אבל זה לא קשור להתנגדות ללימודי אנגלית ומתמטיקה, התנגדות לאקדמיה. ועידוד אי יציאה לעבודה. החרדל"ים הם דוגמה נהדרת שאפשר גם וגם. חייבים להכיר במציאות, ולהיות כל הזמן עם יד על הדופק ולבדוק שלא גורמים בשם הערכים לקריסת הכלכלה והמדינה בעתיד..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 22/12/2022 12:06:17
הדלי"ם הם דוגמא נהדרת להבנת ההינזרות הקיצונית של החרדים מלימודי ליב"ה. הם נכשלו ובגדול, רובם הגדול התבולל בקרב החילונים וכמעט לא נותר זכר לדתיותם. חילונים עם כיפה שעוברים על איסורים חמורים בשו"ע בריש גלי. אז היו כמה מהם שראו את זה והוסיפו לעצמם את ה'חי"ת רי"ש' והפכו לחרדלי"ם, כדי להציל את מה שנותר, וחלק גדול מהם אף מבקש למצוא מקלט במוסדות לימוד חרדיים.
(אני מסייג, יתכן וחסר לי ידע על אורח חייהם, אדרבה, תחכים אותי).
נשלח ב-23/12/2022 01:55
הרבה ויכוחים היו כאן על זה. בזרמים התורניים, מצבם מבחינת הנשירה כמו החרדים.
אלו שיש אצלם נשירה גבוהה, מלכתחילה היו דתיים לייט, או שאחד ההורים בכלל חילוני. ומזה נובעת הנשירה הגדולה אצל בוגרי הממלכתי דתי.
ולא לשכוח, שיש כמה ת"תים וותיקים של החינוך העצמאי שמלמדים אנגלית ומתמטיקה, ולא שמענו שיש שם נשירה יותר גדולה מאחרים.
נשלח ב-23/12/2022 11:22
כמדומה שניתן לראות קשר די חזק בין לימודי אנגלית וכו' במוסדות חרדיים לבין נשירה (אני מגדיר נשירה לפי מידת החרדיות כפי שאנו החרדים תופסים אותה, גם אחד שלא נושר מלימודים אבל שכח לגמרי מה זה שמירת עיניים - ובפרהסיה, הינו 'נושר', בעיניים חרדיות).
נשלח ב-23/12/2022 11:43
[אני קורא עכשיו על קליפ עם ריקודים מעורבים אותו הוציא חנן בן ארי וזה כואב לי. גם אני אהבתי מאוד את שיריו, והכרתי את השם הזה לילדי, ועכשיו אני מתחרט על כך. כי זו עוד דוגמא כואבת לחומרת הקשר שלנו החרדים עם מפלגות 'דתיות' ותחושת קירבה רבה מדי איתם, זה מסוכן! כל מי שהספיק להתחבר אליו ולהעריץ אותו, לא יעמוד בפיתוי וימצא דרך לראות את הקליפ.
והבעיה היא לא בעיקר במראות האסורים שבקליפ, בעוה"ר, אלא בהתחברות לתוכן, בזילות שזה גורם בתחושת החלחלה הטבעית לכל שומר מצוות מריקוד משותף, שכל כולו תאוות בשרים, תמצית החילוניות היא לרקוד בפאב מעורב, ושלא יספרו סיפורים.
אני חושש שאלו שבנו את ה'גשר' בין דתיים לחילונים כבר סיימו את המלאכה בצד החילוני, הם כבר התחברו לגמרי וזה כבר לא רק גשר, הם מתפנים עכשיו לסיים את המלאכה בצד החרדי, שהשם ישמור אותנו מהם ומהמונם].
נשלח ב-23/12/2022 13:51
ירו_שלמי כתב:
כמדומה שניתן לראות קשר די חזק בין לימודי אנגלית וכו' במוסדות חרדיים לבין נשירה (אני מגדיר נשירה לפי מידת החרדיות כפי שאנו החרדים תופסים אותה, גם אחד שלא נושר מלימודים אבל שכח לגמרי מה זה שמירת עיניים - ובפרהסיה, הינו 'נושר', בעיניים חרדיות).
גם על זה התווכחנו הרבה. היום, אחרי שההנהגה תייגה מראש את המוסדות האלו שעדיין לומדים בהם אנגלית. שהם "מודרניים" "מקולקלים" וכדומה. אז ברור שמלכתחילה הסחורה שמגיעה לשם היא כזו. אבל אם נחזור אחורה בזמן, כאשר הת"תים הוותיקים של החינוך העצמאי לימדו אנגלית ולא היו מתויגים כמשהו מודרני, אז לא הייתה שם נשירה. גפני תמיד מתגאה שלמד בת"ת כזה עם לימודי אנגלית.
נשלח ב-23/12/2022 13:56
אם מחר אני יצליח לתייג באמצעות קמפיין מוצלח שכל המוסדות שהמלמדים שלהם מרשים להסתובב בלי כובע או חליפה, הם מקולקלים או מודרנים, אז לאט לאט זה גם יהיה נכון. אבל זה לא החליפה שתגרום, אלא התיוג המטופש הוא זה שיגרום.
נשלח ב-23/12/2022 13:59
אתם שוכחים רק דבר אחד מאוד מאוד חשוב ! ! !
באותם שנים המדיניות הרישמית של 'מדינת ישראל' הייתה 'לא לתת לחרדים לעבוד ! ! !'
זה הייתה המדיניות הרשמית של מדינת ישראל,
בשנות התשעים אף חרדי אחד לא קיבל תואר אוניברסיטאי,
אף לא אחד ! (מכל מה שביררתי )
אינני זוכר בוודאות, דומני שגם אף חרדי אחד לא קיבל תעודה של 'הנדסאי'
מדיניות הממשלה היתה לא לתת לחרדים לעבוד,
להשאיר אותם בכוללים עד גיל 45 ורק אז לפטור אותם מגיוס,
מאיפה החרדים ישלמו מיסים?
איך הם יקימו מפעלים?
בלי השכלה בגיל 45 שנה אפשר להתחיל לעבוד?
כן, זה אפשרי, אבל קשה מאוד מאוד,
ולכן קצין בצבא בגיל 45 (לא טעות) יוצא לחיים ומקבל פנסיה נכבדה מאוד,
ולמה?
כי בגיל 45 קשה להתחיל את החיים הכלכליים מחדש,
וזו הייתה המדיניות של מדינת ישראל.
מי שהכריח את מדינת ישראל לפתוח את שערי האוניברסיטאות לחרדים,
היה ארגון OECD 'הארגון לשיתוף פעולה כלכלי בעולם, (ישראל נכנסה רק ב2010)
והוא לא הסכים לקבל את מדינת ישראל לשורותיו,
עד שפוורמלית החרדים יוכלו ללמוד בכל האוניברסיטאות.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 23/12/2022 14:07:28
נשלח ב-23/12/2022 14:16
נדמה לי שלפני חוק טל היה אפשר בגיל 30 להתגייס רק ל3 חודשים (שלב ב') ואז לצאת לעבוד. אחרי חוק טל, היה אפשר לצאת לעבוד בגיל 28.
נשלח ב-23/12/2022 14:31
חריף_ומקשה כתב:
נדמה לי שלפני חוק טל היה אפשר בגיל 30 להתגייס רק ל3 חודשים (שלב ב') ואז לצאת לעבוד. אחרי חוק טל, היה אפשר לצאת לעבוד בגיל 28.
אכן כן,
חרדי שרצה לעבוד בגיל צעיר יותר מגיל 45,
יכל ללכת לעבוד רק מגיל 28 ואילך, ובתנאי,
שיתגיס לצה"ל לשלב ב' (שירות צבאי מקוצר)
דהיינו שירות צבאי של 4 חודשים ! הכולל טירונות 3 שבועות ושירות מילואים של יתרת התקופה - ללא חופשות כלל ! )
ולאחר מכן שירות מילואים מידי שנה בשנה,
באותם שנים צה"ל לא סיפק לחיילים החרדים אוכל כשר למהדרין,
וכך חיילים חרדים לא יכלו להתגייס לצה"ל ! ! !
(לעיתים רק בטירונות במחזורים של חילים חרדים, נתנו אוכל כשר למהדרין ותו לא, ולא בשירות ולא בשירות מילואים)
גם אם הם רצו להתגייס ולשרת בצה"ל,
כי צה"ל לא היה מוכן לספק לחיילים חרדים אוכל כשר למהדרין
ובמילים אחרות,
המדיניות הרישמית של מדינת ישראל באותם שנים, 'לא לתת לאזרחים החרדים לעבוד ולהתפרנס'
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 23/12/2022 14:40:10
נשלח ב-23/12/2022 14:55
ירו_שלמי
חריף_ומקשה כתב:
כמדומה שניתן לראות קשר די חזק בין לימודי אנגלית וכו' במוסדות חרדיים לבין נשירה (אני מגדיר נשירה לפי מידת החרדיות כפי שאנו החרדים תופסים אותה, גם אחד שלא נושר מלימודים אבל שכח לגמרי מה זה שמירת עיניים - ובפרהסיה, הינו 'נושר', בעיניים חרדיות). גם על זה התווכחנו הרבה. היום, אחרי שההנהגה תייגה מראש את המוסדות האלו שעדיין לומדים בהם אנגלית. שהם "מודרניים" "מקולקלים" וכדומה. אז ברור שמלכתחילה הסחורה שמגיעה לשם היא כזו. אבל אם נחזור אחורה בזמן, כאשר הת"תים הוותיקים של החינוך העצמאי לימדו אנגלית ולא היו מתויגים כמשהו מודרני, אז לא הייתה שם נשירה. גפני תמיד מתגאה שלמד בת"ת כזה עם לימודי אנגלית.
