|
|
| נשלח ב-13/1/2023 11:04 |
|
| |
בדיוק מה שבאתי לענות לציוץ של ארליך מה פשר הבכיינות והטהרנות הזו? (יש לזה כמעט רק הסבר אחד) ברק במערכת מכל כך הרבה בחינות, ורק לפני כמה ימים ראינו אותו מופיע בשיא כוחו בכל ערוצי התקשורת ומנהל משם מערכה נגד שר המשפטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 11:05 |
|
| |
גרשום, אכן מדובר בשימוש ציני למטרות תעמולה ויחצנות
הדיבוק, השאלה שלי היתה רטורית, התשובה אכן כמעט שקופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 11:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 11:19 |
|
| |
האינטרסים כאן לא משנים ,סרטון לפירסום ברחבי הארץ כדי להראות את האדמו"ר החילוני מניח תפילין ומתרגש זה פשוט גירא בעיניה דשטן 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 12:57 |
|
| |
בלי לראות את הכתבה, תנו לי לנחש שהיא מתרפסת לקקנית ומלאת שמאלץ, כמו כשכותבים בהתרגשות מזויפת על "שיחה נדירה" "בקודש פנימה" אצל האדמור מנדבורנה-אילת, ולא ראיון נוקב עם שאלות על כל גזל הסמכויות שבגץ לקח לעצמו במסגרת ה"הכל שפיט", או לחילופין על היחס של בגץ לציבור החרדי במשך השנים, לדוגמא רחוב בר אילן בירושלים ועוד ועוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 13:54 |
|
| |
hhaavv
| חסידכהלכה כתב: |  | בלי לראות את הכתבה, תנו לי לנחש שהיא מתרפסת לקקנית ומלאת שמאלץ, כמו כשכותבים בהתרגשות מזויפת על "שיחה נדירה" "בקודש פנימה" אצל האדמור מנדבורנה-אילת, ולא ראיון נוקב עם שאלות על כל גזל הסמכויות שבגץ לקח לעצמו במסגרת ה"הכל שפיט", או לחילופין על היחס של בגץ לציבור החרדי במשך השנים, לדוגמא רחוב בר אילן בירושלים ועוד ועוד.
|
|
כי לא נחש. תתקן את חוש הניחוש שלך. קראתי - וזה לוחמני לגמרי, כולל קטעי ביניים ללא כפפות - יותר נכון עם כפפות איגרוף. רק חבל שלא עשו לאחר כל תשובה שלו פסקת 'אימות נתונים' - כי חלק מהתשובות שלו הם שקר גמור. ויש גם טורים של העורכים שלא משאירים ספק בקשר ליחס אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 14:11 |
|
| |
הראיון היה יכול להיות מוצלח וטוב אילולי הסיוע לברק להכשיר את עצמו עם הנחת התפילין והתמונה של הסבא הדתי מאחוריו. אין בעיה שארליך החבד"י יניח לו תפילין, לצלם את זה ולהפיץ ולסייע לו בבניית תדמיתו החדשה זה פשע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 14:18 |
|
| |
למי שיש עדיין שאלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 14:24 |
|
| |
זאת לא פעם ראשונה שעתון משפחה ה"נאור" מכניס כתבה עם דמות כל כך
לא רצויה לחרדים. דמות כל כך שנויה במחלוקת גם בציבור הכללי הלא "נאור"
בשבוע כזה אנחנו לא קונים את העיתון. ומי שרוצה להתבשם בשבת עם אהגיגי אהרן ברד שיבוסם לו.
