בית פורומים בחדרי חרדים

עילת הסבירות והחרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2023 00:38 לינק ישיר 
עילת הסבירות והחרדים

חגיגות החרדים על הרפורמה הצפויה במערכת המשפט:

איך אומרים באנגלית 

be careful what you wish for

השאננות בקואליציה והציפה המופרכת שלעולם חוסן ואם יחלישו את בג״ץ יהיה נפלא. חשבתם לרגע מה יקרה אם תקום ממשלה בלי חרדים ובג״ץ בלי שיניים?

אני רוצה להזכיר שממשלת הרשע והזדון שעברה לא עשתה דבר לחרדים. הדבר היחידי שהצליחו להעליל עליה זה מס הסוכר והחד פעמי.
מס הסוכר ברור שמלבד היותו חיובי בוודאי לא נועד לפגוע דווקא בחרדים וגם החד פעמי היה כללי. אבל היו שתי החלטות אחרות שכן היו מכוונים ישירות לחרדים : ביטול התמיכה במעונות לאברכים ורפורמת הקומה הכשרה. 
אלא ששני הדברים היחידים שהיו מכוונים נגד החרדים לא יצאו לפועל.
ואתם יודעים מדוע הם לא בוצעו?
נכון - בגלל בגץ הרשע והמרושע.
והעילה - סבירות. לא סביר לבטל תמיכה באמצע השנה וכו.
אם הרפורמה הייתה בתוקף זה כבר היה מבוצע והיה משפיע על חרדים פי מליון ממס הסוכר. 
תחשבו טוב טוב מה שאתם עושים ובפעם הבא שתהיו באופוזיציה על תבכו שלא יהיה מי שיגן עליכם..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 01:28 לינק ישיר 

שטויות במיץ,זה נראה קישקוש שלקוח מאיזשהו מקום

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 06/01/2023 01:29:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 01:30 לינק ישיר 

אכן תגובה חזקה אינטליגנטית מנומקת ומשכנעת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 01:37 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:

אכן תגובה חזקה אינטליגנטית מנומקת ומשכנעת. 

תענה אתה למה זה לא נכון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 02:05 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:
אני רוצה להזכיר שממשלת הרשע והזדון שעברה לא עשתה דבר לחרדים. הדבר היחידי שהצליחו להעליל עליה זה מס הסוכר והחד פעמי.
מס הסוכר ברור שמלבד היותו חיובי בוודאי לא נועד לפגוע דווקא בחרדים וגם החד פעמי היה כללי. אבל היו שתי החלטות אחרות שכן היו מכוונים ישירות לחרדים : ביטול התמיכה במעונות לאברכים ורפורמת הקומה הכשרה. 

כשאדם נמצא בצרות, יש תמיד מייעצי עייצעס, אבל איכשהו נראה שאדם הנמצא בצרה מרגיש טוב יותר מה הכי טוב לו.
ולי יש הרגשה שהבג"ץ לא טוב לנו, לא ישירות לנו, אלא ליהדות ולימין ולכל דבר שנוגע לדרך התורה

וגם אילו היה מגן על עוד כמה שקלים לכיס החרדי, זה לא שווה את זה, אבל אני רוצה להתייחס גם על כיוון הכמה שקלים, הבג"ץ לא הגן על החרדים בנוגע לביטול התמיכה במעונות, אלא רק דחה אותו לסוף השנה, זה כל מה שיש לך להציע?
כי אני לא זוכר שהוא עזר לנו בקומה הכשרה, לא הגן על רצונו של ציבור בטלפון ומסלול מסוים.
אני לא זוכר שהוא עזר לנו ברפורמת הגיור
ברפורמת הכשרות גם לא
לא בתחבורה ציבורית, כי המדינה הזאת קודם דמוקרטית ואח"כ יהודית
גם לא בפתיחת חנויות בשבת
תמיד הם נופלים על הצד החילוני / שמאלני המרוח..

איכשהו השופטים שחושבים את עצמם למוגנים מפני דעות קודמות, וכי דעתם ה'צלולה' תכוון תמיד לאמת, אבל בסופו של דבר, אופס, תמיד דעתם מכוונת לכיוון החילוני, ועל פי רוב לכיוון השמאלני, מה שאומר, הם בכל זאת בני אדם, ואם הם חילונים שמאלנים, הם יכפו את דעתם על הסביבה.
לא מעוקצך ולא מדובשך, נאמר לבג"ץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 04:48 לינק ישיר 

