| נשלח ב-23/12/2022 11:47 |
|
| |
חרדים וחנן בן ארי
אני קורא עכשיו על קליפ עם ריקודים מעורבים אותו הוציא חנן בן ארי וזה כואב לי. גם אני אהבתי מאוד את שיריו, והכרתי את השם הזה לילדי, ועכשיו אני מתחרט על כך. זו עוד דוגמא כואבת לחומרת הקשר שלנו החרדים עם מפלגות 'דתיות' ותחושת קירבה רבה מדי איתם, זה מסוכן! כל מי שהספיק להתחבר אליו ולהעריץ אותו, לא יעמוד בפיתוי וימצא דרך לראות את הקליפ.
והבעיה היא לא בעיקר במראות האסורים שבקליפ, בעוה"ר, אלא בהתחברות לתוכן, בזילות שזה גורם בתחושת החלחלה הטבעית לכל שומר מצוות מריקוד משותף, שכל כולו תאוות בשרים, תמצית החילוניות היא לרקוד בפאב מעורב, ושלא יספרו סיפורים.
אני חושש שאלו שבנו את ה'גשר' בין דתיים לחילונים כבר סיימו את המלאכה בצד החילוני, הם כבר התחברו לגמרי וזה כבר לא רק גשר, הם מתפנים עכשיו לסיים את המלאכה בצד החרדי, שהשם ישמור אותנו מהם ומהמונם.
(כתבתי את זה תחילה באשכול בנושא אחר, אך זה מצריך אשכול מיוחד).
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 12:31 |
|
| |
כל מילה פנינה! אנחנו לא מודעים לעומק השבר בחלקים מסוימים של הציונות הדתית, ולגודל הצורך בשמירה מתמדת של גדרים וסייגים בינינו לבינם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 13:00 |
|
| |
לעצם התופעה של זמרים שמערבים מילות קודש עם הגיגים וחרוזים לא ירחק היום והנוער יתפלל בנוסח החדש
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 13:03 |
|
| |
אכן גשר אבל הוא חד סטרי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 13:07 |
|
| |
אויש תנוח
חנן בן ארי הוא המייצג של כל הציבור הד"לי, גם החרד"לי? ברור שלא. ראינו כעת במשא ומתן שהציונות הדתית ועוצמה יהודית דאגו למגזר החרדי אף יותר ממה שדאגו לו המפלגות החרדיות. ואגב זה הדדי, כי גם רוב המתנחלים הם מהמגזר החרדי והאינטרסים חופפים. אז גפני ימשיך לדבר שטויות שהוא שמאלני ולהרחיק מצביעים ליטאיים ממפלגת דגל התורה ושיהיה לו לבריאות. נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי אריאל222 ב- 23/12/2022 13:09:37
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 14:16 |
|
| |
לא יודע מי זה חנן בן ארי, הזמר שהכי קרוב אליו שאני מכיר וגם אותו אני לא שומע ולא משמיע בבית ישי ריבו,
די לי בזמרים החרדיים השחורים, אין לי צורך בזמרים צבעוניים, אפילו לא בשולי ראנד....ודומיו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 15:02 |
|
| |
ירו_שלמי
| אריאל222 כתב: |  | חנן בן ארי הוא המייצג של כל הציבור הד"לי, גם החרד"לי? ברור שלא. ראינו כעת במשא ומתן שהציונות הדתית ועוצמה יהודית דאגו למגזר החרדי אף יותר ממה שדאגו לו המפלגות החרדיות. ואגב זה הדדי, כי גם רוב המתנחלים הם מהמגזר החרדי והאינטרסים חופפים. אז גפני ימשיך לדבר שטויות שהוא שמאלני ולהרחיק מצביעים ליטאיים ממפלגת דגל התורה ושיהיה לו לבריאות. נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי אריאל222 ב- 23/12/2022 13:09:37 |
|
אני זוכר את ברית האחים של בנט את לפיד, יחד עם כל מצביעיו הדתיים. אני זוכר את סמוטריץ' שגרם לנו לשנה וחצי של סיוט, ובכך איכזב אלפי מצביעים חרדים שהיו בטוחים שהצבעתם עבורו לא תסב להם נזק. (אחרי זה חלקם אמרו שזה ברור ומתבקש ועליו לעמוד על העקרונות שלו, אבל לפני כן כל מי ששוחחתי איתו שלל אפשרות כזו..).
