נתניהו מספר בראיון על הרפורמות שהוביל כשר אוצר ב2003. "קיצצתי את קצבאות הילדים שהיו יוצאת דופן. החרדים לא עבדו, רק היו להם הרבה ילדים והציבור נאלץ לשלם עליהם." הראיון המלא:
זה משעשע אותי מאוד הכאילו נאיביות הזו. כל תינוק מבין, שאם נתניהו וראשי הליכוד לא היו צריכים פוליטית את החרדים, הם היו מקצצים לחרדים את התקציבים עד כמה שאפשר. למה שירצו לממן מגזר שלא נושא בנטל?
קחו למשל את יואב קיש. שהגיע למקום שישי בפריימריז בליכוד. הוא היה ממובילי "מחאת המילואימניקים" נגד השתמטות החרדים מגיוס לצה"ל. היום לא תשמעו אותו אומר מילה אחת רעה על החרדים. זה רק בגלל אינטרס פוליטי.
זה משעשע אותי מאוד הכאילו נאיביות הזו. כל תינוק מבין, שאם נתניהו וראשי הליכוד לא היו צריכים פוליטית את החרדים, הם היו מקצצים לחרדים את התקציבים עד כמה שאפשר. למה שירצו לממן מגזר שלא נושא בנטל?
קחו למשל את יואב קיש. שהגיע למקום שישי בפריימריז בליכוד. הוא היה ממובילי "מחאת המילואימניקים" נגד השתמטות החרדים מגיוס לצה"ל. היום לא תשמעו אותו אומר מילה אחת רעה על החרדים. זה רק בגלל אינטרס פוליטי.
גם לפיד לא קיצץ כמה שאפשר.
מדובר בציבור שיש לו ערכים, הציבור החרדי משרת אחד למשפחה - כמו כולם. הוא עובד במידה רבה. הוא נושא בנטל קשה בגידול ילדים רבים ובמצב שהוא לא תמיד קל,,, בשמירת הרוב היהודי בארץ ישראל
גם לפיד לא קיצץ כמה שאפשר.
מדובר בציבור שיש לו ערכים, הציבור החרדי משרת אחד למשפחה - כמו כולם. הוא עובד במידה רבה. הוא נושא בנטל קשה בגידול ילדים רבים ובמצב שהוא לא תמיד קל,,, בשמירת הרוב היהודי בארץ ישראל
מסכים מאוד לגבי הילדים. (עם החלק שהדגשתי) להוסיף עוד ילדים יהודים, בפרט בארץ ישראל, זה דבר להתגאות בו !! וכל המרבה (בתנאי שזה לא על חשבון שאר המשפחה) הרי זה משובח !
אבל זה לא קשור להתנגדות ללימודי אנגלית ומתמטיקה, התנגדות לאקדמיה. ועידוד אי יציאה לעבודה. החרדל"ים הם דוגמה נהדרת שאפשר גם וגם. חייבים להכיר במציאות, ולהיות כל הזמן עם יד על הדופק ולבדוק שלא גורמים בשם הערכים לקריסת הכלכלה והמדינה בעתיד..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 22/12/2022 12:06:17
נשלח ב-22/12/2022 14:01
נתניהו פרסם את הראיון בטוויטר ב-21/12 עמוק לתוך המשא ומתן הקואליציוני וכשהוא יודע שהוא מבטיח דברים הפוכים לחלוטין למה שעשה אז. הוא גם ידע שהדברים ירגיזו את "שותפיו הטבעיים". הוא לא טיפש וכנראה עשה את זה בכוונה. הוא אומר לחלק מבוחריו שלא מרוצים מהוויתורים שלו "אני לא באמת רוצה אבל אין לי ברירה". אולי זה גם "הצעקה האחרונה" לגנץ ושות' "תחזיקו אותי" הצטרפו אלי.
