בית פורומים בחדרי חרדים

גנץ הפתטי מתחנן לחרדים שלא יהרסו את הכלכלה החברה והדמוקרטיה הישראלית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2022 19:05 לינק ישיר 
גנץ הפתטי מתחנן לחרדים שלא יהרסו את הכלכלה החברה והדמוקרטיה הישראלית

כמה פתטי צריך להיות כדי להתחנן לחרדים שיצילו את הכלכלה החברה והדמוקרטיה הישראלית.
גנץ מצא למי להתחנן. טיפש מופלג.

כמה נאיביות מטופשת נמצאת בקטע הזה של גנץ:
אחיי החרדים. אני יודע שרובכם רואה את עצמו חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. שרבים, גברים ובעיקר נשים משתלבים יותר ויותר בשוק התעסוקה. שרבים מתגייסים לכוחות הביטחון, ההצלה והחסד..
.. אני טוען שאחים אנחנו, שאתם חלק בלתי נפרד מהציבור הישראלית ולא שבט בדלני. 

גנצילה, צא מהסרט. 
חרדי קלאסי לא רואה את עצמו חלק מהחברה הישראלית. כך מחנכים אותו מילדות ועד שיבה.
ובשנים האחרונות אין שום שינוי מבחינת תעסוקה ושירות צבאי.
אתה יכול לטעון ולהגיד מה שבא לך. אבל במציאות החרדים הינם זרם בדלני שאינו חלק מהחברה הישראלית.

הפניה המלאה של גנץ לחרדים:
*גנץ לחרדים: "מחיר הפיכת ישראל מיהודית לדתית יהיה קשה – אתם תיפגעו יותר מכולם ממדיניות הכפייה והגזענות"*

*בהתייחס לאמירה כי היה נותן לחרדים "דף לבן" בכדי להיכנס לממשלה אמר: "לעולם לא הייתי מרים דגל לבן בנושאי ביטחון, לעולם לא אאפשר את פירוק צבא העם"*

*דברי שר הביטחון ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ בישיבת הסיעה היום (ב'):*

