בית פורומים בחדרי חרדים

תחקיר רודף תחקיר על גולדקנופף. אמפריית נדלן, נפוטיזם בעמותה ופיצול דירות שלא כחוק.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2022 18:46 לינק ישיר 
תחקיר רודף תחקיר על גולדקנופף. אמפריית נדלן, נפוטיזם בעמותה ופיצול דירות שלא כחוק.

כזכור
גולדקנופף הגיב בעבר לגבי הפרסומים על נכסיו והונו. ״על כל שטינקר שמפליץ משהו אני צריך לענות לו? יש לנו את הדירה שלנו ואת הדירה שהייתה לנו קודם שעדיין לא מכרנו אותה״
https://twitter.com/Bar_ShemUr/status/1605618083518783489

עמית סגל בטלגרם:
אכן, אין לשר השיכון הבא משבר דיור. אלה רק הנכסים שיש עליהם משכנתא. למשפחה יש בניין ברחוב מלאכי. כמובן, זו לא עבירה פלילית להיות עשיר, אבל יש כמה שאלות
למשל: למה חלק מהשוכרים לא יודעים מי בעל הבית שלהם? למה לא הסכימו לספק להם קבלה? האם זו עדות שלא שולם מס? אם שולם מס, איזה? הרי גולדקנופף עצמו אמר בעבר שהוא עוסק בנדל״ן למחייתו. אם כך המס על השכרה הוא לא 10% כמו במקרה של דירה שירשת מאיזו דודה, אלא מס שולי שמתווסף להכנסתך, ומגיע מן הסתם לחמישים אחוז במקרה שלו.
מלשכת גולדקנופף נמסר: הכל דווח ושולם כחוק.

חשיפה: אימפריית הנדל"ן של שר השיכון הבא
יצחק גולדקנופף מיהדות התורה אמר לאחרונה שהוא לא יודע שיש משבר בענף הדיור • אולי הוא לא מודע למשבר בגלל שהוא ומשפחתו מחזיקים בירושלים מספר נכסים - בהם בניין מגורים, 2 דירות יוקרה ודירה שפוצלה בניגוד לחוק • דיירים טוענים: את הכסף אוסף גורם שלישי שלא מוכן לספק קבלות • גולדקנופף טוען: הכול דווח ושולם כחוק
עמית סגל|המהדורה המרכזית| פורסם 21/12/22 20:36 | עודכן 22/12/22 02:11

האימפריה - והחשיפה: שר השיכון והבינוי המיועד ויו"ר יהדות התורה, יצחק גולדקנופף, מחזיק בשורת נכסים בירושלים - שעליהם הוא עוד משלם משכנתא. אולם, אמש (רביעי) חשפנו ב"המהדורה המרכזית" כי לא הוא מוצג כבעלי הדירות הרשומות על שמו, אלא גורם שלישי אחר - שלא מוכן לספק קבלות לשוכרים. בנוסף, חלק מדירותיו - פוצלו לכמה דירות שונות.
לגולדקנוף כמה דירות בשכונת מאה שערים. אחת מדירותיו ברחוב תלמודי - פוצלה ל-5 דירות שונות בניגוד לחוק, כפי שדיווח חיים לוינסון בעיתון הארץ. גולדקנופף טוען בתגובה לא ברורה, כי זה קרה "אחרי שהוא העביר את הזכויות בדירה". בנוסף, ברחוב מלכי ישראל יש לשר המיועד 2 דירות בפרויקט יוקרתי חדש שכנראה חוברו לדירה אחת, שם הוא מתגורר. וברחוב מלאכי, יש לו ולמשפחתו כמעט בניין שלם. 
לפי שוכרים בנכסים של גולדקנופף, הוא לא הוא מזדהה כבעלי הדירות ולא חותם על חוזים מולם - אלא אדם אחר. בעדות שנתן אחד השוכרים, הוא אמר כי "את הכסף גובים כל חודש אנשים מטעמו. לנו אף פעם לא סיפרו שזה גולדקנופף, גילינו בעקיפין. כשיבקשנו קבלות - לא הסכימו לתת". 
נדגיש, כי לפי החוק, אם אדם יורש מדודה או סבתא דירה אז החל מ-5,000 שקלים יורד הפטור ומשלמים כ-10%. גולדקנופף עצמו אמר בראיונות שהוא עוסק בנדל"ן והמס שהוא צריך לשלם הוא שולי. ולכן, השאלה הגדולה היא איזה סוג של מס שילם גולדקנופף, למה אין קבלות ולמה הוא שולח כבעלים אדם אחר.
בתחילת החודש, שר הבינוי והשיכון המיועד גולדקנופף אמר בכנס שבו השתתף כי אינו יודע על משבר בענף שעליו הוא צפוי להיות מופקד. "מדברים איתי כל הזמן על משבר ומשבר ומשבר. אני לא הכרתי קודם את משרד השיכון, אני לא יודע שיש משבר בענף הזה", אמר גולדקנופף. השר המיועד אמר את הדברים בשיח משותף שהנחה גדעון אוקו בנושא משבר הדיור, במהלך ועידת השלטון המקומי MUNI EXPO. 
כשנשאל האם יש משבר בענף הדיור, אמר השר המיועד גולדקנופף: "אני שומע מכולם שהתוכניות מוכנות, צריך רק לצאת לבנייה". הוא הבהיר כי "יש לי אנשים טובים במשרד השיכון שכבר נמצאים. אני רואה שבונים בארץ. אנחנו נכפיל, נשלש, נרבע, נחמש. נגיע להכל
מלשכתו של גולדקנופף נמסר בתגובה: "הכול דווח כחוק לרשויות המס, ושולם כחוק".

