| נשלח ב-3/1/2023 07:00 |
|
| |
השר איתמר בן גביר כעת בהר הבית
איתמר בן גביר יו"ר עוצמה יהודית השר לביטחון לאומי עלה הבוקר להר הבית, מלווה בכוחות משטרה רבים. זו הפעם הראשונה שהשר בן גביר עולה להר מאז הבחירות.
בן גביר אמר כי: "הממשלה שלנו לא תיכנע לאיומי החמאס. הר הבית הוא המקום החשוב ביותר לעם ישראל, ואנחנו שומרים על חופש התנועה למוסלמים ולנוצרים אבל גם יהודים יעלו להר ומי שמאיים צריך לטפל בו ביד ברזל".
בן גביר קיים אמש הערכת מצב עם מפכ"ל המשטרה ומפקד מחוז ירושלים ונפגש עם ראש השב"כ וכולם קבעו שאין מניעה שבן גביר יעלה להר הבית. גורמי ביטחון שהשתתפו בהערכת המצב סברו גם שהתקפלות מול האיומים תהווה פרס לטרור ומתן לגיטימציה לפעולות נגד ישראל. בתקווה שאף יהודי לא ינזק מזה חלילה.
תוקן על ידי בחדרי חרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 07:10 |
|
| |
מכער את הסיפור על ר' יוסף דילריינה, שהשטן ממש הפציר בו רק שירחם עליו ויתן לו טיפה להריח משהו? אז בן גביר מבין את מה שכל טיפש מבין, שהיום זה איומי חמאס והפצרות רה"מ על עליה ספציפית להר הבית, ומחר הם יאיימו על עוד משהו ועוד משהו - כמו שהם כבר עשו עם חגיגות יום ירושלים, ועם ההפצרות של ארה"ב "לצנן את השמחה" על העברת השגרירות. (כמובן שבעיני חרדי זה כלום, אבל המעט סמליות הזו היא מה שמאפשר לנו לחיות בחירות מדברים אחרים שהאסלאם רוצה) אז סוף סוף מישהו מזכיר להם מי בעל הבית, ואם יירו טילים הם יחטפו בחזרה. בפעם הראשונה שני הצדדים יסבלו אבל לאט לאט תקטן השליטה שלהם בנו ואז אפילו אם יהיו איומים הם יעסקו בדברים הרבה יותר רחוקים מהיום. אפילו האדם הכי מזוכיסט שתפגוש, לא יסביר לך שה"איסור" להתגרות בגוים, מחייב אותך להתבזות ולהיות עבד ושפוט שלהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 08:40 |
|
| |
אלה ברכב ואלה בסוסים. אנחנו בשם ה' נזכיר, נתאסף היום בבתי הכנסת בצום ובתפילה שלא יזיקנו סיקריק זה, שלא תגרום ההתגרות באומות לפיגועים ח"ו. כך ראו חז"ל את התמונה, אך הסיקריק הזה טוען שההתגרות הזו (נגד המנהג המסור ודעת כמעט כל הרבנים) רק תמנע פיגועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 10:29 |
|
| |
אין ספק שזה יגרום להם לנסות פיגועים, וברור שאותם יהודים שנדרשו לנשק רגלי ערביים ולצטט פסוקים מהקוראן, לו היו מתנגדים היו גורמים לכעס בקרב הערבים, וברור שאם ישיבת תורת אמת וישיבת סלבודקה לא היו מגיעות לחברון היה נגרם פחות נזק ליהודים שם. בואו נמשיך: אם רק היהודים פשוט ילבשו תלאי צהוב על הבגד, זה יהיה מקסים. מה זה כבר תלאי צהוב והעיקר לא למרוד באומות?! ורק לגור במקומות מכונסים, אז יהיה גטו, זה אפילו מחייב את היהודים להתבדל מהגויים המקסימים שאנחנו עובדים אצלהם. אז יהיה מצוין העיקר לא למרוד חלילה באומות העולם. ולעבור ברכבת לאיזו עיירת נופש בפולין? מה כבר ביקשו ממך.... באמת חצוף האדמו"ר מבעלזא שפתאום מרד באומות העולם וברח! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 10:43 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
אין ספק שזה יגרום להם לנסות פיגועים, וברור שאותם יהודים שנדרשו לנשק רגלי ערביים ולצטט פסוקים מהקוראן, לו היו מתנגדים היו גורמים לכעס בקרב הערבים, וברור שאם ישיבת תורת אמת וישיבת סלבודקה לא היו מגיעות לחברון היה נגרם פחות נזק ליהודים שם. בואו נמשיך: אם רק היהודים פשוט ילבשו תלאי צהוב על הבגד, זה יהיה מקסים. מה זה כבר תלאי צהוב והעיקר לא למרוד באומות?! ורק לגור במקומות מכונסים, אז יהיה גטו, זה אפילו מחייב את היהודים להתבדל מהגויים המקסימים שאנחנו עובדים אצלהם. אז יהיה מצוין העיקר לא למרוד חלילה באומות העולם. ולעבור ברכבת לאיזו עיירת נופש בפולין? מה כבר ביקשו ממך.... באמת חצוף האדמו"ר מבעלזא שפתאום מרד באומות העולם וברח!
|
|
אנחנו כבר חיים בגטאות . הערבי יכול להסתובב בחופשיות בכל הארץ לאורכה ולרחבה . ואתה מוגבל להסתובב ולגור בארצך בערי מגורים ובאזורים מסומנים בהם יש כניסה גם לערבים וגם יהודים . ( וגם באזורים האלו אתה לא מרגיש בטוח מאימת הערבים ) אבל אם תכנס לשטחי הערבים ( שהוכרזו כיודנריין ) העונש הוא מוות . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 11:11 |
|
| |
טיעונים של ילדים קטנים, למה להם מותר ולי לא? חבל שלא הספקתם לשכנע בזה גם את חז"ל, הם בטח היו הופכים מיד לסיקריקים בעצמם ושורפים את מחסני התבואה כדי שכולם יצטרפו למלחמת הכבוד והאגו.
ההבדל בין לחיות את החיים שלך, בסטטוס קוו שכבר התקבע, לפי המנהג המסור לנו. לבין לחפש את מנת ההתגרות היומית, זה הבדל פשוט לכל בר דעת.
יש הבדל בין ישיבה שמגיעה לחברון לבין סיקריקים בחברון שמבצעים פוגרומים בבתים ערביים אקראיים בעידוד בן גביר (על פי עדות אחת שהיתה שם).
תמיד אפשר לטשטש גבולות ולהקצין, זו היתממות מביכה, במצב הנתון כולם (כולל בן גביר וחבר מרעיו) תופסים את העליה שלו כהתגרות וכאמירה של 'מי פה בעל הבית'. זו התגרות ולהתפלל בכותל היום זו לא התגרות. אין מה להסביר יותר למי שמתעקש להיטפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 11:24 |
|
| |
פחדן. עלה בהחבא כמו גנב בלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 11:49 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | פחדן. עלה בהחבא כמו גנב בלילה. |
|
דווקא עלה ב7 בבוקר. באור יום. וראה זה פלא. החמאס אפילו לא מאיים. הוציאו רק הודעת גינוי יחסית רפה במושגים שלהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 12:10 |
|
| |
בן גביר הראה לנתניהו מי בעל הבית. בן גביר דחה בזלזול את בקשת נתניהו לחכות עם העלייה, והראה לכל שבמצבו הנוכחי נתניהו הוא סמרטוט שכל חבר קואליציה יכול לעשות ממנו צחוק. ברור מי שולט פה - בן גביר ולא נתניהו. בן גביר על הר הבית, נתניהו על הקרשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 12:11 |
|
| |
יש פה מומחים גדולים בהלכות התגרות באומות... גורמי הביטחון אמרו את דברם שאין מניעה שבן גביר יעלה, ואם הוא לא יעלה אז זה יאותת שהוא מפחד מהחמאס. סומכים על כוחות הביטחון. לכאורה, על פי התורה הפעם מותר לו/חייב - בן גביר לעלות כדי להראות שאנחנו שולטים בהר הבית ובארץ ישראל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 12:14 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | בן גביר הראה לנתניהו מי בעל הבית. בן גביר דחה בזלזול את בקשת נתניהו לחכות עם העלייה, והראה לכל שבמצבו הנוכחי נתניהו הוא סמרטוט שכל חבר קואליציה יכול לעשות ממנו צחוק. ברור מי שולט פה - בן גביר ולא נתניהו. בן גביר על הר הבית, נתניהו על הקרשים. |
|
בן גביר לא עולה להר הבית. האופוזיציה: ביבי חלש מול חמאס. בן גביר עולה להר הבית. האופוזיציה: ביבי חלש מול בן גביר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 15:32 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | טיעונים של ילדים קטנים, למה להם מותר ולי לא? חבל שלא הספקתם לשכנע בזה גם את חז"ל, הם בטח היו הופכים מיד לסיקריקים בעצמם ושורפים את מחסני התבואה כדי שכולם יצטרפו למלחמת הכבוד והאגו.
ההבדל בין לחיות את החיים שלך, בסטטוס קוו שכבר התקבע, לפי המנהג המסור לנו. לבין לחפש את מנת ההתגרות היומית, זה הבדל פשוט לכל בר דעת.
יש הבדל בין ישיבה שמגיעה לחברון לבין סיקריקים בחברון שמבצעים פוגרומים בבתים ערביים אקראיים בעידוד בן גביר (על פי עדות אחת שהיתה שם).
תמיד אפשר לטשטש גבולות ולהקצין, זו היתממות מביכה, במצב הנתון כולם (כולל בן גביר וחבר מרעיו) תופסים את העליה שלו כהתגרות וכאמירה של 'מי פה בעל הבית'. זו התגרות ולהתפלל בכותל היום זו לא התגרות. אין מה להסביר יותר למי שמתעקש להיטפש. |
|
כל מי שגידל ילד בן חצי שנה ומעלה, מכיר את המשחק הזה של אופציה קלה שהיא מסבכת לעומת עמעדה על עקרונות וגבולות. ככל שהשליטה יותר בידי הריבון, ככה יש יותר מלחמות אבל טווח הפעולה שלך גדול ובשלב מסוים אתה מכניע את האיום. האופציה השנייה היא להיות עבד, ובמקרה הזה - ארגונים שהם 100% טרור, מחליטים מה אתה אמור לעשות במרחב שלך. ואם אתה באמת חושב שכל הבעיה מתחילה ונגמאת באיזה ח"כ או בהר הבית, אתה סופר נאיבי. הם רוצים להרוג כמה שיותר יהודים, הם רוצים לשלוט באופן קיצוני ובצורה שתשפיל ותרמוס את כל מי שנמצא כאן, בדגש על יהודים. בוא נעזוב את הדת והאיגאולוגיה והשאלה אם בן גביר בחוצפתו מסרב לקבל את התכתיבים של "המסורת שלך". תבין שככל שהם מאיימים ואתה נכנע - בפרט כשמדובר על עניינים שלא קשורים אליהם (בן גביר בהר הבית, הוא הבעיה הכי קטנה של נבורות מוחמד והחליפים, או של החיים ברצועת עזה) - כל כניעה מבהירה להם שהם שולטים והם מחליטים, ומכאן לאנרכיה ומדינה שנשלטת בידי ארגון טרור חסר אכפתיות, הדרך קצרה. גם האנטי ציוני הכי גדול, לא מעוניין באעש את רעהו חיים בלעו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 19:05 |
|
| |
דיבוק
מעולם לא שמעתי על המלצה חינוכית שכזאת, להיפך - דוקא כדי לחזק את משמעת העקרונות שלי בבית, אנסה לא להיתפס לזוטות בהן הילד אולי לא יבין למה נטפלתי אליהן. למשל, על הילד לישון בשמונה וחצי, עברה דקה, אני יכול להפוך עולמות ולשבור את הכלים להעניש וכו', אבל לפעמים עדיף להתעלם ולומר בתמימות מעושה 'עוד דקה שמונה וחצי' ואז הילד יקבל את האשליה שהוא עומד במטלה, ומחר זה יהיה קל יותר. ר' יחיאל יעקובזון טוען שהחינוך הכי טוב לפעמים הוא לעשות עצמך לא רואה.