"אני שב לכאן מהלוויה של הרב דרוקמן שזכיתי גם אני להיות מתלמידיו. התודעה ההיסטורית שלו שהתעצבה בתקופת ילדותו בשואה עיצבה את פעולתו למען מדינת ישראל. *מפעליו החינוכיים, שהייתה לי את הזכות גם ללמוד בהם וגם לתרום להמשך קיומיים כשר הביטחון, בנו ויבנו פה מורשת חשובה.* לא תמיד הסכמתי עם הרב, אבל תמיד היה לי אוזן קשבת וקול חשוב שנדם כעת. יהי זכרו ברוך.
אני מבקש היום, ערב הקמת הממשלה החדשה *לפנות לאחיי החרדים.
אני יודע שרובכם רואה את עצמו חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. שרבים, גברים ובעיקר נשים משתלבים יותר ויותר בשוק התעסוקה. שרבים מתגייסים לכוחות הביטחון, ההצלה והחסד.
ואני שואל אתכם לנוכח פני הדברים - האם גבה ליבכם? מה שאתם עושים ונותנים לו יד בימים אלו *מבקש להפוך את ישראל ממדינה יהודית למדינה דתית. ממדינת היהודים למדינת שבטים.* והתוצאה – תהיה פגיעה ביהדות, פגיעה בדת, ופגיעה בחברה הישראלית כולה.
כשאתם מבקשים לחוקק חוק יסוד לימוד תורה שהמטרה האמתית שלו היא להסדיר את הפטור הגורף משירות העם והמדינה – *אתם מביאים להחרבת צבא העם ולא לחיזוק לימוד התורה.*
כשאתם לא תומכים באלו שרוצים לצאת לעבוד וללמוד ומונעים מהם את הכישורים הנדרשים ובהם לימודי הליבה – אתם פוגעים בחברה ובכלכלה הישראלית שבסופו של יום תכרע תחת העומס.
רבי עקיבא אמר  –"תפסת מרובה לא תפסת".
*הניסיון לעצב את ישראל כמדינה דתית  - יפגע בישראל כמדינה יהודית.*
הניסיון להפקיע מידי הרמטכ"ל את מינוי הרב הצבאי הראשי – יפגע באיזון הדק בתפקיד החולש על תחומים רבים ומאמינים רבים, וביכולתו של הרב הראשי למלא את משימתו. זו תהיה פגיעה נוספת בביטחון.
*הלבנת הגזענות בכנסת, ועיגון ממוסד של אפליה – תביא לפגיעה קשה בדמוקרטיה הישראלית. היא דנה אתכם לֶשֵּׁבֶט ולא לחסד.*
עשרות רבות של סעיפים בהסכם הקואליציוני מרחיקים אתכם מהציבור הרחב.
פגיעה במיעוטים שמובילים הגזענים בממשלה – תתהפך קודם כל עליכם.
בידיכם הדבר לנהוג באחריות ובהגינות – 
*מחיר הכפייה יהיה קשה וכבד.*
**
מכובדיי, אני מכיר את האמירה כאילו אני הייתי נותן לחרדים דף לבן למלא בכדי להיות ראש ממשלה. ובכן – דף לבן אולי – דגל לבן לעולם לא הייתי מניף. זה מה שקורה כעת גם מולם וגם מול הציונות הדתית.
*דגל לבן של כניעה והפקרת הביטחון – לא היה מונף, לא משנה מה היה המחיר. ויתור על צה"ל כצבא העם לא היה עובר במשמרת שלי.* כך אמרתי לאורך השנים, כך אני אומר גם כעת.
אפשר להגיע להסכמות, צריך להגיע למתווה שירות מוסכם עם ויתורים משמעותיים שבו כל אחד משרת את העם והמדינה – ושומר על אורח חייו.
במקום ללכת בשיטות הישנות, בפטורים, במענקים, בהמצאת חוקי יסוד – צריך ללכת בדרך המלך שתחבר את המדינה ואת השבטים ולא בשיטת הפרד ומשול.
אחיי החרדים -
פשיטת הרגל הדמוקרטית, החברתית, הביטחונית והכלכלית שאנו רואים תכרסם בלב ליבה של המדינה וגם ביהדותה.
*ביום שבו יוכרזו מלונות לחילונים בלבד, ביום שבו מקומות עבודה יכריזו בגאון שאינם מקבלים חרדים, ביום שבו יבחר לכנסת חבר כנסת ששולל את זכותכם לחיות כמנהגכם – זיכרו שהייתם חלק מהמנגנון שמלבין את הפגיעה במיעוטים. שמפורר אותנו לשבטים.* אני מקווה ומתפלל שלא נגיע לשם.
זיכרו את המשא ומתן הקואליציוני הזה – שמתברר מעל לכל כמסע לפירוק החברה הישראלית. *אתם –תהיו אלו שייפגעו יותר מכולם.* זה זמן להכרעות. אני טוען שאחים אנחנו, שאתם חלק בלתי נפרד מהציבור הישראלית ולא שבט בדלני. אך שותפות מגיעה גם עם אחריות."

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 10:09 לינק ישיר 

הטיפש והנאיבי מכה שנית
*גנץ במליאת הכנסת: "מראש הממשלה, ששירת כלוחם, אח שכול של מי שנהרג באחת הפעולות ההירואיות ביותר של צה"ל – הייתי מצפה שיאבק מול הכוונה הזו. משר הביטחון הייתי מצפה שיהיה פה וינאם וייצג את עמדת צה"ל ומערכת הביטחון. לצערי – הם הרימו דגל לבן על שירות החובה בצה"ל".*

*עוד אמר: "החוק הזה, הוא דרך עקומה לפתור אתגר משמעותי. מכתימים את ספר החוקים במחיקת הביקורת השיפוטית לצורך חוק ספציפי. נותנים לרוב כוח בלתי מוגבל על האזרח הקטן – שישלם בגדול".*

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ נאם הלילה (ב') במליאת הכנסת נגד הצעת חוק פסקת ההתגברות.

*דבריו המלאים:*
"אדוני היו"ר, חברי הכנסת,
אנחנו דנים בפסקת ההתגברות, שמהותה- להתגבר על בג"צ, כאילו היה הוא אויב המדינה. הגוף שלאורך שנים היה שם עבור אוכלוסיות מוחלשות שנפגעו מהחלטות המדינה: דתיים, חרדים וחילונים, יהודים וערבים ודרוזים, שמאל וימין.
הערב הזה אתם מבקשים כאן בבית המחוקקים הישראלי לתת כוח בלתי מוגבל לעצמכם. מבקשים לוותר על האיזונים והבלמים, ולמחוק את הביקורת השיפוטית החשובה כל כך במדינה דמוקרטית.
התגברות, בוודאי ברוב של 61 – משמעותה עריצות הרוב. זו מחיקה של ערכי הדמוקרטיה המהותית והאמיתית.

מכובדיי חברי הכנסת,
בן גוריון פירק את המחתרות והקים את צה"ל – ואתם מבקשים לפרק את הפרויקט הציוני שתמיד שמר על כולנו.
הערב, 13.3, כ' באדר תשפ"ג, הוא הערב שבו הונע התהליך לסגירת צבא העם.
לא עוד ניסיון להביא לשוויון בנטל, לא חשיבה על מתווה שירות שיחזק את צה"ל ויחבר את החברה הישראלית. הרמתם ידיים – אתם מתגברים על ביטחון המדינה.
*מראש הממשלה, ששירת כלוחם, שהוא אח שכול של מי שנהרג באחת הפעולות ההירואיות ביותר של צה"ל – הייתי מצפה שיאבק בכוונה הזו. משר הביטחון הייתי מצפה שיהיה פה וינאם וייצג את עמדת צה"ל ומערכת הביטחון. לצערי – הם הרימו דגל לבן על שירות החובה בצה"ל.*

אני מבקש לפנות לאחיי החרדים, אתם יודעים שאפשר להגיע למתווה שירות מוסכם שיאפשר לכל אחד לשרת, ולתרום משהו למדינה. אין כמו החרדים שיודעים לתרום, לעשות מעשי חסד.

*החוק הזה, הוא דרך עקומה לפתור אתגר משמעותי. אנחנו מכתימים את ספר החוקים במחיקת הביקורת השיפוטית לצורך חוק ספציפי. אנחנו נותנים לרוב כוח בלתי מוגבל על האזרח הקטן – שישלם בגדול.*
אני לא מוכן לסגור את הבאסטה על ביטחון ישראל.
ניאבק למען כל החברה הישראלית כדי שהחוק הרע הזה יושלך לפח האשפה של ארכיון הכנסת.  ניאבק כדי שצה"ל ימשיך להתקיים, ושכל אזרח יתן משהו למדינה. כי מה שתרמת – הוא שלך לעד. אני פונה לראש הממשלה, לשר הביטחון, לאחיי החרדים – אל תתנו ידכם לבושה."

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 11:03 לינק ישיר 

הטיפש והנאיבי זה אתה.
גנץ פונה לחרדים כדי לעשות הפרד ומשול. טריק שקוף.
הוא מנסה להציג כאילו זה רק אינטרס חרדי וכאילו החרדים הם שעומדים מאחורי הרפורמה.
ככה הוא מנסה להלך אימים על הרוב הלא-חרדי שבמחנה השפוי ושוחר הדמוקרטיה.
איך נפלת בפח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 11:35 לינק ישיר 

ומה עם הערבים ? מישהו שכח מקיומם של מליון ערבים ששוחטים את קופת המדינה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 11:51 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

הטיפש והנאיבי זה אתה.
איך נפלת בפח?

יכול להיות שזה קמפיין מתוחכם וערמומי.
(למרות שקצת קשה להלום תחכום וערמומיות עם גנץ)
ועדיין צורת הפניה המתחננת שלו למפלגות החרדיות היא פתטית להחריד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 12:39 לינק ישיר 

איך אמר מי שאמר: טמטום פאתטי שלהם זה לא באג, זה פיצ'ר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 13:15 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

פיינשמקער כתב:

הטיפש והנאיבי זה אתה.
איך נפלת בפח?

יכול להיות שזה קמפיין מתוחכם וערמומי.
(למרות שקצת קשה להלום תחכום וערמומיות עם גנץ)
ועדיין צורת הפניה המתחננת שלו למפלגות החרדיות היא פתטית להחריד.

תהיה בטוח שיש לו מניין יועצים שמקבלים יפה רק בגלל שיש להם שכל.
בזה - הוא שונה מלפיד.
שניהם אידיוטים, אבל לפיד ממש מטומטם - ולא ירשה לאף אחד לתקן אותו.
אתה מתאר לך את גנץ משחרר ציוץ על ארה"ב עם דגל ליבריה?
לא בגלל שהוא כזה חכם, אבל הוא מספיק חכם לבדוק פעמיים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2023 17:52 לינק ישיר 

גנץ אדיוט מסוג אחר. מהסוג התמים שחושב שדעתו היא הצודקת והוא רק צריך לשכנע אותך..
לפיד גם זה לא..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 00:11 לינק ישיר 

זה לא משנה כרגע מה המטרה של גנץ, ככל הנראה היא לא יותר מלהשיג עוד כותרת חביבה .

