בית פורומים עצור כאן חושבים

פני הרפורמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2008 11:42 לינק ישיר 

האם השאלה היא את מי אני מעדיף, את סאטמאר או את הרפורמים? אםנגיד היו אומרים לי שאני חייב להיות אחד מהם במי הייתי בוחר?
לא בשמחה ולא בקלות, אבל הייתי מעדיף את סאטמאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 11:55 לינק ישיר 

אולי הית מחזיק מעמד שבוע

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 11:57 לינק ישיר 

אידך,
הוא שאל אותך אצל מי היית מעדיף לקנות אוטו משומש, ולא למי היית מעדיף להשתייך.
ודוק היטב היטב מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 12:18 לינק ישיר 

ללא קשר לאוטו משומש  (נדמה לי ,מנסיון אישי,ששאלה לגבי קניית אוטו משומש לא יכולה להשאל על קהלים אלא על אנשים פרטיים ולכן רוב הבדיחות על אקנה/לא אקנה אוטו משומש  הם על פרטים.)קראתי באיזשהו מקום שהחרדים קוראים לרפורמים "ליצנים".

לדעתי זאת טעות.
בליצנות יש תחכום.
לדעתי מה שמאפיין את הריפורמים זוהי רדידות רעיונית ושטחיות מדהימה.
עדיין לא ראיתי מאמר אחד עם עומק כלשהו של רב/רבה רפורמיים.
גם המאמר של הרבה ד"ר דליה מרקס באשכול זה מדגים זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 13:24 לינק ישיר 

צענע,
אני יושב, מחבק ידיים, וממתין לנישטאיך - המומחה הפורומי להבאת מאמרים ותשובות של רבנים אורתודוכסיים, שטחיים כמשטח הוקי, ורדודים כים הכינרת בשלהי קייטא. ואם הוא לא יביא, הוא כבר הביא מספיק.
אולי תאמרי: לא, הרי נישט מתמחה בלצחוק על הרבנים הדנים בהלכות תולעים בחסה ופאות מהודו - אין הכי נמי! שטחיותם מתבטאת, בין היתר, בכך שבעניני הלכה ביזאריים הם עמוקים כים המלח, ובעניני השקפה מחשבה ופילוסופיה הם בערים כחמורים, ולא כחמורו של פנחס בן יאיר.
ובהשראתך: תחכום מול רדידות לא יכולים להאמר על קהלים אלא על אנשים פרטיים!

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2008 14:46 לינק ישיר 

צענע
על הרבנים המעמיקים  שלך, התרשמנו עמוקות,  במאמרים שטרחת להעתיק בעבר,  בפרשיות השבוע

אם ההבלים וחוסר האמת שלהם היא עמקות וההפך מרדידות. -אידך גיסא- ישנה את בחירתו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 14:48 לינק ישיר 

מיכי, אין על למדנותך

ירוחם, כנראה שאידגי עדיין לא היה שם. אני חושב שבפחות משבוע הוא ירוץ (בלי האוטו) לרפורמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 14:49 לינק ישיר 

השכן

לא דיברתי על מאמרים העוסקים בהלכות תולעים (אם כי גם בהם יש עניין)
אני מדברת על מאמרים העוסקים בנושאים של אמונות ודעות,פרשנות על התורה והגמרא וכיוצ"ב.

אשמח אם תביא לי קישור למאמר הגותי אחד עם עמקות רעיונית-דתית  של רב רפורמי. 
הרי הרפורמיים ,כפי שאמר ליבוביץ,אינם דתיים כלל.
אז איך ריק דתי יכל להצמיח פירות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2008 14:59 לינק ישיר 

שכן,
אני לא מכיר מספיק את הרפורמים כדי להביע עמדה על דברי צענע. אבל דבריך אינם נוגעים לעניין, שכן היא אמרה שאינה מכירה שום דבר עמוק, ואתה טוען שיש רבנים אורתודוכסיים שטחיים. אם אתה עושה השוואה אז השאלה עליך לחשוב היא האם יש מאמרים עמוקים של רבנים אורתודוכסיים, ולא האם כולם כאלה, או האם יש שאינם כאלה.
בוגי, רק בשביל לקבל ממך אצבע ירוקה היה שווה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 00:40 לינק ישיר 

ר' מיכי,
מכונית משומשת הייתי קונה ממי שאשתי, הדוד שלי, השווער, המוסכניק והחברים היו אומרים לי - אבל מה לעזאזל הקשר לענייננו?

