כמה טוב היה שם, שהיהודים לא הכירו את התורה החדשה שנגד ארץ ישראל מותר להרוג ולהרג.
אלא הם נהרגו במיליונים סתם בלי התר החדש והפסול של הרוגי ארץ ישראל.
אוי גלות גלות כמה מתוקה את,
נשלח ב-10/11/2010 13:00
לאחר הדיון באשכול אחר על ספרה של הרבה ד"ר דליה מרקס "בעת אישן ואעירה" שאלתי את עצמי:
1. למי בעצם מתפללים הרפורמים?
2.נראה לי שנושא התפילה הוא די מרכזי אצל הרפורמים ולכאורה תפילה הרי הרבה פחות חשובה משאר מצוות המפורשות בתורה ? (אם חשובה להם הקהילתיות הם יכולים למשל לשיר שירים בצוותא)
3.הם מקפידים להכין בנות ל"בת מצווה" יותר מאשר אצל חסידי סאטמר ושוב השאלה למי? למה?למה?(ל' קמוצה ושוואית)..
נשלח ב-10/11/2010 13:31
תוקן על ידי bt77 ב- 10/11/2010 13:32:57
נשלח ב-10/11/2010 13:36
יש לסייג מראש: הרפורמים אינם עשויים מקשה אחת.
1לאותו האל המקראי שהתפללו אליו כל הדורות.
2 הם אינם מקבלים את ההלכה כסמכות מוחלטת. תפילה היא יצירת קשר בין האדם לאל (מלמטה למעלה). מכיוון שהתגבשה במתכונת מוכרת, אין סיבה שלא לעשות בה שימוש לאחר בדיקה ומיון, מה מתאים.
3 כנ"ל.
נשלח ב-10/11/2010 13:36
צענע לא קראתי את הספר- אבל קראתי מה שאת כתבת- ואני פשוט לא מבין את מה שכתבת. מה זאת אומרת למי הם מתפללים? הם מתפללים לאלוקים שלך ושלי ושל עם ישראל- עד מה שאני יודע- הם מאמינים באלוקים. הם לא קיבלו עליהם רק את השולחן ערוך ואת יתר מצוות התורה שלא נראת להם אקטואלים. אבל מה זה למי מתפללים? הם מתפללים לאלוקים. כפי שהנוצרים והמוסלמים.
נשלח ב-10/11/2010 13:40
ירוחם,
אלמד זכות על צענע (צענע, אל תכעסי על דברי, אני רק תולה את עצמי באילן גדול, ואין כאן שם דבר אישי).
צענע התכוונה לשאול אם הפלג המשיחיסטי של חב"ד מתפללים לאותו אל שמתפללים אליו אלה שנוסעים לאומן.
נשלח ב-10/11/2010 13:50
האם אין כאן סתירה?
הם מתפללים לאל המקראי מחד ומאידך הם לא מאמינים שהאל נתן את התורה.
הם עשויים לקבל את בקורת המקרא ולהפריד בין השניים. אפשר גם לקבל את השניים ולהחליט שחלקים ממה שנמסר אינו עוד רלבנטי, למשל.
נשלח ב-10/11/2010 13:55
צענע מיאמר שהם לא מאמינים שהוא נתן את התורה? הם טוענים כך אני מבין שהתורה ניתנה לעם פרימיטיבי ואז היא היתה רלונטית היום לא,אבל האל נשאר אותו אל ואליו הם מתפללים כי הם צאצאים לאותו עם פרימיטיבי- כך אני חושב- איני בטוח שכך הם חושבים.
אליעזר נדמה לי שיש לך טעות- לא באומן ולא המשחיסתים מתפללים לאלוקים.
נשלח ב-10/11/2010 13:56
ירוחם,
אני נוטה להסכים אתך.
אם כן אפוא יש לי שאלה. מי הם היהודים ה'אמיתיים' בדורנו?
נשלח ב-10/11/2010 13:57
ספרן
האם לדעתם ההלכה היא בטוי "רצונו" של האל המקראי?
אם כן מדוע אינה סמכות מוחלטת, ואם לא מדוע בכלל לקיימה.
אולי רצונו הוא שתתקיים ההלכה רק בתנאי נוחיות. מנין? ומדוע האל המקראי כה טרח לצייר עצמו כמעניש אם הוא כה ותרן?
נשלח ב-10/11/2010 14:01
לספרן
מדפדף מהיר בכותרות ראיתי שפרופ' רחל אליאור עוסקת באל הקראי,השבתאי,החסידי,הקבלי,בספרות החיצונית,אבל לא ראיתי כותרת העוסקת ברפורמה.
ובכלל שאלתי לא קשורה כל כך לדמות האל שמתפללים הרפורמים אליו אלא לכך שאם כדברי ירוחם הם חושבים שהדברים בתורה לא אקטואליים יותר אז מתי ואיפה הם שמעו את האל אומר שתורתו ניתנה לתקופה מוגבלת?
נשלח ב-10/11/2010 14:08
תלמיד,
1 לא כפי שנתגבשה במתכונת המלאה המוכרת לנו.
2 כנ"ל והקיום הוא בררני מפני שאין התחייבות מראש למתכונת כולה.
3 מוסב רק על הגרעין הקשה (המוסרי בעיקר) שאינו משתנה.
נשלח ב-10/11/2010 14:19
צענע,
הם סבורים שהתורה/הלכה ניתנה לאדם, ועל דעתו והבנתו. בעיקרון, חושבים כך כם האורטודוקסים (בעיקר לגבי תושבע"פ. ונתן "לנו" את תורתו)