ברור שאנחנו בעד בג"ץ. מדינה מתוקנת לא יכולה להתנהל בלי מערכת משפט מסודרת.
הבעיה היא שלא מדובר במערכת משפט, אלא בפיראטים (זה לא אני, זה פרופ' ריצ'רד פוזנר, שופט עליון בארה"ב) ששדדו את המשילות מן הכנסת, קרי העם.
אין לזה קשר לעצם קיומו של בג"ץ, זה פשוט פשע בניגוד לחוק.
כאשר אדם עבור על החוק (ביבי, למשל, או דרעי) הם אמורים לשלם על כך.
לא כך בג"ץ, שבלי בושה השתלט על המדינה ויצר כאן משטר אימים שלא כפוף לאף אחד, ביטל את סמכות הכנסת לחוקק חוקים ואת סמכות הממשלה לקבוע מדיניות.
כל משי תומך בהמשך דיקטטורת הבג"ץ הוא אנטי-דמוקרט מובהק. השמאל אפילו כבר לא מתבייש להודות בכך שהוא נגד דמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 06:47 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:
עילת הסבירות והחרדים

איך אומרים באנגלית 

השאננות בקואליציה והציפה המופרכת שלעולם חוסן ואם יחלישו את בג"ץ יהיה נפלא. חשבתם לרגע מה יקרה אם תקום ממשלה בלי חרדים ובג"ץ בלי שיניים?

תחשבו טוב טוב מה שאתם עושים ובפעם הבא שתהיו באופוזיציה על תבכו שלא יהיה מי שיגן עליכם..

לא צריך "להלך אימים" כמו כלכליסט והארץ..
לא מבטלים את בג"ץ, אלא דואגים שהוא יזכור מהן "גבולות הגזרה" שלו..
ולא משאירים להם פתח להרוס עם "עילות" שונות, רק בגלל שפעם או פעמיים הם הגנו על החרדים, אחרי עשורים שקעקעו כל מה שרק יכלו.
בסוף, אני מזכיר לך, הם לא אוהדי חרדים והם גם לא ממש ישרים, אז צריך לקשור להם גם רתמות כמו לסוס מבוית ולא לתת להם להתרוצץ חופשי כמו חזיר בר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 11:52 לינק ישיר 

זה די נדיר שהעסקנים לא מתנגדים לעתירות של חרדים נגד החלטה ממשלתית. למפלגות החרדיות עדיף שלא תהיה ביקורת שיפוטית כיוון שהם כמעט תמיד חברים בממשלה.
וגם בלי קשר לחברות בממשלה, הממסד החרדי מתקיים על שליטה ברשויות מנהליות שונות ואין להם עניין בזכות של הציבור לעתור נגדם.

תוקן על ידי YYona ב- 06/01/2023 12:05:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 12:24 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:
עילת הסבירות והחרדים

איך אומרים באנגלית 

השאננות בקואליציה והציפה המופרכת שלעולם חוסן ואם יחלישו את בג"ץ יהיה נפלא. חשבתם לרגע מה יקרה אם תקום ממשלה בלי חרדים ובג"ץ בלי שיניים?

רק להזכיר בג"צ לא ביטל את שני הרפורמות הוא רק דחת אותן בקצת זמן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2023 13:38 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:
יין_לבנון כתב:
עילת הסבירות והחרדים

איך אומרים באנגלית 

רק להזכיר בג"צ לא ביטל את שני הרפורמות הוא רק דחת אותן בקצת זמן

נשלח מהאנדרואיד שלי

בג"ץ למעשה דה פקטו ביטל את הרפורמות.
כל ניסיון לתאר את זה כדחייה, זה היתממות והתעלמות מהמציאות.

קואליציות ללא חרדים, הינן נדירות וקצרות,
ולכן ברגע שבג"ץ דוחה\מקפיא רפורמה שהעסקנים החרדים מתנגדים לה,
הוא יודע שהיא בעצם מבוטלת, כי חזקה על העסקנים החרדים שיבטלו אותה בהזדמנות הראשונה.

אותו דבר קרה עם מירון.
שר האוצר לפיד ב2014 חתם על צו הפקעת מתחם רשב"י והעברת הניהול לרשות למקומות הקדושים.
וזה אחרי תהליך ארוך ארוך ומסודר.
בג"ץ דחה\הקפיא את ההפקעה, כדי לתת עוד זמן ל"הידברות"..
ב2015 החרדים חזרו לקואליציה, וביטלו את הרפורמה.
וכולנו זוכרים את האסון שקרה בגלל זה.
45 נפשות קדושות נספו..

ולכן חובה לשים סוף להתערבות הבלתי נסבלת של הבג"ץ בעילות של "סבירות" ו"מידתיות".
מאידך, חובה לאפשר לעם באמצעות משאלי עם לעקוף את הדילים הפוליטיים המסריחים,
כך שקבוצה קטנה לא תוכל לכפות כל ה"גוש" את הקריזות שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2023 17:18 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

בג"ץ למעשה דה פקטו ביטל את הרפורמות.
כל ניסיון לתאר את זה כדחייה, זה היתממות והתעלמות מהמציאות.

