|
|
| נשלח ב-7/1/2023 18:30 |
|
| |
כדאי לברר האם באמת במעמד הגבוה, שיודע להטיף לנו על עבודה, באמת שני בני הזוג עובדים. ממעט האנשים האמידים שאני מכיר אם האשה עובדת - זה בעיקר להעסיק אותה או בעבודות פילנטרופיה וכדו' שלא מכניסות כסף. ככלל, השכר למשפחה מושתת בעיקר על ההוצאות. משפחה חרדית חניוקית מוציאה ביום יום הרבה פחות ממשפחות ליברליות. ככה טוב להם וככה החיים שלהם מתנהלים. אז הם לא צריכים יותר כסף. ליטאים וכדו' לא מבקשים מאף אחד, ודאי לא מחילוני, להשלים להם הכנסות. הטיעון החדש הוא שהם לא משלמים מיסים, אבל זו כבר החלטה של רשות המיסים לגבות מס לפי גובה שכר. אין שום אידאליסט שיילך לעבוד רק כדי שיפרישו ממשכותרו מיסים, ובדיוק כמו שהמדינה לא לוקחת מיסים מהרבה חרדים - היא גם לא מממנת חינוך להרבה חרדים. כך שאין הרבה מה לטעון נגד החרדים בנושא הזה. הטענה של חריף, היא שהחרדים לא יכולים לקיים מדינה בעצמם על ידי תרומה כמו שהם תורמים למדינה. מדובר בטענה היפותטית שמתאימה לויכוחי משועממים "אבא שלי יותר גיבור". בסופו של דבר יש מדינה ויש חלוקה מסוימת של צרכים ותרומות ואין מקום לטענה קונרקטית מהכיוון החילוני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 18:33 |
|
| |
אגב, דווקא בקרב המעמד הגבוה מאוד מעודדים נשים לעבוד. כי מסתבר שגברים עשירים אוהבים את האשה כשהעא תלויה בהם כלכלית ולכן הם דואגים שלא תהיה לה הכנסה. מוכר משהו מהסיפורים על המגזר החרדי? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 19:13 |
|
| |
מצד"ר תחילה 2 הארות נחוצות: 1) זה לא צריך להיות "חלום חייו" של אף אחד ששני בני הזוג יעבדו, אין בעיה שיהיה רק מפרנס יחיד למשק בית, או אפילו כלום. אבל שלא ידרשו שהמדינה תסבסד את זה. זה כבר בעיה.
2) כדי להתחיל דיון רציני, צריך קודם כל נתונים. תביא נתונים על שיעור המשקי בית שיש בהן מפרנס יחיד. אז והיום. וכן נתונים על איכות החיים, תוחלת החיים, וכדו'. אז והיום. וכן נתונים על הקיצבאות והסבסודים. אז והיום. וגם נתונים על עוצמתה הכלכלית של ישראל. אז והיום. וכידוע, כלכלה עוצמתית מביאה גם ביטחון ועוצמה מדינית בינלאומית.
בגדול, במדינה שכל משקי הבית יהיו עם מפרנס יחיד, אז רמת המחירים "תותאם" לרמת כוח הקניה הירוד של משקי הבית. כמובן שה"התאמה" הזו כוללת פחות איכות, ופחות שירותים ומוצרים.. במדינה שכולם עניים באופן שווה, אז כולם "מצליחים להתפרנס" באופן שווה..
לגבי עבודה יצרנית, במגזר הפרטי, ההגדרה מבחינתי היא, כל עבודה שיש לה ביקוש מצד השוק החופשי באופן חופשי אמיתי, ולא בגלל חוקים שמאלצים אותם לצרוך את השירותים האלו. (למעט חוקים חיונים באופן קריטי לניהול חברה תקינה) במגזר הציבורי, קצת יותר קשה למדוד את זה. ובגדול, הייתי עושה משאל עם כפי שעשו בשוויץ כמה פעמים, שיקבע מה היא תקרת ההוצאה הממשלתית למשכורות לפקידים. ומה שהעם יקבע באופן חופשי, זה מבחינתי דומה לשירותים המבוקשים ע"י השוק החופשי.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/01/2023 19:15:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 21:01 |
|
| |
תודה - חריף.
אין לי כרגע נתונים ב"שלוף", אבל חושב שרובנו נסכים שלפני 30/40 שנה המצב הכלכלי הכללי לא היה כל כך קשה, למרות שהיה הרבה יותר מקובל להסתמך על מפרנס יחיד.
