| נשלח ב-6/1/2023 13:13 |
|
| |
ספר חדש: "כשהחרדים יהיו רוב". מי יקרוס ראשון? החברה החרדית או המדינה?
"השאלה מי יקרוס ראשון: החברה החרדית לתוך עצמה, או המדינה" השאלה המרכזית סביב העתיד שלנו היא לא האם החרדים יהיו רוב - זה כבר הוכרע מזמן - אלא מי יקרוס קודם: החברה החרדית או מדינת ישראל. בדיוק את האסון הזה זועק עכשיו היזם החרדי איציק קרומבי בספרו החדש, "כשהחרדים יהיו רוב". ולמרות שהוא משוכנע שיש דרכים למנוע את הקריסה - עידוד יציאה לעבודה, סיוע למוסדות הלימוד ובעיקר התגמשות של שני הצדדים – קרומבי מרגיש כמו הילד עם האצבע בסכר. "אם לא נתחיל עכשיו להזיז את הטיטניק, בעוד 20 שנה נטבע" רענן שקד פורסם: 06.01.23|07:53 www.ynet.co.il/judaism/article/ryfsn11vcjכשהחרדים יהיו רוב איציק קרומבי מכירה מוקדמת - אספקה החל מ25.12.22
כיצד תראה מדינת ישראל כשהחרדים יהיו רוב?
שאלה זו היא נורת אזהרה בוהקת על עצם קיומנו כעם וכמדינה. אולם, בקריאה מעמיקה בספר, נצא לסיור מרתק, מחכים ומאיר עיניים בנבכי החברה החרדית. נלמד על האתגרים אך גם על הפתרונות - אלו שכבר קיימים ואלו שהמחבר מציע ואף שותף בהקמתם.
ננסה להבין: איך זה שהרמב"ם היה רופא והחרדים מתנגדים לאקדמיה? מה חשב לעצמו דוד בן גוריון כאשר פטר את החרדים משירות צבאי? האם לנשים החרדיות יש מה ללמד אותנו על פמיניזם? וכשיום אחד החרדים יציפו את שוק העבודה, האם נידרש לייצר הפרדה מגדרית?
זהו מבט מבפנים, מבט מלא כנות. המחבר לא מוותר לחרדים אך גם לא לציבור הכללי, למסורתיים ולדתיים לאומיים. הוא מעמיד את כולנו מול מראה צלולה ומאתגרת. הספר פורס תמונה רחבה הכוללת היבטים אידיאולוגיים תוך העמקה במגוון מקורות יהודיים, היבטים מחקריים ותיאור תמונת המציאות. כל אלה מתובלים בהומור ובסיפורים מעוררי מחשבה.
כשהחרדים יהיו רוב הוא ספר חובה למעצבי מדיניות, למנהלים בכירים, לחוקרים ולמי שחוששים או מתעניינים כיצד תראה מדינת ישראל כשהחרדים יהיו רוב.
איציק קרומבי הוא יזם ואיש הייטק חרדי העוסק בחקר החברה החרדית. פעיל מרכזי לשילוב חרדים בתעסוקה באמצעות תכניות הכשרה, קידום עסקים ומיזמי חדשנות לאוכלוסייה החרדית בישר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 13:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 13:30 |
|
| |
פלנטה
| תמניא_אפי כתב: |  | |
|
דא לאכן מענטשן אויך...
בורות ברמות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 14:37 |
|
| |
הבעיה האמיתית ביום שהחרדים יהיו הרוב, זה שכל יזמי הלופט געשעפט לא יוכלו להתפרנס מהפצת ספרים כאלה. החרדים אוהבים למתג את עצמם כמשהו נפרד, ליצור לעצמם בדיחות ולספר לכולם שבמקום שלהם הם חייבים כל מיני תנאים שרק הם חשבו עליהם. בין היתר, זה בולט בספרים שמציגים כל מיני התחכמויות בדמות ספרי סאטירה וחכמה חרדיים (אני כותב את הדברים בהשראת מה שמישהו אמר לי, שגב' מייזל חיברה לאחרונה ספר שמתיימר להציג מערך טיפולי בגישה הומוריסטית, לדבריו אפילו הסתם בדיחות שלה כ"עליזה", חכמות מדי ביחס לספר הזה). בכל מקרה, לעשות צחוק מדברים רציניים, או לדבר בכלליות ובכלים עתידניים לא ברורים על סוגיות דמוגרפיות-סוציולוגיות, זה בהחלט תופעה חרדית, וממש לא מבורכת. לגופו של עניין, החרדים כבר הרבה מדי שנים מתכננים להיות הרוב, אבל איכשהו הם לא מתרוממים הרבה מהממוצע התמידי שלהם במשק. יש לזה הרבה סיבות אבל שתיים מתוכן משמעותיות וכוללות בתוכן כמה סיבות: 1. המושג חרדי הוא נזיל, יותר מחצי מהמוגדרים חרדים בסקרים, בתוכניות חברתיות-לימודיות-כלכליות וכדו', הם אנשים שאורח החיים שלהם מבחינה כלכלית ומנטלית לא שונה משאר הדתיים (דתלים, צ'רקסים וערסים). 2. המציאות עצמה יוצרת מעמדות ואיכשהו תמיד יש מדרג שכולל אוכלוסיית עובדים, אוכלוסייה שלא דורשת הפרדה מגדרית, אוכלוסייה עשירה וכדו' וגם אוכלוסיית נושרים או פוסחים על כמה סעיפים. כשהחדרים יהיו הרוב, יהיו יותר "חרדים" שמתנהגים כמו כל ישראלי אחר... נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2023 15:50 |
|
| |
כשהחרדים יהיו כאן רוב, אז מהר מהר כולם ילמדו את הספר "כשהחרדים יהיו רוב" ואז ידעו מה לעשות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 18:14 |
|
| |
בקיצור, חרדל"ש אחד מאוד חושש מקריסה כלכלית ולכן חיבר ספר כדי להבטיח את עתידו הכלכלי. חזל"ש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 21:51 |
|
| |
משום מה מזכיר לי את הספר של אחד בשם בנט, איך להתמודד עם הקורונה.....  לא זוכר את שם הספר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 22:09 |
|
| |
| רציף כתב: |  | כשהחרדים יהיו כאן רוב, אז מהר מהר כולם ילמדו את הספר "כשהחרדים יהיו רוב" ואז ידעו מה לעשות נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה יהיה מאוחר מידי..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 23:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 01:34 |
|
| |
כשהחרדים יהיו רוב.. כל הבכיינים למיניהם דוגמת מחבר הספר ומצטטו, יעמדו מול שוקת שבורה, כשאין יותר על מה לבכות, והכל מסודר.
מחבר הספר המצומצם לוקח את החרדים כמות שהם היום, ומעתיק אותו לעוד 20 שנה, ואוייי וייי מה יהיה.. כשחהרדים יהיו רוב, (רוב אמיתי, עוד 40 שנה+) הם יתנהגו כמו רוב, הצבא יהיה חרדי, המשטרה תהיה חרדית, החרדים ילמדו רפואה, באקדמיות חרדיות, בהפרדה, (בעריכת דין לא יהיה צורך, אלא בטוענים רבניים..) ולפי איך שהשמאל מצטמק היום, עוד 40 שנה יקראו עליהם בספרי היסטוריה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 01:44 |
|
| |
כותב הספר חוטא לאמת . הוא מתייחס למדינת ישראל כאילו חיים כאן רק חילונים / חרדים .
אבל הוא מתעלם מנתון חשוב מאד . המגזר הערבי המונה כמליון אזרחים על שלל בעיותיהם הכלכליות . והתעצמות הפשיעה הערבית סחר באמל"ח סמעם ופרוטקשן שמובילים אותנו במהירות הבזק לקטגורית מדינת עולם שלישי הרבה הרבה לפני שיהיה פה רוב חרדי
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 08/01/2023 01:44:52
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 08:17 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
כותב הספר חוטא לאמת . הוא מתייחס למדינת ישראל כאילו חיים כאן רק חילונים / חרדים .
אבל הוא מתעלם מנתון חשוב מאד . המגזר הערבי המונה כמליון אזרחים על שלל בעיותיהם הכלכליות . והתעצמות הפשיעה הערבית סחר באמל"ח סמעם ופרוטקשן שמובילים אותנו במהירות הבזק לקטגורית מדינת עולם שלישי הרבה הרבה לפני שיהיה פה רוב חרדי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 08/01/2023 01:44:52 |
|
מסכים בעיקרון. אפשר לחבר ספר "כשכל אדם שני בישראל יהיה חרדי או ערבי". כי זה יקרה הרבה יותר מהר. בניגוד למה שכתב פה מישהו, עד שהחרדים יהיו רוב אמיתי (כולל ילדים) יקח לפחות 100 שנה. כאשר זה יבוא לידי ביטוי בפוליטיקה עוד עשרות שנים אח"כ. אבל המדינה תקרוס הרבה לפני כן.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 09:18 |
|
| |
האם המחבר ומצטטו כבר דאכו לאזרחות אמריקאיות או אירופאית? אם לא אז הם סתם רוצים תשומת לב ולא באמת מדואגים...
המדינה תקרוס? ברוכים הבאים לארה"ב. בארה"ב אפשר להמשיך חיים "חרדית" וחילונים גם יכולים להסתדר פה יפה. ברוכים הבאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 11:56 |
|
| |
כשהחרדים יהיו רוב זה אומר שהרוב יהיה יהודי, כשהרוב יהיה יהודי בוודאי שמבחינה כלכלית יהיה כאן טוב....
השאלה אם תהיה כאן ממשלה או אם לא יהיו כאן מריבות ומחלוקות, אבל כלכלה וכסף יהיה כאן והרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 14:49 |
|
| |
| נפל כתב: |  | | האם המחבר ומצטטו כבר דאכו לאזרחות אמריקאיות או אירופאית? אם לא אז הם סתם רוצים תשומת לב ולא באמת מדואגים...
המדינה תקרוס? ברוכים הבאים לארה"ב. בארה"ב אפשר להמשיך חיים "חרדית" וחילונים גם יכולים להסתדר פה יפה. ברוכים הבאים. |
|
אולי הוא קורא בספר לדאוג ולעשות אזרחות כזו. באופן כללי זה דבר טוב שיהיה לך אזרחות כזו.
אגב, אצלי זה היה פשוט ובחינם, גיליתי שיש למשפחתי זכאות לאזרחות יוקרתית ומבוקשת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 15:48 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בניגוד למה שכתב פה מישהו, עד שהחרדים יהיו רוב אמיתי (כולל ילדים) יקח לפחות 100 שנה. כאשר זה יבוא לידי ביטוי בפוליטיקה עוד עשרות שנים אח"כ. אבל המדינה תקרוס הרבה לפני כן..
|
|
בניגוד למה שכתב פה מישהו.. החרדים כיום מכפילים את עצמם כל 14 שנה אם ב2009 היינו 750 אלף, וב2021 היינו 1226000, ניתן לראות את זה בבירור
היום אנחנו 1320000, קח את המספר הזה, תכפיל אותו 3 פעמים (42 שנה, קצת פחות מ100) תגיע ל10 וחצי מליון+ האוכלוסיה החילונית תגיע אז לפי התחזיות ל9 מליון
המדינה תקרוס אתה אומר, נראה לי שרק סהרוריים כמוך יקרסו, משנאה וקנאה כתבתי מקודם למה בעזרת השם היא לא תקרוס, כנראה אין לך מה לענות על כך כתבתי גם שזה יהיה צודק ששומרי תורה ומצוות יהיו רוב בעם היהודי, כי כך תמיד היה משך אלפי שנים חילול השם גדול הוא שרוב העם היהודי בועט בתורה.
|
|
|
|
|