חיים לוינסון בטוויטר:
למתעניינים: לפי הדיווחים למס הכנסה גולדקנופף רכש שתי דירות בפרויקט שנלר במלכי ישראל בוא הוא מתגורר (וחיבר אותם).
דירה אחת 92 מטר שלושה חדרים, שילם 3.1 מיליון.
דירה שניה 83 מטר שלושה חדרים, שילם 3.04 מיליון.
בהתחשב במיקום ובפרויקט חייב לומר שזה נשמע לי מחירי מציאה.
לשאלות מתי רכש - סוף 2016 מתחילת 2017.
גולדקנופף מעסיק 10 מבני משפחתו הקרובה בעמותה שהוא מנהל ומקבל 90 אחוז מתקציבה מהמדינה. 
רבים שואלים אותי, חיים, איך גולדקנופף נהיה כזה  מיליונר? מקור הכוח והכסף של גולדקנופף הוא מרשת גני הילדים של בית יעקב שהוא מנהל. זו למעשה עמותה שמפעילה גני ילדים.
במקום שהמדינה/רשות מקומית תפעיל, גולדקנופף מפעיל. כך הוא לוקח עמלה ובעיקר שולט באחד המשאבים הכי חשובים במגזר החרדי: ג'ובים.
בשנת 2021, מחזור הגנים של גולדקנוף היה 208 מיליון שקל. המדינה נתנה לו 140 מיליון. הרשויות המקומיות עוד 46 מיליון. ההורים נותנים פחות מ10 אחוז, 18 מיליון.
גולדקנופף אוהב עסקים משפחתיים. הבית המפוצל ברחוב תלמודי - נתן לחתן שלו. בבניין שעמית סגל פירסם עליו אתמול, יש דירות לו רק לו: גם לבן ו2 בנות. אבל זה שיטה. המשפחה מתפרנסת מהעסק.
זה הולך ככה. 
אחות 1 - מפקחת סייעות.
אחות 2 - מפקחת.
גיסה - מזכירה.
בת 1 - מפקחת.
בת 2 - גננת.
בת 3  - מנהלת מעון. 
בת 4 - מנהלת חשבונות.
כלה 1 - מתכנתת! הייטק! איזה יופי.
כלה 2 - מנהלת מעון.
חתן - אחראי רכזים.
לגולדקנופף יש 10 ילדים. לפחות 6 מהם הוא סידר בעמותה שהמדינה מתקצבת. עכשיו אתם מבינים למה הוא נגד פיקוח הדוק?
https://twitter.com/chaimlevinson/status/1605961802986070016