לענייננו, ברור שההתעקשות הזו דוקא בנקודה הרגישה ביותר היא פריצה ופתח לחיסול המשמעת הזמנית המושגת פה ושם.
בעניי נתניהו הוא אדם זהיר ופרגמטי, שזה הא"ב של 'חינוך', להיות שקול, לחפש את דרך האמצע. בן גביר לעומתו הוא פירומן שאני לא בטוח כמה הוא שמח שלא הצית פה הפעם מהומה או שנים..
אבל אתם מסיטים את הנושא, חז"ל בפירוש היו נגד ההתגרות הזאת והעליה בחומה, ואני סומך עליהם גם כשאני פחות מבין. ואם לבן גביר יש רבנים משיחיים ששולחים אותו, מה לו ולבחדרי 'חרדים'?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 20:08 |
|
| |
כל אחד מבין שאתה לא עובד אצל הגוי. אתה לא חייב לעשות שום דבר שבא לגוי, גם אם זה מאוד בא לו וגם אם זה מאוד יכעיס אותו. אף אחד לא מבין את חזל באופן אחר. לכן גם היה המרד הגדול ומרד התפוצות ומרד בר כוכבא ולכן גם יש משפטים ותביעות ודיונים בין יהודים לגוים (אגב, גם בקוראן ובחדית מופיעים משפטים בין יהודים לגויים). אני מניח שאנשים בוחרים מלחמות וגם מעלימים עין. הרי איך הם יודעים מה להפציץ בתגובה לירי רקטי? אבל כשחמאס אומר לך מה לעשות, אם תקשיב לו רק כי הם אמרו. כי מחר הם יגידו לך עוד משהו ומחרתיים עוד משהו. גם אם תאמין בתיאוריות של מרידה באומות ועליה בחומה (נגד כמעט כל המפרשים, פוסקים, מקבלים, דרשים, וכמובן נגד השכל הישר), אתה גם מסכים על מלחמה על עסקי תבן וקש, ועל מוראה של מלכות. כשהמלכות מתכופפצ בפני כל גחמה של איזה ערבי רק כי הוא ערבי, זה בדיוק המצב של "איש את רעהו חיים בלעו" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 21:07 |
|
| |
נתניהו הוא שמאלן וגם פחדן מטבעו, ולכן ניתן להאמין עליו שהוא ניסה לשכנע את בן גביר שלא להעלות להר. זה מזכיר לי את הסיפור שמספר יהודה ויינשטיין בספרו: איך שנתניהו ביקש ממנו לאסור על צעדה של גורמי ימין בטענה שהשב"כ ממליץ לאסור, ויינשטיין שלא נולד אתמול ביקש מביבי שהשב"כ יתקשר אליו, מסתבר שביבי כנראה "לא דייק" כי השב"כ לא צלצל לויינשטיין, בסוף התהלוכה התקיימה ולא קרה כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 22:39 |
|
| |
הדיבוק אתה כבר מתחיל לחזור על עצמך. במחילה. המרידות שהבאת הן לא בדיוק ראיה לשיטתך, לרוב היו חכמי ישראל נגד המרידות המסוכנות - בדיוק משום הסיבות הנידונות לעיל, אצל בר כוכבא כנראה האמינו חלק שהוא משיח אך נתבדו..
ולגבי הר הבית ומרידה באומות, זה לא רוב הדרשנים, זה כל הציויינים.. לא אתווכח כאן עם רבני המזרחי, אני כאן בפורום חרדי על מלא.. מספיקה לי דעתו של הרב אלישיב, וכל ההנהגה החרדית ככלל.
(אני לא מתווכח, כי לא יהיה לזה סוף, אבל כל בר דעת יבין שג' השבועות מדברות בדיוק נגד מקרה כזה, וגם אלו שפירשו שהקמת המדינה בהסכמת האו"ם היא שונה, במקרה שלנו כל האומות נגד).
|
|
|
|
|