חטאו הגדול של גנץ, בעיניו של חריף ודומיו, היא עצם הנארטיב שהוא מכניס מתחילת דרכו הפוליטית,
שיש כאן מאבק בין שתי קבוצות של בני אדם.שאחת אולי עושה דברים חמורים, אבל עדיין,נשארת בגדר בני אדם.

הנארטיב הבסיסי של לפיד וחריף, היא שיש כאן מלחמה בין אנשים לבין צרעות מזוהמות שיש לרסס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 09:24 לינק ישיר 

פצקו כתב:

זה לא משנה כרגע מה המטרה של גנץ, ככל הנראה היא לא יותר מלהשיג עוד כותרת חביבה .

חטאו הגדול של גנץ, בעיניו של חריף ודומיו, היא עצם הנארטיב שהוא מכניס מתחילת דרכו הפוליטית,
שיש כאן מאבק בין שתי קבוצות של בני אדם.שאחת אולי עושה דברים חמורים, אבל עדיין,נשארת בגדר בני אדם.

הנארטיב הבסיסי של לפיד וחריף, היא שיש כאן מלחמה בין אנשים לבין צרעות מזוהמות שיש לרסס.

השיטה שלך לשיכנוע עצמי ע"י הקצנה פסיכית של טיעונים, היא אולי נשמעת דרמטית ומרתקת, אבל היא מטומטמת וחסרת פרופורציה.

זה לא עניין של גזענות וראיית האחר כבלתי שווה ערך.
פשוט השיטה החרדית כיום בהגדרה מחנכת לחשוב בצורה לא רציונלית. לסמוך על הנס.
השיטה החרדית מבוססת כיום בהגדרה על אנטי דמוקרטיה ואנטי פלורליזם.

לכן זה פתטי להתחנן לממסד החרדי בשפה רציונלית עם ערכי הדמוקרטיה.
זה כמו לדבר עם קומוניסים על תחרות חופשית..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 09:55 לינק ישיר 

הקטע הזה למשל לא פתטי.
כי הוא מנסה לפנות לאינטרס הצר של הממסד החרדי.

מיכאל שמש בגלגרם:
גנץ בפניה לחרדים: אם תוחלף ממשלה, מי ימנע ממנה לשלול לכם את זכות הבחירה?
https://t.me/MichaelShemesh/10358

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 11:51 לינק ישיר 

דווקא הקטע הזה פתטי מאוד.אם יהיה רוב בכנסת לשלולזכות בחירה. בגצ האחרון שיעצור אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 13:06 לינק ישיר 

לבינתיים מי שמחרב פה את הכלכלה, החברה והדמוקרטיה כמו גייס חמישי זה גנץ וחבריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 13:28 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

הקטע הזה למשל לא פתטי.
כי הוא מנסה לפנות לאינטרס הצר של הממסד החרדי.

מיכאל שמש בגלגרם:
גנץ בפניה לחרדים: אם תוחלף ממשלה, מי ימנע ממנה לשלול לכם את זכות הבחירה?
https://t.me/MichaelShemesh/10358

אז מה הוא מציע?
בשביל אינטרס אישי צר אפשרי של קבוצת מיעוט (במקרה זה - החרדים) - למכור את כל המדינה לעבדות לדיקטטורה משפטית חשוכה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 14:08 לינק ישיר 

פצקו כתב:
דווקא הקטע הזה פתטי מאוד. אם יהיה רוב בכנסת לשלול זכות בחירה. בגצ האחרון שיעצור אותה

חלוק עליך.
לדעתי החונטה הבג"צית אינם חושבים בצרה רציונלית.
יש להם חשיבה דתית בדיוק כמו החרדים או האייתולות מאיראן.
ולכן הם מגינים על הערבים, אפילו שברור שהערבים רוצים גם להטביע אותם בים.
ולכן הם גם מגינים על החרדים כמו שקרה עם "גזירת הסלולר" של יועז הנדל "גזירת המעונות" של ליברמן, והניסיון של לפיד להלאים את מתחם הרשב"י במירון, ועוד ועוד מקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2023 14:11 לינק ישיר 

muki28 כתב:
לבינתיים מי שמחרב פה את הכלכלה, החברה והדמוקרטיה כמו גייס חמישי זה גנץ וחבריו

מסכים שגם גנץ ומפלגתו מזיקים מאוד לכלכלה.
הם מגינים על הפנסיות התקציביות המושחתות ועל הקומוניזם של חסמי היבוא והשוק החופשי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גנץ הפתטי מתחנן לחרדים שלא יהרסו את הכלכלה החברה והדמוקרטיה הישראלית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext