| נשלח ב-4/1/2023 11:55 |
|
| |
דו"ח בזק 2022: הווצאפ חלק בלתי נפרד מהחיים עבור כ31% מהחרדים (בגילאי 18+)
דו"ח בזק למצב האינטרנט בישראל לשנת 2022, מבוסס על מחקר שערכה החברה, נתונים מפעילות החברה ומערכותיה, וסקר בשיתוף מכון המחקר TNS-KANTAR. הסקר בוצע בקרב מדגם 4500 מרואיינים הכולל מדגם ארצי ומייצג (גילאי 18+), מדגם בני נוער (גילאי 13-18), מדגם ילדים (גילאי 8-12) ולראשונה כולל הדוח גם מדגם מהמגזר החרדי.
הדו"ח מתחיל בקשקוש הרגיל שכ80% מהחרדים "מחוברים לדיגיטל" שזה אומר שהם משתמשים בדרך כלשהי בתדירות כלשהי באינטרנט. שזה קשקוש כי גם "נדרים פלוס" ומכונות להטענת "רב-קו" זה שימוש באינטרנט.
ויש שם נתונים שאינם רלוונטיים. למשל שאלו: לפניך רשימה של פעולות שאנשים עושים באמצעות האינטרנט. מה משקף הכי טוב את התנהגותך בשנה האחרונה?. ויש שם עוד שאלות מטומטמות כאלו. אי אפשר להוציא משאלה כזו נתונים ברורים על השימוש ותדירותו. ויצאו מזה המון כותרות לא נכונות.
אז ניגש לנתונים המעניינים על המגזר החרדי בגילאי 18 ומעלה:
כ43% מהחרדים משתמשים בווטסאפ "בתדירות כלשהי". כ31% מחוברים לווטסאפ באופן שהוא מהווה חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם
[שהם 72% מתוך ה"משתמשים בווטסאפ בתדירות כלשהי", שהם כ54% מתוך ה"מחוברים לדיגיטל" שהם כאמור כ80% מהחרדים]
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/01/2023 11:55:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 15:17 |
|
| |
הם ספרו אותך כחרדי..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 15:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הם ספרו אותך כחרדי.. |
|
מסכים. מניח שרוב מוחץ של אותם 31%, הינם ספרדים חרדים לייט או חוזרים בתשובה, או חבדניקים וברסלבים מודרניים. חרדים קלאסיים קשה למצוא בווצאפ. (בניגוד למייל) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 15:42 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | הם ספרו אותך כחרדי.. |
|
מסכים. מניח שרוב מוחץ של אותם 31%, הינם ספרדים חרדים לייט או חוזרים בתשובה, או חבדניקים וברסלבים מודרניים. חרדים קלאסיים קשה למצוא בווצאפ. (בניגוד למייל) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לצערי זה מוכיח את מה שטענו פה עליך לגבי שייכותך המגזרית.
כי בסביבתי הקרובה החרדית קלאסית יש לפחות 31% משתמשי וצאפ. להערכתי אפילו יותר. כמובן שחלקם הגדול עם מכשיר מוגן מסוג כלשהו, אבל עדיין עם וצאפ. רק דוגמא קטנה מתוך המשפחה הקרובה שהיא חרדית קלסית עם כל ה 8 בגדים, אצל אשתי מתוך 10 אחים ואחיות 8 עם וצאפ, חלקם כשר חלקם לא, חלקם 2 בני הזוג חלקם 1. אצלי מתוך 5 אחים ואחיות לשלושה יש וצאפל2 בני הזוג. אצל האחיינים הנשואים, הדור הצעיר יותר, הפילוח בערך זהה, רק שאצל חלקם זה מוחבא עמוק בכיס יותר מאשר אצל הדור המבוגר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 17:57 |
|
| |
מוקי אני לא בטוח שאתה יכול להקיש ממשפחתך הקרובה "חרדי קלאסי עם ה8 בגדים" עדיין לא מוכיח הרבה, זה יותר ענין של חינוך, אם לסבא היה סמארטפון, או אפילו היה קצת מודרני, זה מחלחל לבנים הכנדים והמשפחה המורחבת, לפעמים זה אפילו ענינים דקויות בחינוך בנושא במשפחתי המורחבת יש פחות מ5% עם וצאפ, חלקם בכלל בחו"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 19:37 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מוקי אני לא בטוח שאתה יכול להקיש ממשפחתך הקרובה "חרדי קלאסי עם ה8 בגדים" עדיין לא מוכיח הרבה, זה יותר ענין של חינוך, אם לסבא היה סמארטפון, או אפילו היה קצת מודרני, זה מחלחל לבנים הכנדים והמשפחה המורחבת, לפעמים זה אפילו ענינים דקויות בחינוך בנושא במשפחתי המורחבת יש פחות מ5% עם וצאפ, חלקם בכלל בחו"ל. |