נשלח ב-22/12/2022 14:59
חסדא
ידוע , הוא דיבר כך גם ב2003 בריש גלי צה"ל ,ישי כהן איז נאך געווען א קינד , למה סלחו לו ? ראשית הוא לא עשה סלקציה זה היה כלל ארצי לא כפי שעשו לפיד וליברמן . 2 לא היה בן של טומי ,לא הסית ולא הוביל קמפיינים של הסתה 3הכוונות התפרשו כהצלת הכלכלה ולא מכוון מטרה , לא כשונא וזולל חרדים לתאבון 3 ברבות הזמן דיברו שביבי הציל את כלכלת ישראל וכך בעצם עלה קרנו של הקינג שאנו מכירים היום מחד גיסא. 4 הפופולריות והשנאה נגדו בעקבות היותו שר האוצר וכו, היתה כלל ארצית ועונשו בצידו עד שהליכוד קיבל 12 מנדטים 5 תשלימו ...
תוקן על ידי חסדא ב- 22/12/2022 15:06:05
נשלח ב-22/12/2022 15:34
נתניהו ורבים כמוהו היו רוצים לקצץ מאידך, לפיד ורבים כמוהו היו מוכנים לתת לחרדים הכל בכדי שיהיו בקואליציה של השמאל.
נשלח ב-22/12/2022 15:53
איש_חשוב
איזה קטע.. החרדים לא עבדו, רק היו להם הרבה ילדים מה הם עשו כל היום? הרי בכוללים רובם לא היו, המספרים היו 50-60 אלף אברכי כוללים מה הם עשו הגברים החרדים כל היום אליבא דצמד הסכלים - ביבי ומי שציטט אותו כאן? כן, הם ישבו ושתו כוסות קפה בבית, עברו שוב ושוב על העיתונים, אכלו ארוחות תקעו גרפצים ומי מימן אותם!! קצבאות הילדים!! משפחה עם עשר נפשות ישבו על 1500-2000 ש"ח.. המדינה מימנה להם את הכל, 2000 ש"ח.. לגדל עשרה ילדים עולה 10-15 אלף מינימום
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/12/2022 16:12:01
נשלח ב-22/12/2022 17:01
עמית סגל מפרסם :נתניהו דחה דרישה במו"מ להעלאת קצבאות הילדים
נשלח ב-22/12/2022 18:08
בעבר משפחה בת עשרה ילדים קיבלה כ5,000 ש"ח (שווה ערך לכ7,150 של היום) וחוק הלפרט העלה את זה ל6,500. זה שווה ערך לכ9,300 ש"ח של היום. (בדקתי במחשבון הצמדה למדד) ביבי הציל את המדינה וקיצץ את זה דרמטית. היום זה רק כ1,650 ש"ח.
איזה קטע.. החרדים לא עבדו, רק היו להם הרבה ילדים מה הם עשו כל היום? הרי בכוללים רובם לא היו, המספרים היו 50-60 אלף אברכי כוללים מה הם עשו הגברים החרדים כל היום אליבא דצמד הסכלים - ביבי ומי שציטט אותו כאן? כן, הם ישבו ושתו כוסות קפה בבית, עברו שוב ושוב על העיתונים, אכלו ארוחות תקעו גרפצים ומי מימן אותם!! קצבאות הילדים!! משפחה עם עשר נפשות ישבו על 1500-2000 ש"ח.. המדינה מימנה להם את הכל, 2000 ש"ח.. לגדל עשרה ילדים עולה 10-15 אלף מינימום
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/12/2022 16:12:01
הוא מותיב לה והוא מפרק לה..
זכורני שבאשכול אחר אמרת שבאותה תקופה רוב החרדים עבדו בשחור מאימת הצבא, אז באמת מבחינת שר האוצר והמדינה (והכנסותיה) הם לא עבדו.
גילוי נאות: לא צפיתי בראיון.
נשלח ב-22/12/2022 20:24
אכן כן עבדו בשחור אני מדבר כאן על הטמטום לומר שהם לא עבדו וישבו רק על תקציבי המדינה שאגב עמדו אז לפני 20 שנה על 200 ומשהו לילד, ואז קיצצו את זה ל174 ש"ח לילד
המדינה לא ראתה מיסים מהחרדי, כי מבחינתה אסור לו לעבוד, אילו היה להם קצת יותר שכל, היו מעודדים יציאה לעבודה.
נשלח ב-22/12/2022 21:07
זה לא חדש שביבי שקרן בן שקרן, זו הסיבה שעדיין לא חתם על הסכמים עם 'שותפיו הטבעיים'