| נשלח ב-7/1/2023 21:36 |
|
| |
בד"ה הגאון הישיש רבי יוסף ליברמן זצ"ל
אבל בירושלים: בשבת בבוקר השיב את נשמתו ליוצרה הגאון הישיש רבי יוסף ליברמן זצ"ל ראש כולל וישיבת שומרי החומות ורב בית המדרש סאדיגורה שנפטר בשבת והוא בן 95. בעל מחבר סדרת הספרים 'משנת יוסף' ומחותן עם גדולי האדמו"רים והרבנים. הלווייתו הערב בירושלים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 21:51 |
|
| |
הודעה של *לךתדע*
הרב ליברמן שנפטר בשבת היה אדריכל לצורך פרנסתו וגם רב וצדיק גדול כאן יש לנו הוכחה שגם בדור שלנו ניתן לשלב תורה ועבודה בלי ירידה רוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 22:00 |
|
| |
לא שמתי לב שקיים אשכול נושא. תודה למערכת על העתקת ההודעה שלי מהאשכול שפתחתי .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2023 22:11 |
|
| |
| בחדרי חרדים כתב: |  | הודעה של *לךתדע*
הרב ליברמן שנפטר בשבת היה אדריכל לצורך פרנסתו וגם רב וצדיק גדול כאן יש לנו הוכחה שגם בדור שלנו ניתן לשלב תורה ועבודה בלי ירידה רוחנית. |
|
מעניין מאוד. עצוב שזה כ"כ נדיר במחוזותינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 07:11 |
|
| |
הוא היה לקוי בנפוטיזים. למי שמכיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 15:58 |
|
| |
היה אדריכל? לא יודע, אבל לא ב60 שנה אחרונות בהן כיהן כרב אבל זה מה שיזכרו ממנו פושטקי הפורום, לא את התמדתו העצומה, לא את רבנותו עשרות שנים, לא את יראת השמים העצומה, לא את ה"אמן יהא שמיה רבא" שהוא אמר בכל כוחו בכוונה עצומה מבהילה. "הוא היה אדריכל".. הגדיל לעשות הניק סבאבא שמדבר על גדולי ישראל אחר פטירתן, היזהר בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 18:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | היה אדריכל? לא יודע, אבל לא ב60 שנה אחרונות בהן כיהן כרב אבל זה מה שיזכרו ממנו פושטקי הפורום, לא את התמדתו העצומה, לא את רבנותו עשרות שנים, לא את יראת השמים העצומה, לא את ה"אמן יהא שמיה רבא" שהוא אמר בכל כוחו בכוונה עצומה מבהילה. "הוא היה אדריכל".. הגדיל לעשות הניק סבאבא שמדבר על גדולי ישראל אחר פטירתן, היזהר בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל |
|
למה, אבא חלקיה החקלאי. זה לא בסדר! ר' יוחנן הסנדלר. זה לא בסדר! ר' יצחק נפחא. זה לא בסדר! ר' יהושע הפחמי. זה לא בסדר! הלל הזקן, חוטב העצים. זה לא בסדר! ר' משה בן מימון הרופא, זה לא בסדר! מה רע בתורה ועבודה. שיגיעת שניהם משכחת עוון!?! ותורה ללא מלאכה, סופה בטלה וגוררת עוון!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 18:31 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | היה אדריכל? לא יודע, אבל לא ב60 שנה אחרונות בהן כיהן כרב אבל זה מה שיזכרו ממנו פושטקי הפורום, לא את התמדתו העצומה, לא את רבנותו עשרות שנים, לא את יראת השמים העצומה, לא את ה"אמן יהא שמיה רבא" שהוא אמר בכל כוחו בכוונה עצומה מבהילה. "הוא היה אדריכל".. הגדיל לעשות הניק סבאבא שמדבר על גדולי ישראל אחר פטירתן, היזהר בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל |
|
למה, אבא חלקיה החקלאי. זה לא בסדר! ר' יוחנן הסנדלר. זה לא בסדר! ר' יצחק נפחא. זה לא בסדר! ר' יהושע הפחמי. זה לא בסדר! הלל הזקן, חוטב העצים. זה לא בסדר! ר' משה בן מימון הרופא, זה לא בסדר!
מה רע בתורה ועבודה. שיגיעת שניהם משכחת עוון!?! ותורה ללא מלאכה, סופה בטלה וגוררת עוון!?!
|
|
אל תכניס מילים בפי לא כתבתי מילה על כך שזה לא בסדר, אני עובד, הורי עבדו. אבל האם זה מה שיזכרו מהרב ליברמן הצדיק? שהוא היה אדריכל? זה כל מה שיש להם כאן לומר עליו אחר מיטתו? אחד כותב "הוא היה אדריכל" שני כותב "איזה מענין".. וזה כל מה שיש להם לומר עליו שים לב, שזה בדיוק מה שכתבתי בהודעה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 20:34 |
|
| |
הדרך הנאותה והאובייקטיבית לבדוק את דרכו/השקפתו של גדול ורב היא לראות איך הוא חינך את ילדיו באיזו דרך הסליל אותם.
והתשובה ברורה. בדרך החרדית הקלאסית, כי הוא הבין שאחרת בניו לא יהיו רבנים, אלא....
כך גם למשל, כשמבקשים לדון על השקפת מרן הגרש"ז אויערבך, ביחס לציונות דתית ורבניהם וכדומה, לא חוכמה לספר שהרב קוק היה הסנדק של בנו ושהיה מכבד רבנים מטעם וכדומה כי למרות שיתכן שזה אמת אבל הבוחן האמיתי, איך הוא חינך את הבנים שלהם, לאיזו ישיבות שלח אותם, איזה שידוכים התאים להם. וכאן אנו רואים ניתוק מוחלט מכל דלי הדלו"ת
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 20:59 |
|
| |
בונדמן
| איש_חשוב כתב: |  | היה אדריכל? לא יודע, אבל לא ב60 שנה אחרונות בהן כיהן כרב אבל זה מה שיזכרו ממנו פושטקי הפורום, לא את התמדתו העצומה, לא את רבנותו עשרות שנים, לא את יראת השמים העצומה, לא את ה"אמן יהא שמיה רבא" שהוא אמר בכל כוחו בכוונה עצומה מבהילה. "הוא היה אדריכל".. הגדיל לעשות הניק סבאבא שמדבר על גדולי ישראל אחר פטירתן, היזהר בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל |
|
אני לא מבין מה נדלקת, ואני לא יודע בן כמה אתה והאם אתה יודע היסטוריה, ר' יוסל ליברמן היה ת"ח מופלג שחיבר ספרים, אך הוא לא כיהן כרב פוסק, מורה הוראה או דיין, ולצד לימודו וחיבור ספרים הוא עסק לפרנסתו כאדריכל בירושלים עשרות שנים ובנה מקוואות ובתי כנסת, בהגיעו לזקנה הוא קיבל מינוי של "רב בית המדרש סאדיגורא" למי שיודע מה מכילה הרבנות הגדולה הזו, מבלי להוריד מדרגתו כת"ח, כמו כן הוא ירש בתשמ"ח את המשרה של הרב ישכר דב גולדשטיין כראש הכוללים של שומרי החומות, ומשום מה הוא היה נקרא בשם "ראש הישיבות של שומרי החומות" , ואת בניו הוא גם חינך לעסוק לפרנסתם, בנו הגדול שגר בירושלים, למרות שהוא סידר לו משרה כמשיב בכולל שומרי החומות, אבל הוא עסק בנדל"ן, וכן בנו השני שהוא כן ת"ח מובהק והיה ר"מ בישיבת חכמי לובלין גם עסק בבניה ונדל"ן,
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 21:15 |
|
| |
נדל"ן זה לא כמו לימודי הנדסה. נדל"ן זה העסק הידוע לכל חכמי בריסק וחכמי חוג החזו"א וכל השווארצע סוחרים מאנ"ש. בזכות אי לימודי ליבה הפכו לבעלי יכולת ונדבנים. שששש אל תספרו.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 08/01/2023 21:15:32
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 23:21 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | היה אדריכל? לא יודע, אבל לא ב60 שנה אחרונות בהן כיהן כרב אבל זה מה שיזכרו ממנו פושטקי הפורום, לא את התמדתו העצומה, לא את רבנותו עשרות שנים, לא את יראת השמים העצומה, לא את ה"אמן יהא שמיה רבא" שהוא אמר בכל כוחו בכוונה עצומה מבהילה. "הוא היה אדריכל".. הגדיל לעשות הניק סבאבא שמדבר על גדולי ישראל אחר פטירתן, היזהר בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל
אני לא מבין מה נדלקת, ואני לא יודע בן כמה אתה והאם אתה יודע היסטוריה, ר' יוסל ליברמן היה ת"ח מופלג שחיבר ספרים, אך הוא לא כיהן כרב פוסק, מורה הוראה או דיין, ולצד לימודו וחיבור ספרים הוא עסק לפרנסתו כאדריכל בירושלים עשרות שנים ובנה מקוואות ובתי כנסת, בהגיעו לזקנה הוא קיבל מינוי של "רב בית המדרש סאדיגורא" למי שיודע מה מכילה הרבנות הגדולה הזו, מבלי להוריד מדרגתו כת"ח, כמו כן הוא ירש בתשמ"ח את המשרה של הרב ישכר דב גולדשטיין כראש הכוללים של שומרי החומות, ומשום מה הוא היה נקרא בשם "ראש הישיבות של שומרי החומות" , ואת בניו הוא גם חינך לעסוק לפרנסתם, בנו הגדול שגר בירושלים, למרות שהוא סידר לו משרה כמשיב בכולל שומרי החומות, אבל הוא עסק בנדל"ן, וכן בנו השני שהוא כן ת"ח מובהק והיה ר"מ בישיבת חכמי לובלין גם עסק בבניה ונדל"ן, |