דירתו של שר השיכון המיועד פוצלה לחמש דירות באופן לא חוקי
על פי הדיווח באתר "הארץ", דירתו של יצחק גולדקנופף בירושלים פוצלה באופן לא חוקי • גולדקנופף התבקש להציג מסמך תומך כי העביר את הזכויות לאחר ולא הוא זה שפיצל את הדירות, אך דובריו לא הציגו מסמך כזה • גולדקנופף: "נסיון מאולץ, צדקני וטרחני לנסות להצמיד לשמי את התואר עבריין"
מערכת ישראל היום 21/12/2022, 20:25, עודכן 21/12/2022, 20:41
לפי דיווח של העיתונאי חיים לוינסון באתר "הארץ", יו"ר יהדות התורה ושר הבינוי והשיכון המיועד, ח"כ יצחק גולדקנופף, פוצלה בתקופת בעלותו לחמש דירות, ללא היתר כנדרש ומבלי שעיריית ירושלים נקטה נגדו בהליך אכיפה כלשהו.
בדיווח טענו כי ברישום בטאבו, דירת המגורים ברחוב אברהם תלמודי בשכונת הבוכרים בירושלים, רשומה הערת אזהרה בגין הרכישה. ב-2013 רכש גולדקנופף את הדירה שגודלה 135 מ"ר מהיזם, תמורת 2.6 מיליון שקלים. מדובר בדירה בת שני מפלסים ועליית גג. ברישומי הארנונה של עיריית ירושלים רשומה הדירה על שם אשתו רבקה, ובני הזוג משלמים באופן שוטף את הארנונה. מסיור במקום עולה כי היא פוצלה ללא היתר לחמש דירות. 
לטענת גולדקנופף, הוא ואשתו לא מחזיקים בדירה ולא פיצלו אותה. לפי תגובת עורכי דינו שנמסרה ל"הארץ", הם אמנם התגוררו שם בעבר, אך במארס 2021 עזבו אותה. פיצול דירות ללא היתר הוא פעולה המוגדרת כעבירת בנייה, מכיוון שהיא מעמיסה על תשתיות הבניין והרחוב. במקרים מסוימים, מתירות הרשויות המקומיות את הפיצול, אם הדירות עומדות בתנאים המתאימים. 
בתגובה לפניית "הארץ", אמר השר המיועד כי "בניגוד לנטען, הנכס לא היה רשום בטאבו על שם הרב גולדקנופף. הייתה רשומה הערת אזהרה לטובתו בגין זכויות שהיו לו בנכס אשר הועברו ודווחו כדין. הערת האזהרה טרם נמחקה מסיבות טכניות ורישומיות. סביר להניח כי שגגה נפלה בידיכם והניסיון להצמיד לרב גולדקנופף את התואר עבריין בנייה כפי שכתבתם בפנייתכם שעה שהנכס אינו בבעלותו הוא מאולץ, צדקני וטרחני".
גולדקנופף התבקש להציג מסמך תומך כי העביר את הזכויות לאחר ולא הוא זה שפיצל את הדירות, אך דובריו לא הציגו מסמך כזה.
לאחר פנייה נוספת לגולדקנופף לבקשת תגובה, הוא השיב במכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים מפי עורכי דינו למערכת "הארץ", בו נכתב: "בניגוד למוצג, הדירה בה עוסקת שאלתך כלל אינה נמצאת בבעלות מרשנו. מרשנו התגורר בדירה עד לחודש מארס 2021. מאז הוא אינו מתגורר בדירה והעביר את זכויותיו בה זה מכבר, סמוך לאחר עזיבתו. למען הסר ספק, העסקה בגדרה הועברה הבעלות בנכס דווחה לרשויות המס כדת וכדין. אשר לעניין הארנונה, מדובר בהוראת קבע שנמשכה במשך עשרות שנים, ואשר נמשכה בשגגה אף לאחר העברת הזכויות. מרשנו מודה על הפניית תשומת לבו לעניין זה.
"יודגש כי בכל הזמנים בהם הייתה הדירה בשליטתו של הרב גולדקנופף לא היה בה כל פיצול. אם וככל שנערך בדירה פיצול, הרי שהוא נערך לאחר מכן, ללא קשר למרשנו. יצוין כי הרישום במתחם הכולל בו מצויה הדירה לא הוסדר, בלשון המעטה, ויתכן שבשל כך נתפסתם לאי אלו טעויות עובדתיות. המתחם מצוי בתהליכי הסדרה של הרישום, אשר ישקף את מצב הזכויות לאשורן", הוסיפו.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 22/12/2022 18:49:01