לגבי יצרנות במגזר הפרטי - איך שזה נראה, גם בפרטי יש המון "עבודות" הקשורות לממשלתי, החל מ"סיפוק שירותים" למגזר הציבורי, ועד כתיבת דו"חות מיותרים ומסובכים לגופים מיותרים ומסובכים ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 21:08 |
|
| |
מצדרביעי
| הדיבוק כתב: |  | אגב, דווקא בקרב המעמד הגבוה מאוד מעודדים נשים לעבוד. כי מסתבר שגברים עשירים אוהבים את האשה כשהעא תלויה בהם כלכלית ולכן הם דואגים שלא תהיה לה הכנסה. מוכר משהו מהסיפורים על המגזר החרדי? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יפה, וגם הערתך הקודמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 01:26 |
|
| |
אפשר לומר שאנשים צורכים כיום הרבה יותר כסף להוצאה חודשית מפעם ואני לא מדבר כאן על האינפלציה של השקל, בעבר היה אדם יכול לקנות דירה, זה היה יותר בהישג יד, היה יכול לשלם משכנתא (או לגור בשכירות) למלא את הבית בכל טוב, לשלם טלפון חשמל ומים ולגמור את החודש עם חסכונות בצד, כך חיו ההורים שלנו, עם חסכונות בצד מי יכול היום לחסוך כסף, כשהחילונים בוכים על כך שהסל החודשי הוא 25 אלף, ומשכורת ממוצעת של זוג חילוני עובד 22 אלף? קוראים לזה יוקר המחיה המשכורות לא מסונכרנות עם היוקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 08:20 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | תודה - חריף.
אין לי כרגע נתונים ב"שלוף", אבל חושב שרובנו נסכים שלפני 30/40 שנה המצב הכלכלי הכללי לא היה כל כך קשה, למרות שהיה הרבה יותר מקובל להסתמך על מפרנס יחיד.
לגבי יצרנות במגזר הפרטי - איך שזה נראה, גם בפרטי יש המון "עבודות" הקשורות לממשלתי, החל מ"סיפוק שירותים" למגזר הציבורי, ועד כתיבת דו"חות מיותרים ומסובכים לגופים מיותרים ומסובכים ועוד... |
|
תיזכר מה היה רמת קצבאות הילדים לפני 30 שנה.. וכאמור, אי אפשר לנהל דיון ללא נתונים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 09:13 |
|
| |
הדור של פעם חי בצימצום והיה מאושר שהצליח להביא לחם הביתה. הדור של היום מבלה במסעדות פעם בשבוע, נוסע לחול פעמיים בשנה, חופשה בארץ עוד פעם, קונה מותגים וחי כמו צ'יף גם אם אין לו. מספיק להסתכל עם איזה עגלה אנחנו יוצאים מהסופר ועם איזה יצאו ההורים שלנו לפני 40 שנה. יש גם דברים חיוביים כמו ההשקעה בחינוך הילדים, חוגים, מורים פרטיים, טיפולים ריגשיים וכדו' שפעם לא היתה מודעות לזה והיום זה סעיף שיכול לאכול בשקט רבע מההכנסה המשפחתית ויותר למשפחה ממוצעת. תוסיפו לזה לחץ חברתי שפעם אולי גם היה אבל פחות לסעיפים האלו והנה התשובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 10:16 |
|
| |
השאלה לא מופנית אלי, כי זה לא חלום חיי ש2 בני הזוג או אפילו 1 מהם יעבוד. בכל זאת אנסה לתרום משהו לדיון. סביר שכאשר 2 בני הזוג עובדים התפוקה שלהם עולה וכך רמת החיים במדינה. אם יש ציבור שבו רק 1 מבני הזוג עובד הוא תורם פחות לרווחה הכלכלית הכללית. זה כשלעצמו לא משנה כל עוד כל אחד חי לעצמו לפי הכנסתו. אבל אם יש שירותי רווחה והם משתפרים בהתאם להכנסה הכללית נופל עול כבד יותר על אלו שעובדים יותר. אם אלו שעובדים פחות פועלים בכל דרך להגדיל את שירותי הרווחה ותשלומי ההעברה התערומת גוברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 10:39 |
|
| |
לא'סמית:
תודה, אבל חלק משאלתי היא גם על רמת המאקרו של הכלכלה, איך בכלל החברה בישראל הצליחו בד"כ לחיות ברמה סבירה לפני 30/40 שנה למרות שבכלל החברה היה נהוג בד"כ שרק בן זוג אחד עובד. מוזר שפתאום יש צורך בכל כך הרבה ידיים עובדות, למרות שפעם הסתדרו בחצי עם הרבה פחות טכנולוגיה.
לחריף:
אתה צודק עקרונית לגבי קצבאות הילדים. אני באופן כללי כתלמידו של פייגלין ו"דומיו" בשאלות אלו חושב שיש בעייה מוסרית והלכתית לקחת מאנשים כסף בכוח בשביל קצבאות ילדים.
אבל חלק מהטיעונים הרווחים כנגד קצבאות הם לאוו דווקא טיעונים מוסריים אלא שגם מבחינה תועלתית הם בעצם רק מפריעים לכלכלה (כפי שאמר לי ידיד שהוא "קפיטליסט מסיבות סוציאליסטיות":)) , ואם יתברר שדווקא בתקופת הקצבאות הארורות היו חיים יותר קלים לכלל החברה זה לא מעורר אי אלו שאלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 11:59 |
|
| |
החיים היום עם מחשבים ואינטרנט שונים לגמרי מהחיים לפני 30 ו40 שנה .אין מה להשוות לדעתי. פעם הרוויחו פחות והסתפקו בפחות והכל היה פחות. היום זה קצב שונה ומי שלא מתאים את עצמו לקצב נשאר מאחור במליון מובנים. היום לא חיים מפרוסת לחם וכוס חלב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 14:33 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | לא'סמית: תודה, אבל חלק משאלתי היא גם על רמת המאקרו של הכלכלה, איך בכלל החברה בישראל הצליחו בד"כ לחיות ברמה סבירה לפני 30/40 שנה למרות שבכלל החברה היה נהוג בד"כ שרק בן זוג אחד עובד. מוזר שפתאום יש צורך בכל כך הרבה ידיים עובדות, למרות שפעם הסתדרו בחצי עם הרבה פחות טכנולוגיה. |
|
רמת החיים עולה ועולה, העניים היום חיים - במובנים רבים - יותר טוב מהמעמד הבינוני לפני 50 שנה. זה נכון בודאי בהוצאה על חינוך ובריאות. חיו ברמה סבירה אז, לא היום. אגב במשפחות רבות - בודאי בארץ - 2 בני הזוג עבדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 16:31 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | השאלה לא מופנית אלי, כי זה לא חלום חיי ש2 בני הזוג או אפילו 1 מהם יעבוד. בכל זאת אנסה לתרום משהו לדיון. סביר שכאשר 2 בני הזוג עובדים התפוקה שלהם עולה וכך רמת החיים במדינה. אם יש ציבור שבו רק 1 מבני הזוג עובד הוא תורם פחות לרווחה הכלכלית הכללית. זה כשלעצמו לא משנה כל עוד כל אחד חי לעצמו לפי הכנסתו. אבל אם יש שירותי רווחה והם משתפרים בהתאם להכנסה הכללית נופל עול כבד יותר על אלו שעובדים יותר. אם אלו שעובדים פחות פועלים בכל דרך להגדיל את שירותי הרווחה ותשלומי ההעברה התערומת גוברת. |
|
אני רוצה רק להוסיף על זה: נכון שלכאורה מי שלא עובד מפיל עול כבד יותר על מי שעובד, אבל בסופו של דבר ההוצאה מתחלקת בין כולם (גם אם לא בשווה), וכשמסתכלים על עליית השכר הריאלי סה"כ האוכלוסיה העובדת נשארת עדיין עם הכנסה פנויה גבוהה יותר. בעשור הקודם המדיניות של הליכוד ושס"ג פגעה בעיקר בחרדים. התייקרות המחירים גבוהה יותר מהתוספת היחסית בתשלומי העברה. כך גם יהיה בהמשך, ואפילו יותר אם הם יממשו חלק מהסעיפים היקרים של ההסכמים הקואליציוניים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 18:18 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | הדור של פעם חי בצימצום והיה מאושר שהצליח להביא לחם הביתה. הדור של היום מבלה במסעדות פעם בשבוע, נוסע לחול פעמיים בשנה, חופשה בארץ עוד פעם, קונה מותגים וחי כמו צ'יף גם אם אין לו. מספיק להסתכל עם איזה עגלה אנחנו יוצאים מהסופר ועם איזה יצאו ההורים שלנו לפני 40 שנה. יש גם דברים חיוביים כמו ההשקעה בחינוך הילדים, חוגים, מורים פרטיים, טיפולים ריגשיים וכדו' שפעם לא היתה מודעות לזה והיום זה סעיף שיכול לאכול בשקט רבע מההכנסה המשפחתית ויותר למשפחה ממוצעת. תוסיפו לזה לחץ חברתי שפעם אולי גם היה אבל פחות לסעיפים האלו והנה התשובה. |
|
באיזה צמצום!?! אמיתי!?! הרקבון, החל כבר אז!!! אימי מספרת, שכשהיא הייתה יוצאת איתנו לגינה הציבורית. כשהיינו פעוטים! היא הייתה לוקחת את החלק הקשה של הלחם. מטבילה אותו בלבן. ונותנת לנו לאכול... והאימהות האחרות, היו מביטות בה. במבט מוזר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|