| נשלח ב-27/12/2022 15:41 |
|
| |
הלמ"ס חרדים משלמים רק 2% מס הכנסה מסך כל ההכנסות - הגיוני?
עיתון 'כלכליסט' יצא בכותרת רעשנית, www.calcalist.co.il/local_news/article/bkyruivfo
המספרים של אי השוויון בנטל: חילוני משלם פי 6 יותר מסים מחרדי כ־90% מתשלומי החובה לקופת המדינה משולמים על ידי משקי בית יהודים לא חרדים • התשלום של חילוני למס הכנסה בלבד, המשקף השתתפות בשוק העבודה, גדול פי 9 מהתשלום של חרדי • חרדים משלמים פחות מ־2% מכלל מס ההכנסה, אף על פי שהם מהווים יותר מ־7% ממשקי הבית
זה נראה לכם הגיוני?
מי משקר פה, ואיך ניתן להוכיח שזה לא נכון.
נתון חשוב שמופיע בכתבה הזו, שחמשת העשירונים התחתונים, משלמת רק 4% מהמס הישיר, נתוני הלמ"ס מתקשרים לנתונים של מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר אשר ניתח את תקבולי מסים לפי עשירונים. לפי הדו"ח השנתי של המינהל, שלושת העשירונים הנמוכים אחראים על 1% מכלל המיסוי הישיר כאשר מחצית מהאוכלוסיה (עשירונים 1 עד 5) משלמת כ־4% מהמס הישיר.
הציבור החרדי עני,
כי מדינת ישראל לא נתנה לו במשך רוב רובם של שנות המדינה להתפרנס בכבוד,
האקדמיה הייתה סגורה בפניו שנים רבות, המגזר הפרטי לא רצה להעסיק אותו,
(גם היום רוב המעסיקים החילונים לא רוצים להעסיק חרדי)
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/12/2022 16:08:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 16:15 |
|
| |
אם חמשת העשירונים התחתונים משלמים רק 4% מהמס הישיר - והציבור החרדי הוא רק 13% מהציבור הישראלי ורובו ככולו שייך לעשירונים הללו, זאת אומרת שהוא משלם פי 2.6 מאשר שאר האוכלוסיה בחמשת העשירונים התחתונים (כי שאר 37% העשירונים הללו הם חילונים והם משלמים כולם יחדיו רק 2%).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 16:50 |
|
| |
משחקים במספרים בשביל כותרת הסתה. חילוני לא משלם שקל מס יותר מחרדי. להיפך, הוא מקבל חינוך חינם ועוד הטבות שאין לחרדי. הכותרת הנכונה חלקית זה: חילוני או חרדי הייטקיסט משלם פי 6 מס הכנסה מחילוני או חרדי שעובד בשכר מינימום. אם מעניין אותם האמת שיעשו פילוחים יותר קטנים ומדוייקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:17 |
|
| |
לחריף: מאדם מעמיק ואקדמאי כמוך, אני מצפה שפחות תתלהב להביא גרפים ותחפש לנו כבר את המקורות עליהם זה מסתמך...
כי שוב, אני רוצה לדעת במיוחד בחישוב של פורום קהלת מה בדיוק הוא לקח בחשבון, והאם הוא שיקלל את האפלייה הגדולה של החרדים בתקציבי החינוך, "עובדי" המדינה שלפחות חציים מיותרים ומקבלים בשנה 200 מיליארד ₪ מכספנו ועוד (והחלק של החרדים במיוחד בקרב מקבלי המשכורות הגבוהות הוא נמוך מאוד)...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:20 |
|
| |
המספרים לא משקרים. המגזר החרדי אינו מסוגל לממן לעצמו בריאות, תח"צ, תשתיות, ביטחון, רווחה, ובעצם הכול ברמה של מדינה מערבית מודרנית. המגזר מקבל את כל זה כי שאר היהודים הלא-חרדים משלמים על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:37 |
|
| |
כבר קיבלנו את המספרים המפוצצים האלו בעבר משטרסלר וחבריו, ובסוף הכל התגלה כעורבא פרח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:40 |
|
| |
בזמנו הרב נויגרשל ניתח את "ספר התקציב" והגיע למסקנות מעניינות, בין השאר הוא גילה שהחרדים מקבלים מעט מאוד, החרדים משלמים הרבה מיסים עקיפים, כמו מע"מ, קניית דירות ועוד, בעשירון העליון משלמים את עיקר המיסים, ושמה יש לא מעט חרדים.