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2022 19:38 לינק ישיר 

תחקיר דומה על הרבה חברי כנסת מכל קצווי הקשת הפוליטית היתה מעלה ממצאים דומים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2022 20:20 לינק ישיר 

אכן כך
ולמה התחילו עכשיו התחקירים?
כי כל אדם שעולה במדינה קצת, נהנה קצת יותר מידי, באים אנשי סדום צרי עין אכולים מקנאה ומתחילים לבלוש ולחקור עליו כדי להרוס לו את החיים
אז מה מצאנו? יש לו יותר מידי כסף, דירות, הוא מעסיק קרובים שלו..
איכס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2022 22:05 לינק ישיר 
אב טיפוס של חסיד גור נדלן!

מה יש לצפות לכאורה מעושק הגננות..
ידוע שהוא אדם עשיר כמעט בסדר גודל של האדמור מגור.
יהיר פולט את השטויות שלו
אני ואפסי עוד .
אנכי ולא יהיה לך במטבו .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2022 22:23 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו, שאם תזוח דעתו עליו אומרים לו - חזור לאחוריך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2022 15:03 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא בטוח כ"כ. 
אני מתכוון לחכים החרדים. 
על ליצמן לא היית מוצא ועל גפני גם לא.
ואתה יודע בדיוק על מי כן היינו מוצאים כי אנו מכירים אותם. 

על גולדקנוף, אני אישית לא הבנתי איך הוא לא חש טרם שקיבל את ה'שליחות' שכאשר 'יעלה לגדולה' ישימו עליו עין. 
ואגב, יש מספיק אנשים שיש להם עליו 'בטן מלא' ומבקשים הזדמנות להינקם בו ואינני שולל אפשרות שהם דואגים ליידע את התקשורת 'כלבת השמירה'. 
כלל גדול למדנו - מי שיש לו חמאה על הראש אינו יוצא לשמש. 

אגב, לליצמן יש בן בבית שמש שהוא עומל קשה מאד לפרנסה, יש לו חנות צנועה למכשירי חשמל שממנה הוא מתפרנס איש ישר והגון מאד. 
תמיד התפעלתי מזה שאין לו אבא ש'מסדר לו'. 

הערה, אני לא חסיד גור, ממש רחוק מהכיוון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2022 02:02 לינק ישיר 

הוא התכוון לחכ"ים מכל גווני הקשת, מלבד חכ"י יהדות התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2022 17:23 לינק ישיר 

חיים לוינסון

פרסום:
העמותה של גולדקנופף מכרה ב2017 לנכדה בת ה19 שלו דירה בבית שמש ב1.41, שנקנתה 6 שנים קודם לכן ב1.36. 
כל הארץ מחירי הנדלן עלו 42 אחוז. הדירה של הנכדה רק ב3 אחוז. נס.
לרשם העמותות שיקרו וטענו שאין קשר בין הנכדה לעמותה.
העמותה בתגובה: מי שדיווח מת אי אפשר לשאול אותו למה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2022 21:18 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חיים לוינסון

פרסום:
העמותה של גולדקנופף מכרה ב2017 לנכדה בת ה19 שלו דירה בבית שמש ב1.41, שנקנתה 6 שנים קודם לכן ב1.36. 
כל הארץ מחירי הנדלן עלו 42 אחוז. הדירה של הנכדה רק ב3 אחוז. נס.
לרשם העמותות שיקרו וטענו שאין קשר בין הנכדה לעמותה.
העמותה בתגובה: מי שדיווח מת אי אפשר לשאול אותו למה

לפתור בעיות של חרדים בשיטת ליברמן. "תמות נפשי עם פלישתים"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 00:55 לינק ישיר 

עוד מחיים לוינסון:
תשמחו לדעת שהנכדה של גולדקנופף מהדירה בבית שמש, כבר קנתה דירה נוספת באשדוד.
לא רע לבחורה שלפני שבועיים מלאו לה 25.