|
לאיזה סבא היה סמארטפון? יש קהילות שיצאו נגד בחרב ובנית ושם גם מי שיש לו בדכ זה מוסתר, ויש קהילות שלא קידשו מלחמה ושם יותר נפוץ. עדיין ה 31% להערכתי זה מספר נכון גם לחרדים קלסיים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 20:43 |
|
| |
כשאני אומר סבא אתה חושב על סביך בן ה90+.. אני מדבר על הדור שלנו, 40-50+
ובדיוק זה מה שאמרתי, גם בקהילות שיצאו בחרב ובחנית יש מוסתרים, כי זה תלוי יותר בסוג ובעוצמת החינוך שמקבלים בבית, ולא יעזור כמה הקהילה אוסרת את זה. אין 31%, זה מוגזם, אלא אם כן אתה מכליל חרדים מודרנים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2023 23:36 |
|
| |
אולי הגזמתי עם ה"קשה למצוא", אבל במשפחתי הקרובה, חרדית קלאסית, יש רק כ3% שאפשר להתכתב איתם בווצאפ. (ואף אחד מהם לא חצה את גיל 35) נאלץ להשתמש בווצאפ הקולי המשפחתי המעצבן והטרחני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 00:03 |
|
| |
היום וואטסאפ הוא כלי מרכזי מאד בעולם העסקים, כמו גם בעלי מקצועות חופשיים ונותני שירותים. המציאות היא, שהרבה שיש להם היתר להשתמש בזה לצרכי עבודה, גולשים לשימוש גם לצרכים אישיים, אבל לא זה הנושא. בכלל, השימוש במכשיר חכם מסונן הותר מלכתחילה רק לצרכי עבודה. מה לעשות, שיש יותר מ-31% אחוזים מהחרדים שעובדים, וחלקם הגדול אכן זקוק הן למכשיר והן לאפליקציה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 07:43 |
|
| |
פלדלפי
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | הם ספרו אותך כחרדי.. |
|
מסכים. מניח שרוב מוחץ של אותם 31%, הינם ספרדים חרדים לייט או חוזרים בתשובה, או חבדניקים וברסלבים מודרניים. חרדים קלאסיים קשה למצוא בווצאפ. (בניגוד למייל) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
צודק ! אצל הספרדים זה אולי 30% אצל החסידים בעיקר בדור הצעיר זה מזמן עבר את ה50%
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 12:49 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | הם ספרו אותך כחרדי.. |
|
מסכים. מניח שרוב מוחץ של אותם 31%, הינם ספרדים חרדים לייט או חוזרים בתשובה, או חבדניקים וברסלבים מודרניים. חרדים קלאסיים קשה למצוא בווצאפ. (בניגוד למייל) נשלח מהאנדרואיד שלי
צודק ! אצל הספרדים זה אולי 30% אצל החסידים בעיקר בדור הצעיר זה מזמן עבר את ה50% |
|
זה מה שאני גם חושב, אבל איש חשוב חושב אחרת, כנראה שהוא משוייך לתת מגזר מסויים שאצלם קידשו מלחמה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 15:12 |
|
| |
חלמא טבא חזיתא אכן אני שייך לתת מגזר שקידש מלחמה תת מגזר חסידי, ולידיעתך, רוב הקהילות החסידיות קידשו מלחמה בנושא מלבד קרלין ועוד כמה חסידויות בודדים קטנים מודרנים, כל החסידויות נלחמים בזה ובגדול בעלזא ויזניץ צאנז וגור וכדו' 50% אצל החסידים? אולי רק בקרלין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 22:57 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אולי הגזמתי עם ה"קשה למצוא", אבל במשפחתי הקרובה, חרדית קלאסית, יש רק כ3% שאפשר להתכתב איתם בווצאפ. (ואף אחד מהם לא חצה את גיל 35) נאלץ להשתמש בווצאפ הקולי המשפחתי המעצבן והטרחני. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הערה בצד: הוואטסאפ הקולי המשפחתי הוא מעצבן וטורדני רק למכורים לוואטסאפ ה'רגיל'.