ותודה לגפני שמזכיר מידי פעם שעדיין יש הבדל כלשהו בין 'חרדים' ל'ציונים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 15:44 |
|
| |
על מה אתה מדבר לגבי סמוטריץ'? הוא עוד לא היה בפוליטיקה כשהייתה ברית האחים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2022 16:08 |
|
| |
הזכרתי את סמוטריץ בנפרד ודיברתי על שנה וחצי של סיוט, הממשלה הנוכחית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 18:42 |
|
| |
סיוט של מי?
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| אריאל222 כתב: |  | חנן בן ארי הוא המייצג של כל הציבור הד"לי, גם החרד"לי? ברור שלא. ראינו כעת במשא ומתן שהציונות הדתית ועוצמה יהודית דאגו למגזר החרדי אף יותר ממה שדאגו לו המפלגות החרדיות. ואגב זה הדדי, כי גם רוב המתנחלים הם מהמגזר החרדי והאינטרסים חופפים. אז גפני ימשיך לדבר שטויות שהוא שמאלני ולהרחיק מצביעים ליטאיים ממפלגת דגל התורה ושיהיה לו לבריאות. נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי אריאל222 ב- 23/12/2022 13:09:37 |
|
אני זוכר את ברית האחים של בנט את לפיד, יחד עם כל מצביעיו הדתיים. אני זוכר את סמוטריץ' שגרם לנו לשנה וחצי של סיוט, ובכך איכזב אלפי מצביעים חרדים שהיו בטוחים שהצבעתם עבורו לא תסב להם נזק. (אחרי זה חלקם אמרו שזה ברור ומתבקש ועליו לעמוד על העקרונות שלו, אבל לפני כן כל מי ששוחחתי איתו שלל אפשרות כזו..).
ותודה לגפני שמזכיר מידי פעם שעדיין יש הבדל כלשהו בין 'חרדים' ל'ציונים'. |
|
כיום כולם מבינים שסמוטריץ צדק. עדיף נזק של שנה וחצי מחורבן המדינה. ועצם ההשוואה בין סמוטריץ לבנט, מראה שאינך מבין כלל בפוליטיקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 19:42 |
|
| |
בעיקרון אמנון יצחק מסתובב כבר שנים עם סרטים של כמעט כל הזמרים החרדיים מרקידים באירועים מעורבים. ויחי ההבדל הקטן, בין זמר שמרקיד מעורב ומחטיא (נניח) את הרבים, לזמר שמחובר למגזר החילוני ומכניס סרט קיים של ריקוד מעורב, בכדי לרצות חלק מהצופים. באופן כללי צריך לזכור, שזמרים הם לא הסמל האולטימטיבי של חברת הלומדים, וזה לא קשור למגזר שלהם. כל מי ששומע ורואה את העולם הזה של הידוענים החרדיים יודע שזו אוכלוסייה רדודה מאוד, שאפילו את הקהילה המודרנית הם מביישים. כשאני רואה את ההודעות מהסוג של פותח האשכול, שמנסה לבדוק במיקרוסקופ כל פסיק לא רלוונטי רק כדי להטיל רפש על מי שלא אני (ולא פעם עוקף אותי מימין), ואיכשהו להתעלם מכל הזוועות שיש לי בבית. אני באמת שואל את עצמי מה נשאר מהזהות החרדית שאיתה נולדתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 20:11 |
|
| |
ירו_שלמי
| אריאל222 כתב: |  | | ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
|
ותודה לגפני שמזכיר מידי פעם שעדיין יש הבדל כלשהו בין 'חרדים' ל'ציונים'. |
|
כיום כולם מבינים שסמוטריץ צדק. עדיף נזק של שנה וחצי מחורבן המדינה. ועצם ההשוואה בין סמוטריץ לבנט, מראה שאינך מבין כלל בפוליטיקה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
חוכמת חל"ם - חכמה לאחר מעשה. הפעם המנדטים הסתדרו לטובתנו, בגלל כמה טעויות של השמאל. בעצם כבר עניתי לך בסוגריים בהודעתי שהבאת - בזמנו כולם ראו בכך סכנה ואכזבה, וזה אומר שלחשוב שסמוטריץ יציל אותנו, או כל ציוני מזדמן, זו טעות.