קואליציות ללא חרדים, הינן נדירות וקצרות,
ולכן ברגע שבג"ץ דוחה\מקפיא רפורמה שהעסקנים החרדים מתנגדים לה,
הוא יודע שהיא בעצם מבוטלת, כי חזקה על העסקנים החרדים שיבטלו אותה בהזדמנות הראשונה.

אותו דבר קרה עם מירון.
שר האוצר לפיד ב2014 חתם על צו הפקעת מתחם רשב"י והעברת הניהול לרשות למקומות הקדושים.
וזה אחרי תהליך ארוך ארוך ומסודר.
בג"ץ דחה\הקפיא את ההפקעה, כדי לתת עוד זמן ל"הידברות"..
ב2015 החרדים חזרו לקואליציה, וביטלו את הרפורמה.
וכולנו זוכרים את האסון שקרה בגלל זה.
45 נפשות קדושות נספו..

ולכן חובה לשים סוף להתערבות הבלתי נסבלת של הבג"ץ בעילות של "סבירות" ו"מידתיות".
מאידך, חובה לאפשר לעם באמצעות משאלי עם לעקוף את הדילים הפוליטיים המסריחים,
כך שקבוצה קטנה לא תוכל לכפות כל ה"גוש" את הקריזות שלה.

הניהול היה בידי המקומות הקדושים, בלי קשר להפקעה.

בזמן שהיתה הפקעה בפועל לא עשו שם שום דבר טוב יותר, להיפך, אז העמידו שם את הפארענצ'עס הענקיים.

אין שום היגיון לומר שכשדרעי חזר לממשלה הוא היה עושה שם סדר. עובדתית, במהלך השנים עבדו על תכנית מתאר, ודרעי כשר הפנים סרב לאשר אותה.

אתה יכול להמשיך לחלום על 'משאל עם' (כמה תמיכה קיבלה הדר מוכתר?) בינתיים אתה נתון לשליטת העסקנים, ואם היה סיכוי כל שהוא לאיזה שינוי שמגיע מהציבור, אז עכשיו בלי עילות של "סבירות" ו"מידתיות" - לא תוכל בכלל לעתור נגדם (בחינוך, ברשויות מקומיות וכו') ועם הכוח המוחלט שלהם יהיה לך בוודאי עוד הרבה אשכולות עם תלונות על נושאים יותר חשובים מביטול הקומה הכשרה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2023 11:36 לינק ישיר 

השאלה כמו כל דבר בחיים מי הכי חזק כל הדיבורים זה לחלשים 
והפוליטיקאים רוצים להיות חזקים מהרשות השופטת נקודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2023 20:10 לינק ישיר 

לא בדיוק חרדים, אבל דוגמה לעתירה של מיעוט:
https://www.bhol.co.il/news/1493260

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2023 16:18 לינק ישיר 

עכשיו כמובן תור של בג"ץ לומר את דברו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2023 17:16 לינק ישיר 

מדינת ישראל תשלם מחיר כבד בגלל ביטול עילת הסבירות. הביטול נותן בידי הממשלה כוח מוחלט לעשות כרצונה, ללא איזונים וללא בלמים. כידוע "כוח נוטה להשחית, וכוח מוחלט משחית באופן מוחלט". הממשלה תשתולל והשחיתות תאכל כל חלקה טובה ותהרוס את השירותים לציבור.

זה לא יקרה מייד, אבל השקעות זרות בארץ תצטמצמנה באופן דרסטי חברות בינלאומיות נוטות להימנע מלהשקיע במדינות מושחתות ללא מערכת משפטית איתנה. כמו כן אני חושב שהירידה מן הארץ תגבר, יירדו מכאן המוכשרים יותר, היזמים, המשכילים והנושאים ברוב עול המיסים. 

זה לא יקרה מייד, אבל מה שנעשה כאן היום, סמוך לט' אב, הוא מכה קשה למדינת ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2023 20:40 לינק ישיר 

יין_לבנון כתב:

איך אומרים באנגלית 

השאננות בקואליציה והציפה המופרכת שלעולם חוסן ואם יחלישו את בג״ץ יהיה נפלא. חשבתם לרגע מה יקרה אם תקום ממשלה בלי חרדים ובג״ץ בלי שיניים?

בא נזכיר שכל הטרללת של הבחירות החוזרות ונשנות, התחילה בהתערבות חוזרת ובלתי לגיטימית של בג"צ בחוק הגיוס.

לפני שמישהו ידבר איתך לגופן של שתי העתירות, שכמובן מוצגות על ידיך בצורה פשטנית, אבל לא אמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עילת הסבירות והחרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext