הנהגת רוב העתונאים היא "אחרי מות קדושים אמור", וזו הנהגה נכונה לענ"ד (גם לפרוגרסיבים היה חשבון איתו, והוא בא לידי ביטוי בטענות על התנהלות רשת יב"ע עם סיפור הרב קופילוביץ - התנהלות שבדיעבד הרסה לחלוטין את נתיב מאיר, וגם הרב דרוקמן ציין שלא ידע כיצד מגיבים במקרה כזה, ואכמ"ל).
מותר לו לחשוב שהגיורים שלו כשרים, אז זה היה נשמע כאילו הוא בעמדת יחיד (וכם זה לא כל כך נורא בעיניי). אבל עם השנים הרבה רבנים אמרו בערך מה שהוא אמר, וגם הרב עובדיה והרב מאזוז אמרו וכתבו דברים דומים. אגב, גם העדה החרדית והרב וואזנר התנצלו על התקפותיהם (כשהועלה חשש שזה יזיק להכנסות של ההכשר....).
מותר לרבנים לקבל הכרעות ולפסוק הלכות, אם לבונדמן יש בעיה שילמד הלכה או יילך לרב שממול.
אתה מתכוון לומר שמותר לו להכניס גויים לכרם בית ישראל ????
כי זה מה שהוא עשה.
נשלח ב-26/12/2022 14:40
מצדרביעי
timobl כתב:
אתה מתכוון לומר שמותר לו להכניס גויים לכרם בית ישראל ????
כי זה מה שהוא עשה.
האם מישהו חושב שלהלכה הגרים שהוא גייר הם לא גרים גם בדיעבד וגם לקולא? אם לא, אז גם אם מעבירים ביקורת על שיטתו וטוענים שהיא מקילה מדי, כדאי לדייק בטענות ולא לצאת בסיסמאות שאין מאחוריהם כלום...
נשלח ב-26/12/2022 14:49
רציף כתב:
חריף_ומקשה כתב:
בשנים האחרונות התגורר בירושלים. אז למה במרכז שפירא \ משואות יצחק ?
(המיקום הזה מן הסתם ישפיע על גודל ההלוויה שתהיה קטנה יותר, אך מאידך יהיה קל יותר להגיע ולא יהיו פקקים חמורים.)
אולי קבורים שמה גדולי האומה..
לא הספקתי לכתוב את הדברים בנושא האשכול, אז אכתוב אותם בתגובה אליך.
את הרב דרוקמן לא הכרתי כל כך. ראיתי אותו בכמה אירועים, אומר דברים פשוטים שכל רב/דרשן אומר. בכלל, ככל שגדל והתפתח עולם הישיבות הדתלי, לא שמעו את השם שלו הרבה באזור של תלמידי החכמים. שמעתי ממישהו שלמד אצלו לפני כ50 שנה, שהוא היה תלמיד חכם ובקי בהלכה. מעבר לזה כמעט לא שמעתי ממנו ועליו.
לפני כמה חודשים, כשכבר התפללו הרבה לרפואתו, הוצרכתי לדהות ביישוב מרכז שפירא לכמה שעות וחשבתי לקחת את צעירי ילדיי להתברך על ידו. ביישוב פגשתי כל מיני אנשים, בכל מיני רמות עיסוק ומחויבות דתית. כולם היו נחמדים וניסו להסביר לי איפה הוא גר, ולא היה נראה שיש בעיה שניכנס לבזבז את זמנו. אני אומר- "אנשים" ו"ניסו להסביר לי", כי באמת היה קשה למצוא את הבית בתוך היישוב הקטנטן הזה. כולם אמרו לי "תעבור בין הבתים, תחפש איפה כתוב דרוקמן על הדלת".
אז כן, היהודי גר שם המון שנים וכיהן במגוון משרות חשובות ומשמעותיות, אבל עד יום מותו לא הייתה על הדלת שלו מודעה על שעות קבלה, על מען למכתבים מיוחדים. אפילו לא היה כתוב "הרב דרוקמן", או סתם כמה כסאות כתר מוכנים לשיעור תורה שיסגירו את הבית של רב היישוב וראש הישיבה מזה כ60 שנה...
בדיעבד, עד שמצאתי את הבית והדלת נפתחה, הנכד/נין שפתח את הדלת היה אדיב והציע לי לחכות שעה עד שהרב יקום משנתו - ואני כבר הייתי צריך להמשיך בדרכי. אבל נהנתי מהפשטות של האיש, מהפשטות שסבבה אותו ומהאדיבות של נכד לאדם זקן וחולה, שסבא שלו בוודאי ישמח להקדיש כמה דקות לחייך לילדים קטנים ולברכם.
