המפורסמים מקברם, כמו האמרי חיים מוויזניץ, שהיה ממנחילי דרך "התוועדות השבת" בדור שלפנינו, לראות במו עיניהם אחר יובל שנים שנסעו למנוחות, כיצד מאות בחורי חמד, נטולי זקן וחפויי בלורית, מתעוררים בעיניים עצומות, בשירת "קה אכסוף" של קרלין או ויזניץ, ובשירת "קה ריבון" של תולדות אהרן - - -
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 20:52 |
|
| |
יש ליטאים רבים שלומדים חסידות והסטוריה וסיפורי חסידים ומודעות חסידית, וכל מגוון הספרים שיש ליריד הזה להציע, גם מוזיקה.
הליטאים הם לא אנטי חסידים, הם בעצמם חסידים במובן מסוים, ויש שלומדים חסידות, והם בעצמם מצטטים בספריהם - חסידות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 13/12/2022 20:56:33
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 21:54 |
|
| |
מה הפליאה הגדולה? הלוטפקים האומללים יודעים שיש תורה אצל החסידים בני האור, ולכן הם הולכים לירידים האלה לקנות ספרים כמו אבני נזר, שפת אמת על השס ושלחן ערוך הרב. לא פלא שהם אחוזים ניכרים ממי שמגיע לשם, אחרי הכל הם נתח נכבד ממי שלומד את הספרים האלה.... לו רק בני האור היו יודעים משהו על ההיסטוריה של עצמם, כבר היו היום מהדורות יפות של חידושי החוזה מלובלין על בבא קמא, ספר אמרי שוהם על כתובות, שו"ת חקל יצחק, ספרי החידושי הרי"ם ועוד.... ככה זה כשחוץ מלספר שידם על העליונה, הם משאירים את רוב העבודה לליטאים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 22:09 |
|
| |
מצדרביעי
גם לי נראה שבמידה מסוימת מדובר דווקא במעלה של ליטאים, שאם נרד לרמת הציניות של אשכול זה, הם פשוט אוהבי חכמה ויודעים לקרוא בשונה ממגזרים אחרים...
אנקדוטה לשבר את האוזן, יש חנויות ספרים בגאולה שמוכרות ספרים של הרב קוק, מרן הרב שג"ר, הרב אבינר וכו'. אם ה"קנואים" רק היו יודעים לקרוא:)
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 13/12/2022 22:32:38
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 22:29 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 22:35 |
|
| |
"אלפי" כמו בטיש של ר' שאול?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 23:46 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
הליטאיות כנראה הלכו לאירועי "צמאה" עם יובל דיין.
חסידות במיטבה
|
|
לא שאני יודע מה טיב האירוע ומה זה אומר, אבל אם זה לא בסדר ללכת לשם, למה חבד מאפשרים את זה? ככה פותחים שנה?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2022 23:47 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
גם לי נראה שבמידה מסוימת מדובר דווקא במעלה של ליטאים, שאם נרד לרמת הציניות של אשכול זה, הם פשוט אוהבי חכמה ויודעים לקרוא בשונה ממגזרים אחרים...
אנקדוטה לשבר את האוזן, יש חנויות ספרים בגאולה שמוכרות ספרים של הרב קוק, מרן הרב שג"ר, הרב אבינר וכו'. אם ה"קנואים" רק היו יודעים לקרוא:)
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 13/12/2022 22:32:38 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2022 10:46 |
|
| |
נו אז?
גם אני ליטאי וטרחתי לקרוא המון ספרי חסידות מכל החסידיות, וגם חב"ד, ברסלב, ועוד כדי להבין על מה מדובר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2022 13:22 |
|
| |
סליחה שאני לא מתרגש, קודם כל מהסרטונים ברשת רואים שהרוב שם זה בכלל דתי לאומי, וגם זה שהם הולכים להופעת צמאה עם אברהם פריד ומסתובבים ליד דוכנים לא אומר כלום... סך הכל סןג של חוויה נחמדה, כמו שהולכים לראות מונדיאל... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|