אגב, מה כל זה משנה ? החרדים משלמים על פי חוק ?!
מי לומד יותר תורה ? מי הם העתיד של עם ישראל ? מי נושא בנטל ומביא ילדים רבים ?
רוב החרדים עובדים, רק יתנו להם את האפשרות להרויח יותר אז הם יעשו זאת בשמחה ! קדימה, תכינו תוכנית מעשית. תודה רבה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 27/12/2022 17:40:48
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:43 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | לחריף: מאדם מעמיק ואקדמאי כמוך, אני מצפה שפחות תתלהב להביא גרפים ותחפש לנו כבר את המקורות עליהם זה מסתמך...
כי שוב, אני רוצה לדעת במיוחד בחישוב של פורום קהלת מה בדיוק הוא לקח בחשבון, והאם הוא שיקלל את האפלייה הגדולה של החרדים בתקציבי החינוך, "עובדי" המדינה שלפחות חציים מיותרים ומקבלים בשנה 200 מיליארד ₪ מכספנו ועוד (והחלק של החרדים במיוחד בקרב מקבלי המשכורות הגבוהות הוא נמוך מאוד)... |
|
אין אפליה בתקציבי חינוך. לפי אחוזי הליבה שאתה מלמד, כך אתה מקבל. כך שהבנות מקבלות 100%. כשליש מהבנים מקבלים 100%. והשאר מקבלים כ30-60% בתלות באחוזי הליבה.
לגבי המגזר הציבורי המנופח. אני מסכים שצריך לדלל. אבל זה זניח כאשר מסתכלים על המספרים הגדולים, גם אם תנכה את המשכורות (נטו) של המשרות המיותרות, ותחמיר ותניח שבלי המשרה שקיבלו, הם היו עובדים בחוץ בשכר מינימום, ולא היו משלמים בכלל מסים למדינה, זה לא ישנה דרמטית את התמונה. תחשוב על כמה אנשים מדובר? על איזה סכומים מדובר?
בסוף השאלה מאיפה מגיע הכסף? מי מייצר אותו? האם המגזר החרדי יכול להחזיק בעצמו בריאות, תח"צ, תשתיות, ביטחון ברמה של מדינה מערבית? האם יש עיר חרדית שמחזיקה את עצמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:50 |
|
| |
| רציף כתב: |  | בזמנו הרב נויגרשל ניתח את "ספר התקציב" והגיע למסקנות מעניינות, בין השאר הוא גילה שהחרדים מקבלים מעט מאוד, החרדים משלמים הרבה מיסים עקיפים, כמו מע"מ, קניית דירות ועוד, בעשירון העליון משלמים את עיקר המיסים, ושמה יש לא מעט חרדים.
אגב, מה כל זה משנה ? החרדים משלמים על פי חוק ?!
מי לומד יותר תורה ? מי הם העתיד של עם ישראל ? מי נושא בנטל ומביא ילדים רבים ?
רוב החרדים עובדים, רק יתנו להם את האפשרות להרויח יותר אז הם יעשו זאת בשמחה ! קדימה, תכינו תוכנית מעשית. תודה רבה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 27/12/2022 17:40:48 |
|
הגרף שהבאתי כולל גם תשלומי מע"מ. ולגבי דירות, דירה שחרדי קונה עולה פחות מדירה של יהודי לא-חרדי. ולכן הוא משלם עליה פחות מסים, אם בכלל..
עם כל הכבוד לרב נויגרשל. הוא לא בר סמכא בנושא
ואפילו בדברים שהוא כן מתיימר להיות בר סמכא, הוא לפעמים מבלבל את המוח.