ותאמר לי בבקשה למי הצביעו הציבור של סמוטריץ בזמן בנט ושקד (ולמי הצביעו עוד אלפי חרדים חוכמולוגים שבגלל כעס (אולי מוצדק) על נציגיו החרדים עושים 'להכעיס').
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 20:34 |
|
| |
ירו_שלמי
| הדיבוק כתב: |  | בעיקרון אמנון יצחק מסתובב כבר שנים עם סרטים של כמעט כל הזמרים החרדיים מרקידים באירועים מעורבים. ויחי ההבדל הקטן, בין זמר שמרקיד מעורב ומחטיא (נניח) את הרבים, לזמר שמחובר למגזר החילוני ומכניס סרט קיים של ריקוד מעורב, בכדי לרצות חלק מהצופים. באופן כללי צריך לזכור, שזמרים הם לא הסמל האולטימטיבי של חברת הלומדים, וזה לא קשור למגזר שלהם. כל מי ששומע ורואה את העולם הזה של הידוענים החרדיים יודע שזו אוכלוסייה רדודה מאוד, שאפילו את הקהילה המודרנית הם מביישים. כשאני רואה את ההודעות מהסוג של פותח האשכול, שמנסה לבדוק במיקרוסקופ כל פסיק לא רלוונטי רק כדי להטיל רפש על מי שלא אני (ולא פעם עוקף אותי מימין), ואיכשהו להתעלם מכל הזוועות שיש לי בבית. אני באמת שואל את עצמי מה נשאר מהזהות החרדית שאיתה נולדתי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה צודק שחצי מהאשמה זה על עולם המוסיקה הרדוד בכל מקרה, וגם שם איכשהו עולם התשובה הכניס מהדלת האחורית מושגים שלא שערום אבותינו, אדם כמו שולי רנד (שגם את שיריו אני אוהב מאוד, לכן אני כל כך מתוסבך..) אילו היה נולד כחרדי ועושה את מה שהוא עושה היום היה עליו חרם מכל הרבנים, אבל הוא הגיע כאחד מבחוץ, בערך, שעושה לנו טובה שהוא בכלל שר על אמונה..
ועדיין חלק מהאשמה זה הקשר שנפתח מדי, לטעמי, עם העולם הדל"י בשנים האחרונות. אין לי ספק שזמר שהפך לשם מקובל בין החרדים שמוציא קליפ כזה - לא היה קורה בזמנים בהם חרדי לא היה מסוגל לחשוב על בן גביר כנציג שלו, וגם לא על סמוטריץ.
ולגבי 'כל הזוועות האחרות', ראית אותי מתעלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 20:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 20:57 |
|
| |
לא הבנתי. (אם אתה מדבר על 'אשמת' החרדים בהתנתקות, אדרבה, עדיף לי לדבר על זה מאשר על אחדות מלוקקת עם הדלי"ם).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2022 23:24 |
|
| |
לא הבנתי את כל דבריך, אולי בגלל שלא ראיתי את הקליפ (גילוי נאות- אני ממש שונא את סגנון המוזיקה של חנן בן ארי וחבריו, גם אם לפעמים מכיר ושומע). אשמח לדעת אם הקליפים של פריד או ישי לפידות הם יותר בסדר מבחינתך, למה ובמה. ובכלל, אם הבעיה שלך היא צניעות בהקשר של הופעות, האם אתה שומע הרב קרליבך? האם חוסר ההתעלמות שלך מזוועות המגזר החרדי, גורם לך לרצות להתנק מקשר איתו, או שהתחושה הזו וכל סיפורי הגשר החד סטרי וכו וכו מגיעים רק כשזה מישהו שאתה לא מרגיש חלק ממנו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|