ירוחם ובוגי הנביאים, ואם לאו נביאים - בני נביאים,
מניין הבקיאות? או, בפראפראזה על שאלה ששאלו אותי באשכול סמוך: מותר לדעת כמה זמן ביליתם במחיצת חסידי סאטמאר? (או, להבדיל, במחיצתי??)
ואפילו נניח שאתם צודקים, האם זה הצידוק הכי טוב שמצאתם  לרפורמים? אם יש רע מ-X האם זה סימן ש-X הוא טוב??

צענע,
עלינו להודות כי גם במחננו יש לא מעט ווערטער בתת-רמה; אבל אני מסכים איתך שהסיכוי למצוא ווארט רפורמי מעניין באמת הוא אכן קלוש. הבעיה היא שהם יודעים לעטוף את הווערטער שלהם במיטב המחלצות הפסוודו-אינטלקטואליות והמילים הגבוהות של האופנות הרווחות, וזה משווה לדבריהם "סגנון גבוה" כביכול. (אגב, כשרבנינו מנסים לחקות סגנון זה - התוצאה מביכה עוד יותר מאשר כשהם נשארים בעילגותם ה"טבעית"...). לדידי, דווקא היומרות האינטלקטואליות שלהם (במישור הסגנוני) מעמידות את הישגיהם הדלים (במישור התוכני) באור לא-מחמיא עוד יותר - אבל מה לעשות, יש כאלה שהולכים שבי אחר הצורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 02:31 לינק ישיר 
אע"פ הרצון העז לרדת לעומקם של דברים

מתוך הדיון משמע שיש איזה שהוא דת שקשורה ליהדות ואנחנו בודקים איך ואיפה היא מול היהדות או אפילו כמה רחוקה מאיתנו.
 וזה טעות מיסודה כל הויכוח בנושא כמה שזה קשור אלינו והאם צריך לקדם את הדת היה בזמן שרבני הרפורמים היו פה כיום היו יכולים להיות חרדים!! (אולי קצת מדרנים) ולא באנשים שיצרו לעצמם אפילו אני לא קורה לזה תורה זה רק איזה שהוא קהילת חיים מפגשי חברה ומנסים למצוא איזה שהוא גורם מחבר והם קוראים לזה יהדות מה זה קשור לתורה שלנו אין קשר. 
להיפך התורה שלנו מגינה על עצמה מזה ע"י להרחיק עצמינו מהגוים וכו' התורה סלדה מדרך זו ולגבי רעין איפה להיות סאטמר או רפורמי זה שאלת להיות יהוד או גוי. 
להביא כיום רעיון הגיגי מרב רפורמי חיפוש אחר איזה עמקות אני חושב שללמוד איזה עבודת דוקטורט בנושא כימיה יותר אפשר להעמיק.
כשניהלנו דיאלוג מול הרפורמה זה היה שאנשים שאפשר להגדיר אותם לפי הטו"ר כתלמידי חכמים היו רבנים שדרשו לקדם את היהדות ולא רבנים שאין התורה אלא כהמלצה לסגנון חיים.     

תוקן על ידי barbrav ב- 28/12/2008 3:22:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 08:08 לינק ישיר 

ברבירב, אתה מגזים מאוד ביחס לרבני הרפורמה המוקדמת. ומכל מקום, ביחס לרפורמה של היום - אני איתך, וכן, כאמור, לגבי הבחירה בינם לבין סאטמאר.

רק למען ההגינות יש להוסיף: אם רבני הרפורמה המוקדמת לא ראו לנגד עיניהם את הרפורמה של היום - הרי שגם רבני האורתודוקסיה המוקדמת (ולא כל שכן אדמו"רי החסידות המוקדמת) לא היו מעלים על דעתם שתחת דגלם תצמח לימים תופעה כמו סאטמאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 12:48 לינק ישיר 

אידך גיסא

הגמרא אומרת -חכם עדיף מנביא. במחיצתך לא זכיתי לבלות, במחיצת חסידי סאטמר, לדאבוני כן.

איני רפורמי ואיני חסיד שיטתם, אבל אי אפשר לבקש ממישהו, שלא מתימר כלל וכלל לעסוק בדת, כעיסוק רעיוני,- לכתוב מאמר הגותי מעמיק, או שו"ת הלכתי

התיחסות הרפורמה לדת ישראל, לפי מיטב הבנתי, היא קשר קהילתי, שיהדותם מקשרת ביניהם ,

מפגשיהם וקהילתם מבוססת על טקסים חיצונים בלבד, ולכן אין לצפות להגות דתית  מעמיקה, מרבניהם, זה לא בסדר היום שלהם.

לעומת זאת לבסס את היהדות ואת העומקות וההגות, על ווארטים, על סירוס הכתובים על גימטריאות, ועל תורת סוד, של גיבובי מילים- ,וכ' ולפי הווארטים והמנהגים, שינקו ואמצו, בעירות גליציה קרפטו רוסיה פולין ורוסיה וכו', קובעים ומאמללים את האדם, אם זה נראה בעיינך טוב יותר?
מעמיק יותר ומבוסס יותר,
עצה קטנה מחבר מהפורום, לפני שאתה מחליט לעבור אל סאטמר- קרא בעיון את ספריו הגדולים כמותית של רב יואליש,
לך אל הספרים- אדם- ראה כתביה וחכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2008 15:11 לינק ישיר 

תאמין לי שקראתי ולא התאהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2008 05:07 לינק ישיר 

א. מלחמה נגד הרפורמים או תחילת ההשכלה כך זה התחיל היתה ע"י חלק מגדולי הדור דאז וניחלקו הגדולים בנושא כמובן ששאלתם אז היתה להכניס לימוד חשבון לתלמודי תורה אבל זו ההתחלה וראיה יותר קרובה אלינו הראי"ה קוק אדם שהעיד על עצמו לפני פטירתו שלא ראה דמות אשה מיום עומדו על דעתו חוץ מאמו ובתו לך תגיד לפלג שפחות מחמיר בענין הצניעות בציבור המזרחי איך אתה ניראה לאומת המקים שלכם ומה שיצאו נגד הראי"ה קוק אדם שהגר"ח זוננפלד קראו מו"ר זה סטיה קטנה אז והנה התוצאות כיום. כך בעצם הרפורמה רק שלמזרחי היה שאלה של סדר קדימה של המצות לאומת הרפורמה שזה הסתכלות על מה אפשר לוותר כך שיצא שהיום מוותרים על מה שנוח.
 ב. אין לי מושג מי אתה אבל בפשטות אני לפחות סבא שלי או סבא של סבא שלי אירופה היותר חסידית ולא מקומות שכבר הקלו וניסחפו להשכלה היה בעצם סוג סאטמר היו ניראים כילדי מאה שערים כמובן שאני מדבר על האנשים השפוים ומי שלא זה גם סוג של תורה חדשה שנגד ארץ ישראל מותר להרוג יהודים אבל היופי היהודי האמיתי אני רואה בילדי מאה שערים ולא שחסר משהו בסתם ילד טוב בני ברק אלא שודאי לא רע כל יהודי שהוא יותר אוטנטי ובעצם הסלידה שלי מזה זה סוג של רפורמה או כלשון היום (סוף חנוכה ) התיוונות    

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פני הרפורמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.