אכן, מתאם לאו היינו סיבה.
אך אנו כ'חרדים' לשלום קיום התורה והמצוות, פוחדים עד מוות מכל שינוי שעלול לקלקל את השורה, והיות שהנסיון הכללי מראה במאות השנים האחרונות שהיותר 'משכילים' בלימודי חול הלכו והתרחקו מהתורה, וכל עוד לא הוכחה דרך אחרת, אנו לא משנים ו'חדש אסור מן התורה'.
אני אישית רוצה מאוד שילדיי יידעו אנגלית ומתמטיקה, אבל לא אהיה מוכן שהחיידר והישיבה יעשו מזה עניין, אני חושש לפגיעה ב'ספירה' התורנית שנבנתה בעמל סביבם. ובינתיים, בדיעבד, עדיין אם ייצאו לעבוד שישלימו אז את מה שיהיו חייבים. זה עולם ממש לא מתוקן, אלא עולם של פחד וחשש מפני הסביבה ההולכת והופכת למופקרת.
נשלח ב-25/12/2022 12:58
זה בדיוק מה שהסברתי לך, שהשינוי היה דווקא למחוק את לימודי האנגלית. בעבר, תלמודי תורה רבים היו שייכים לחינוך העצמאי והיו מלמדים אנגלית ומתמטיקה עד כיתה ח'. ואף אחד לא חשב שהחינוך שם פחות שמור או "משכילי" או "חדש". לכולם היה ברור שתוכנית הלימודים מוכוונת ומאושרת ע"י גדולי ישראל. ואז הגיעו עסקנים (שרצו גם נתח בתקציבי החינוך) ופתחו ת"תים מתחרים ועשו קמפיין שאצלם יש חינוך יותר חניוקי כמו בישוב הישן כי אין לימודי אנגלית. ולימודי המתמטיקה מסתיימים בכיתה ו' או ז'. והקמפיין הזה הצליח והרבה ת"תים עזבו את החינוך העצמאי ועברו לתכנית לימודים ללא אנגלית. הרבנים לא התערבו בנושא ולא ניסו להגן על תוכנית הלימודים של החינוך העצמאי, אלא נתנו לציבור לזרום עם הקמפיין. וכך הגענו לאן שהגענו.
זה מאפיין כללי של המגזר החרדי. בדרך כלל מי שמושך לצד הקיצוני והבדלני יותר, הוא זה שמנצח ומצליח. כי המתונים שחושבים שהוא טועה ומוביל למקום קיצוני מידי, מעדיפים לשתוק כדי לא להיכנס לעימות.
נשלח ב-25/12/2022 17:08
רעיונוביץ כתב:
חרדי שרצה לעבוד בגיל צעיר יותר מגיל 45, יכל ללכת לעבוד רק מגיל 28 ואילך, ובתנאי, שיתגיס לצה"ל לשלב ב' (שירות צבאי מקוצר) דהיינו שירות צבאי של 4 חודשים ! הכולל טירונות 3 שבועות ושירות מילואים של יתרת התקופה - ללא חופשות כלל ! ) ולאחר מכן שירות מילואים מידי שנה בשנה, באותם שנים צה"ל לא סיפק לחיילים החרדים אוכל כשר למהדרין, וכך חיילים חרדים לא יכלו להתגייס לצה"ל ! ! ! (לעיתים רק בטירונות במחזורים של חילים חרדים, נתנו אוכל כשר למהדרין ותו לא, ולא בשירות ולא בשירות מילואים) גם אם הם רצו להתגייס ולשרת בצה"ל, כי צה"ל לא היה מוכן לספק לחיילים חרדים אוכל כשר למהדרין ובמילים אחרות, המדיניות הרישמית של מדינת ישראל באותם שנים, 'לא לתת לאזרחים החרדים לעבוד ולהתפרנס'
הרבה חרדים עשו אז שלב ב' (גם חלק גדול מהפוליטיקאים החרדים) כנראה שמי שרצה היה יכול להסתדר למשך חודשים ספורים. תופסים קשר עם המשגיח במקום ויודעים מה אפשר לאכול. מביאים אוכל מהבית. קונים אוכל בשקם. פשוט לרוב החרדים לא היה עניין להתאמץ בשביל זה. לא היה תמריץ לצאת לעבוד כפי שהסביר נתניהו. ובטח שלפוליטיקאים החרדים לא היה עניין להתאמץ ולהשיג אוכל מהדרין לחיילים חרדים.. ובוודאי שלא היה להם עניין לתמרץ חרדים לצאת לעבוד. השינוי שביבי ביצע היה בממשלת שרון - טומי לפיד. בממשלה עם חרדים לא היו נותנים לו לשנות.