| ניתן להבין את איש חשוב שכנראה חושב שאם לצד התארים הגדולים מכניסים גם את העובדה שהוא היה אדריכל לפרנסתו זה עלול, ובצדק, להקטין אותו בעיני הצעירים של ימינו. אבל, לא מיניה ולא מקצתיה: גם הדיין המפורסם הרב יעקב בלוי זצ"ל היה פקיד בנק וכו' והעדה החרדית לא ראתה בכך פסול. אדרבא, ילמדו צעירי דורנו: שגם אם צריך לצאת לעבוד כדי להביא טרף הביתה, אז הלבוש והערליכקייט לא צריכים להיפגע...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2023 00:58 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אני לא מבין מה נדלקת, ואני לא יודע בן כמה אתה והאם אתה יודע היסטוריה, ר' יוסל ליברמן היה ת"ח מופלג שחיבר ספרים, אך הוא לא כיהן כרב פוסק, מורה הוראה או דיין, ולצד לימודו וחיבור ספרים הוא עסק לפרנסתו כאדריכל בירושלים עשרות שנים ובנה מקוואות ובתי כנסת, בהגיעו לזקנה הוא קיבל מינוי של "רב בית המדרש סאדיגורא" למי שיודע מה מכילה הרבנות הגדולה הזו, מבלי להוריד מדרגתו כת"ח, כמו כן הוא ירש בתשמ"ח את המשרה של הרב ישכר דב גולדשטיין כראש הכוללים של שומרי החומות, ומשום מה הוא היה נקרא בשם "ראש הישיבות של שומרי החומות" , ואת בניו הוא גם חינך לעסוק לפרנסתם, בנו הגדול שגר בירושלים, למרות שהוא סידר לו משרה כמשיב בכולל שומרי החומות, אבל הוא עסק בנדל"ן, וכן בנו השני שהוא כן ת"ח מובהק והיה ר"מ בישיבת חכמי לובלין גם עסק בבניה ונדל"ן, |
|
אני לא יודע היסטוריה, אני ראיתי את ההיסטוריה אני זוכר את הרב ליברמן לפני כ50 שנה כשזקנו עוד היה שחור, שכבר אז הוא כיהן כרב עוד בבית הכנסת סדיגורה הישן שהיה בצומת יחזקאל עזרא, למי שזוכר, ולא לעת זקנה כפי שכתבת. לא יודע כמה שנים היה אדריכל, אבל מאז שאני זוכר אותו, הוא לא כבר עסק בזה ושוב כפי שציינתי, כולנו עובדים, כל החסידים עובדים, אף אחד לא נשאר בכולל יותר מכמה שנים כי צריך פרנסה מה פתאום שיהיה לי משהו נגד עבודה רק עיצבן העובדה שזה כל מה שיש כאן לספר עליו, אה הנה הוא היה אדריכל, בוא נהיה גם אדריכלים, מהנדסים עו"ד.. רגע, אולי אפשר גם ללמוד מיראת השמים שלו? את זה לא צריך ללמוד? הוא לא בזבז רגע אחד לבטלה.
מה שמזכיר לי, ליברמן עם הארץ דאורייתא דיקלם שבוע שעבר "אם אין קמח אין תורה, צריך לדאוג שיהיה קמח".. חבל שאף אחד לא ענה לו שם "אם אין תורה אין קמח, צריך לדאוג שיהיה גם תורה". ככה זה כשמדקלמים רק חצאי דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2023 18:03 |
|
| |
למי שיודע היותו אדריכל אינו הקופה של שרצים שלו.
אפשר להתהדר בחיבורו סדרת כרכי משנת יוסף המיוחדים והמלאים בקיאות נפלאה על שביעית ועל קדושת בית כנסת המלא ורחב היקף שאולי אין לו אח וריע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2023 23:09 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | הדרך הנאותה והאובייקטיבית לבדוק את דרכו/השקפתו של גדול ורב היא לראות איך הוא חינך את ילדיו באיזו דרך הסליל אותם.
והתשובה ברורה. בדרך החרדית הקלאסית, כי הוא הבין שאחרת בניו לא יהיו רבנים, אלא....
כך גם למשל, כשמבקשים לדון על השקפת מרן הגרש"ז אויערבך, ביחס לציונות דתית ורבניהם וכדומה, לא חוכמה לספר שהרב קוק היה הסנדק של בנו ושהיה מכבד רבנים מטעם וכדומה כי למרות שיתכן שזה אמת אבל הבוחן האמיתי, איך הוא חינך את הבנים שלהם, לאיזו ישיבות שלח אותם, איזה שידוכים התאים להם. וכאן אנו רואים ניתוק מוחלט מכל דלי הדלו"ת |
|
האם יכול לעשות את זה כל חרדי - להתנהג לא ממש כחרדי קלאסי, ולחנך את בניו בצורה חרדית קלאסית?
|
|
|
|
|