אז את הרב דרוקמן לא הספקתי להכיר, ולא פגשתי אותו אפילו לשיחה קצרה. אבל כששאלתי את עצמי למה אדם כזה לא ייקבר באיזה בית קברות מכובד לצד אנשים גדולים, הבנתי שהוא פשוט לא צריך את זה. וגם נזכרתי בסיפור, שפעם התייעצו עם הרב אריה לוין בקשר לבניית חלקת קברים מיוחדת לרבנים, והוא נענה שהרעיון מצוין ממש, אבל הוא מבקש לא להיקבר בכזו חלקה...
"לא המקום מכבד את האדם, אלא האדם מכבד את מקומו", דרשו חז"ל. על דבריהם הוסיף המלבי"ם הסבר לדברי המשנה על חכם, ש"מכיר את מקומו" - שבזכות חכם אחד אנחנו מכירים מחוז שלם, ובזכות איזה סיפור על טיול או מאסר של איזה אדמור - אנחנו יודעים על קיומן של ערים קטנטנות שספק אם הייתה להן תהודה בבהיסטוריה היהודית. זכה הרב דרוקמן וזכו שכניו, שפשטותו מאירה לנו אופי של יהדות מיוחדת שכיף לדעת ולהכיר.
ראיתי איפשהו ברשת שהרב אלישיב הורה למערכת "יתד נאמן" לא לקרא לו בשם הרב דרוקמן, אלא רק חיים דרוקמן, הבנתי שהרב דרוקמן לא פסק נכונה בהלכות גרות, היה לו משענת קנה רצוץ שעליו הוא סמך.
אני לא נוהג להקשיב ללשון הרע לא מוסמכת ולא תועלתית עבורי. ודאי שלא האמין לדבר כזה. אני דתי, אסור לי.
עד כמה שידוע לי - יתכן שאני טועה - אבל נדמה לי שהדיון בין הרב דרוקמן לרב שרמן לא היה המחלוקת הראשונה או האחרונה ביהדות. באופן אישי, אני נוהג בדרך כלל כמו הרמ"א, אבל מכבד את הר"י קארו והאריז"ל. אסייג שיתכן שאני טועה: אולי זו כן המחלוקת היחידה ביהדות, או שבכל מחלוקת צריך שכל הגמדים אשר עיניהם טרוטות יחליטו מי צדיק האמת ומי כל הרשעים הפושעים שלא עמדו על עומק תבונתו.
מהניסיון שלי, אנשים שנהגו לזלזל ברבנים, התבגרו קצת והבינו כמה ההלכה רחבה ועמוקה וכמה העולם מסובך ומורכב. פתאום הם התחילו להבין כמה הם לא מבינים ומאז הם זהירים יותר.
אך צריך להעמיד את הדברים על מקומם. הנפטר פעל בכל כוחו להכשרת גרים אשר ע"פ ההלכה אינם גרים, ובפועל גרם להכנסת גויים לכרם בית ישראל, ומי יודע מהם המכשולות שעלולות להיות מכך.
נשלח ב-26/12/2022 17:31
ההתחכמות שלך בהודעה האחרונה, דורשת הגדרה מילונית חדשה: "היטפשות". אף אחד לא מזלזל ב"רבנים", אבל (מילת ויתור לא מובנת) "הנפטר" (רב?) עשה משהו בניגוד ל"הלכה" (אתה אוטוריטה לענייני הלכה?).
לעולם לא אבין את האנשים שמרוב צידקעס מזלזלים בתלמידי חכמים, מפיצים לשון הרע, משקאים בשם ההלכה (תאמין לי, למדתי מעט מאוד את הנושא הזה. לטעון שאחד הצדדים ממש משקר או טועה, זה מאוד מאוד לא פשוט!!!).
אני לא מכריע, אני אפילו לא פוסק במקרה שאין מחלוקת. אני מכבד את כל הצדדים על הטוב שיש בכל אחד מהם, ומשער שכל אחד מהם ביסס את תפיסת עולמו והכרעותיו על דברים שמישור כשלהו הם נכונים וצודקים.
אם תיקח משל משאלה רפואית - כיצד לטפל באדם חולה במצב מסוים - תבין כמה זה פשוט.
אני לא מכריע, אני אפילו לא פוסק במקרה שאין מחלוקת. אני מכבד את כל הצדדים על הטוב שיש בכל אחד מהם, ומשער שכל אחד מהם ביסס את תפיסת עולמו והכרעותיו על דברים שמישור כשלהו הם נכונים וצודקים.
אם תיקח משל משאלה רפואית - כיצד לטפל באדם חולה במצב מסוים - תבין כמה זה פשוט.
אנחנו החרדים לא סומכים על הפסיקות הד"ליות, מתי שהם טועים