נשלח ב-25/12/2022 17:17
אל_קפונה כתב:
יו_טיוב כתב:
חריף_ומקשה כתב:
. למה שירצו לממן מגזר שלא נושא בנטל?
מזמן אני טוען שמחריף_ומקשה זה אדם ששונא כל מה שקשור לחרדים .
ולענייננו אין סיבה שלא יממנו את החרדי "שלא נושא בנטל" בדיוק כפי שמממנים את הערבי . שגם לא נושא בנטל . וגם משמש בעצמו כנטל כלכלי , ביטחוני , ופלילי .
בדיוק. כבר כתבתי כאן כמה פעמים שמבחינתי צריך להחזיר את התנאי של "יוצא צבא" ולא רק לקצבאות הילדים אלא לכל הקצבאות וההנחות באופן שרק החרדים יקבלו (שיהיה מספיק סבא רבה או קרוב משפחה רחוק שעשה צבא), והערבים לא יקבלו כלום.
ובכלל, כמה עלוב זה כל הזמן להגיד "אבל הערבים".. זה מצביע ומראה את חולשת הטיעון.
ואגב, מבחינת העתיד הכלכלי (לא הביטחוני), הערבים פחות אמורים להדאיג, כי לפי הלמ"ס, שיעורם באוכלוסייה לא צפוי לגדול. הילודה שלהם בירידה עקבית ומתמשכת. לעומת זאת שיעור המגזר החרדי באוכלוסייה צפוי לגדול ולגדול ולגדול ולגדול..
נשלח ב-26/12/2022 15:40
חריף_ומקשה כתב:
חרדי שרצה לעבוד בגיל צעיר יותר מגיל 45, יכל ללכת לעבוד רק מגיל 28 ואילך, ובתנאי, שיתגיס לצה"ל לשלב ב' (שירות צבאי מקוצר) דהיינו שירות צבאי של 4 חודשים ! הכולל טירונות 3 שבועות ושירות מילואים של יתרת התקופה - ללא חופשות כלל ! ) ולאחר מכן שירות מילואים מידי שנה בשנה, באותם שנים צה"ל לא סיפק לחיילים החרדים אוכל כשר למהדרין, וכך חיילים חרדים לא יכלו להתגייס לצה"ל ! ! ! (לעיתים רק בטירונות במחזורים של חילים חרדים, נתנו אוכל כשר למהדרין ותו לא, ולא בשירות ולא בשירות מילואים) גם אם הם רצו להתגייס ולשרת בצה"ל, כי צה"ל לא היה מוכן לספק לחיילים חרדים אוכל כשר למהדרין ובמילים אחרות, המדיניות הרישמית של מדינת ישראל באותם שנים, 'לא לתת לאזרחים החרדים לעבוד ולהתפרנס'
הרבה חרדים עשו אז שלב ב' (גם חלק גדול מהפוליטיקאים החרדים) כנראה שמי שרצה היה יכול להסתדר למשך חודשים ספורים. תופסים קשר עם המשגיח במקום ויודעים מה אפשר לאכול. מביאים אוכל מהבית. קונים אוכל בשקם. פשוט לרוב החרדים לא היה עניין להתאמץ בשביל זה. לא היה תמריץ לצאת לעבוד כפי שהסביר נתניהו. ובטח שלפוליטיקאים החרדים לא היה עניין להתאמץ ולהשיג אוכל מהדרין לחיילים חרדים.. ובוודאי שלא היה להם עניין לתמרץ חרדים לצאת לעבוד. השינוי שביבי ביצע היה בממשלת שרון - טומי לפיד. בממשלה עם חרדים לא היו נותנים לו לשנות.
אל דאגה ידידנו את ההכשר מהדרין בצבא צריך רק בחודשיים הראשונים של המתגייס החרדי אחר כך הכיפה נושרת בצבא, וההכשר לא רלוונטי יותר
נשלח ב-26/12/2022 20:59
מעניין כי ח"כ מאיר פרוש, יעקב אשר, פינדרוס, דרעי ועוד עשו "שלב ב" והכיפה חבושה היטב לראשם..