הוואטסאפ הטלפוני לא ממכר, לא קושר אותך למסך שעות, לא מסוגל להעביר כל מיני גועל נפש.
הוא משמש 'תכלית', את לשם הוא הוא נוצר, מקסימות קצת פיטפוטים בין הנשים על מרשמים ועצות להוריד חום לתינוק ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 08:48 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חלמא טבא חזיתא אכן אני שייך לתת מגזר שקידש מלחמה תת מגזר חסידי, ולידיעתך, רוב הקהילות החסידיות קידשו מלחמה בנושא מלבד קרלין ועוד כמה חסידויות בודדים קטנים מודרנים, כל החסידויות נלחמים בזה ובגדול בעלזא ויזניץ צאנז וגור וכדו' 50% אצל החסידים? אולי רק בקרלין.
|
|
אני לא אמרתי 50% אבל בבעלזא, ויזניץ, צאנז וגור אלו מהגברים הצעירים שיוצאים לעבוד ולא נשארים בכולל 95% מהם עם וצאפ. רובם עם מוגן מסוג כלשהו כמובן, בגור עם דלתא בשליטה מלמעלה ובאחרים עם הגנה כזו ואחרת. חלקם עם וצאפ רק במחשב ובלי סמארטפון, חלקם מחביאים שיש להם ואפילו המשםחה הקרובה לא יודעת ומשתמשים לצרכי עבודה, אבל לרובם יש וצאפ.
תוקן על ידי muki28 ב- 06/01/2023 08:49:12
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 09:10 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חלמא טבא חזיתא אכן אני שייך לתת מגזר שקידש מלחמה תת מגזר חסידי, ולידיעתך, רוב הקהילות החסידיות קידשו מלחמה בנושא מלבד קרלין ועוד כמה חסידויות בודדים קטנים מודרנים, כל החסידויות נלחמים בזה ובגדול בעלזא ויזניץ צאנז וגור וכדו' 50% אצל החסידים? אולי רק בקרלין.
|
|
אתה עובד מול אנשים מהחסידויות שהזכרת? אני כן, ואני אומר לך שהווצאפ מצוי שם בהחלט. אם משקללים את כל המגזר החרדי בהחלט אפשר להגיע ל-30% גם מבלי להצטרך למודרנים לגמרי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2023 00:46 |
|
| |
| muki28 כתב: |  |
אני לא אמרתי 50% אבל בבעלזא, ויזניץ, צאנז וגור אלו מהגברים הצעירים שיוצאים לעבוד ולא נשארים בכולל 95% מהם עם וצאפ. רובם עם מוגן מסוג כלשהו כמובן, בגור עם דלתא בשליטה מלמעלה ובאחרים עם הגנה כזו ואחרת. חלקם עם וצאפ רק במחשב ובלי סמארטפון, חלקם מחביאים שיש להם ואפילו המשםחה הקרובה לא יודעת ומשתמשים לצרכי עבודה, אבל לרובם יש וצאפ.
|
|
לא אמרת 50%? זה הרי נמצא כאן בעמוד, והכלל הוא שאנשים לא משקרים בדבר שניתן לגלות אותו מיד -
"אצל החסידים בעיקר בדור הצעיר זה מזמן עבר את ה50%" "גם אני חושב כך"
מילא בדברים האחרים שאתה כותב ואף אחד לא יכול לבדוק אותם, אתה יכול לכתוב "95% יש להם וצאפ" כי מה זה עולה לך? כלום הרי בחסידויות אף אחד לא נשאר בכולל, כולם יוצאים לעבוד אחרי כמה שנים, אתה טוען אם כך של95% מהחסידים יש וצאפ, אז הנה אני משלים אותך גם שיש להם זנב, לא ל95% מהם, אלא ל96%!
|
|
|
|
|