יצא לי פעם להתווכח איתו אישית, והודה לי שיש דברים שהוא טוען בנחרצות אפילו שהוא יודע שזה בכלל לא פשוט וזה נתון במחלוקת ויש על זה פירכות חמורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:52 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | כבר קיבלנו את המספרים המפוצצים האלו בעבר משטרסלר וחבריו, ובסוף הכל התגלה כעורבא פרח. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
איך זה "התגלה כעורבא פרח"
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 17:55 |
|
| |
אגב, לא אופתע אם מתוך בעלי המשכורות הגבוהות במגזר החרדי, יש אחוז גבוה של מקורבים לצלחת כמו יו"ר עמותות של מוסדות חינוך הממומנים ע"י המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 18:11 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הגרף שהבאתי כולל גם תשלומי מע"מ. ולגבי דירות, דירה שחרדי קונה עולה פחות מדירה של יהודי לא-חרדי. ולכן הוא משלם עליה פחות מסים, אם בכלל..
|
|
שוב אתה חוזר על המנטרה המפונטזת שלך הריכוז החרדי הגדול ביותר הוא בירושלים, חרדים שקנו שם דירות ושילמו מאות אלפי ש"ח אם לא מליוני ש"ח, שילמו בדיוק כמו חילונים, וזוגות צעירים חילונים כיום קונים דירות זולות בערי הפריפריה. וזאת לפני חישוב השתתפות ההורים בקניית דירות לילדים
הקטע הבזוי כאן הוא, שכל הזמן כלבלבי התקשורת המסיתים מדברים אך ורק על נושא מיסי הכנסה, מציגים גרפים בלי סוף, ומשתיקים את נושא מיסי הדירות הענקיים
אני מבין שכואב לך הלב על עצם קיומם של החרדים, כואב לך על כל שקל נוסף שהם יקבלו בתקציב, אתה מדיר שינה מעיניך מרוב שנאה וקנאה, מאחל לך שתמשיך בנדודי השינה שלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 18:37 |
|
| |
ההצגה הזו היא סוג של הונאה
משום שהיא מציגה כביכול כמה מס הכנסה ומס בריאות משלם חרדי מול חילוני ומול ערבי,
כאשר היה צריך לבדוק כמה מס בכל הסעיפים שילם חרדי וכמה מס שילם חילוני
אני יציין עובדה אחת, מיסים על דירות החרדים משלמים הרבה יותר מחילונים, בוודאי יותר מערבים ! ! !
אצל הערבים עלות הדירות היא פחות מאצל היהודים
רוב החרדים הם בעלי דירות 74%
https://news.walla.co.il/item/3523600אחוז החילונים בעלי דירות הם 62%מכיוון ש50% מעלות דירה (לא טעות) מגיע למדינה בכל מיני דרכים, לעיתים זה הרבה יותר מזה, מתברר שהחרדים משלמים מיסים על דירות הרבה יותר מהחילונים, מה שהיה צריך לברר בכתבה כמה מסך כל המיסים ששולמו באותה שנה לאוצר המדינה,
כמה אחוז מהם הגיע מחרדים, אני בטוח שהנתונים היו טובים בהרבה.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/12/2022 18:44:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 18:42 |
|
| |
אפשר אולי פילוח בתוך המגזר החילוני לפי עדות / אזורי מגורים / שמאל / ימין / נשים / גברים ועוד? אחוז בתי האב החרדיים לפי הכתבה הינו 7% מכלל בתי האב במדינה, אז אשמח לקבל פילוח מי מממן את מי בשאר ה 93%. כי זה ברור הרי שגם בתוך המגזר החילוני לא כולם משלמים מס הכנסה גבוה. מעניין איך היתה מתקבלת כותרת "נשים משלמים רק 2% מסך ההכנסות" או כותרת "בפריפריה משלמים רק 2% מסך ההכנסות".
לא שאני מתכחש לנתון הכללי היבש למרות שאני חרדי ומשלם מס יותר מפי 6, אבל להגיד שהמגזר החילוני מממן את המגזר החרדי בלי להתייחס לתת מגזרים בתוך המגזר החילוני זה עיוות ואנטישמיות. אשמח גם לריכוז סל הוצאות המדינה מכל הסוגים על חרדי לעומת חילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 18:48 |
|
| |
ואגב, מגזר היהודים הלא חרדים בכתבה מכיל אחוז מסויים של דתיים ואחוז של מסורתיים, מדוע הם לא מופיעים בגרף? אפשר את הנתונים? אולי נגלה שהדתיים או המסורתיים מחזיקים את החילונים?
|
|
|
|
|