תוקן על ידי קרשינדו ב- 13/01/2023 14:27:23
תוקן על ידי קרשינדו ב- 13/01/2023 14:28:57
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 15:01 |
|
| |
אין לי ספק שהראיון הזה הרגיז הרבה, הרבה מאוד חרדים,
ביניהם גם אני,
אני חושב שמבחינה כלכלית של עיתון 'משפחה' עצמו , העורך האחראי של העיתון עשה החלטה שגוייה
מצד שני
לראות את מי שגרם כל כך הרבה סבל, למיליוני יהודים, חרדים דתיים ומסורתיים,
וגרם נזק עצום לעם היהודי ולכל מי שגר בארץ,
נזק רוחני, נזק לקיומו של העם היהודי ולהוויה שלו בארץ ישראל,
וגם נזק ביטחוני עצום , ונזק כלכלי ענק,
לראות אותו מתבזה, לא אכפת לי כל כך,
בכל מקרה לדעתי, הראיון הזה הוא טעות קשה של עיתון 'משפחה' וחבל.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/01/2023 15:02:47
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2023 15:17 |
|
| |
ארז תדמור ממיסדי תנועת 'אם - תרצו'
התמונה של אהרן ברק והתפילין זה הדבר הכי מרגש שראיתי מזה שנים. ככה נראה רודן שבשכרון כוח דרס, רמס, התנשא, כפה והשפיל את בני עמו כשהוא מוצא עצמו חלש, מתחנן, מתחנף וזוחל על גחונו בניסיון פתטי להציל את מפעל חייו. כך נראה רודן מובס שאין לו כלום ביד. סע יריב סע, הבלוף שלהם נחשף.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 13/01/2023 15:17:39
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2023 18:28 |
|
| |
קראתי את הכתבה. חבל מאד שניתנה לו במה. בחלק מהנושאים הוא בורח ולא עונה או עונה רק על מה שנוח לו מתוך השאלה כמו לדוגמא בשאלה על זה שכיום מתוך 9 הנציגים בועדה יש 5 לבית המשפט כי 3 שופטים ו 2 עו"ד, אבל הוא מתעלם מזה ש 2 עו"ד וחוששים על עתידם ועונה שיש רק 3 לטובתם, בחלק הוא משחק אותה זה לא אני, לא בתקופתי, אני לא אחראי וכו', ובחלק מנסה ומקבל במה להסביר את עמדתו המשפטית. וכמובן הוא פוליטיקאי לא קטן, אומר שהוא עשה טעויות וכו' וצריך לעשות שינויים אבל בהידברות ודיונים וסחבת אינסופית כדי למרוח זמן עד שתתחלף הממשלה. אצלי הראיון הזה רק חיזק את זה שחייבים לעשות את השינויים כאן ועכשיו בלי שום פשרות ואפילו יותר ממה שתוכנן כי זה לא מספיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2023 19:10 |
|
| |
עמית סגל כתב בטורו השבועי כל כך יפה שמצאתי לנכון לטרוח ולהעתיק כאן את הדברים מילה במילה:
"זר, לו צפה בראיונות השבוע של אהרן ברק ויריב לוין, היה סבור שיריב לוין הוא נשיא בית המשפט העליון בדימוס ואהרן ברק פוליטיקאי מכהן. לוין דיבר בטון צונן ומתון, קרא להרגעת השיח, נימק את עמדותיו.
ברק, לעומתו, התלהם ונסחף, ירה סיסמאות שחלקן נטולות נימוק. "אם היו חושבים שלהרוג אותי יפסיק את הטלטלה הזו, אני מוכן לעמוד בפני כיתת יורים", השמיע הפרופסור טוקבק שבעל פה. אחר כך, האיש שביושבו על כס השיפוט הרחיב את חופש הביטוי עד לממדי אבסורד, הציע לסתום פיות לפוליטיקאי: את מסיבת העיתונאים של לוין ערב בג"ץ דרעי הגדיר "מעשה פסול... בלתי חוקי... איום על בית המשפט", ואת לוין: :שר המשפטים עבריין".
מי שאישר לשידור, ולהקרנה, ולריצה לכנסת כל תועבה בשם חופש הביטוי, מגדיר הצגת תוכנית שהובטחה לבוחר כעבירה על החוק. לוין, לצערו, איננו יכול לחוש מיוחד, שכן זו אינה הפעם הראשונה - וגם לא החמישית - שבה כבודו מודיע על קץ הדמוקרטיה.
לא היה שר משפטים אחד בדור האחרון שלא זכה מברק למקלחת האקטיביסטית הצוננת הזו. "אלוהים, לאן הגענו", זעק ב-2018 לאחר שתש כוחו בשל כהונה ממושכת מדי של איילת שקד. "הדמוקרטיה הישראלית נמצאת במדרון חלקלק ומי יודע היכן זה ייעצר... הדיקטטורה של הרוב... אם נמשיך כך נתקרב לשם". כששר המשפטים דניאל פרידמן הציע לפני עשור וחצי כמה שינויים במערכת, ברק עלה על גדותיו: "מעשיו של פרידמן לא באים לי כהפתעה, ובכל זאת הם מפתיעים אותי. אתה יודע, כך זה עם המוות: הוא אף פעם לא מפתיע, אבל הוא בא כהפתעה". את המצב הגדיר כבר אז "צונאמי", בליבו חש "פחד על מה שעלול להתרחש", ואז הסביר מה בדרך: "זה סיוט, זו תחילתו של הסוף".
ברק דרש לעצור את רפורמות פרידמן, והבטיח ש"אחר כך אפשר יהיה לדון בשקט ובשלווה על כל נושא וכל הצעה". זמנו של ה"אחר כך" לא הגיע מעולם. במרוצת השנים נשיא העליון התנגד להצעת חוק של פרופ' אמנון רובינשטיין לקציבת זמן לפסקי דין, נעמד על הרגליים נגד שינויים בדרך בחירת נשיאי בתי המשפט המחוזיים, את בית המשפט לחוקה כינה "ג'וק שצריך להרוג כשהוא קטן", וחסם בגופו כל גיוון אנושי בבית המשפט.
בפסקת התגברות הוא תמך, למה לא? אבל ברוב בלתי אפשרי של 80 חברי כנסת, בזמנה של שרת המשפטים ציפי לבני הוא הודיע שיתפטר, חד וחלק, אם פרופ' רות גביזון תתמנה לעליון, ולשר המשפטים יוסי ביילין עשה את המוות על חוק תמים שנועד לשפר פרוצדורלית את מערכת המשפט. ביילין, שהציע לשקול את ביטול שיטת הסניוריטי, נזף לימים בברק: "המערכת עצמה מרגישה שהיא מושלמת... היא הופכת לשמרנית ולקפואה בגלל ההערכה העצמית הגבוהה שלה".
תוקן על ידי גרשום ב- 14/01/2023 19:14:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2023 19:30 |
|
| |
hhaavv
| muki28 כתב: |  | | קראתי את הכתבה. חבל מאד שניתנה לו במה. בחלק מהנושאים הוא בורח ולא עונה או עונה רק על מה שנוח לו מתוך השאלה כמו לדוגמא בשאלה על זה שכיום מתוך 9 הנציגים בועדה יש 5 לבית המשפט כי 3 שופטים ו 2 עו"ד, אבל הוא מתעלם מזה ש 2 עו"ד וחוששים על עתידם ועונה שיש רק 3 לטובתם, בחלק הוא משחק אותה זה לא אני, לא בתקופתי, אני לא אחראי וכו', ובחלק מנסה ומקבל במה להסביר את עמדתו המשפטית. וכמובן הוא פוליטיקאי לא קטן, אומר שהוא עשה טעויות וכו' וצריך לעשות שינויים אבל בהידברות ודיונים וסחבת אינסופית כדי למרוח זמן עד שתתחלף הממשלה. אצלי הראיון הזה רק חיזק את זה שחייבים לעשות את השינויים כאן ועכשיו בלי שום פשרות ואפילו יותר ממה שתוכנן כי זה לא מספיק. |
|
את מי מעניינת נתינת הבמה? אף אחד לא יספור אותו יותר או יכבד אותו יותר או יתחשב בדעתו יותר בגלל זה. אבל מבחינה תקשורתית הוא יצא מה-זה-קטן. אם הוא מרגיש צורך להתנצל או להכחיש וכדומה - זה כבר מציב אותו בעמדה נחותה ומתגוננת. והתשובות השקריות שלו, לא רק שלא מועילות לו, הם מוציאים אותו עוד יותר קטן. וכך גם הנחת התפילין. זה 'מקפל' אותו בניגוד לרצונו לממדים שבהם כבר אין לו מנדט לרדות בעם כדיקטטור. אילו היה חושב לרגע על המשמעות בעיני העם (לא בטוח שהוא בכלל מבין בזה, למרות שלדעתו הוא יודע-כל) - היה כנראה מסרב להנחת התפילין, בטח מתועדת. ואם הראיון אכן מוכיח שצריך את השינויים - אז הוא עשה את תפקידו, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2023 00:17 |
|
| |
יופי של כתבה, העיתון האיכותי ביותר שיש במגזר החרדי היום.
|
|
|
|
|