אביר קארה מגיב: בסוף תגלה שגולדקנופנף הוא אבא של הדר מוכתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:03 לינק ישיר 

אביר קארה:

בכתבה של בר שם-אור בצינור פורסם כי עובדים ברשת הגנים של גולדקנופף מתייצבים בלשכה וחותמים אבטלה על חשבונינו ביולי אוגוסט,
לכאורה נראה כמו גנב שמנצל את החוק
ואז מגיע תחקיר הדירות המפוצלות והעמותות.
החשיפות של חיים לוינסון מרשימות,
בכל מקרה ריח כספי המיסים שלנו נודף מהסיפור הזה 
אני כמובן מתנגד לכל הקצבאות ודמי הבטלה בדיוק בגלל נצלנים שמוצאים כל פרצה כדרך לגזול את אלו שעובדים קשה ומשלמים מיסים,
כל האזרחים הטובים שבונים את המדינה משפשפים את העיינים למראה הגזלנים שבטוחים שיש עץ כסף, מסתבר שלפחות מישהו אחד מצא את העץ ולכן אין לו מושג שיש כאן משבר דיור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 16:30 לינק ישיר 

רגע של לימודי ליב"ה:
לפי הדוחות הכספיים של עמותת הגנים של גולדקנופף, הוצאות השכר הם 154 מיליון שקל בשנה.
לעמותה 3497 עובדים.
לחלק ל-12, השכר הממוצע הוא 3684 ש"ח (צריך לקחת בחשבון חלקיות משרה).
עכשיו תראו נס. נעבור על המשכורות של 10 בני משפחתו שעובדים בעמותה. האם מקבלים 3684?
אחות 95 אחוז משרה - בין 10 ל-20.
אחות 33 אחוז משרה - בין מינימום ל-10.
גיסה מאה אחוז משרה - בין 10 ל-20.
בת1 מאה אחוז משרה - בין 10 ל-20.
בת2 מאה אחוז משרה - בין 10 ל-20.
בת 3 מאה אחוז משרה - בין 10 ל-20.
בת 4 88 אחוז משרה - בין מינימום ל-10.
כלה1 71 אחוז משרה - בין מינימום ל-10.
כלה 2 מאה אחוז משרה - בין 10 ל-20.
חתן 76 אחוז משרה - בין 10 ל-20.

מה אומרים? לא אומרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 16:32 לינק ישיר 

חיים לוינסון:

אל תכתבו לי בשעה הקרובה, יושב לבדוק טיפים על גולדקנופף.

לא נתקלתי ב22 שנותיי בדבר כזה: עשרות הודעות מחרדים מכל הזרמים שרק רוצים לתת מידע על גולדקנופף: שיטות העסקה, נדל"ן, נכסים, עסקאות, בני משפחה. שיטפון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 16:47 לינק ישיר 

עכשיו דרעי יוכל להפסיק לטעון שמפלים ורודפים דוקא את הספרדים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 17:12 לינק ישיר 

מסתמנת פשרה:                                                                                                                                            גולדקנוף יוותר עלסעיף הנכד,
תמורת ויתור לגולדקנוף על סעיף הנכדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 17:51 לינק ישיר 

פרקש כתב:
מסתמנת פשרה:                                                                                                                                            גולדקנוף יוותר עלסעיף הנכד,
תמורת ויתור לגולדקנוף על סעיף הנכדה

אדרבא, עדיף לגולדקנופף שלא ייחסו את הבן אחר הסב..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תחקיר רודף תחקיר על גולדקנופף. אמפריית נדלן, נפוטיזם בעמותה ופיצול דירות שלא כחוק.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext